Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

На мен сега ми е интересен.... След време - не зная - вероятно ще е някакъв друг продукт ... Поздрави

• Отговори 543
  • Прегледи 62,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако не греша, енджин на Доктор Уеб??? Дотук хубаво ,че не товари, ще има и тестове.

"""Кой файл блокира? Може ли снимка?""" Май съм бил неясен ... Съзнателно инфектирам с подбрани файлове разрешавайки инсталации - а този Rising ми дава инфо за НУЛА открити вируси - блокира ги в конфиденциален режим и постоянно комуникира със сървърите си ... На практика съм пробвал десетки продукти , а за пръв път се натъквам на програма с подобно функциониране... Чак не ми се вярва достигнатото от китайците ниво на подсигуреност - вирусите изчезват някъде из компонентите му, а разработките са си китайски и са сертифицирани в САЩ ... Явно продуктът е с амбиции за световно лидерство ... Поздрави

Програма от типа - инсталирай и забрави за нея . Ще допадне на тези, които искат да ползват компютрите си за работа-игри - други полезни неща, без да ги интересуват вируси и възможни усложнения. Осигурява предимствен достъп на авторите си като инфо за установеното и май е неподходяща за търсачи и събирачи на нови дефиниции.

Програма ...... Осигурява предимствен достъп на авторите си като инфо за установеното и май е неподходяща за търсачи и събирачи на нови дефиниции.

Което ще рече шпиониране в полза на създателите си.И особенно за тези които посещават азиатски портали,както и за хора които обичат да експериментират.Каква е гаранцията,че защитава А не изпраща събрана ЛИЧНА информация?Едва ли ще ти го изпише програмата това.

Мерси НЕ обичам да ме шпионират.

Поздрави

Което ще рече шпиониране в полза на създателите си.И особенно за тези които посещават азиатски портали,както и за хора които обичат да експериментират.Каква е гаранцията,че защитава А не изпраща събрана ЛИЧНА информация?Едва ли ще ти го изпише програмата това.

Мерси НЕ обичам да ме шпионират.

Поздрави

Да те успокоя.......Авира и Аваст правят непрекъсната връзка със сървърите си, Макафи преди време се държеше по сходен начин....Та това е, Минке, положението........ :)

Nikssi, нали в друга тема бе споменал, че всички събират данни в полза на създателите си... Не го намирам за недопустимо - ако се касае за данни свързани със сигурността на системата ми... Нали този ЛЪВ е поел все пак ангажимент цялостно да я охранява !? Аз поне друго не съм намерил...Поздрави

Nikssi, нали в друга тема бе споменал, че всички събират данни в полза на създателите си... Не го намирам за недопустимо - ако се касае за данни свързани със сигурността на системата ми... Нали този ЛЪВ е поел все пак ангажимент цялостно да я охранява !? Аз поне друго не съм намерил...Поздрави

Да бе МЕРСИ

Вчера временно деинсталирах множество всякакви контролни и спомагателни програми... Толкова дни след Rising нищо не намират ...За какво да сканирам като малоумен примерно с Malwarebytes' Anti-Malware и тя все нищо да не намира... Китайските продукти са изпреварили в развитието си всички, които имат нужда от подобни допълнителни "помагачи" - изводът възниква сам- съобразно констатациите... Поздрави

Днес ходих заедно със жената при една нейна приятелка да й преинсталираме ОС и на машината й инсталирахме китайското чудо.Не показва некакво натоварване или забавяне бързодействието на ОС, както и скоростта на нета.Това са ми впечатленията на пръв поглед, понеже нямах време да цъкам по разни сайтове за да добия по-ясна преценка, но затова пък утре ще разполагам с това време.След като инсталирах Уйндоус, сложих комодото за ограда. ;) Веднага след това се заехме с инсталацията на Rising Anti-Virus и ми стана много неприятно, когато "китайчето" изисква да се ънинсталне комодото.Доста се замислих, дали да не пратя "лъвът" откъдето си е дошъл, но размислих и се съгласих с него. Инсталацията протече безпроблемно, но след като завърши, за мое голямо учудване видях, че след рестарта комодото си стои цяла целеничка!Оставил съм ги на спокойствие през първата им брачна нощ и утре, като отида ще питам момичето дали ще живеят в мир и любов, или отново ще играе гумата. Искам да попитам TNN, когато инсталира комодото, инсталира ли е с отметката(беше свързана с някакви атаки, май за вътрешни ставаше въпрос, че с тази отметка се осигурява максимална защита привътрешни атаки, дано не греша).Това е още в началото на инсталацията, надявам се, че вече се сети, нали? Иначе "лъвът" с комодото на току що инсталиран Уйндоус заеха 180 МВ, и процесорчето не се товареше. TNN, за тебзнам, че се с Rising + Comodo, нали не съм се изложил, нещо? Публикувано изображение

