Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

Да, разбирам - мнението ти е да продължа с тази китайска програма? Имам си въпроси за доизясняване - в същото време системата "лети и лъвът си е лъв" ! Аз обаче съм като сляп - нищо не ми се показва - не ми се чудете ... Поздрави

Добре,защо не изключиш защитата на "Лъва" и не сканираш с някои от StandAlone вирус скенери ,може пък да ти се доизяснят нещата около него,заради НУЛАТА установени вируси,затова си бесен на Китайците,нали така?

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 543
  • Прегледи 62,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, разбирам - мнението ти е да продължа с тази китайска програма? Имам си въпроси за доизясняване - в същото време системата "лети и лъвът си е лъв" ! Аз обаче съм като сляп - нищо не ми се показва - не ми се чудете ... Поздрави

Не мога да дам мнение да продължиш или не с Rising. Не съм го пробвал, но ако имам време може го направя на виртуална машина с Windows XP/ Vista. Обикновено причината за използването на определена антивирусна програма е в повечето случаи лична позиция. Аз обаче не се доверявам на нито една антивирусна програма. Затова нямам никакви предпочитания или препоръки към марката на антивирусните програми.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Насканирах се вчера и днес -сутрин... Познавам възможностите на повечето скенери и ще подходя различно - всички "въпроси" за Комодо ще ги траслирам заедно с файловете към техните сървъри за анализ... След известно време ще инсталирам eSafe или Ikarus - зная какво ще се случи с китайските "придобивки" - пробвал съм....Но още малко трябва да ме заинтригуват .... А ако се "прилепя" към порталите им - не зная докога ще събирам дефиниции на защитни продукти- тогава те още по-качествено ще трябва да творят...Аз мога и да не съм "жертва"... Иначе - обективно преценено - продуктът им функционира на впечатляващо ниво на Win XP SP2. Поздрави

След като вече седмица съм с Rising Antivirus, пуснах онлайн скенера на bitdefender. Инсталацията, която ползвам е Image от Acronis. Ползвам я от 3-4месеца и знам къде точно са вирусите. Те са 10 заплахи, които Defender-а винаги ми хваща. През тази седмица RAV не се е обаждала. post-55174-1220259953_thumb.jpg Отворих Acronis и върнах System Volume Information директорията(където са 9 от вирусите) на Desktop-а и отново сканирах с RAV. Резултата беше 0! post-55174-1220260099_thumb.jpg

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Програмката е много добра! Китайчетата така са я направили, че веднъж като я инсталираш,просто да забравиш за присъствието й! Сама си прави абсолютно всичко, без да досажда, явно е предназначена повече за хора, които са абсолютно начинаещи! Ако си търсач на силни усещания, Rising не е твоята алтернатива! Инсталирахме вече на една приятелка на жената, ама тя момичето въобще не може да работи с анти-вирусни програми...Идеално й пасна, за такъв тип хора е лъвчето!

Програмката е много добра! Китайчетата така са я направили, че веднъж като я инсталираш,просто да забравиш за присъствието й!

Сама си прави абсолютно всичко, без да досажда, явно е предназначена повече за хора, които са абсолютно начинаещи! Ако си търсач на силни усещания, Rising не е твоята алтернатива! Инсталирахме вече на една приятелка на жената, ама тя момичето въобще не може да работи с анти-вирусни програми...Идеално й пасна, за такъв тип хора е лъвчето!

Знаеш ли, някак си не ми се вярва на това което казваш.

Досега не съм чувал за толкова автоматизирана система, която да не прави грешки. Колкото по-сложни задачи трябва да решава, толкова по-сложна трябва да е, и вероятността за грешка също се увеличава.

Освен ако не са вградили в нея последните достижения в областта на ИИ, което е още по-съмнително.

Сещам се също какъв шум се вдигна, когато се разбра за скритото от потребителя инсталиране на обновления на XP, а сега тайните действия на тази антивирусна (не съм я изпробвал, това бяха описания на тестващи я) се изтъкват като положителни страни.

Засега ще се въздържа да я инсталирам.

