Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Google Chrome (обединена)

Featured Replies

Здравейте, ba4o_kiro64 и angel*. Въпросът ми е дали да инсталирам останалите файлове, общо 3 на брой:

....

1. IE8-WindowsXP-x86-ENU.exe

2. WindowsXP-KB932823-v3-x86-ENU.exe

3. IE8-WindowsXP-KB2618444-x86-ENU.exe

.....

Да, по принцип можеш да инсталираш и 3-те със следните пояснения:

Първото е интернет експлорър 8 за WinXP, на английски. След като го инсталираш и направиш рестарт, провери за актуалзиации в Windows Update.

Второто се инсталира, ако си получил актуализация към уиндоуса или имаш проблем с интернет експлорър 7. Повече инфо можеш да намериш тук. Обаче при положение, че ще инсталираш 8-ца, може и да няма нужда от него.

Третото е по отношение на сигурността на интернет експлорър 8, няма да ти навреди ако го инсталираш. За повече инфо - клик тук.

И още един въпрос, малко в страни от темата - дали проблемът, за който съм писал ТУК може да има някаква връзка с проблема ми от тази тема. Все още не се е оправил.

След като актуализираш уиндоус, преинсталирай програмата.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

• Отговори 2,8k
  • Прегледи 437,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изтеглете и стартирайте програмата AdwCleaner (by Xplode). Затворете всички стартирани програми и браузъри Кликнете два пъти върху adwcleaner.exe за да стартирате инструмента. Този път маркирайте

• Точно под хикса горе вдясно има един бутон. Ето го нагледно:   Избираш меню "Настройки". След това правиш така:     Цъкаш на "Задаване на страници" и пишеш в полето, което ще се отвори страни

• Те тука булка: https://support.google.com/chrome/answer/95314?hl=en

Публикувани изображения

Да, по принцип можеш да инсталираш и 3-те със следните пояснения:

Първото е интернет експлорър 8 за WinXP, на английски. След като го инсталираш и направиш рестарт, провери за актуалзиации в Windows Update.

Второто се инсталира, ако си получил актуализация към уиндоуса или имаш проблем с интернет експлорър 7. Повече инфо можеш да намериш тук. Обаче при положение, че ще инсталираш 8-ца, може и да няма нужда от него.

Третото е по отношение на сигурността на интернет експлорър 8, няма да ти навреди ако го инсталираш. За повече инфо - клик тук.

След като актуализираш уиндоус, преинсталирай програмата.

Инсталирах 1 и 3 (2 не съм, тъй като инсталирах IE8), преинсталирах "MediaCoder"-a и пак същото. :(

Интернет Експлорера дори да не го използваш той си участва във работата на ОС.

Линк за неговото изтегляне:

http://www.microsoft.com/bg-bg/download/details.aspx?id=43

Това не съм го инсталирал, тъй като вече го инсталирах на английски.

Както казах трябва да се обновят и драйверите. Като за начало на чипсета. Линк за изтегляне:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/136806-Drivers-Chipset-VIA-VT8377-Apollo-KT600

Това като го сваля и ми излизат следните файлове и папки:

Публикувано изображение

Като натисна SETUP.EXE и стигам до тук:

Публикувано изображение

Рестартирам. Tова ли е всичко, което трябва да направя? Какво да правя с горните папки и файлове, да ги трия ли?

Ето и драйвер за видео картата ти:

http://www.drivermax.com/driver/update/DISPLAY/ATI-Technologies-Inc./ASUS-A9550-Series-Secondary/370704

Направи всички обновления и виж дали има промяна. Ако не се промени, следвай инструкциите на angel.

Такам, тук нещата са малко по-сложни. Свалям, инсталирам, регистрирам се и ми излиза следният прозорец:

Публикувано изображение

След като натисна "Scan for updates now" ми излиза следното:

Публикувано изображение

Тъй като съм FREE User ми дава да ъпдейтвам само по 2 на ден. Въпросът ми е всичко ли трябва да ъпдейтна, или има и неща, които не трябват?

Освен това се появи още еин проблем. При всеки рестарт ми излиза следният прозорец:

Публикувано изображение

Каквото и да правя, винаги стиган до тук:

Публикувано изображение

Освен това се появи още еин проблем. При всеки рестарт ми излиза следният прозорец: Каквото и да правя, винаги стиган до тук:  

Погледни във Device Manager-а. Най вероятно има някой елемент със жълт въпросителен.

А за драйверите, ако можеш обнови ги всичките.

Погледни във Device Manager-а. Най вероятно има някой елемент със жълт въпросителен. А за драйверите, ако можеш обнови ги всичките.

Чакай, че аз съм си малко индианец - кое е "Device Manager" - третата снимка отгоре надолу на предния ми пост ли? Освен това не разбрах дали успешно съм инсталирал драйвъра за чипсета и какво да правя с папката? Благодаря.

Чакай, че аз съм си малко индианец - кое е "Device Manager" - третата снимка отгоре надолу на предния ми пост ли? Освен това не разбрах дали успешно съм инсталирал драйвъра за чипсета и какво да правя с папката? Благодаря.

