Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

Различните класифицирания не обезсмислят ли подобни отброявания !? Помня преди 2 месеца A-s Quared Antimalware 3.5 при друг архив вируси - отброи до 24 - изглежда и омръзна - и унищожи целия архив... Не смятам поведението и за неправилно - ако искам експерименти трябва да я изключа... Предимствата на Rising не са в класифицирането - твърдят- водещ е в другите компоненти... Подобни твърдения подсказват допълнителни проверки - все още нямам никаква негативна констатация - но сигурно ще установя нещо - просто защото идеална програма няма... Поздрави

• Отговори 543
  • Прегледи 62,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Различните класифицирания не обезсмислят ли подобни отброявания !? Помня преди 2 месеца A-s Quared Antimalware 3.5 при друг архив вируси - отброи до 24 - изглежда и омръзна - и унищожи целия архив...

.................................................................

Хм, не е съвсем безсмислено. При сканирането на заразени RAR или подобен формат архиви с цел тест на антивирусната програма се проверява възможностите и в най-опасния момент. Тоест когато сваляме най-често използваните в момента архивни формати от Интернет. Това, че a-squared е изтрила изцяло тестов архив не означава, че при истински нов/ стар вирус, троянец или подобен virii, включен в истински заразен архив ще се справи успешно. Точно обратното, има голяма вероятност да се издъни. Съгласен съм, няма 100% лидери в програмите за сигурност, това е съвсем нормално.:wub:

RISING AV FREE EDITION + Online Armor free - доста добро сработване и безпроблемност при тестовете... Май за домашно ползване това е оптимален безплатен максимум ... Времето ще покаже... Поздрави

Интересна програма - ще се задържа по-дълго с нея . Някой знае ли докога ще е безплатна за домашни компютри?

RISING AV FREE EDITION + Comodo Firewall Pro 2.4 - решение съпоставимо с най-добрите платени варианти...Съвместими са- когато RAV се инсталира след защитната стена и комбинацията - според мен - превъзхожда с разлика повечето възможни платени решения за домашно ползване...Не зная докога RAV ще е безплатен...Поздрави

RISING AV FREE EDITION + Comodo Firewall Pro 2.4 - решение съпоставимо с най-добрите платени варианти...Съвместими са- когато RAV се инсталира след защитната стена и комбинацията - според мен - превъзхожда с разлика повечето възможни платени решения за домашно ползване...Не зная докога RAV ще е безплатен...Поздрави

TNN, пробвал ли си да добавиш към RISING AV FREE EDITION стената от същата марка, например: Rising Personal Firewall 20.44? Например на www.tucows.com (благодаря на Wankata за тази информация във форума с промоциите на AV) Rising Personal Firewall 20.44 има лиценз: Freeware, $0.00 to purchase. Вероятно това ще е по-добро решение, ако проработи. Иначе има отделни шестмесечни промоции за антивируса и стената...

Аз малко се обърках. Rising AV (с ограничение само за домашни потребители) и Rising Firewall уж се предлагат безплатно. Едновременно с това има шестмесечни промоции и продажба. Явно промоциите и продажбите са за юридическите лица...

Китайските защитни стени са зле при филтриране на двата трафика и за мен не са интересни... Използвах KAV-Avira-Twister за да проверя RAV , нелогично е да отхвърлям продукт, от който нямам никакво негативно впечатление...Twister пак се изяви и още две програми изчезнаха от системата ми - не зная дали да ги посоча...Впечатлява достигнатото от китайците ниво ... Поздрави

TNN, пробвал ли си да добавиш към RISING AV FREE EDITION стената от същата марка, например: Rising Personal Firewall 20.44? Например на www.tucows.com (благодаря на Wankata за тази информация във форума с промоциите на AV) Rising Personal Firewall 20.44 има лиценз: Freeware, $0.00 to purchase. Вероятно това ще е по-добро решение, ако проработи. Иначе има отделни шестмесечни промоции за антивируса и стената...

Аз малко се обърках. Rising AV (с ограничение само за домашни потребители) и Rising Firewall уж се предлагат безплатно. Едновременно с това има шестмесечни промоции и продажба. Явно промоциите и продажбите са за юридическите лица...

Без да претендирам да съм специалист в Rising, за мен това са си две отделни версии. Като Avira, BitDefender, Avast и т.н., които предлагат платена и безплатна версия, орязана къде повече, къде по-малко.

Когато преди време реших да ги пробвам, изтеглих всичко, до което се докопах в нета. И така, версиите, които имам на диск (и които след инсталиране вероятно ще се обновят до по-високи), са съответно:

Rising AntiVirus 6-Month Edition 20.46.10.0.exe - 65.8 MB;

Rising Antivirus Free Edition 20.44.11.0.exe - 53.6 MB,

и двете теглени на 01.06.2008 год. от официалния сайт. Изводът, мисля, е ясен. Може и да греша, не знам.