Знаеш ли, някак си не ми се вярва на това което казваш.

Досега не съм чувал за толкова автоматизирана система, която да не прави грешки. Колкото по-сложни задачи трябва да решава, толкова по-сложна трябва да е, и вероятността за грешка също се увеличава.

Освен ако не са вградили в нея последните достижения в областта на ИИ, което е още по-съмнително.

Сещам се също какъв шум се вдигна, когато се разбра за скритото от потребителя инсталиране на обновления на XP, а сега тайните действия на тази антивирусна (не съм я изпробвал, това бяха описания на тестващи я) се изтъкват като положителни страни.

Засега ще се въздържа да я инсталирам.

Точно така, програмата е напълно автоматизирана и спокойно може да се остави на настройките по подразбиране!

Самите създатели на Rising казват: "Инсталираш и забравяш за съществуването й!". Та, това не е мое твърдение а на хората, които са я създали!

Как се държи обаче, това не мога да кажа, понеже не е на машината ми. Беше на компа ни преди доста време за около месец и много ни хареса.

Сканираше дълбоко и пазеше прецизно, тогава обаче беше платена и това ни принуди да е премахнем, понеже нямаше "хапче" за нея в нета.

Аз само чакам AVG да се издъни и слагам лъвчето веднага, това ме спира да не съм с нея сега. Програмата набира невиждана популярност и вече пази машините на милиони хора. В днешно време една програма за да се наложи трябва да е много добра. Можеш да се поинтересуваш за нея, пък и да я изпробваш, когато решиш.

В това, което прочетох досега, не открих основателна причина да заменя, дори пробно, сегашната си антивирусна с тази. Дори напротив - имаше съмнения за ефикасността и.

Още веднъж я деинсталирах - за да мога да транслирам каквото успея към сървърите на Комодо . Разпръскват при деинсталация невидим за повечето други антивируси вредоносен код...При инсталиране последователно на още два други антивируса - съзнателно няма да ги посоча - възниква невъзможност те да се справят, а Комодо спира доста вече вътрешни атаки - като стотици въпроси дали да разреши връзка...Това изобщо не е нулево безвирусно състояние!!! Неопитен потребител трябва или да прежали Комодо - това е груба грешка, или да преинсталира Win и да започва на чисто..Отново инсталирах Rising - пак всичко е супер - за да копирам още -колкото успея от творенията им...И за да помисля с коя програма да пробвам на заразения Win. Казано откровено - този азиатски шпионин го препоръчвам единствено на хора - желаещи да събират нови дефиниции за защитни продукти ... Който го ползва - не трябва да държи нищо особено ценно на компютъра си и ако нищо не проверява - дори може да му е спокойно до безхаберие ! Nologo e прав - не трябва да е налице предоверяване - всичко трябва да се проверява... Поздрави

Кой ми хвали download.com за Rising?Я да видим какво пишат там ората за лъва и вистата: Публикувано изображение

http://www.download.com/Rising-Antivirus-F...0&tag=mncol

Version: Rising Antivirus Free Edition 20.44

"HORRIBLE!!!"

by 0zSpit on July 4, 2008

Cons: this was one of the slowest, most intrusive programs i've ever tried. after 20 minutes of scanning a freshly installed OS this was only 30% complete. it installed some other program with a blue box icon. on restart some annoying useless blue scan screen showed up. it did absolutely nothing. i used revo uninstaller to get rid of it. this trashed my registry, i was more interested in the "FAKESCAN" that showed up while i was cleaning out the registry. these reviews giving this anything more than 1 star have got to be fake. there is nothing good about this program. try installing something else while you have this horrible antivirus running. this is almost as bad as a norton's product. i also cleaned out 600 files left behind. this is just total garbage, try it for yourself if you don't believe me. you'll regret doing it!!!

Пробвано на лаптоп; dell xps420 quad-core with 4 gigs of ram, 1 terabyte hard drive with vista ultimate.

Без коментар.

