Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво мислите за счупеното огледало?

Featured Replies

Скоро счупих огледало без да искам на 15 парчета. Това означава ли че ме чака 15 години нещастна любов?

Означава само ако го повярваш, защото както и мита за черната котка така и това действа само ако вярваш в него!

Скоро счупих огледало без да искам на 15 парчета. Това означава ли че ме чака 15 години нещастна любов?

Това означава, че ще трябва да си купиш ново огледало... Мислиш ли, че едно счупено огледало може да определи дали една любов ще е щастлива и ли не? И ако да - по какъв начин?! Суеверията само обременяват нашето съзнание и то без основание...

Странно ,но за мен това за счупеното огледало е едно от малкото поверия в които вярвам.

Не мисля че е вярно това и все пак ако постоянно мислиш за това може и в крайна сметка да се получи така, че един съвет не взимайте подобни работи насериозно.

За счупеното огледало мисля,че е счупено огледало. Всичко друго са глупости...

не да ходиш за метлата да прибираш боклука - ами броиш парчета laugh.gif

Човешките любови по принцип са нещастни. Не заради нещо друго, а заради естеството на човешкото същество. Много любови не изглеждат чак толкова нещастни, но то е така само на първи, най- много на втори поглед. Ако в тях се вмъкне нещо надчовешко- имат шанс. Обаче това няма нищо общо с което и да е счупено огледало. Освен ... с едно. В началото на приказката "Снежната кралица" на Х.К.Андерсен. Там ... бе ... важното е, че всичко свършва добре ...

Като цяло за суеверията е сигурно, че се сбъдва това, в което вярваме. Така че - трябва да се внимава с вярванията!

Редактирано от Багира (преглед на промените)

15 минути. Не повече. Ако се налага повече - ще трябва да чупиш още огледала.

СЧУПЕНОТО ОГЛЕДАЛО НОСИ ЗЛОВЕЩА СИЛА

То пази в себе си образа на оглеждащия се

С огледалата са свързани множество поверия. В миналото са ги смятали за подарък от дявола и са мислели, че с тях може да бъде направена магия. Именно затова едно време Иван Грозни заповядал огледалата за него и за неговите жени да се правят от слепи майстори.

Петдоларова банкнота носи късмет

Най-древното и широко разпространено суеверие гласи, че счупеното огледало носи седем години нещастие. Произходът на това суеверие се губи някъде в мъглата на историята, но може да се предположи, че е свързано с представата, че огледалото отразява душата на човека: ако отражението се разбие, душата също страда., и човекът или умира, или се лишава от възможността след смъртта си да попадне на небето.

В Англия съществува любопитен вариант на това суеверие, според който разбитото огледало е на загуба на най-добър приятел. Англичаните обаче знаят начин, по който да се избегне бедата. Трябва да се съберат абсолютно всички парчета от счупеното огледало и да се хвърлят в бързотечаща вода. Водата ще отнесе неприятностите.

Американците също смятат счупеното огледало за много лош признак и всякак се стараят да се отърват от неприятните последствия – вадят от джоба си петдоларова банкнота и се кръстят. В Америка смятат, че петдоларовата банкнота носи щастие понеже има магически свойства, наследени от златната монета.

Родните екстрасенси твърдят, че веднага след като се счупи огледало, трябва да плюем през ляво рамо и да кажем «Марш от мен! Махнете се от мен, беди! Да бъде на промяна, а не на беда!»

След това, без да докосвате парчетата, бързо кажете следното заклинание: Огледалото падна, с него пропадна и моето нещастие. Огледалото се разби! Разбиха се с него и моите нещастия. Мен, ....(името) няма да ме стигнат повече беди! Во имя Отца и Сина и Светия Дух, Амин!”.

Следващата операция, която помага да се пречисти жилището от отрицателните енергийни потоци е: намокрете метла и напръскайте с нея парчетата счупено стъкло. След това ги изметете и веднага ги изнесете от дома.

