Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

20 млн. кучета и 5 млн. котки са изяждани в Китай ежегодно

Featured Replies

20 млн. кучета и 5 млн. котки били изяждани в Китай ежегодно

Китай наистина има невероятна култура и история, но тъмната страна на тази азиатска суперсила е все повече на фокус и проблемите със спазването на човешките права предизвикват недоволство из целия свят - а по-малко известно е, че стандартите при отношението към животните също са изключително ниски, алармират от фондация "Четири лапи".

Според проучвания всяка година в страната се консумират около 20 млн. кучета. Като резултат от бурния икономически растеж кучешкото месо вече е масов продукт на пазара и правителствените субсидии за частни ферми за кучета засилват тази тенденция.

В момента в Китай има около 100 кучешки ферми, като броят им постоянно расте. Налице са и планове за ферма с капацитет 10000 кучета!

Вярванията, че кучешкото месо е здравословно и увеличава потентността все още са доста популярни.

Понякога то се използва и в традиционната китайска медицина, но свойствата му според "Четири лапи" така и не са били доказани.

Едно е сигурно обаче - животните страдат и умират по най-жесток начин, категорични са природозащитниците.

В миналото на Китай кучешкото месо се смятало за деликатес и било недостъпно за по-голямата част от населението. Консумирали го предимно

през зимата, тъй като се смятало, че затопля тялото отвътре

С подобряването на стандарта на живот обаче кучешкото месо присъства все по-често в менюто на средната класа, и то през цялата година.

Кучетата се наблъскват в малки клетки и често се транспортират дни наред без храна и вода.

Най-новото проучване на "Четири лапи" в Китай показва, че кучешко месо може да се закупи на повечето големи пазари.

Условията са потресаващи: муцуните на животните са разбити и кървящи, а самите те са пребити до смърт или удушени.

Това варварско умъртвяване се прави нарочно - заради все още широко разпространеното мнение, че мъчителната смърт на животното подобрява вкуса и силата на месото му (поради повишените нива на адреналин).

Затова четириногите биват бити до смърт по главата и муцуната. Освен това проучванията сочат, че

всяка година с цел консумация се убиват и около 5 млн. котки

Център на търговията с котешко месо е Гуанджоу, столицата на провинция Гуангдонг в южната част на Китай, където всекидневно се изяждат около 10 000 котки.

С котешкото месо на пазара търгуват посредници, които изкупуват стоката от фермери. На сергиите попадат и откраднати домашни любимци.

Животните се натъпкват в тесни клетки или торби, в които нерядко се транспортират на дълги разстояния, без да им се осигури храна, вода или защита от силното слънце.

На самия пазар изпадналите в шок писани биват хващат за врата с метални клещи и се предлагат за продажба или клане на място.

Единственото, което очаква животните, оцелели до този момент, е мъчителна смърт.

Котките се умъртвяват с удари по главата, чрез електричество или просто се удушават. След това гърлата им се прерязват или се разпарят стомасите им - докато изтече кръвта.

Много от тях прекарват последните дни от живота си в задните дворове на ресторанти, преди да бъдат сготвени като деликатес.

Кухнята на Гуангджоу става все по-популярна и през последните години се е разпространила и в други части на Китай.

Едно от най-известните ястия е Лонг Фу Фънг, супа от дракон, тигър и феникс -

всъщност от змийско, котешко и пилешко месо

Органите от котки също се използват отдавна в традиционната китайска медицина.

За месото като лекарство се твърди, че намалява кръвното налягане, подсилва либидото и бъбреците. Често се консумира през зимата, за да "затопли стомаха".

Онлайн петицията на "Четири лапи" (Vier-pfoten.bg) се популяризира в осем европейски държави, като целта е най-вече хората да станат съпричастни със съдбата на милионите домашни животни, отглеждани и умъртвявани по най-жесток начин.

От фондацията допълват, че Китай е най-големия производител на заешко месо, пазарен лидер в отглеждането на животни за кожи и на второ място по производство на пилешко месо в целия свят. Там се добиват и половината от яйцата и свинското месо на планетата.