Още веднъж я деинсталирах - за да мога да транслирам каквото успея към сървърите на Комодо . Разпръскват при деинсталация невидим за повечето други антивируси вредоносен код...При инсталиране последователно на още два други антивируса - съзнателно няма да ги посоча - възниква невъзможност те да се справят, а Комодо спира доста вече вътрешни атаки - като стотици въпроси дали да разреши връзка...Това изобщо не е нулево безвирусно състояние!!! Неопитен потребител трябва или да прежали Комодо - това е груба грешка, или да преинсталира Win и да започва на чисто..Отново инсталирах Rising - пак всичко е супер - за да копирам още -колкото успея от творенията им...И за да помисля с коя програма да пробвам на заразения Win. Казано откровено - този азиатски шпионин го препоръчвам единствено на хора - желаещи да събират нови дефиниции за защитни продукти ... Който го ползва - не трябва да държи нищо особено ценно на компютъра си и ако нищо не проверява - дори може да му е спокойно до безхаберие ! Nologo e прав - не трябва да е налице предоверяване - всичко трябва да се проверява... Поздрави

TNN, наясно ли си , че стената пита и при инсталация, и при деинсталация на каквото и да било и че трябва да разрешиш процесите на деинсталиране? Както и това, че много програми се свързват с авторския сайт, по време на инсталиране и деинсталиране, а някои даже и при всяко стартиране-например Mozzila или BitComet , даже и продукти на Adobe, MS Office и да не изброявам? При деинсталиране на доста, впрочем, кьоравия лъв, имах точно едно запитване за външна връзка и безброй много за вътрешни процеси, опитващи да стартират други процеси. Това си е в реда на нещата и твоята стена е реагирала както подобава на една съвременна стена с HIPS, rulez и т.н.

И мен ме тресе параноя, обаче ти къртиш мивки, приятелю. AVG след това намери всичко, което плъхът, пардон, лъвът проспа, но нищо подозрително като остатъци няма. За сведение, регистърът беше почти чист, 2-3 ключа и папка Rising. Това е .

Нищо не къртя, БГ приятелю - при третата деинсталация на Rising нещата са неутрализирани и различни - ако защитаваш "умни" китайци -ползвай продукта им докато се убедиш...Три пъти го инсталирах -нормално -нищо не зная предварително ! Нормално ли е при вече деинсталиран RAV - стената да блокира свързвания от файлове на Rising!?Сега ще ги доизчистя ръчно. Добре, че Комодо пита колкото пъти е необходимо -защото има промяна при родителско приложение !Вече съм с Ikarus - само 4 троянци ми откри и ще ги доизяснявам - никакви фалшиви тревоги няма -твърдящите обратното нека се замислят за реалностите...AVG e доста далече от възможностите на този продукт ! Ползвал съм ги и преди. Поздрави

При мен нямаше и няма нищо такова. Armor докладва всичко и е в обучаващ режим- твърдя, че не е пускал нищо, за което няма ясни правила,навън. Допускам да си изтеглил някоя прилично хакната версия на антивируса, но с моята грижи нямаше, слава богу. А,да,AVG наистина няма нищо общо с възможностите на този продукт - хвана вируси в реално време и ги обезвреди, освен това пази и от спайчета, и то успешно, мисля ,засега.

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Трите инсталационни файла бяха изтеглени от реномирани портали -посочени в тази тема - качествен пазещ и проучващ ползвателя продукт е-едва ли някой друг , освен теб, ще го оспорва ... AVG няма изобщо някои модули на Rising...Аз разчитам на собствени изводи - и затова избрах Икарус ...Той е нещо като тежка "Евроартилерия"- не го харесват заради директното атакуване на пиратски софтуер... Трябва ми още време...

Вече съм с Ikarus - само 4 троянци ми откри и ще ги доизяснявам - никакви фалшиви тревоги няма -твърдящите обратното нека се замислят за реалностите...

Нали беше НАЙ добрата за тебе програма...Как така ти е пуснала троянци?

при третата деинсталация на Rising нещата са неутрализирани и различни - ако защитаваш "умни" китайци -ползвай продукта им докато се убедиш...Три пъти го инсталирах -нормално -нищо не зная предварително ! Нормално ли е при вече деинсталиран RAV - стената да блокира свързвания от файлове на Rising!?Сега ще ги доизчистя ръчно. Добре, че Комодо пита колкото пъти е необходимо -защото има промяна при родителско приложение !

