Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

Темата е за Rising - той конкурира Symantec като автоматизираност и като всичко.... Мисля - правилно е това да се отчита - защото пазарът е най-реалния критерий... И докога ще се отклоняваме от темата !? Поздрави

• Отговори 543
  • Прегледи 62,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте на всички, и аз се пристраших да сложа този RAV,махнах безплатната авира, при инсталацията поиска да махна и Comodo Firewall 3 Free, и аз си казах- какво пък толкоз и я махнах(така и така пак почна да ме дразни).

В момента всичко е наред, компа наистина лети, не бави нета, малко товари процесора при скан(35-50% (с Атлон 4000+ двуядрен съм)), но няма значение.В процеса на настройките и разглеждането на програмата обаче ме напъплиха няколко въпроса за RAV, на които бих се радвал да ми отговори, някой по-запознат с тази програма:

1.При инсталацията включих SCREEN SAVER SCAN, но отпосле забелязах, че не мога да му задам да пита за действията си при намиране на вирус, както при другите скенери, а направо ги дялка( страх ме е да не издялка нещо което не трябва). Това проблем ли е и какво точно прави този скенер и кога го прави, някой друг от вас включил ли го е?

2.Забелязах с тест на EICAR, че сканира кеша на операта, както безплатната Авира, deliq преди време ме посаветва да цъкна на вторите файлове на теста от двете таблици и ако имам така наречената уеб защита трябва авирата да изпищи, и тя пищя, с мозилзта неще да пишти. Сега изпробвах това и с RAV, и той се държи по същия начин, с мозилата мълчи но с операта дялка всичко.Дали според вас това значи, че има нещо кат WebGuard този RAV свързан само с Опера, и как да тествам това с някой различен тест от Eicar.

3. Забелязах, като цъкнах днес по едно време на Security Audit, че нивото е паднало на Low Security, като до скоро беше Medium Security, и сканирах вече три пъти, и ъпдейтнах програмата до последната версия -20.58.62,но постоянно ми показва това:

Не съм сменял никакви настройки и нива, всичко е на Medium(recomendet), Кво стана нямам идея??? :P

точно така, да си дойдем на темата....., що не ме отразявате, тъпи въпроси ли съм задал....

Свалил съм пробната версия/31 дена/ и ще ми е интересно да го опитам.

Лиценза ми за ESET Smart Security ,изтича тези дни,и това е повода.

точно така, да си дойдем на темата....., що не ме отразявате, тъпи въпроси ли съм задал....

Нали е пробвал програмата TNN да се изкаже.Интересно ми е и на мене :P

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Изглежда пробващите още разучаваме настройките и е добре да сме с настройки по подразбиране -докато осмислим множеството възможности на програмата. Автоматизирано реагира и ако нямам желание - нищо няма да разбера. Страхотна е ! Регистрирах си акаунт при тях и ще я ползвам като безплатна засега - ще се замисля за другите начини едва, ако променят стратегията си.

Много странен превод на руски език... Иначе не ме е изненадала с нищо - аз я проверявам както се сетя - нищо негативно дотук... Ако знаех дали английският превод е по-добър - да бях я ползвал на английски ! Едва ли китайския някога ще го разбирам ... Жуйсин антивирус -само как звучи... И аз още не съм я доразучил изцяло - гадая за някои неща и я оставям на автопилот - тя не е сгрешила все още ...При мен постоянно си е на средно ниво на сигурност ...Отлично се сработи с Comodo Firewall Pro 2.4 - а тя незабавно се обновява до 3.0 -без допълнителните си "екстри"! Поздрави

Преди няколко часа я инсталирах заедно със стената. След сканирането не откри нито един заразен файл. Преди това бях с Ikarus, който откри 31 заразени, а преди това бях сканирал BitDefender и AVAST, които изтриха по два три файла. За момента нямам лоши впечатления от RAV. Само не можах да се ориентирам как да я регистрирам безплатно. Само за пробния период съм.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

В началния пост е безплатния вариант. И при мен не е оповестила откриване на никакъв вирус - работи в конфиденциално-тих режим и се разправя по своему с вредителите... Тотална автоматизираност при непрекъсната връзка със сървърите си - възможно е да си сменя съобразно средата режима на работа... Подобно на Comodo -стената превключва в критичен режим на работа например при DDOS атака... Само веднъж демонстрира автоматичната си самозащита пред мен - когато RemoveIT Pro XT SE бе на друго мнение - не и бе даден шанс за корекция ...Поздрави

Нали е пробвал програмата TNN да се изкаже.Интересно ми е и на мене :P

Момчета, всичко е наред вече със Security Audit. Забелязах, че след като сканирам примерно в 13:00 часа прогрмата изписва в модула Security Audit след като натиснеш Detailed Report, че е сканирала в 18:00 аса, т.е. е с около 5 часа напред и срещу Scan All Disk Drives излизаше надпис Needs attention и нивото беше Low Securyti ( както се вижда на снимката от поста ми на 2 страница в тази тема,- пише кога съм сканирал , а пратих първия си пост малко след скрееншота). След като не я пипнах през следващите 5 часа, всмисъл когато компа показваше 18:00 часа, всичко си дойде на мястото:

-излезе надпис срещу Scan All Disk Drives: Satisfactory, и пред всичките неща излезе този надпис.Сега нивото е High Securyti.

