Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сутрeшна закуска

Featured Replies

Мазохистка :P

Бивша :D

• Отговори 458
  • Прегледи 103k
  • Създадено
  • Последен отговор

Що е то закуска, съм го забравил направо. Бачкам вече 3 години и от 2 съм спрял да закусвам. Пия кафе за закуска, защото нямам много време за ядене, а когато пък почивам, спя до 11-12ч. и направо обядвам :D Ама пък в последната 1 година, качих 15-тина кила :whist:

Още ми е пред очите баницата на лошият.. :huh: Аз закусвам от 3 месеца насам редовно..и ям редовно..по 5 пъти на ден...спазвайки специален хранителен режим...вече свалих 6 кг и се чувствам страхотно.. Закуската ми е обикновено моркови, краставици, чушки, белтък, резенче сирене, понякога домат..в добрите дни и кашкавал и 3 листа обезмаслено филе...не всичко заедно, разбира се.. Друг път е обезмаслена извара с обезмаслено кисело мляко.. Странното е, че вече сутрин се събуждам гладна, което не ми се е случвало преди.. ;), но гледам последното ми ядене за деня да е до 8 часа най-късно..

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

Ако спазваш калорийния баланс, е по-добре да не премахваш мазнините от храната си. Те не влияят върху пълненето на мастните клетки в тялото ти, за сметка на това са необходими на организма. Особено ненаситените мазнини. Ако има достатъчно количество такива, когато му потрябват наситени, организмът може сам да си ги насити :) Най-лесно е да добавяш маслини в закуската си и зехтин към салатата. Колкото до последното ядене за деня да е в 8... принципно съм противник и на тази идея. По време на сън се отделя най-много хормон на растежа, съответно организмът има нужда от най-много градивни елементи. Затова преди лягане винаги вземам някакъв белтък, по възможност бавноусвояем. Енергията за реакциите може да си я вземе от мастните клетки :)

Що е то закуска, съм го забравил направо.

Ставаме двама. Но при мен и с обяда е същото.

А иначе мисля, че киселото мляко и плодовете са най-подходящи за закуска.

А иначе мисля, че киселото мляко и плодовете са най-подходящи за закуска.

мен това не може да ме засити, все едно не съм яла

:P

Подходящи са, но там зависи много от количеството. Някои хора трябва да омааме две кисели млека, с кило банани и след час пак да сме гладни :(

Според мен най-подходящи за закуска са яйцата, независимо как са приготвени. Засищат, зареждат с енергия и полезни вещества, при това са нискокалорични. Киселото мляко не е лоша храна, стига да е домашно, но някои хора би трябвало да се съобразяват с количеството, защото лактозата не се понася еднакво от всички. Хората с инсулинова резистентност би трябвало да ограничат млечните продукти именно поради съдържащата се в тях лактоза. Но в крайна сметка всеки решава сам да закусва или не и какви храни да предпочете.

• 2 месеца по-късно...

Готови сме със сутрешния ритуал събрали достатъчно сили - ледено пъпешче, ледено айрянче и сандвичи със яйца и сирине....

Публикувано изображение

Ееее, това последното е убийствено само да има време да си ги правя преди работа!

Ееее, това последното е убийствено само да има време да си ги правя преди работа!

Приготви си ги от вечерта, намазани със сместа, на сутринта само ги мяташ на парти грила.

Може също така и от вечерта да си ги изпечеш и след това в микровелето стават като нови.

Аз добавям и наронена суха чубрица

:cool:

Може също така и от вечерта да си ги изпечеш

Да, много добро предложение. Но аз като не съм привърженик на микровълновата си ги завивам във фолио - верно, че не са топлички на сутринта, но пък остават меки.....

Ако ги направя вечерта има вероятност и да ги изям още тогава ;)

• 2 месеца по-късно...

Пълнеем, ако пропускаме закуската

Публикувано изображение

Хората, които пропускат закуската, дебелеят повече, констатира британско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Според екип от учени прескачането на храненията променя начина, по който мозъкът разпознава храната.

Така и висококалоричните изкушения, като пасти и шоколади, автоматично стават по-изкушаващи.