Щом ти е искало рестарт, значи всичко е минало добре. Сега можеш да я изтриеш.

Натисни със десен бутон на Моят компютър.Избери Manage. След това Device Manager.

На следващата страница разгледай дали имаш ред, които да започва със жълт въпросителен.

Щом ти е искало рестарт, значи всичко е минало добре. Сега можеш да я изтриеш.

Натисни със десен бутон на Моят компютър.Избери Manage. След това Device Manager.

На следващата страница разгледай дали имаш ред, които да започва със жълт въпросителен.

По-скоро удивителен:

Публикувано изображение

Мисля, че разбрах откъде идва проблемът (вие ще кажете дали съм прав или не):

Публикувано изображение

Този драйвър се е свалил и като го инсталирам ми пише, че е успешно инсталиран и трябва да рестартирам компютъра. Като го рестартирам и стигам до гореспосочените прозорци и така се затваря кръгът. Какъв е този драйвър и защо не може да се инсталира?

По-скоро удивителен:

Публикувано изображение

Мисля, че разбрах откъде идва проблемът (вие ще кажете дали съм прав или не):

Публикувано изображение

Този драйвър се е свалил и като го инсталирам ми пише, че е успешно инсталиран и трябва да рестартирам компютъра. Като го рестартирам и стигам до гореспосочените прозорци и така се затваря кръгът. Какъв е този драйвър и защо не може да се инсталира?

Аз такива програми за драйвери не използвам. За това не мога да изказа мнение.Но мога да се опитам без тази програма да пробвам да махнем тези въпросителни.

Направи следното.

Кликни два пъти върху първият въпросителен.Във прозореца, който ще излезе, направи следните настройки и снимай.

Дай снимката да мога да я видя.

http://prikachi.com/images.php?images/996/5935996O.jpg

При теб ще е друго. АЗз тази снимка я давам само като пример.

Когато приключим, след това ще направим същото и със другият въпросителен. Пак казвам, ако успеем.

Аз такива програми за драйвери не използвам. За това не мога да изказа мнение.Но мога да се опитам без тази програма да пробвам да махнем тези въпросителни.

Направи следното.

Кликни два пъти върху първият въпросителен.Във прозореца, който ще излезе, направи следните настройки и снимай.

Дай снимката да мога да я видя.

http://prikachi.com/images.php?images/996/5935996O.jpg

При теб ще е друго. АЗз тази снимка я давам само като пример.

Когато приключим, след това ще направим същото и със другият въпросителен. Пак казвам, ако успеем.

Я виж това ли е, че ми е на английски:

Публикувано изображение

Я виж това ли е, че ми е на английски:

Справил си се чудесно. Сега от мен зависи дали ще успея.

Изтегли това:

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=gNdmReCyMjs2Q1OP1504116

Малко подробности. Разархивираш.Влизаш във папката. Намираш където пише Setup.Стартираш го. Следваш инструкциите.

Като свърши, пишеш за резултата.

Справил си се чудесно. Сега от мен зависи дали ще успея.

Изтегли това:

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=gNdmReCyMjs2Q1OP1504116

Малко подробности. Разархивираш.Влизаш във папката. Намираш където пише Setup.Стартираш го. Следваш инструкциите.

Като свърши, пишеш за резултата.

Излиза ми това:

Публикувано изображение

И когато продължиш със ОК какво става.

Нищо.

Освен това USB входовете не ми работят. :(

P.S.

Като натисна SETUP директно от архивираната папка стигам до тук:

Публикувано изображение

Като натисна "Напред" ми дава долната грешка.

P.S.2

Изтрих това:

Публикувано изображение

USB входовете се оправиха и жълтите удивителни изчезнаха:

Публикувано изображение

Но продължава да търси hardware при всяко стартиране и да изкача този прозорец:

Публикувано изображение

След като избера някаква опция и натисна "Next" търси нещо и после ми излиза този прозорец:

Публикувано изображение

Цялото това нещо се повтаря 2 пъти при всяко стартиране. Искам да се махне.

Освен това искам, ако е възможно, да не ми се зарежда "DriveMax"-а и този толбар:

Публикувано изображение

при всяко стартиране. Погледанх в папката "Startup", но няма икони.

Редактирано от forza_juve (преглед на промените)

Нищо.

P.S.

Публикувано изображение

Изглежда че доста се е омазал този Windows.

Моето мнение е да си го преинсталираш наново.Ако не можеш, занеси го на сервиз.

Друго не се сещам със което да ти помогна.

А аз пак ще напиша да си актуализираш уиндоуса.

От Start - All Programs - Microsoft Update

Понеже инсталира Service Pack 3, със сигурност ще има "кръпки", които определено ще подобрят функционалността и сигурността на системата.

И моля Модераторите, да преместят мненията към общата тема за Windows XP, тъй като проблема с Google Chrome е решен още при инсталирането на Service Pack 3.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Нищо.

P.S.

