Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Пържени сиренки

sirenki.jpg

Нужните продукти :

    300 грама пшенично брашно
    още около 100 грама за доизмесване
    300 мл. вода
    половин чаена лъжичка сол
    около 300 грама сирене за пълнежа
    олио за пържене

Начин на приготвяне :

 

    Изсипете 300 грама брашно в голяма купа. Прибавете солта и разбъркайте.
    Изсипете водата в подходящ съд и я поставете на котлона. Трябва да заври.
    След като водата заври я прибавете към брашното в купата. Така, както е вряла. Разбъркайте с лъжица. Получава се лепкаво тесто на големи трохи. Така трябва.
    След около минута изсипете лепкавото тесто върху плота и започнете да месите. Не пари. Започнете малко по малко да добавяте още брашно докато се получи гладко и меко тесто. Става много бързо.
    Поставете тестото в купа и го покрийте с влажна кърпа. Оставете го така за 30 минути.
    Отпочиналото тесто разделете на осем части.
    От всяка част разточете тънък кръг с диаметър 23 сантиметра. Ще се учудите колко лесно се разточва. За да не ви лепне си помагайте с брашно.
    Половината на разточения кръг покрийте с натрошено сирене. Покрийте с другата половина и краищата притиснете с пръсти. След това за хубав външен вид изрежете със зигзагообразен нож. Така постъпете с останалите части от тестото. Подгответе сиренките предварително и ги подредете върху памучна кърпа. Пълнежът няма да изпадне докато ги пренасяте. От изрязаните остатъци направете още една сиренка. Така излизат не 8, а 9 броя.
    Покрийте дъното на голям тиган с олио и го загрейте. Изпържете сиренките от двете страни до златисто. Изваждайте вашите пържени сиренки върху хартия за да се попие излишната мазнина.

Пълнежът може да бъде и друг – от извара и мек колбас, от сварено месо, от маслини и какво ли още не.

cookathouse.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гост

Пържена филийка с яйце в средата

Слагате тиган с олио, зехтин, маргарин, масло или каквато друга мазнина искате. Докато чакаме тигана да нагрее, взимаме филийката и с чаша или някаква друга кръгла форма правим дупка в средата. След като тигана ни е готов, слагаме филийката в него и чуваме едно яйце в дупката на филийката. След 3 4 минути, филийката с яйцето ще са готови. Внимавайте филийката да не прегори. След това можете да поднесе те с някакъв зеленчук

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...