Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Google Chrome (обединена)

Featured Replies

Ще видим дали ще направи сравнение. Дано да е прав. Ако и Лисицата, Сафари, Опера са толкова зле - лошо. Не съм сигурен дали другите браузери могат да отворят 6К таба и къде по-конкретно ги съхраняват - в RAM-та или в кеш на диска. Но браузер да изразходва толкова RAM говори, че има много сериозен проблем в кода. Разбира се, че всеки програмист би желал да ползва само RAM, но има някакви граници. Не може да пуснеш на пазара софтуер, който да изтряска 1.4TB РАМ при 100% сигурност, че не се ползва пълноценно. Няма как потребителят да разглежда 6000 таба едновременно, за да му седят заредени в RAM-та с цел по-добър перфоръмрс.

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 438,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner (by Xplode). Затворете всички стартирани програми и браузъри Кликнете два пъти върху adwcleaner.exe за да стартирате инструмента. Този път маркирайте

• Точно под хикса горе вдясно има един бутон. Ето го нагледно:   Избираш меню "Настройки". След това правиш така:     Цъкаш на "Задаване на страници" и пишеш в полето, което ще се отвори страни

• Те тука булка: https://support.google.com/chrome/answer/95314?hl=en

Публикувани изображения

преди 5 минути, Darude написа:

Но браузер да изразходва толкова RAM говори, че има много сериозен проблем в кода

Чак, пък. Я си представи ако 10% са с мултимедийно съдържание или дъълги страници със сминков материал...Дали е проблем в кода?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

току-що, DarkEdge написа:

Чак, пък. Я си представи ако 10% са с мултимедийно съдържание или дъълги страници със сминков материал...Дали е проблем в кода?

И ти си прав. Измени се програмирането. Колкото повече, толкова повече. Ако не стига RAM, да ходи потребителят да си купува, 21 век сме. 

500 разширения за Chrome крадат данните на 1.7 млн потребители
Ако някое от тях е във вашия браузър го премахнете незабавно:

https://thehackernews.com/2020/02/chrome-extension-malware.html

• 2 седмици по-късно...

Актуализирайте последната версия на Google Chrome, за да го закърпите.

https://thehackernews.com/2020/02/google-chrome-zero-day.html

на 25.02.2020 г. в 14:29, DarkEdge написа:

Актуализирайте последната версия на Google Chrome, за да го закърпите.

https://thehackernews.com/2020/02/google-chrome-zero-day.html

Павка здравей!

Да те питам набързо: Това отнася ли се за Cent Browser?  Защото ползвам само него и то, портаривната версия, както и Firefox - портабле. Благодаря предварително.

преди 50 минути, Колев60 написа:

Павка здравей!

Да те питам набързо: Това отнася ли се за Cent Browser?  Защото ползвам само него и то, портаривната версия, както и Firefox - портабле. Благодаря предварително.

Я, ама той и дръндьо го ползвал точно него и е писал точно преди тебе в другата тема, ЗНАЧИ ти си и дръндьо, ха ха ха ... излових ли те с доказателсто даже ....
Хей така набързо и аз те излових, за нула време.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Я, ама той и дръндьо го ползвал точно него и е писал точно преди тебе в другата тема, ЗНАЧИ ти си и дръндьо, ха ха ха ... излових ли те с доказателсто даже ....

благодарение на DarkEdge, доста съфорумци преминаха на Cent
а за мен, преносимостта с всички настройки и пароли на портативката,
за да я ползваш където си искаш, се яви най-голямото достойнсво от многото
на село на 32 битова машина, вклювам флашката и съм си аз

преди 29 минути, Белгиеца написа:

Какво си ми изловил? Че ти да беше ме питал с кой браузер съм, веднага щях да ти кажа. Мен не ме гони параноята като другите. Живея мирно и спокойно и не се заглеждам по момите, като теб. 

Но и аз си имам отдавна  Линукс Минт. Не си само ти.

преди 38 минути, Колев60 написа:

Какво си ми изловил?

Стеф, той се опитва да каже, че ти и дръндьо сте едно и също лице! Представи си! 

преди 2 минути, Meri Meri написа:

Стеф, той се опитва да каже, че ти и дръндьо сте едно и също лице! Представи си! 

Мери здравей!

Има право момчето да си мисли каквото си иска. И аз си мисля едни хубави работи, но не за него, а за жена му.  Нали съм ти казвал, че имам слабост към русите кукли?

преди 1 минута, Колев60 написа:

Мери здравей!

Има право момчето да си мисли каквото си иска. И аз си мисля едни хубави работи, но не за него, а за жена му.  Нали съм ти казвал, че имам слабост към русите кукли?