Какво е това избързване, с часовата зона ли е свързано, незнам....

Дано сте ме рзбрали, защото вече влача по това време....

Остават другите питанки....

Със здраве!

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Ами..., всичко е наред,... ама не е: пак се е ъпдейтнала тази сутрин вече два пъти до версия 20.59.01 но пише, че го е направила последно в 13:55 часа, а сега е едва 11:45 часа, и нивото ми в Security Audit е Medium security. Разбрах че това не е най-големия проблем, но мен ме дразни. Някой има ли идея как да се оправи тази часова разлика, защото не видях никакви настройки за сверяване или синхронизиране на времето..........

Часовата разлика е предопределена от географско местоположение и не виждам защо да се безпокоя...И при мен е обновена до същата версия. Поздрави

Качествено представяне, но аз предпочитам да е заедно с безплатната Комодо... И пак ще го проверявам - просто заради самата проверка...Ще го ползвам докато нищо не намирам.... Не се чувства загуба на скорост - сравнено с варианта с вградената стена на Win,но при правилни настройки на пълнофункционалната защитна стена. Защо да я махам - тя осигурява толкова много допълнителна информация ....При версия 2.4 просто липсват компонентите предполагащи конфликтност или проблемност...Поздрави

Искам да попитам сега, как да сложа в изключение за проверка на някои файлове от RAV. Например искам да не закача файловете на Comodo firewall при сканиране

В другата тема подсказах - явно искаш да се главоблъскаш с конфликтности... Не откривай "топлата вода"... А може би си прав - човек трябва да пробва съобразно теорията за вероятностите... Доста криви круши са по пътя ... Поздрави

В другата тема подсказах - явно искаш да се главоблъскаш с конфликтности... Не откривай "топлата вода"... А може би си прав - човек трябва да пробва съобразно теорията за вероятностите... Доста криви круши са по пътя ... Поздрави

Благодаря ТНН, това значи ли, че RAV няма exceptions(изключения)

UltimateDefender - от темата за Касперски - при липса на изпреварваща констатация от Комодо - Rising го блокира след анализ на действията на файла във виртуална среда - затова изглежда перфектен - за него няма значение дали го вижда и класифицира -той в движение го оставя без шанс...Затова е стабилен - подсигурили са го... Поздрави

UltimateDefender - от темата за Касперски - при липса на изпреварваща констатация от Комодо - Rising го блокира след анализ на действията на файла във виртуална среда - затова изглежда перфектен - за него няма значение дали го вижда и класифицира -той в движение го оставя без шанс...Затова е стабилен - подсигурили са го... Поздрави

Кой файл блокира? Може ли снимка?

Хм, ако няма снимка, поне текстов лог би трябвало да има. Ако има антивирусна програма, който не прави лог или не може да я снимаш в действие - що за програма е? Странно...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Все още нито един вирус не е открила при мен - а всичките е блокирала...Наистина пази като лъв при постоянна връзка със сървърите на авторите си- оттук тръгва недоверието ми - въпреки невероятната защитеност на компютъра ми... За да представя нещо - трябва да има какво- досега съм видял само кратки съобщения от автоматизираната и самозащита - долу вдясно за по 1-2 секунди - после изчезват... Аз също съм озадачен,защото тази програма е изключително особена... И безплатна пълнофункционална версия - доста странно, нали? Нека някой от другите пробващи сподели как е при него - в смисъл по-различно ли е ? Поздрави http://www.softpedia.com/progScreenshots/R...hot-107058.html Тук са представили 14 скрийншота.

Редактирано от TNN (преглед на промените)

И при мен е така в общи линии, но не мога да се похваля с разучени настройки - доста са.

Кой файл блокира? Може ли снимка?

Нямам все още отговор на въпроса, но не настоявам. Експериментите с подобни заплахи са опасни и не бива да се превръщат в практика. Ако някога имам време и възможност, ще пробвам Rising Antivirus на виртуална машина и ще пиша в тази тема.

Поздрави и от мен!

Smart Virtual Machine with Behaviour & Packing Pattern Recognition Rising Antivirus comes with an integrated smart virtual machine, which is used for virus scanning and malware recognition. RISING's proprietary smart virtual machine technology provides the additional safety for your computer without slowing down your system. Suspected code and program can be run in this virtual machine for RISING Antivirus to check for potential malicious behaviour. RISING's Behaviour & Packing Pattern Recognition allows to test such potential malware thoroughly without influencing the performance of your PC and protects your system against new viruses and unknown viruses. Окомплектованост и готовност за всякакви експерименти - виртуална машина е негов компонент... Поздрави

...................................

Окомплектованост и готовност за всякакви експерименти - виртуална машина е негов компонент... Поздрави

Не се разбрахме. Нямам предвид виртуалните смарт възможности на Rising Antivirus. Аз ще пробвам някога Rising Antivirus на виртуална машина. Това е друго...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.