Според информационните агенции кучешкото е предпочитано от голямата корейска общност в китайската столица.

Агенцията по храните в Пекин вече се разпореди хотелите да не предлагат такова месо в менюто си.

Заради опасения, че подобни блюда ще предизвикат гнева на организации за защита на животните и западни туристи, ресторантите, които се очаква да бъдат особено посещавани от чужденци, също бяха приканени да преустановят сервирането на кучешко - "за да уважат хранителните навици на другите страни".

Наредбата обаче не споменава нищо за не по-малко популярното магарешко месо.

Източник

Ken, всъщност да.

Дидка , пуля се заради котките . За кучета бях чувал , ама за писаните не знаех biggrin.gif !

Котешкото месо всъщност има вкус на заек. Нова политика по магазинити за месо е зайците да се одират с главите, за да доказват, че е заек, а не котка.

Аз съм против толкова жестокото избиване. Защото кучето не е виновно за болните вярвания на прости китайци

Да дойдат тука да си съберат малко кучета да ни отърват. Мене ме страх да изляза от нас. По улиците има повече животни отколкото хора.

Не се учудвам на коментара ти, от известно време насам да срещнеш човек е шанс едно на 5000. Всичките са се превърнали в свине. Ако кучетата бяха колкото свинете по улиците тук щеше да бъде Рая ...

То и в БГ бездомните песове често ги правят на храна за котки, ама никой не се възмущава!

Кой знае колко сме изяли и ние sad.gif

Айди стига - тука убиваме прасетата - там кучетата и котките. Не ми харесва, но с какво те са повече от животните, които ние убиваме?

ХАХАХАХХАХА China pes4i go to barbeque.Днешния специалитет на заведението-''Варен дакел с л8теница''.

Битие 6:5-7, 13а,17 –“И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображаваха, беше постоянно само зло, разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето си. И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, гадини, и въздушни птици, - понеже се кая, че ги направих…

По принцип мн обичам да си похапвам месо няма значение какво ...вапроса е че аз ям само домашно поне знам че не е кучешко БЪДЕТЕ разумни..... cool.gif Апък тия прости китайци няма кфо да ги коментирам ....... И мене ма е страх да излизам вън след 10-12 вечерта поради тфа че близо до нас има една банда мастии наборяват кам 8-9 и се разкарват цяла вечер имало е случаи да не моа да спа шото лаят кат полудели.......Откак мина тая пролет не се мяркат тука вече и се радвам направо..... biggrin.gif А кога бяха тука човек да се разкарва по улицата прд блока ми след 10 часа на съм виждал.... И все пак съм на страна да не бъдат правени на салами въпроса е че секи гледа да му е пълен джоба и да прай лесни пари ... 100% производители на колбаси си мислят...." ко ми пука за 100тина градски мастии на никои няма да липсват..." добре ма защо треа да ги трепеш....Ест че държавата няма пари да направи приют както в Щатите.......Фащат кучето идва някои и го зима при него си за домашен любимец-а ние пак ги зиаме в домовете си под формата на салами и луканки..... sad.gif

Абе-дали са толкова вкусни ?

Щом ги ядат в такива количества........

Да, аз съм изял доста магарешки суджуци и твърдя, че е доста вкусно. Магарето за разлика от прасетата е чисто животно и не яде и пие като свинете. И не живее като него... Конско съм опитвал но не ми допадна толкова... ;) А от хора, яли кучешко зная, че също не е лошо, иска се леко по-различен начин на приготвяне. От гледна точка на китайците ние сме същите варвари спрямо прасетата. Както и според индийците заради вярванията към кравите. Скоро не съм чувал някой да е ял котешко но имам някакви подозрения с оглед на това, че постоянно се изтребват заради кожите им. А човек, който ги лови и трепе по техния начин може да се очаква и да ги яде...

