Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сутрeшна закуска

jackass

Препоръчан отговор

Българска закуска

post-15610-1196966674_thumb.jpg

post-15610-1196966711_thumb.jpg

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 458
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Българска закуска

:)

А така-айде почна се

:cheers:

Ей тия три неща да ни ги изрисуват на еврото

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 8 месеца по-късно...

Здравейте и тука! Дайте ми някой идеи за сутришна закуска, че всяка сутрин се чудя кво да хапвам и ми омръзнаха филиите с малсо и т.н. ТРябва обаче да е бърза, защото нямам много време преди работа! Благодаря!

Редактирано от Trichocephalus
редактирано заглавие (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да пробваш с пържени филийки. Не отнема чак толкова време, а е нещо различно. Не знам дали си почитател на мюсли и въобще на ония корнфлекси, които се приготвят с мляко, но и те са вариант :angry: Иначе и аз всеки ден си карам на филии с маргарин или майонеза :speak:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо казва се сутрешна закуска,не сутришна!

Ето ти няколко идей:

МекициПубликувано изображение

ПРОДУКТИ

1/2 кофичка кисело мляко

1 яйце

10 гр.мая

1 кафеена чашка вода

1 ч.л.сода за хляб

1 ч.л.сол

1 с.л.олио

брашно/колкото за средно меко тесто/

мазнина за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

От гореизброените продукти се замесва меко тесто, което се оставя да втаса около 30 мин. С намокрени или намазнени ръце се късат топки, които се разтеглят с ръка. Пържат се в маслена баня. Поднасят се със сирене, сладко или айрян.

Ако все пак много бързаш в магазините се продава готово тесто.Но не е много хубаво :angry:

Пълнени филийки

ПРОДУКТИ

8 филий бял хляб

50 гр. маргарин

50 гр. сирене

50гр. шунка

1/2 ч.ч.прясно мляко

2 яйца

1ч.л. брашно

Филийките се намазват със смес от маслото, настърганото сирене и нарязаната на ситно шунка. Слепват се две по две. Потапят се от двете страни последователно в прясното мляко,с лед това в сместта от яйцата и брашното. Пържат се до зачервяване и се поднасят топли.

Бутер банички със сирене

Публикувано изображение

ПРОДУКТИ

около 1/2 ч.ч. натрошено краве(овче или козе) сирене

1/4 ч.ч. ситно нарязан зелен лук

1 ч.л. ситно настъргана лимонова кора

черен пипер на вкус

1-2 щипки едро смлян лют червен пипер (по желание)

1-2 с.л. зелени подправки по избор (копър, босилек, магданоз)

скилидка чесън (по желание), счукана

500 гр. готово бутер тесто, размразено

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа натрошете сренето, подправете със зеления лук, лимоновата кора, черния пипер и копъра(или каквото предпочитате), червения пипер и чесъна(по желение). Разбъркайте добре.

Нарежете листа бутер тесто на квадрати с големина по избор. Поставете от плънката по средата. Сгънете на триъгълник като леко притискате за да изкарате въздуха и внимателно притиснете краищата. По желение леко може да притиснете краищата с вилица.

Наредете баничките в покрита с хартия за печене тава и намажете отгоре с разбит жълтък. Печете до златисто в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 15-18 минути (в зависимост от фурната).

Вече се продават и полу-готови на "Белла".Също са много вкусни :speak:

Закуската е ВАЖНА!Не бива да я пренебрегваш.По-добре стани по-рано преди работа,но се нахрани добре :)

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Финни овесени ядки с кисело мляко и захар или мед на вкус :angry:, слагаш ги в хладилника вечерта, сутрин и сутрин ги ядеш :speak:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами някои ядят офесени ядки с мюсли, други разни там корнфлийкси и производните му зърнени закуски...

Млякото е доста добра идея за закуска, било то кисело или прясно / аз второто не го долюбвам /.

Прави си различни видове сандвичи - веднъж студуни, другия път на скара...

Яж яйца - бъркани, на очи, с бекон...

Яж кроасани, вафли, плодове...Абе въобще, толкоз много неща можеш да закусваш. Стига да имаш време и възможност да си ги приготвяш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колега, с тая СутрИшна закуска хептен ще ни тормозят шопите, че говорим миеко. Публикувано изображение

Препечени филийки, варени яйца, попарени кренвирши и голяма чаша портокалов сок. Любимото ми. ;)

И на колегата Пиро предложението е доста апетитно. :)

Редактирано от NightNiki (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Принцеси-обожавам ги

:angry:

А и сега се продава готова смес-само намазваш на филийката и печеш

Поръси ги с чубрица и стават върха

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора, човекът Ви казва нещо набързо, а някои тук изброяваха пържени филийки, мекици, принцеси и т.н., които няма да отнемат по-малко от 30 мин.

