Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Online Armor-въпроси,проблеми и настройки

Featured Replies

Така е. ОА има и Web Shield, което помага на Авира допълнително и осъществява здрав контрол над програмите. Говоря за безплатната версия.

Точно това (Web Shield) е едно от нещата, което имах в предвид.

Другото е (за което пак се повтарям), че процесите на Avira могат да се пазят от OA Free - може да се настрои в контрола на всеки един процес на Авира, да не може да се изключва този процес, или да се стартира процеса веднага след изключване, или да се пази от достъп от други приложения и пр. В смисъл процесите на Авира не се слагат в изключенията на OA, но обратното -да.

• 3 месеца по-късно...
  • Отговори 465
  • Прегледи 48,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Online Armor 5.1 Public beta

What is new in Online Armor 5.1?

Greatly increased compatibility and stability with other applications

We focused on improving the compatibility and stability of Online Armor in conjunction with products like Google Chrome, Sandboxie, Panda Cloud AV and others.

Overhauled white list settings

We changed the white list settings slightly. In addition it is now possible to optionally trust all digitally signed files that were signed using a certificate that hasn't been used in connection with fraudulent or malicious activities in the past.

New upload feature

You are not sure about a certain program? You can now easily upload it to the Emsisoft Anti-Malware Network and get the file scanned using Emsisoft Anti-Malware.

More than 100 other bug fixes

More than 100 reported bugs and issues in Online Armor 5.0 are fixed in 5.1. Those fixes include for example a recently reported vulnerability with Sinowal drive-by downloads, freezes during the SCW, freezes when executing applications from network shares, various Online Armor GUI freezes, cases where Online Armor forgot about certain application rules as well as many others.

Download: xttp://tmp.emsisoft.com/oa/trunk/5.1.0.1285/OnlineArmorSetup.exe

More details: http://support.emsisoft.com/topic/51...1-public-beta/

Усетиха се най-накрая, активацията(регистрацията) да я поискат преди да инсталне драйвъра и да прекъсне мрежовата връзка !

• 5 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Cloud scan в действие:

Публикувано изображение

Супер несговорчива програма. Както със системата ми така и с други програми за защита.

Авира и ОнлайнАрмър са супер комбинация и то безплатна!, която надминава много платени интегрирани пакети, но компромис с прозводителността на машинката не ми се прави...

Иначе инсталирана комбинацията на чиста система е много добра комбинация... БЕЗПЛАТНА.

Не знам при други тормози ли системата тази стена? Или при мен само?

Едно от нещата, които ми харесват и което не знам защо го няма в повече програми за сигурност е съветника при инсталация, който се запознава със системата.

Някой тествал ли е пясъчника?

Или той беше в платените версии само?

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Супер несговорчива програма. Както със системата ми така и с други програми за защита.

Авира и ОнлайнАрмър са супер комбинация и то безплатна!, която надминава много платени интегрирани пакети, но компромис с прозводителността на машинката не ми се прави...

Иначе инсталирана комбинацията на чиста система е много добра комбинация... БЕЗПЛАТНА.

Едно от нещата, които ми харесват и което не знам защо го няма в повече програми за сигурност е съветника при инсталация, който се запознава със системата.

Някой тествал ли е пясъчника?

Или той беше в платените версии само?

Не ми тормози системата и няма пясъчник!

Run Safer

http://www.online-armor.com/run-as-limited-user.php

Просто отнема административните права !

Безплатната версия си има пясъчник,но аз лично не мога да го разбера дали работи коректно.

По назад в темата с версия 4 при мен и при някои колеги не работеше,за версия 5 не съм пробвал.

Виж тук и тук

P.s. Всъщност URIEL ми е отговорил .

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Значи проблема е в "моя телевизор".

Ами не съм сигурен.Зависи от конфигурацията. Пък и принципно при всеки е различно. ;)

Безплатната версия си има пясъчник,но аз лично не мога да го разбера дали работи коректно.

По назад в темата с версия 4 при мен и при някои колеги не работеше,за версия 5 не съм пробвал.

Виж тук и тук

Ами не е пясъчник като в стил sandboxie просто все едно стартираш програмата под лимитиран акаунт!

Online Armor's run-safer system helps protect against this by automatically "stepping down" the rights that your web-browser or any other program you run has to a "limited" user.

Не е само при теб , винаги е била бъгава и тромава.

Не е само при теб , винаги е била бъгава и тромава.

Този път съм съгласен съм с теб.

За съжаление, когато и да реша да я пробвам бачка добре първите две седмици после започват проблемите...не възжможност за конектване към нета от първия път, тромава работа на системата (а би трябвало точно след време да е опознала файловете в системата и да ги е добавила в белите списъци)...Първия път изключих тази опция за да се повиши сигурността, но системата почна да се държи нестабилно. Дадох и втори шанс този път без да пипам опцията и изкара повече време от първия път, но накрая пак се сдуха...Иначе е доста добра програма, но ако в Comodo вградят dll interception (както се говори за версия 6, и каквато опция имаше в предишните версии) и ако добавят опцията на OA да блокира заразата, когато поиска списъка с файловете на даден дял, просто Comodo ще е класа над всички (не че в момента не е де) - поне при стените.

Mihnev се обзаложи, че Comodo няма да изкара повече от 1-2 месеца на машината ми, но вече 3-ти месец нямам проблеми с нея (но не искам да избързвам със заключенията, защото и тя подобно на OA след известно време ми се е бъгвала). Ако изкарам 6 месеца тогава ще я призная за стабилна. Но е факт, че доста са оправили съвместимостта с x64 Операционни Системи.