Внимание! Не замитайте стъклата (огледалото) в лопатата. Използвайте чиста бяла хартия, неизползвана за друго. Сметете на нея парчетата и завийте. Внимавайте да не докосвате парчетата с голи ръце!.

След това трябва да капнете върху пакета със стъклата кръв от показалеца (така огледалото възвръща астралната си цялост и чистота, а човек си запазва здравето) . След това изнесете на боклука и в никакъв случай не запазвайте парчета. След като се върнете, измийте ръцете си до лактите като казвате «Вода моя, майко моя, измий от мен цялото ми нещастие и ме предпази от болести!»

За всеки случай, можете да се измиете и със светена вода.

Васил МРЪЧКОВ

Колкото до личното ми мнение... Счупеното отгледало си е просто счупено огледало! cool.gif

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Имаш чудесна възможност да го провериш на практика. След 15 години пиши отново, да ни кажеш какво си разбрал :wow:

за мен това е мит. аз толкова огледала съм чупила, то по-тази логика аз до 80 годишнината си ще имам нещастна любов. cool.gif

таман минат 7години от последното счупено, и чупя ново , та съм си все с нещастна любов :P

означава, че ще трябва да си купуваш ново огледало-това означава .

Бабини деветини

biggrin.gif

Не съм суеверна и не вярвам в такива неща,но преди няколко години счупих без да искам и аз 2-3 огледала в рамките на месец може би,и дали е било случайно или не,но като се заредиха едни лоши събития и смъртни случаи около мен......3 години не спряха.Накрая се оказа,че и любовта не е била толкова "щастлива" и приключи и тя.Та колкото и да не вярвам,може пък да има някаква истина,знае ли човек.....

Не съм суеверна и не вярвам в такива неща,но преди няколко години счупих без да искам и аз 2-3 огледала в рамките на месец може би,и дали е било случайно или не,но като се заредиха едни лоши събития и смъртни случаи около мен......3 години не спряха.Накрая се оказа,че и любовта не е била толкова "щастлива" и приключи и тя.Та колкото и да не вярвам,може пък да има някаква истина,знае ли човек.....

Сигурна съм,че е съвпадение!

Всъщност вяраването в суеверия често е просто опит да се избяга от отговорност. Да се "прехвърли вината" за дадено събитие на нещо външно за самия човек.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

Всъщност вяраването в суеверия често е просто опит да се избяга от отговорност. Да се "прехвърли вината" за дадено събитие на нещо външно за самия човек.

Според мен хората са измислили суеверията,за да имат някакво обяснение за лошите неща,които са им се случвали.Не ми върви в любовта,защото счупих едно огледало и т.н.Както и някаква "предпазна мярка" срещу тях,като завъртането като видиш черна котка,или да си плюеш през рамото,или каквото там беше.

На колко си години?

Мен така ме налъгаха, като бях по-малка, и счупих едно огледало. Та трябвало да го хвърлям в течаща вода, а в Плевен такава е само барата, минаваща през центъра :angry: Свиркай си и си купи ново огледало, както ти казват и другите :P

Суеверия.. глупости. Колко огледала съм чупила и нищо в живота ми не се е променило. Няма смисъл да се вярва на измисли и да се товмозим с подобни неща.

Суеверия.. глупости. Колко огледала съм чупила и нищо в живота ми не се е променило. Няма смисъл да се вярва на измисли и да се товмозим с подобни неща.

;)

Пък можеш и така да погледнеш - щото все чупиш огледала, затуй и нищо не се променя.

:P

:dancing18:

Пък можеш и така да погледнеш - щото все чупиш огледала, затуй и нищо не се променя.

:rolleyes:

Хах , имало е периоди в които съм чупила , имало е и такива в които не съм. И като счупа огледало живота си ми върви безупречно. Няма нещастна любов , породена от счупено огледало. Ти нима вярваш в такива суеверия?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.