Ако питаш мен, най-добрият и бърз вариант е да пробваш с варианта мюсли (и всички там подобни на мюсли храни, които ги продават по магазините в момента) + прясно/кисело мляко.

П.П. Към онези изброили закуските (банички, кифлички и т.н.) - не само, че ще му писнат на първата седмица, но и ако не му писнат, то със сигурност ще се превърне в прасенце за отрицателно време. Те закуските в днешно време ...повечето като ги стиснеш с два пръста и олиото тече! Публикувано изображение Така че ..моят съвет е - от всичко по малко, създай си разнообразие всеки ден. :)

Редактирано от Leslie_ (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора, човекът Ви казва нещо набързо, а някои тук изброяваха пържени филийки, мекици, принцеси и т.н., които няма да отнемат по-малко от 30 мин.

Ако тепърва ще си бъркочкаш сместа от кайма-може 30 минути

Говоря за готовата - на пакетчето пише Принцеси

За 5 минути стават-с намазването и печенето

Може и с парченце топено сирене от горе или кашкавал

Иначе и аз обичам мекици,ама ме мързи сутрин,хем с готово тесто

В повечето случаи обядвам с тях-ако много ми се приядат

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако тепърва ще си бъркочкаш сместа от кайма-може 30 минути

Не съм съгласна.Какво толкова има в приготвянето на сместа?

Всеки ги приговя по различен начин,но ако имаш всички продукти 30 минути са много!

А за готовата която я продават,не мисля че е нещо повече от обикновенна кайма с подправки!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-бързия вариант на закуска за мен е, две препечени филийки, между тях слагам колбас на "шайби" или сирене с маргарин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм съгласна.Какво толкова има в приготвянето на сместа?

Всеки ги приговя по различен начин,но ако имаш всички продукти 30 минути са много!

А за готовата която я продават,не мисля че е нещо повече от обикновенна кайма с подправки!

Е аз слагам яйце,стържа кашкавал,пък ако е замръзнала пък я размразявам каймата

Иначе готовата ми харесва,само добавям още сол и чубрица ронена

Въпрос на вкус

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-често сутрин си хапвам кроасан с прясно или кисело мляко,или пък филийки с маргарин и течен шоколад. Бързо и калорично... Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Казва се идеи, а не идей, и фини, а не финни, щом е толкова важно.За закуска би могъл да опиташ цедено мляко (от магазина) и да си нарежеш банани, или други плодове вътре, невероятно е, опитай поне веднъж.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам да се пусне анкета "Какво закусвате?"

Възможни отговори:

1.баничка,кифла,тутманик

2.филийки намазани

3.филийки пържени

4.филийки печени

5.черен хайвер и шампанско

6.аз ставам по обяд

и т.н. какво ви хрумне друго

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай СОЛЕНКИ, ако обичаш ... с кофичка кис. мляко е хубаво... Взимаш си събота 500 гр. и ядеш всяка сутрин;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не закусвам никога,в смисъл,че ставам следобед и хапвам няколко часа по-късно.Но бих ти препоръчала кафе с кроасан или чаша плодов сок,или мюзли с кисело мляко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

М да! Виждам, че темата се оказала доста интересна и благодаря за всичките идеи, които сте дали макар и да съм пробвал почити всичко, като изключим Цеденото кисело мляко с банани. По принцип избягвам пържени и тестени закуски, като мекици, пържени филийки, макарони и тем подобни. Сандвичите ги сменям понякога с принцеси (странджанки :lol6: ) с кайма, защото всичко вече ми втръсва. Банички много обичам, но избчгвамм, защото всичките ми са много съмнителни и тези мазнинин не ги знам какви са. Корнфлейкса е много добър ход. Купувам си, но много рядко и сутрин с прясно мляко става за секунди. Абе май наистина варианти много, но всичко писва.

Колега, с тая СутрИшна закуска хептен ще ни тормозят шопите, че говорим миеко. Публикувано изображение

Ами да така е, но се заблудих от корена: сутрин Редактирано от icemans (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...