Архивите, архивитееееее.......При 4-5 последователни опаковки не се усеща проклетията.......ще видим in live какво ще е положението :)

IMG, при мен Комодо е версия 2.4 и нямаше конфликтности при инсталацията на RAV - после стената се обнови до 3.0... Няма ли някой по-професионално и задълбочено да установи нещо критично за този безплатен продукт!? Иначе рискувам да критикувам конкурентни платени решения и да ми изтриват мнения или още по-странното - това чудо ще бъде инсталирано на множество домашни компютри около мен... При наличие на безплатен комплексен гранд НИКОЙ няма да купува конкурентни платени решения, които дори не могат да осигурят засега подобна защитеност и откровено лъжат ползвателите си... Поздрави

IMG, при мен Комодо е версия 2.4 и нямаше конфликтности при инсталацията на RAV - после стената се обнови до 3.0... Няма ли някой по-професионално и задълбочено да установи нещо критично за този безплатен продукт!? Иначе рискувам да критикувам конкурентни платени решения и да ми изтриват мнения или още по-странното - това чудо ще бъде инсталирано на множество домашни компютри около мен... При наличие на безплатен комплексен гранд НИКОЙ няма да купува конкурентни платени решения, които дори не могат да осигурят засега подобна защитеност и откровено лъжат ползвателите си... Поздрави

напълно съм съгласен,защото тази програма е насочена към китайския пазар където само гола пропаганда не върви.там хората са прагматични имат съвсем различен начин на мислене.ако нещо не върши работа го махат или изяждат,при тях няма място за сантименталност и фенщина живота ги принуждава.ако не са с такова мислене ще измрат от глад.същото е и при японците но при тях е защото са много малки по площ и ресурсите са им ограничени и когато кажат че даден продукт е с такива качества и такива възможности значи е така.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Добре де, ама ти пак не ми отговори на въпроса!!!

Как е инсталира тази защитна стена с Defense+ модула, или чиста? Мен повече отметката ме интересува, защото се опасявам, че можем да раздразним лъва, а недай се Боже да се разлюти и да почне да реве с ярост. Публикувано изображение

Най-интересното е, че поиска да деинсталира комодото, и аз се съгласих, но след инсталацията на RISING, комодото си остана невредима!

Значи все пак конфликт има!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Комодо е версия 2.4 точно поради тези причини - както писах в началото на темата- първият ми опит доведе до осезаемо забавяне при отваряне на всяка нова страница...Другите версии на стената не ми са нужни ... При инсталацията RAV не поиска деинсталиране на стената - при мен я прие. Лъвът не съм го видял раздразнен - блокира си при хладнокръвна стабилност - дори при дадено разрешение! Задейства се автоматично компонент от следващо ниво на контрол... Поздрави

Комодо е версия 2.4 точно поради тези причини - както писах в началото на темата- първият ми опит доведе до осезаемо забавяне при отваряне на всяка нова страница...Другите версии на стената не ми са нужни ... При инсталацията RAV не поиска деинсталиране на стената - при мен я прие. Лъвът не съм го видял раздразнен - блокира си при хладнокръвна стабилност - дори при дадено разрешение! Задейства се автоматично компонент от следващо ниво на контрол... Поздрави

Добре, и аз така ще направя - ще й инсталирам версия 2.4, пък ще я оставя после да се ъпдейтне до 3.0.

Хм, явно при по-старата версия, която ползваш, тази отметка отсъства.

Уйндоусът, вчера го преинсталирах 2 пъти, понеже при първата преинсталация не разпозна мрежовата и звуковата карта.

Помислих си, че може да е от диска, който и друг път ми е правил проблем. Затова при следващата преинсталация смених инсталационния диск.

Сега съм я ставил с Rising Anti-virus & Windows Firewall. Уточнявам се, понеже се получава малко противоречие. Нямам никакво доверие на Уйндоуската стена, и затова ще й слагам комодото.

