Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Мазохистка :P

Бивша :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Що е то закуска, съм го забравил направо. Бачкам вече 3 години и от 2 съм спрял да закусвам. Пия кафе за закуска, защото нямам много време за ядене, а когато пък почивам, спя до 11-12ч. и направо обядвам :D Ама пък в последната 1 година, качих 15-тина кила :whist:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По много вреден път си тръгнал :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Още ми е пред очите баницата на лошият.. :huh: Аз закусвам от 3 месеца насам редовно..и ям редовно..по 5 пъти на ден...спазвайки специален хранителен режим...вече свалих 6 кг и се чувствам страхотно.. Закуската ми е обикновено моркови, краставици, чушки, белтък, резенче сирене, понякога домат..в добрите дни и кашкавал и 3 листа обезмаслено филе...не всичко заедно, разбира се.. Друг път е обезмаслена извара с обезмаслено кисело мляко.. Странното е, че вече сутрин се събуждам гладна, което не ми се е случвало преди.. ;), но гледам последното ми ядене за деня да е до 8 часа най-късно..

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако спазваш калорийния баланс, е по-добре да не премахваш мазнините от храната си. Те не влияят върху пълненето на мастните клетки в тялото ти, за сметка на това са необходими на организма. Особено ненаситените мазнини. Ако има достатъчно количество такива, когато му потрябват наситени, организмът може сам да си ги насити :) Най-лесно е да добавяш маслини в закуската си и зехтин към салатата. Колкото до последното ядене за деня да е в 8... принципно съм противник и на тази идея. По време на сън се отделя най-много хормон на растежа, съответно организмът има нужда от най-много градивни елементи. Затова преди лягане винаги вземам някакъв белтък, по възможност бавноусвояем. Енергията за реакциите може да си я вземе от мастните клетки :)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Що е то закуска, съм го забравил направо.

Ставаме двама. Но при мен и с обяда е същото.

А иначе мисля, че киселото мляко и плодовете са най-подходящи за закуска.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А иначе мисля, че киселото мляко и плодовете са най-подходящи за закуска.

мен това не може да ме засити, все едно не съм яла

:P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Подходящи са, но там зависи много от количеството. Някои хора трябва да омааме две кисели млека, с кило банани и след час пак да сме гладни :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен най-подходящи за закуска са яйцата, независимо как са приготвени. Засищат, зареждат с енергия и полезни вещества, при това са нискокалорични. Киселото мляко не е лоша храна, стига да е домашно, но някои хора би трябвало да се съобразяват с количеството, защото лактозата не се понася еднакво от всички. Хората с инсулинова резистентност би трябвало да ограничат млечните продукти именно поради съдържащата се в тях лактоза. Но в крайна сметка всеки решава сам да закусва или не и какви храни да предпочете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Готови сме със сутрешния ритуал събрали достатъчно сили - ледено пъпешче, ледено айрянче и сандвичи със яйца и сирине....

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ееее, това последното е убийствено само да има време да си ги правя преди работа!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ееее, това последното е убийствено само да има време да си ги правя преди работа!

Приготви си ги от вечерта, намазани със сместа, на сутринта само ги мяташ на парти грила.

Може също така и от вечерта да си ги изпечеш и след това в микровелето стават като нови.

Аз добавям и наронена суха чубрица

:cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Може също така и от вечерта да си ги изпечеш

Да, много добро предложение. Но аз като не съм привърженик на микровълновата си ги завивам във фолио - верно, че не са топлички на сутринта, но пък остават меки.....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако ги направя вечерта има вероятност и да ги изям още тогава ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пълнеем, ако пропускаме закуската

Публикувано изображение

Хората, които пропускат закуската, дебелеят повече, констатира британско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Според екип от учени прескачането на храненията променя начина, по който мозъкът разпознава храната.

Така и висококалоричните изкушения, като пасти и шоколади, автоматично стават по-изкушаващи.