Как така при деинсталирана програма за сигурност нейни файлове ще правят връзка със"СЪРВАРИТЕ СИ" :P как се премахва с FORMAT/C ли ?

Най после Ikarus да сложиш,отдавна му се каниш... :P Да не те разорачорова и той накрая :P

Не зная - мненията ми се влияят от безспорни факти! Дотук - Avira,Kaspersky,Dr WEB -дали са близо до нивото на Rising !?!........Просто не са ....... Шпиономанията е навсякъде и пак ще инсталирам този впечатляващ китаец.... Rising и Twister са уникати и отново ще се връщам към тях, може-би...За разлика от повечето Европрограми - за съжаление те са трагични като стабилност - с това мнение директно изпращам Касперски при Нод 32 - засега ...След време може нещата да са различни ....Бих желал личното ми мнение да не дразни когото и да било ... Поздрави

Не зная - мненията ми се влияят от безспорни факти! Дотук - Avira,Kaspersky,Dr WEB -дали са близо до нивото на Rising !?!........Просто не са ....... Шпиономанията е навсякъде и пак ще инсталирам този впечатляващ китаец.... Rising и Twister са уникати и отново ще се връщам към тях, може-би...За разлика от повечето Европрограми - за съжаление те са трагични като стабилност - с това мнение директно изпращам Касперски при Нод 32 - засега ...След време може нещата да са различни ....Бих желал личното ми мнение да не дразни когото и да било ... Поздрави

Евала, че ти се занимава и не ти омръзва да пробваш ту един, ту друг продукт :speak:

Само ако може да даваш малко по-разбираеми и смислени коментари и изводи за резултатите от тестовете, ще е по-добре.

Евала, че ти се занимава и не ти омръзва да пробваш ту един, ту друг продукт :speak:

Само ако може да даваш малко по-разбираеми и смислени коментари и изводи за резултатите от тестовете, ще е по-добре.

Да, само да добавя на по простиччък език и без многоточия,че вече никога не се знае какво точно си имал впредвид.

Кога ли ще постнеш реално нещо - например някой лог файл

Да, само да добавя на по простиччък език и без многоточия,че вече никога не се знае какво точно си имал впредвид.

Кога ли ще постнеш реално нещо - например някой лог файл

Не се занимавам с тестове на антивирусни.

Аз пък нямам намерения да извършвам да кажем плащания през мрежата и ще продължа с тази безплатна програма.

"""Как така при деинсталирана програма за сигурност нейни файлове ще правят връзка със"СЪРВАРИТЕ СИ" как се премахва с FORMAT/C ли ? """ Ръчно изтрих след деинсталацията през кошчето папка Rising в Program Files от диск C. Оказа се още там - при деинсталация на много програми е нормално папките да се самоизтриват от там - тази констатация също си е доказателство.Добре е деинсталиралите я съфорумци да проверят . Поздрави

Публикувано изображение

Ето и мойте впечетления от няколко бързи тестови ситуаций и няколкодневно използуване на програмата .

По отношение на цялостно сканиране на системата е на нивото например на NOD32, справя се добре с тестовите вируси вкл. и "скрити" в ADS.

За да е ефективна защитата в реално време /Auto-Protect/ е необжодимо всички настройки да са на "High Level", в противен случай практически не съществува. Във всеки случай по този показател отстъпва на "Avast", но държи нивото на "NOD 32". Всеки може да се убеди в това ако се поразходи в:

http://www.rigacci.org/comp/virus/

Програмата има прекалено много и според мене излишни настройки. Съгласен съм с TNN: "инсталирай и забрави за нeя", но и другите AV са от същият тип. Като се има впредвид, че е безплатна си заслужава да се пробва, но може и "неинсталирай и забрави за нeя".

@TNN/30.08.08/

посочените от теб конкретни файлове за пореден път ме доведоха на http://www.game-exe.ru/

Какво му е на сайта?