Именно поради тази причина не трябва да пренебрегваме закуската, ако наистина искаме да отслабнем.

Ако го сторим, ние не само ще ядем повече на обяд, а през цялото време ще изпитваме глад за сладки и мазни храни, казват изследователите.

Поддадем ли се на тяхната съблазън, много е вероятно да натрупаме излишни килограми, вместо да отслабнем.

Екипът на Тони Голдстоун събрал група доброволци, които трябвало да класират различни храни като един вид изкушение - от нискокалоричните салати до висококалоричните пасти, шоколади и сандвичи.

Тестовете били проведени два пъти - веднъж на гладно и веднъж след закуска.

След това на обяд на участниците в експеримента им било позволено да ядат на корем.

Оказало се, че тези доброволци, които пропуснали закуската, изяли 250 калории повече на обяд.

Те също преценили, че висококалоричните продукти са много по-изкушаващи за тях, като шоколадът бил класиран на първо място.

Изследователите предполагат, че когато пропуснем закуската, нашият стомах отделя хормони, които въздействат на орбиталната част на фронталния кортекс.

Той от своя страна ни подава сигнали за "глад" за сладкиши и мазни храни.

Те са полезни за оцеляването ни в периоди на глад и лишения, но когато е налице изобилие от ястия, подобни "позивни" водят до затлъстяване.

vesti.bg

Закусвам редовно. Може да се каже, че това е най- хубавия ми момент от деня, в който освен, че си пия кафенцето, събуждам се, приготвям се за работа, стартирам и с хубава закуска. Напоследък тя е плодова салатка с бадеми и мед, корнфлейкс с мляко и ядки, пържени филийки, сандвичи с кашкавал, домат и чубрица и други, които се приготвят по- бързо. А тези филийски с яйце и сирене ми бяха любими като дете :lick lips: ... Скоро не съм си правила, но ще.

Панирани филии на фурна по рецепта на пеполина. Хем не са пържени и не се мотка човек покрай тигана, хем вкусът им е даже с един плюс отгоре.

Публикувано изображение

Това е чудесен начин да се избегне пърженето...А прибавя ли се нещо друго към разбитата смес от яйца?

А тези филийски с яйце и сирене ми бяха любими като дете :lick lips: ... Скоро не съм си правила, но ще.

А прибавя ли се нещо друго към разбитата смес от яйца?

тези като ги гледам нямат, но аз освен яйце и сиренце прибавям и натрошена чубрица, не ги признавам без чубрица

опитай и ти

тези като ги гледам нямат, но аз освен яйце и сиренце прибавям и натрошена чубрица, не ги признавам без чубрица

опитай и ти

Ооо, да чубрицата ми е една от любимите подправки. Редовно я ползвам за принцеси с кайма или с кашкавал и домати.. :lick lips: Сега ще я пробвам и на тези филийки. Като бях дете, майка ми приготвяше пържените филийки само с яйце и ги ядяхме със захар или мед. Интересно ми е как точно се правят печените... Дали единствената разлика е, че се приготвят във фурна или се добавя и друго?

Обожавам пържени филийки с мед. По принцип не закусвам, но си обещавам, че утре ще си доставя удоволствие с една от любимите закуски от детството :turkey4:

• 4 месеца по-късно...

Тези филийки и на мен ми допаднаха , мисля да ги пробвам тези дни :) И без това от известно време ми се ядат пържени филийки.. а щом казвате , че тези са още по -хубави , а и няма да се умирисвам сутринта на пържено... :) 

• 2 седмици по-късно...

На последък аз закусвам мюсли  с мед и млако мисля че са доста полезни!

• 2 седмици по-късно...

Омлет с шунка! ;)

това вече плаче за бира, ама ако ставаш по обяд - може

:beer:

Омлет с шунка! ;)

Това си е чиста британска изгъзица. Предпочитам да си купя тесто от близката фурна и да си опържа питки със сиренце и да си направя един голям айран ;) А едно време като бях малък, на село баба ми правеше попара от прясно краве мляко, обожавах го :rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.