Именно поради тази причина не трябва да пренебрегваме закуската, ако наистина искаме да отслабнем.

Ако го сторим, ние не само ще ядем повече на обяд, а през цялото време ще изпитваме глад за сладки и мазни храни, казват изследователите.

Поддадем ли се на тяхната съблазън, много е вероятно да натрупаме излишни килограми, вместо да отслабнем.

Екипът на Тони Голдстоун събрал група доброволци, които трябвало да класират различни храни като един вид изкушение - от нискокалоричните салати до висококалоричните пасти, шоколади и сандвичи.

Тестовете били проведени два пъти - веднъж на гладно и веднъж след закуска.

След това на обяд на участниците в експеримента им било позволено да ядат на корем.

Оказало се, че тези доброволци, които пропуснали закуската, изяли 250 калории повече на обяд.

Те също преценили, че висококалоричните продукти са много по-изкушаващи за тях, като шоколадът бил класиран на първо място.

Изследователите предполагат, че когато пропуснем закуската, нашият стомах отделя хормони, които въздействат на орбиталната част на фронталния кортекс.

Той от своя страна ни подава сигнали за "глад" за сладкиши и мазни храни.

Те са полезни за оцеляването ни в периоди на глад и лишения, но когато е налице изобилие от ястия, подобни "позивни" водят до затлъстяване.

vesti.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Закусвам редовно. Може да се каже, че това е най- хубавия ми момент от деня, в който освен, че си пия кафенцето, събуждам се, приготвям се за работа, стартирам и с хубава закуска. Напоследък тя е плодова салатка с бадеми и мед, корнфлейкс с мляко и ядки, пържени филийки, сандвичи с кашкавал, домат и чубрица и други, които се приготвят по- бързо. А тези филийски с яйце и сирене ми бяха любими като дете :lick lips: ... Скоро не съм си правила, но ще.

Панирани филии на фурна по рецепта на пеполина. Хем не са пържени и не се мотка човек покрай тигана, хем вкусът им е даже с един плюс отгоре.

Публикувано изображение

Това е чудесен начин да се избегне пърженето...А прибавя ли се нещо друго към разбитата смес от яйца?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А тези филийски с яйце и сирене ми бяха любими като дете :lick lips: ... Скоро не съм си правила, но ще.

А прибавя ли се нещо друго към разбитата смес от яйца?

тези като ги гледам нямат, но аз освен яйце и сиренце прибавям и натрошена чубрица, не ги признавам без чубрица

опитай и ти

:P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

тези като ги гледам нямат, но аз освен яйце и сиренце прибавям и натрошена чубрица, не ги признавам без чубрица

опитай и ти

:P

Ооо, да чубрицата ми е една от любимите подправки. Редовно я ползвам за принцеси с кайма или с кашкавал и домати.. :lick lips: Сега ще я пробвам и на тези филийки. Като бях дете, майка ми приготвяше пържените филийки само с яйце и ги ядяхме със захар или мед. Интересно ми е как точно се правят печените... Дали единствената разлика е, че се приготвят във фурна или се добавя и друго?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Обожавам пържени филийки с мед. По принцип не закусвам, но си обещавам, че утре ще си доставя удоволствие с една от любимите закуски от детството :turkey4:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тези филийки и на мен ми допаднаха , мисля да ги пробвам тези дни :) И без това от известно време ми се ядат пържени филийки.. а щом казвате , че тези са още по -хубави , а и няма да се умирисвам сутринта на пържено... :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На последък аз закусвам мюсли  с мед и млако мисля че са доста полезни!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Омлет с шунка! ;)

това вече плаче за бира, ама ако ставаш по обяд - може

:beer:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Омлет с шунка! ;)

Това си е чиста британска изгъзица. Предпочитам да си купя тесто от близката фурна и да си опържа питки със сиренце и да си направя един голям айран ;) А едно време като бях малък, на село баба ми правеше попара от прясно краве мляко, обожавах го :rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...