Сега моето мнение: преди около два месеца си инсталирах за няколко дни Rising. Това нещо не престана да ме затрупва с новини на китайски, който аз особено добре владея, част от интерфейса (май че новинарската и още нещо маловажно беше) тогава също не щя по никакъв начин да мине на английски. Иначе си спомням, че беше невероятно лек, не забелязах и забавяне в интернет връзката. Причината да го махна, освен посочените по-горе две, беше, че тогава не щя да разпознае Vundo / VirtuaMonde и т.н., който ми беше писнало да чистя през ден или да възстановявам системата. Сега вероятно е вкаран в дефинициите, но тогава още не беше. След него сложих G DATA, която се саморазправяше с натрапника още на вратата.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Благодаря за точния коментар!

Само да допълня положението с инсталационните версии за Rising в момента, които се предлагат официално на съответните сайтове:

Rising AV пробна версия: 20.44.11.0 (53.6 MB)

Rising AV безплатна версия: 20.56.1.0 (54.1 MB)

Тук версиите не* са едни и същи, има разлики в размера на инсталационния файл и предполагам и в още нещо...

Rising Firewall безплатна версия: 20.44.11.0 (14.4 MB)

MD5 : F74C62E1 7113F785 C35CB3B2 6D750CE7

Rising Firewall пробна версия: 20.44.11.0 (14.4 MB)

MD5 : 2C7E1F2E 6EE3C04A 4A3390FD C02DEDBD

Тук вече имаме едни и същи версии, но MD5 са различни...

Аз нямам никаква информация с какво се различават платените от безплатните версии за Rising, но си мисля, че авторите на програмата можеше да направят някакво сравнение по сайтовете си за разликите между безплатните и платените им продукти. Докато не го видя, няма да им имам никакво доверие.

Добавено по-късно: * бях пропуснал една думичка. ;)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

И аз във всичко се съмнявам - следват допълнителни проверки ....Сега няма никакви досаждания с новини - пред очите ми е пълнофункционалната версия на RAV - 20.58.52. Без никакво орязване - ще продължа с нея до нещо негативно - ако има такова... Поздрави

Никакъв сериал за валидализиране не бе нужен - иначе работи добре и се обновява редовно. Май са възможни изненади!

Точно затова се стремях да е заедно с Comodo Firewall Pro - при съмнения има ли по-добра идея ? Поздрави

Горе вдясно на представената в първия пост от темата страница /от TNN/ има възможност за регистриране на акаунт при Rising. Направих го. Мероприятието си е на производителите на софтуера - днес версията вече е 20.58.60 - обновява се много често и е пълнофункционалната . При мен засега е с вградената защитна стена на Win.

Здравейте на всички, и аз се пристраших да сложа този RAV,махнах безплатната авира, при инсталацията поиска да махна и Comodo Firewall 3 Free, и аз си казах- какво пък толкоз и я махнах(така и така пак почна да ме дразни). В момента всичко е наред, компа наистина лети, не бави нета, малко товари процесора при скан(35-50% (с Атлон 4000+ двуядрен съм)), но няма значение.В процеса на настройките и разглеждането на програмата обаче ме напъплиха няколко въпроса за RAV, на които бих се радвал да ми отговори, някой по-запознат с тази програма: 1.При инсталацията включих SCREEN SAVER SCAN, но отпосле забелязах, че не мога да му задам да пита за действията си при намиране на вирус, както при другите скенери, а направо ги дялка( страх ме е да не издялка нещо което не трябва). Това проблем ли е и какво точно прави този скенер и кога го прави, някой друг от вас включил ли го е? 2.Забелязах с тест на EICAR, че сканира кеша на операта, както безплатната Авира, deliq преди време ме посаветва да цъкна на вторите файлове на теста от двете таблици и ако имам така наречената уеб защита трябва авирата да изпищи, и тя пищя, с мозилзта неще да пишти. Сега изпробвах това и с RAV, и той се държи по същия начин, с мозилата мълчи но с операта дялка всичко.Дали според вас това значи, че има нещо кат WebGuard този RAV свързан само с Опера, и как да тествам това с някой различен тест от Eicar. 3. Забелязах, като цъкнах днес по едно време на Security Audit, че нивото е паднало на Low Security, като до скоро беше Medium Security, и сканирах вече три пъти, и ъпдейтнах програмата до последната версия -20.58.62,но постоянно ми показва това: Не съм сменял никакви настройки и нива, всичко е на Medium(recomendet), Кво стана нямам идея??? ;)

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Инсталирах Rising Personal Firewall free edition 20.44 в съчетание с Аваст ,за сега забелязвам добра съвместимост,но ми трябва повече време за да определя качеството на продукта.

