Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


А едно време като бях малък, на село баба ми правеше попара от прясно краве мляко, обожавах го :rolleyes:

Че то какво ти пречи пак да си правиш -

аз тая с прясното мляко и захарта не я обичам камо ли да я ям - ама с краве масло и сиренце си правя и до ден днешен

и не за да влиза в употреба изсъхналия хляб, просто си ми е една от любимите закуски

:lick lips:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че то какво ти пречи пак да си правиш -

аз тая с прясното мляко и захарта не я обичам камо ли да я ям - ама с краве масло и сиренце си правя и до ден днешен

и не за да влиза в употреба изсъхналия хляб, просто си ми е една от любимите закуски

:lick lips:

Баба ми тая попара с прясно мляко я правеше със сол.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Баба ми тая попара с прясно мляко я правеше със сол.

екстра, така и аз ще я ям

обожавам да пия прясно мляко със сол

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

а пък на мене ми се яде баничка със сиренце,ама от баничарница :baby:

и софианка,и кифла с шипков мармалад,и пирожки и.............оххх много неща,които от години вече не съм яла :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

а пък на мене ми се яде баничка със сиренце,ама от баничарница :baby:

и софианка,и кифла с шипков мармалад,и пирожки и.............оххх много неща,които от години вече не съм яла :(

 

аз искам вашите Странджанки

сега не знам дали са същите като едно време, но помня че се редяхме на опашка, правеха ги в едно заведение там на площада, до паметника

ех спомени студентски незабравими  


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз искам вашите Странджанки

сега не знам дали са същите като едно време, но помня че се редяхме на опашка, правеха ги в едно заведение там на площада, до паметника

ех спомени студентски незабравими  

до скоро да,имаше го сега не знам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз искам вашите Странджанки

сега не знам дали са същите като едно време, но помня че се редяхме на опашка, правеха ги в едно заведение там на площада, до паметника

ех спомени студентски незабравими  

 

И аз искам!

Бургас и селищата около него са любимите ми курорти, а Странджанката беше любимата ми закуска.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На последък аз закусвам мюсли  с мед и млако мисля че са доста полезни!

Аз вечерям с това,пробвай да видиш колко ще ти е леко на сутринта

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Трябва си и протеин, не само бързи въглехидрати. Извара, смесена със зехтин и подправки върху препечена филийка. Или бъркани яйца...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз искам вашите Странджанки

сега не знам дали са същите като едно време, но помня че се редяхме на опашка, правеха ги в едно заведение там на площада, до паметника

ех спомени студентски незабравими  

 

Турист отишъл на море в бургаско и решил да хапне 'принцеса', 

но му казали, че там им казвали 'странджанки'.

Отишъл в близкото капанче: – Добър ден, искам една... странджанка! – Пикая – Моля?!? – Пикая в момента! – Извинете, но бихте ли... Един от опашката в тоя момент пояснил: – Споко бе, човек, казва ти, че в момента я пече!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Разликата е че странджанката се пече с каймата надолу върху скарата, пък и като чета рецептата и газирана вода се слага в сместа, че и отлежава

Ще взема да пробвам непременно

:D

 

Вижте какво открих

 

Публикувано изображение

 

http://www.slojno.com/index.php/kak-da/item/243-kak-da-prigotvim-strandjanka-princesa-s-kaima.html

 

:lol6:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Турист отишъл на море в бургаско и решил да хапне 'принцеса', 

но му казали, че там им казвали 'странджанки'.

Отишъл в близкото капанче: – Добър ден, искам една... странджанка! – Пикая – Моля?!? – Пикая в момента! – Извинете, но бихте ли... Един от опашката в тоя момент пояснил: – Споко бе, човек, казва ти, че в момента я пече!

Това като с твърдото НЕ нали? ;)  :hush:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всяка сутри не чудя какво да закусвам на поледък съм на принцеси че лесно се приготвят :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз напоследък действам с принцеси - разбито яйце и сирене и само се запича отгоре. Друг вариант е режеш надебело кашкавал и пак запичаш. Важното е да се комбинира храната да има правилно съотношение на протеини и въглехидрати. А не като ония отгоре с овесените ядки с мед, дето си мисли, че яде полезна закуска.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз напоследък действам с принцеси - разбито яйце и сирене и само се запича отгоре. Друг вариант е режеш надебело кашкавал и пак запичаш. Важното е да се комбинира храната да има правилно съотношение на протеини и въглехидрати. А не като ония отгоре с овесените ядки с мед, дето си мисли, че яде полезна закуска.