Едит: По живково време имаше доста виетнамци в кооперацията, където работеше майка ми - учеха се за шивачи и подобни. Та за тях най-голямото наказание беше да ги накараш да ядат сирене... А само като помиришеха овче сирене и си повръщаха червата... Шопска салата не можеха да ядат дори ;)

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Досега знаех,че само виетнамците похапват кучешко и затова докато имаше виетнамци тук,нямахме бездомни кучета...Тази информация за китайците ме учудва,защото при това нашествие от тях все още има доста бездомни кучета..Може би за някой култури и ние сме варвари с любимите ни свински пържоли и телешки стекове.Веднага се сещам за бат Джордж Клуни,който си имаше за домашен любимец прасе или за свещенните индийски крави biggrin.gif

Едит: По живково време имаше доста виетнамци в кооперацията, където работеше майка ми - учеха се за шивачи и подобни. Та за тях най-голямото наказание беше да ги накараш да ядат сирене... А само като помиришеха овче сирене и си повръщаха червата... Шопска салата не можеха да ядат дори ;)

През 1989 живях в Ботунец-2,до виетнамските общежития

В квартала нямаше ни куче,ни коте

И когато ме видеха на терасата с писанката и крещяха:

"Дай хапваме"

sad.gif

,,Бият кучетата в главата до смърт,

за да им стане месото по-вкусно заради адреналина,, ohmy.gifohmy.gifohmy.gif

,,Бият кучетата в главата до смърт,

за да им стане месото по-вкусно заради адреналина,, ohmy.gifohmy.gifohmy.gif

Садисти

sad.gif

Садисти

sad.gif

Е, аз по нашите села съм виждал да се убиват например прасетата с брадви, с лостове, с ръчно направени джапанета, с най различни ножове и секири.... Не правя голяма разлика между китайците и нашите експерти... :baby:

Най-голямата трафи-комедия в която съм участвал беше в Габрово, с мъжа на една от братовчедките ми. Понеже са забавиха помощник-колачите, ние решихме двамата с него да свършим работата. Но хвърлихме доста барут докато го изкараме на "позиция за клане", просто прасето усети рано-рано какво следва и се бореше за живота си. След като го закарахме на определеното място моят човек не уцели както трябва сънната му артерия и като капак го изтърва. Аз държах задния му десен крак и така с кланото-недоклано прасе обиколихме два пъти двора докато му посвършат силиците. Ама и аз излязох голям инат (и мъж де... :P ) и не го пуснах... После ми разказваха, че другото прасе се блъскало като лудо в оградата и искало да излезе при нас на двора, вероятно от солидарност за да помага на братчето си... Добре, че не е успяло да излезе... Щеше да стане една, не ти е работа. Имам в предвид една подобна история със здраво изпохапани колачи :huh:

Така е Бени, всеки който хапва саламчета и разни месца трябва да знае, че те не растат по дърветата ;)

Котешкото месо всъщност има вкус на заек. Нова политика по магазинити за месо е зайците да се одират с главите, за да доказват, че е заек, а не котка.

Аз съм против толкова жестокото избиване. Защото кучето не е виновно за болните вярвания на прости китайци

Прости китайци-велика държава. Всичко това, написано в първия коментар е разработка на американците. Те просто не могат да се примирят, че има по-голяма, по-дисциплинирана и с по-дълбока култура от тях. Ще кажете, че и във Виетнам похапват кучешко. Тази страна пък е наречена "Малайския тигър"....

Просто намирате кусури на нацийте (народите). Такива са им традицийте, разбираеми или не, те съществуват.

Нека пред теб да се разиграе тази трагедия, животните да вият, квичат за живота си, или на твоите домашни любимци, пък тогаз приказвай angry.gif Аз вземам калъчката и погвам тях :blow out candles:

Нека пред теб да се разиграе тази трагедия, животните да вият, квичат за живота си, или на твоите домашни любимци, пък тогаз приказвай angry.gif Аз вземам калъчката и погвам тях ;)

Не пиши повече-на мен ми затриха мнението

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.