Публикувано изображение

P.S.2

Изтрих това:

Публикувано изображение

USB входовете се оправиха и жълтите удивителни изчезнаха:

Публикувано изображение

Но продължава да търси hardware при всяко стартиране и да изкача този прозорец:

Публикувано изображение

След като избера някаква опция и натисна "Next" търси нещо и после ми излиза този прозорец:

Публикувано изображение

Цялото това нещо се повтаря 2 пъти при всяко стартиране. Искам да се махне.

Освен това искам, ако е възможно, да не ми се зарежда "DriveMax"-а и този толбар:

Публикувано изображение

при всяко стартиране. Погледанх в папката "Startup", но няма икони.

Добавил си коментар след моя.

Това което си мислиш че е тулбар,Това всички разумни хора го използват. И не си поставят онова червено квадратче, където вътре пише BP.

Но така вече си го поставил, карай си така. Не се знае какво е омазало.

А другото ако не искаш да го виждаш, кликни със десен бутон до него на самата лента и избери Ленти със инструменти след това махни отметката пред Language bar.

А ето как да спреш да се стартира програмата:

Влез долу във старт менюто. Избери RUN. Вътре напиши Msconfig. Натисни ОК. На страницата която ще се отвори, избери раздела Startup.Намери програмата която искаш да не се стартира, и махни и отметката.Най от долу избери Приложи и след това ОК.Следва рестарт.

Понеже инсталира Service Pack 3, със сигурност ще има "кръпки", които определено ще подобрят функционалността и сигурността на системата.

И моля Модераторите, да преместят мненията към общата тема за Windows XP, тъй като проблема с Google Chrome е решен още при инсталирането на Service Pack 3.

Направих нещо, ама дали съм се справил...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това което си мислиш че е тулбар,Това всички разумни хора го използват. И не си поставят онова червено квадратче, където вътре пише BP.

Значи ако махна Flex Type пак ще имам фонетика, така ли? Според теб е по-добре да го махна?

А другото ако не искаш да го виждаш, кликни със десен бутон до него на самата лента и избери Ленти със инструменти след това махни отметката пред Language bar.

Да, аз знам как да го махна, въпросът е да не ми се появява при стартиране. Ама това са подробности вече, не е болка за умиране.

А ето как да спреш да се стартира програмата:

Влез долу във старт менюто. Избери RUN. Вътре напиши Msconfig. Натисни ОК. На страницата която ще се отвори, избери раздела Startup.Намери програмата която искаш да не се стартира, и махни и отметката.Най от долу избери Приложи и след това ОК.Следва рестарт.

Хах доста полезно, благодаря. :)

Сега ми станаха само два проблема - единият по-значителен (с MediaCoder-а) и другият по-незначителен (с този hardware)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Имам проблем с хрома ( Версия 25.0.1364.97 m ). При отваряне на vbox7 на мястото на избор на редакторите ми се показват реклами.

Има и още един проблем свързан с форума на kaldata. При натискане на моят профил не ми излиза падащото меню.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Направих нещо, ама дали съм се справил...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеЗначи ако махна Flex Type пак ще имам фонетика, така ли? Според теб е по-добре да го махна?Да, аз знам как да го махна, въпросът е да не ми се появява при стартиране. Ама това са подробности вече, не е болка за умиране.Хах доста полезно, благодаря. :)

Сега ми станаха само два проблема - единият по-значителен (с MediaCoder-а) и другият по-незначителен (с този hardware)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Предлагам ти да си отвориш нова тема, /която да е твоя/  във раздел Windows.

Намира се под тази тема. И тогава ще продължим. Няма смисъл да пълним тази.

Темата ти във момента няма нищо общо със заглавието.

И да не забравиш да си опишеш всички проблеми отново.

Имам проблем с хрома ( Версия 25.0.1364.97 m ). При отваряне на vbox7 на мястото на избор на редакторите ми се показват реклами.

Има и още един проблем свързан с форума на kaldata. При натискане на моят профил не ми излиза падащото меню.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Някой има ли идеи от къде идва проблема ?

Някой има ли идеи от къде идва проблема ?

Само със Хрома ли е проблема?

Пробва ли със друг браузър?

От кога е така?

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Само със Хрома ли е проблема?

Пробва ли със друг браузър?

От кога е така?

Да, пробвал съм и други браузъри (IE Mozila). При тях няма проблеми.

От кога е така ?  От 3-5 дена е с този проблем.

Да, пробвал съм и други браузъри (IE Mozila). При тях няма проблеми.

От кога е така ?  От 3-5 дена е с този проблем.

Пробвай да изчистиш кеша и бисквитките.

Аз пък,да допълня,че актуализирането засяга повече IE...90% от актуализациите за сигурност се отнасят за него.Ако не го използваш,защо да си обременяваш системата още.Плюс това едната част от тях правят спънките на другите браузъри,за да може да се насочиш само към IE ! Мое мнение е ,че в една система в която съществува IE,Гугъл не може да функционира правилно,както и по бързо!

Направих го, но не помогна .

Преинсталирай Хрома.

Ако искаш да не ти се загубят твоите лични неща, като сайтове пароли.Направи си свой акаунт във Гугъл и синхронизирай всичко.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.