Привет! :) Да прав си. Извинявай за намесата!
Иначе дрънди е прав за DarkEdge и Cent! И аз не вярвах, че някога ще сменя браузъра си и ще съм доволна. 

преди 34 минути, Колев60 написа:

Нали съм ти казвал, че имам слабост към русите кукли?

шведки от славянски произход, родени в Белгия

на 26.02.2020 г. в 17:46, Meri Meri написа:

Какво пречи да е така ?

• 3 седмици по-късно...
на 26.02.2020 г. в 16:46, Колев60 написа:

Павка здравей!

Не, цент няма нова стабилна версия
http://static.centbrowser.com/
http://static.centbrowser.com/installer_64/

Как да включим двустраничен изглед на pdf в chrome:
Поставете в адесната лента на браузъра:
chrome://flags/#pdf-two-up-view
От падащото меню PDF Two-up view изберете Enabled
Chrome-Enable-Two-up-Two-Page-PDF-View.png

Кликнете бутона [Relaunch Now]
Google-Chrome-Relaunch-Button.png

Резултатът:
Преди:
Chrome-Two-up-Two-Page-View-Button.png

След натискане на бутона с икона молив:
Chrome-Two-up-Two-Page-PDF-in-action.png

Google ще пропусне версия 82 заради корона вируса:
Вместо това ще пусне направо в.83:
https://winaero.com/blog/google-will-skip-chrome-82-due-to-coronavirus-will-release-chrome-83-instead/

• 3 седмици по-късно...

Здравейте!

Инсталирах Chrome на нов компютър, логнах се с Google акаунта си и лека-полека всичко започна да придобива обичайния си вид - добавки, отметки, тема, настройки и т.н.. Но наред с моите отметки, във вида в който съм ги оставил последно, се появиха и някакви други, които не ползвам. Може би някога, но съм ги изтрил, сигурен съм. Мисълта ми е, имали начин да видя или променя тези неща, така че следващ път да не се появят отново? Не знам защо Google ги пази.

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Изтрий ги сега и те ще се синхронизират

Изтрих ги и се логнах на ново, празните папки си стояха и трябваше отново ръчно да ги махна.

преди 17 минути, iBonev написа:

Изтрих ги и се логнах

А след като ги изтри, изчака ли 1/2 - 1 час? Или веднага се отписа/вписа?

преди 2 минути, DarkEdge написа:

А след като ги изтри, изчака ли 1/2 - 1 час? Или веднага се отписа/вписа?

Мина известно време, час може би.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте!Днес,докато си чистех историята на браузъра,тъй като телефона ми е бавен,видях в началото ма списъка страници,които не съм отварял,инса озтрити от хронилата-това може ли да значи,че тела ми е хакнат?

Google връща поддръжката на ftp протокола заради пандемията

Източник:https://www.anti-malware.ru/news/2020-04-14-1447/32440

Здравейте, от няколко дена ми се появи странен проблем с Хрома. Имам инсталиран uBlock Origin, който досега работеше перфектно. От няколко дена спряха да се възпроизвеждат клипчетата в някои сайтове. Установих, че проблема идва от Ад-блокера. Когато го изключа всичко е наред, с изключение, че започват да ме бомбардират досадни реклами. Когато нулирам настройките на uBlock-а, за известно време нещата се нормализират, но явно получава някакъв ъпдейт и проблема се появява отново. Къде може да корени причината? Предполагам, че някой филтър спира и полезното съдържание, но как да разбера? Пробвах и с AdBlock Plus, но с него пък въобще не тръгват клиповете в същите сайтове.

преди 10 минути, Zhivko Zhelev написа:

Здравейте, от няколко дена ми се появи странен проблем с Хрома. Имам инсталиран uBlock Origin, който досега работеше перфектно. От няколко дена спряха да се възпроизвеждат клипчетата в някои сайтове. Установих, че проблема идва от Ад-блокера. Когато го изключа всичко е наред, с изключение, че започват да ме бомбардират досадни реклами. Когато нулирам настройките на uBlock-а, за известно време нещата се нормализират, но явно получава някакъв ъпдейт и проблема се появява отново. Къде може да корени причината? Предполагам, че някой филтър спира и полезното съдържание, но как да разбера? Пробвах и с AdBlock Plus, но с него пък въобще не тръгват клиповете в същите сайтове.

Почваш филтрите и настройките един по един да ги премяташ и съответно как влиаят на възпройзвеждането в проблемните саитове,за друг начин не се сещам........аз съм със същият блокер с друг браузър и никъде нямам проблеми,но както казах важни са какво си задавал като настройки,не само браузъра.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.