@thomson/30.08.08/

Като например 6dyafu.exe, tka4ad.exe, winqTAPVIBZO.exe.

В GOOGLE няма никаква информация за тях/изключая написаното тук/??? От къде си ги получил? Виж датите.

Публикувано изображение

Виж още:

http://img06.imgshare.eu/i/peshobg1/ising2_b6f80.jpg

http://img06.imgshare.eu/i/peshobg1/ising3_7a096.jpg

http://img06.imgshare.eu/i/peshobg1/ising4_910e2.jpg

По отношение на деинсталацията. Деинсталаторът на програмата не върши работа. След него остават доста записи в регистрите и файлове в C:\Program Files\Rav./това не е нещо необичайно, съществува и при други програми/ Използувах Revo Uninstaller плюс ръчно почистване на регистрите./търсене на ключова дума "rav.exe"/. Всичко е OK!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето и мойте впечетления от няколко бързи тестови ситуаций и няколкодневно използуване на програмата .

По отношение на цялостно сканиране на системата е на нивото например на NOD32, справя се добре с тестовите вируси вкл. и "скрити" в ADS.

За да е ефективна защитата в реално време /Auto-Protect/ е необжодимо всички настройки да са на "High Level", в противен случай практически не съществува. Във всеки случай по този показател отстъпва на "Avast", но държи нивото на "NOD 32". Всеки може да се убеди в това ако се поразходи в:

http://www.rigacci.org/comp/virus/

Програмата има прекалено много и според мене излишни настройки. Съгласен съм с TNN: "инсталирай и забрави за нeя", но и другите AV са от същият тип. Като се има впредвид, че е безплатна си заслужава да се пробва, но може и "неинсталирай и забрави за нeя".

@TNN/30.08.08/

Какво му е на сайта?

@thomson/30.08.08/

В GOOGLE няма никаква информация за тях/изключая написаното тук/??? От къде си ги получил? Виж датите.

Публикувано изображение

Виж още:

http://img06.imgshare.eu/i/peshobg1/ising2_b6f80.jpg

http://img06.imgshare.eu/i/peshobg1/ising3_7a096.jpg

http://img06.imgshare.eu/i/peshobg1/ising4_910e2.jpg

По отношение на деинсталацията. Деинсталаторът на програмата не върши работа. След него остават доста записи в регистрите и файлове в C:\Program Files\Rav./това не е нещо необичайно, съществува и при други програми/ Използувах Revo Uninstaller плюс ръчно почистване на регистрите./търсене на ключова дума "rav.exe"/. Всичко е OK!

Публикувано изображение

Е не съм ги поръчвал от Амазон, така да се каже, а точен линк не ми се дава , ако се сещаш защо . Да, в google нямаше инфо за тях, но са познати и под други имена, сега ще потърся какви....caukll.exe е единия, cssrss.exe

е другия , и двата хич не са приятни, пък до третия не дойде ред да го обследвам, че бързах. Един само от тях ми е в карантина, може и да си го запазя за спомен от антивируса на чичо Ляо. В сайта на Armor не бяха съвсем непознати , ще рече-Касперски със сигурност ги дефинират от седмица, Грисофт също не са играли карти в това време.

Thank you, people,thank you, thank you very much ;) Впрочем за моя радост гледам, че AVG е разпознала евристично

winqTAPVIBZO.exe като вирус през тоя любопитен ден- добре, даже много добре!

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Зравеите на всички, Ето,че след дълга ваканция съм отново сред вас-с нови сили за нови открития които ни предлага този комп.свят..... Моето мнение за РАВ-(започна се), Free Антивирус-пробвах го 2 дни и на 1 поглед и от това което 4etoh: Значи той не позволява на вируса да се задейства в системата....после блокира ми този сайт които бяхте дали не се отвори сит-а и спря net-а.....вирусите ги засича или не,...но на скан ги хваща.....действа различно от другите .... Махнах само защото това ми беше достатъчно и ако 1 ден трябва да сложа безплатен антивирус бих го задържала защото мисля че върши работа!!!! 1 въпрос какво е това :Arovax Shields????

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.