Ще се надявам все пак във версия 6 OA да се постегнат и да успеят да вградят обещаните от тях промени, които да върнат OA в играта (защото програмата има потенциал и го заслужава)! :)

Хм...доста отдавна не я бях пробвал тази програма. От 4 дена съм я сложил на служебния лаптоп /фрии версията/ в комбинация с безплатния Аваст. За сега не мога да кажа нищо лошо- не забелязвам да има забавяна на интернета, програмите и машината като цяло. Според мен програмата е доста олекотена, спрямо спомените ми от преди 3 години. Дава доста добра информация за всичко което е стартирано, и има любимите ми графики на входящо/изходящия трафик. За сега съм много доволен, но да видим дали тепърва няма да се прояват забавянията за, които помня от едно време и за които всички говорят.

Редактирано от бай Михо (преглед на промените)

Няма никакви забавяния при мен с тази стена и няма как да сте я тествали толкова дълго при положение че излезе преди няколко дни версия 5.5!Отделно след това пуснаха няколко фикса.С тази версия съм откакто излезе и нямам проблем!

Няма никакви забавяния при мен с тази стена и няма как да сте я тествали толкова дълго при положение че излезе преди няколко дни версия 5.5!Отделно след това пуснаха няколко фикса.С тази версия съм откакто излезе и нямам проблем!

При ОА проблемите се появяват след 2-3 седмици ползване. Тази не съм я тествал, но досега всички предходни са се сбъгясвали без изключение !

Фикосвете не бяха пуснати чак толкова за да оправят бъгове в програмата, а заради незасичането на ZeroAccess при някои машини (като стартираш файла не получаваш нито един pop-up).

Ако искаш линк ще ти дам ! :)

От както облака и взе да функционира пълноценно и проблемите с нея намалиха значително!

msisoft Online Armor Firewall 5.5.0.1543 released:

The following innovations make Online Armor 5.5 our best firewall ever:

• Integration of Anti-Malware Network:

Unknown programs are immediately cross-checked against the cloud. The Online Databasecontains around 4 million entries and relies on the intelligence of the cloud. Programs considered harmless are automatically permitted, while annoying pop-up windows and alerts are omitted. So you can totally focus on your work!

• New cloud-based scan:

Our cloud scan, already used in Emsisoft MalAware, has been included in Online Armor. Even if there is no record of a file in the Anti-Malware Network, more than 7 million signatures mean that malware can be recognized reliably to keep your PC safe.

• Improved license and update system:

Software updates are downloaded and installed way quicker. Moreover, Online Armor relies on the license system used for other Emsisoft products. Access our Customer Center to find and manage the licenses for all your Emsisoft products in one place. Your Online Armor license key will be automatically transferred to the new system as soon as you use version 5.5 for the first time. Unnecessary key resets when reinstalling your OS are a thing of the past.

• New pricing system rewards your loyalty:

The 1-year license is 25 % cheaper if renewed once the initial 1-year period has expired and will be a further 5 % cheaper for every additional year you renew it. Long-term customers can thus benefit from discounts of up to 50 %.

• Fine tuning:

We have added news popups that keep you up to date with the latest Emsisoft news and fixed several potential incompatibilites, e.g. in combination with Ad Muncher or WinCrypt. As well as countless minor changes for improved user experience and best protection.

Emsisoft Online Armor 5.5.0.1557:

• License information may be lost during update – fixed.
  • Anti-Malware Network lookups are not available in free version – fixed.
  • Added autofill of ”Enter key” edit box in the “Select license” dialog (if there’s an already existent license).
Това са официалните промени!

http://changeblog.emsisoft.com/

След 1-седмично използване на безплатната версия, заедно с безплатния Аваст, програмата днес бе деинсталирана! Причина: почти пълен блокаж на компютъра,, програми и интернет, сравними с използването на БитДефендер. Въпреки, че програмата премина и през етап на "обучение", това не помогна на призводителността. През първите 2 дни всичко беше нормално, но след това се започна със зациклянето. Дали нямаше конфликт между поведенчески блокатор на Аваст и този на стената, не мога да кажа (най-вероятно и това е оказало влияние), но факта си е факт- натежаването на машината стана осезаемо и нетърпимо! Най-малкия извод който може да се направи- Аваст и Армор не са съвместими! Сложих на нейно място PrivateFirewall, която я пуснах на обучение и вече 3-и час ме затрупва с въпроси! За сега- системата като усещане е доста по-лека, като дразнещи са: многото въпроси, липсата на добрия мониторинг, който имаше Армор, липсата на руски/български език и изключително "дървения" интерфейс. Да видим колко ще я изтрая! Ако изкара поне месец- значи е читава програма по моите критерии!

Най-малкия извод който може да се направи- Аваст и Армор не са съвместими!

Преди време имах син екран благодарение точно на тази комбинация и в дъмп файла се разбра че причината е драйвър на OA. Това ти говоря 2009г. От тогава не съм ги комбинирал.

OA си работи сама при мен безпроблемно,зависване и натежаване не съм забелязал.

P.s. Avast! с PrivateFirewall ,Comodo Firewall ,PS Tools Firewall(вече със спряна поддръжка) се сработват идеално!

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Четох някъде, но не помня дали в wilders или във форума на аваст, че тая несъвместимост е фиксната във версия 7.

• 3 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

От вчера съм с последната версия Online Armor Free и до момента се държи много стабилно , не затормозява системата , все още не съм открил бъгове.

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Ей,ще трябва да се пробва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.