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Първо деинсталираш Rising, инсталираш Comodo 2.4 - обновяваш до 3.0 и включваш съветника за разпознаване на приложенията, тоест автоматичната настройка на стената. После инсталираш Лъва - за да не повториш първото ми неуспешно съвместяване... Поздрави

Станах причина да бъде инсталиран на компютрите на няколко приятели и познати. Харесаха го - точно защото тази програма не смущава ползвателя с разни събития или въпроси свързани с охранителните и функции.

Мнение за Rising Antivirus, yahoo answers: "After installing and checking IP port holes plus remote Services in the task manager on Vista Found some strange Remote Services running and my PC began to blink and freeze Plus got a shadow user in my account manager it lock up firefox new 3.0 and explorer 8.0 beta locks the keyboard out on local driver inputs they must be using computers as Ghosts.

Additional Details: http://securitytracker.com/alerts/2008/Apr/1019946.html

it hold a Ghost Trojan and Remote Network services program Look in your Task manager and check your Account manager it makes a new account and adds privileges. This program worries me and should you."

Не знам толкова добре английски,за да преведа качествено това. Бях решил да изпробвам лъва,след като като четох за Rising Antivirus тук.После като проверих с гугъл за какво става дума се отказах,защото нямам нужда от троянци.

Редактирано от Ronny (преглед на промените)

Rising Antivirus Free Edition 20.56.1.0 - SOFTPEDIA "100% CLEAN" AWARD This product was last tested in the Softpedia Labs on 18 August 2008 by Adrian Arsene Softpedia guarantees that Rising Antivirus Free Edition 20.56.1.0 is 100% Clean, which means it does not contain any form of malware, including but not limited to: spyware, viruses, trojans and backdoors. This software product was tested thoroughly and was found absolutely clean, therefore it can be installed with no concern by any computer user. However, it should be noted that this product will be retested periodically and the award may be withdrawn, so you should check back this page and especially the date of testing shown above.

Почти я бях деинсталирал - но с тези противоположни мнения направо ми "забранихте" да го правя... Ако ще е представление - по добре да съм сред тези с преки впечатления... Кое е истина и кое е интрига !?! Ronny, доколко ли е актуална предоставената от теб информация ? Поздрави

Гледам с последното обновление вече и архиви на поне 2 нива дълбочина сканира още при даунлода....Дано излезе хубав, че през 6 месеца досега сменям периодично кое ли не......Avast 320 гига ги чопли 14 часа......егати....разкарах го.

Искам да попитам сега, как да сложа в изключение за проверка на някои файлове от RAV.

Например искам да не закача файловете на Comodo firewall при сканиране

Около преди една година в темата за RISING като нова програма B-Boy е написалт това:

"Програмата наистина е много мощна и е доста лека (особено спрямо по-старите си версии) с приятен интерфейс, чести обновления за вируси, можете да задавате списъци с познати приложения които да се изключват от сканиране "White LIST", има и технология........."

Някой, ще може ли да каже, къде е настройката на този "White list", защото аз не мога да я намеря, или това се е отнасяло за по-стара версия.....

TNN,аз не мога да изпробвам Rising на Vista,за да проверя колко е вярно и достоверно,че в Rising няма троянци,а Rising се държи като троянец.

Това ми е достатъчно,за да не си инстална лъва никога: http://securitytracker.com/alerts/2008/Apr/1019946.html

nento,аз не вярвам на софтпедиа, защото пускат програми,която не са чисти,а пък са със "сертификат". Публикувано изображение

Ето един пример KillSpy: "KillSpy killspy.net uses flawed, inadequate detections scheme; same company as AlfaCleaner, Anti Virus Pro, Winhound Spyware Remover; same app as 1stAntiVirus, SpyContra, SpyDeface, Ultimate Defender, & XSRemover [A: 11-25-05 / U: 1-6-06]"

Сертификата на софтпедиа за KillSpy: "Softpedia guarantees that Killspy 3.0 is 100% CLEAN, which means it does not contain any form of malware, including spyware, viruses, trojans and backdoors."

http://www.softpedia.com/get/Internet/Popu...s/Killspy.shtml

Няма грешка в имената,а сайта на KillSpy в софтпедиа е именно http://killspy.net/

Редактирано от Ronny (преглед на промените)

http://www.download.com/Rising-Antivirus-F...&tag=button http://www.brothersoft.com/download-rising...-edition-105885 http://www.tucows.com/preview/512766 Според мен са сериозни и утвърдени портали - не мисля да са съучастници на някакви азиатски експерименти.... Аз от самото начало също се съмнявам ... Иначе трояноподобният Rising си работи изключително стабилно и се отказах засега да го сменям ... Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.