Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Spoiler

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Spoiler

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Spoiler

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон "Редактирай" на всеки ваш пост

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Вкусни мързеливки

Spoiler

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


Бързи бухти със сирене – чудесна закуска за нула време

buhti-os.jpg

Съставките :

мляко 250 мл.

масло 100 грама

пшенично брашно 160 грама

сол 1 чаена лъжичка

смлян черен пипер 1/4 ч.л.

яйца 4 бр.

твърдо сирене 160 грама

Приготвяне :

Слагаме маслото, солта и черния пипер в тенджера. Изсипваме млякото. Поставяме го на огъня и го държим, докато течността се свари и маслото се стопи. Махаме от котлона и сипваме брашното с непрекъснато бъркане. Връщаме го на плочата и продължаваме да бъркаме непрекъснато, докато тестото стане хомогенно и започне да се отлепва от страните на тенджерата. Не бързайте, изчакайте поне няколко пъти, за да сте сигурни, че тестото е готово. Това варено тесто трябва да го направите няколко пъти, за да му свикнете, но не се отчайвайте, ако не стане от първия път.

Изваждаме тестото от топлата тенджера и го слагаме в дълбока купа. Добавяме сиренето и премесваме добре.

След това слагаме едно по едно яйцата, като след всяко месим.

Сега тестото е готово за печене. Правим от него малки топчета и нареждаме в тава, покрита с пергамент (хартия за печене) и намазана с олио, за да не залепнат.

Слагаме да се пекат във фурна, предварително загрята до 200 градуса за около 12-15 минути. Отгоре трябва да имат приятен златист загар.

Изваждаме ги от фурната и оставяме да се охладят леко, след което ги поднасяме.

Добър апетит!

https://poleznite.com/5347/barzi-buhti-sas-sirene/

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Супер зелен омлет

2111474892.jpg

Супер зеленият омлет е едно от най-здравословните ястия, които може да си приготвите вкъщи. Той съчетава силата на зеленолистните и на протеините.

Може да го консумирате като закуска. Това ви обещава един наистина добър старт на деня. Може и да го приготвите, нарежете на парчета и сложите в кутия - за да имате вкусен и хранителен обяд за офиса.

Съставки :

    1 щипка Сол
    100 г Козе сирене
    1 бр. Авокадо
    60 г Печени бадеми
    80 г Домати
    1 с.л. Олио
    4 бр. Яйца
    80 мл Прясно мляко
    1 шепа Магданоз
    1 шепа Див лук
    50 г Листа от спанак
    1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне :

    1.
    Поставете спанака, магданоза и млякото в кухненски робот и смесете, докато стане гладко.
    2.
    Добавете яйцата и отново разбийте. Овкусете със солта и черния пипер.
    3.
    Загрейте половината от маслото в тиган при средно висока температура и изсипете половината от сместа. Наклонете тигана, докато сместа напълно покрие основата.
    4.
    Гответе за 2 минути,след това добавете половината от доматите, бадемите, авокадото и козето сирене. Сгънете омлета наполовина и гответе за още 2 минути.
    5.
    Повторете с останалата смес, за да направите втори омлет. Сервирайте омлетите горещи.

bistro.bg

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пържена пица

2-15-10.jpg

    200 грама брашно
    30 мл. слънчогледово олио
    една равна чаена лъжичка захар
    половин чаена лъжичка сол
    една равна чаена лъжичка суха мая
    85 мл. топла вода
    кашкавал, нарязан на малки кубчета
    сух луканков колбас, нарязан на малки кубчета
    слънчогледово олио за пържене / не го пестете /

Начин на приготвяне :

    Затоплете леко водата и вътре изсипете маята и захарта. Оставете за пет минути да постои, докато се активира маята.
    Изсипете брашното в широка купа или на плота, където ще месите. Направете кладенче. Вътре изсипете горната смес.
    Прибавете олиото.
    Солта поръсете по края на кладенчето / по външния диаметър /, за да не е в пряк контакт с маята. Солта и маята не се обичат.
    Замесете от горните продукти тесто. Получава се малко по – твърдо от обичайното. Не нужно да месите дълго. Щом се оформи топка е готово.
    Оставете тестото на топло за 40 минути да се отпусне в купа. Преди това покрийте купата със стреч-найлон и леко намазнете с олио дъното. С малко олио намажете и повърхността на тестото. Загърнете с висящите краища на фолиото. Това се прави за да не залепва тестото по найлона.
    След като престои тестото го разделете на 4 части. От всяка четвъртинка разточете кръг с диаметър 20 сантиметра.
    Краищата намокрете с вода, с четчица.
    Сложете плънка от кашкавал и сух колбас. Не я пестете. Трябва да има достатъчно. Прегънете на две и притиснете краищата с вилица. Постарайте се да притиснете добре, за да не се отвори при пърженето. Аз винаги си подготвям до това положение всички пици и тогава се заемам с пърженето. Подготвените пици нареждам върху памучна кърпа. Така не залепват.
    Загрейте олиото и изпържете от двете страни всяка пица. Не усилвайте котлона много. Пак ще стане, но има опасност външният вид на вашата пържена пица да стане прегорял. Готовите пици изваждайте върху салфетка, макар че те не поемат почти никаква мазнина.

Сервирайте с гарнитура от сезонни зеленчуци.

3-8-10.jpg

cookathouse.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...