да бе да,ако си мислиш че твоята е много полезна.....С този фестивал на холестерола ще те видим до къде ще стигнеш

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

да бе да,ако си мислиш че твоята е много полезна.....С този фестивал на холестерола ще те видим до къде ще стигнеш

Научно доказано е, че холестеролът от храната не е холестеролът, който влиза в кръвоносните съдове. Ония, от който всички се страхувате, се произвежда от организма под команда на инсулина от прекомерното количество бързи въглехидрати. Разбира се, има и генетична предразположеност при някои хора. Холестеролът е мазнина. А мазнините НЕ влияят върху секрецията на инсулин. Ако приемаш достатъчно мазнини, клетките и черният дроб нямат нужда да произвеждат холестерол. Излишното количество се изхвърля по каналния ред. Прост пример са бодибилдърите, които всекидневно нагъват по 15-20 яйца. В процес на изчистване спазват високо-мазнинно ниско-въглехидратна диета (ВМ-НВ), при която около 60% от калорийният прием е от мазнини.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Научно доказано е, че холестеролът от храната не е холестеролът, който влиза в кръвоносните съдове. Ония, от който всички се страхувате, се произвежда от организма под команда на инсулина от прекомерното количество бързи въглехидрати. Разбира се, има и генетична предразположеност при някои хора. Холестеролът е мазнина. А мазнините НЕ влияят върху секрецията на инсулин. Ако приемаш достатъчно мазнини, клетките и черният дроб нямат нужда да произвеждат холестерол. Излишното количество се изхвърля по каналния ред. Прост пример са бодибилдърите, които всекидневно нагъват по 15-20 яйца. В процес на изчистване спазват високо-мазнинно ниско-въглехидратна диета (ВМ-НВ), при която около 60% от калорийният прием е от мазнини.

искаш да кажеш,че в храните нама холестерол,който да вреди на човешкия организъм???????? :shock11:

Гпвориш глупости,какво общо има инсулина с холестерола???????

http://www.bb-team.org/articles/4519_cholesterolat-dobar-ili-losh

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е, ако твоите познания се базират на една статия, която очевидно не си си направил труда да прочетеш, не виждам смисъл да дискутираме темата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ич ми не дреме за холестерола - колежката ми донесе лопуш и познайте какви банички ще си спретна

студени са най-вкусни

:P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Панирани сандвичи с шунка и сирене чедър

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това яйце в облак изглежда страшно вкусно. Аз понеже сутрин редовно се успивам и винаги бързам за работа, така че нямам възможност да си направя нещо толкова вкусно, гледам от предишната вечер да съм си направил варени яйца, а сутринта само си препичам 1-2 филийки.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сандвичи за шампиони

 

breakfast_toast.jpg

 

Необходими продукти :
   

    хляб - 4 филии
    бекон - около 100 г
    крема сирене - за намазване
    яйца - 4 броя
    сол

    черен пипер
    чубрица - ронена, за поръсване
    майонеза - 2 с.л.
    кисело мляко - 2 с.л.

Приготвяне :

Яйцата се забулват във слабо вряща подсолена вода.

Филийките се изпичат на тостер и се намазват с крема сирене.

Беконът, нарязан на тънки филийки, се запича за кратко върху сух тиган на котлона.

Върху всяка филийка се слагат парченца бекон, а между тях - тънки резени лук, отгоре яйце и се поръсва с подправки.

Сандвичите за шампиони се поднасят със сос, приготвен от разбитата майонеза с киселото мляко.

 

recepti.ezine.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сандвичи за шампиони...

От известно време уикендите правя подобна закуска. Разликата е, че яйцата не ги правя забулени, ами прости, на очи. Филийките не ги мажем с крема сирене, ами с масло. И ги препичам на тигана направо, а не на тостера. Но сосът с майонеза, горчица и кисело мляко е разкошен :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

От известно време уикендите правя подобна закуска. Разликата е, че яйцата не ги правя забулени, ами прости, на очи. Филийките не ги мажем с крема сирене, ами с масло. И ги препичам на тигана направо, а не на тостера. Но сосът с майонеза, горчица и кисело мляко е разкошен :)

Off: Защо не се включваш по-често в раздел ''Хардуер'', че там пълна некомпететност и скука. А и да си оправдаеш табелката. :)

 

По темата - обожавам хотелската закуска, защото ми идва на готово и от любимата(бъркани яйца с бекон, със сирене, пържени филийки, немски вуртсчета и т.н. Не че в къщи не ми правят, но се случва само в почивните дни при добро настроение на съпругата. :D  Някъде четох, че най-полезната закуска е яйца с бекон. Дали е така не знам, но определено не влияе на холестерола в човешкия организъм, а е и вкусна. Преди време намерих една закусвалня в центъра(за София се отнася), където правят вкусни баници със зехтин и сирене(не извара или такова за търговци). Ето я: хлебар. Малко са мазнички, но вкусни.

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...