Поздрави!

п.с. Но преди това сканирах инсталационния файл във VIRUSTOTAL ,не ми се понравиха резултатите,но въпреки това рискувах.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Китайска работа !!! Аз се чудя защо нищо няма в RAV / или аз не мога да го открия/ - а виж ги тях какво са изумували !!! Запознат си с възможностите на Комодо като филтриране на трафици - защо изобщо я инсталира ? Поздрави P.S. При мен е на руски и на средно ниво на сигурност - още не съм доразучил всички възможности и настройки - руският превод е доста странен и приблизителен, дано английският е по-добър.

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Китайска работа !!! Аз се чудя защо нищо няма в RAV / или аз не мога да го открия/ - а виж ги тях какво са изумували !!! Запознат си с възможностите на Коподо като филтриране на трафици - защо изобщо я инсталира ? Поздрави

Ти как мислиш? Моите констатации са си само мои и не подлежат на чужди мнения,сам си анализирам определения софтуер, както и сам си го избирам,а не да се съобразявам с мненията в чуждестранни форуми,като ти правиш.Когато анализираш и стигнеш до констатации без чужда намеса,тогава мога да ти приема съвета.

Поздрави!

Ти как мислиш? Моите констатации са си само мои и не подлежат на чужди мнения,сам си анализирам определения софтуер, както и сам си го избирам,а не да се съобразявам с мненията в чуждестранни форуми,като ти правиш.Когато анализираш и стигнеш до констатации без чужда намеса,тогава мога да ти приема съвета.

Поздрави!

:):wors::)

Вече виждам страсти горещи.Михнев защо не пробваш Китайската стена със Китайският антивирус интересно какво ли ще прави... повече от всичко инсталирано досега при тебе ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Поздрави!

Приятел, а некакви тестове провел ли си, понеже ми е интересно да разбера за поведението на стената?

По-добра стена от комодото, нема да намериш! :wors:Публикувано изображение:)

Поздрави!

Нямам реална причина да съветвам който и да било за каквото и да било ... Прав си за себе си - но най-ефективно е да се ползват и констатациите на определени хора - на най-знаещите .... Каква чужда намеса - нали всичко може да се провери ... Поздрави

Нямам реална причина да съветвам който и да било за каквото и да било ... Прав си за себе си - но най-ефективно е да се ползват и констатациите на определени хора - на най-знаещите .... Каква чужда намеса - нали всичко може да се провери ... Поздрави

Явно имаш,всеки твой втори пост е такъв.Опитайте това опитайте онова.

Приятел, а некакви тестове провел ли си, понеже ми е интересно да разбера за поведението на стената?

По-добра стена от комодото, нема да намериш! :wors:Публикувано изображение:)

Как да направя тестове,като преди малко я инсталирах.Да не мислиш ,че става толкова бързо да направиш тест на защитна стена,на мен ми отнема повече от 1 седмица,свързвам се със сървър, където се намира машината за тестове и то ми помагат още няколко човека .Да не мислиш,че теста се състои в Pc Flank ,айде стига ако обичаш.

Михнев, вероятно ще се убедите сами с техниката и оборудването си какво могат китайците - не се дразнете заради едно предупреждение ... Явно на Вас Ви е интересно... Успехи и поздрави на Екипа...

Явно имаш,всеки твой втори пост е такъв.Опитайте това опитайте онова.

Как да направя тестове,като преди малко я инсталирах.Да не мислиш ,че става толкова бързо да направиш тест на защитна стена,на мен ми отнема повече от 1 седмица,свързвам се със сървър, където се намира машината за тестове и то ми помагат още няколко човека .Да не мислиш,че теста се състои в Pc Flank ,айде стига ако обичаш.

Добре, ама не изглеждай, като ревльо, не съм те попитал кой знае какво.

Имах предвид тестовете, които намира гугъла, а не от твоите специални, които правиш с разните му там сървъри и чакаш по една седмица!

Добре, ама не изглеждай, като ревльо, не съм те попитал кой знае какво.

Имах предвид тестовете, които намира гугъла, а не от твоите специални, които правиш с разните му там сървъри и чакаш по една седмица!

Намери си ги тогава,чакаш на готово.Ти все имаш нещо на в предвид ,все трябва да се гадае.Я виж по-добре как си ми задал въпроса :

Цитирам:

ЦИТАТ(IMG @ 24.08.2008г. в 14:23ч.) *

По-добра стена от комодото, нема да намериш!

p.s. Рекламите и хвалебствията не са позволени във форума.

ЦИТАТ(IMG @ 23.08.2008г. в 13:50ч.) *

Това все пак е Comodo Firewall Pro, а не ZA, Outpost и не знам си още какво!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.