Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде бихте искали да живеете?

Featured Replies

мислите ли да напускате България или бихте останали тук

ако искате да напуснете къде бихте искали да живеете

Ако можех да напусна България, единственото място за което мечтая да живея е Финландия, в някоя дървена дача на брега на езерото - мрачно, студено време, въдиците във водата, ловиш си риба за вечеря, прибираш се вечерта измръзнал, а в дачата топличко, уютно - камината бумти на пълна пара - една незбъдната мечта.

Май се отплеснах. :beer11:

Редактирано от stambena (преглед на промените)

Аз бих желал АКО имах възможност да живея в Япония.Поне от това което съм гледал мисля че ще ми хареса.Малко с писмеността ще имам проблем ама.....

Ако зависи от мен никога няма да напусна БГ,но това не ми пречи да мечтая.Мечтая за онези малки италиански градчета,целите в зеленина,с малки калдаръмени улички,с малки кафененца и къщички с капандури.

Бих живяла някъде по испанското крайбрежие,близо до морето,където е тихо и спокойно.Много харесвам и Лондон,въпреки че е точно обратното на идилия и спокойствие,има нещо магнетично и привлекателно в този град.

Пилзен Чехия,по цял ден в кръчмата-прашка шунка и пилзенска наливна нестабилизирана Бира :beer::speak::beer:

Всеки ден в последните 22 години съм си казвал, че искам да остана и да живея в родината си...само че в последно време само се разочаровам от нея sad.gif Къде искам да отида ли. Испания (някъде на гибралтарския проток) или пък Англия (поне ще гледам любимия Манчестър Юнайтед всеки уикенд :P ). Искам да живея на място, където, когато видят, че можеш нещо да те похвалят, а не да гледат да те набутат обратно в калта :)

Аз бих искал да живея в Швеция.Много кофти,че ще напусна България,но какво да се прави?Тук не мога да намеря реализация,да ми оценят труда и т.н.Знам,че в началото ще е трудно,но се надявам,че ще се приспособя бързо към шведския начин на живот.

Поздрави!

Аз живея в чужбина и мога да кажа че всиaка страна си има своите предимства и недостатъци.Не се лъжете от красивите картинки които гледате по тв-то!!!!Аз вече знам че искам да съм сред хора които имат уважение към отсрешня и полагат усилие да се разбират.Тази страна не може да бъде никога създадена защото всички хора са подли.Всички гледат само парите и никoй не се интересyва какъв си.Как тогава искате да живеете някъде!!!!!Искате да отидите там където да нямате проблеми с парите.Кое е зле на BG!!!!!???????

Преди 1 седмица се върнах от BG(живея в France) знаете ли аз никога в France не съм виждала толкова Jeep-ове на едно място!!!!!А казват че били бедни и т.н.Просто всеки иска още и още и още....но нико не иска да дава.Моята страна в която искам да живея е няма !!!!Никoй никого не обича.(или са малцина тези които са чисти по дyша).Преди исках да живея в Япония но.....и тук вече не съм сигурна! :)

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Със сигурност в Европа. Вече живея в друга европейска държава, чувствам се добре тук, но може би бих се ориентирал към Белгия или Швейцария като попораснат децата. Това, разбира се трябва да бъде съобразено и с останалите членове на семейството ми cool.gif

Където няма сънародници cool.gif

Или са малко или знаят защо са избягали/напуснали

Не малка част от Африка и доста обширна част от Азия се вписва в твоите критерии. cool.gif

Не малка част от Африка и доста обширна част от Азия се вписва в твоите критерии. cool.gif

И не само :rolleyes:

И не само ;)

Има и свестни българи зад граница. Е, не са чак толкова много, но ги има cool.gif

• 4 седмици по-късно...

В планината, на самодивска поляна, със звънтящо поточе и бърборещи дървета, омайни билки, топла хралупа под шипковия храст и стар съборен римски мост, единствената връзка със останалия свят, с дърт печален таласъм, пеещ стари песни с беззъбата си уста под акомпанимента на просъхнала гъдулка.

Искате да отидите там където да нямате проблеми с парите.Кое е зле на BG!!!!!???????

Преди 1 седмица се върнах от BG(живея в France) знаете ли аз никога в France не съм виждала толкова Jeep-ове на едно място!!!!!А казват че били бедни и т.н.Просто всеки иска още и още и още....но нико не иска да дава.Моята страна в която искам да живея е няма !!!!Никoй никого не обича.(или са малцина тези които са чисти по дyша).Преди исках да живея в Япония но.....и тук вече не съм сигурна! :P

Това за джиповете е друга бира. Тука се купуват за да се паркира на високите бордюри където простолюдието (с обикновенни коли) не може да покатери и защото има много и големи дупки по пътищата. :yanim: Просто при нас почти всичко е криворазбрано :speak:

АМЕРИКА / САЩ /...., но в провинцията...в малка /трудно, защото там няма нищо малко/...спретната къщурка с 2 липи отпред...абе какво да ви говоря...бил съм там и знам, че там искам да живея и там искам да умра!!!! :P

Ако можех да напусна България, единственото място за което мечтая да живея е Финландия, в някоя дървена дача на брега на езерото - мрачно, студено време, въдиците във водата, ловиш си риба за вечеря, прибираш се вечерта измръзнал, а в дачата топличко, уютно - камината бумти на пълна пара - една незбъдната мечта.

Май се отплеснах. :P

Не си! Само забравяш и една пищна скандинавка да ти топли душата. cool.gif

Със сигурност в Европа. Вече живея в друга европейска държава, чувствам се добре тук, но може би бих се ориентирал към Белгия или Швейцария като попораснат децата. Това, разбира се трябва да бъде съобразено и с останалите членове на семейството ми cool.gif

Точно тези две държави не съществуват като нещо еднакво по цялата им територия. В Белгия можеш да говориш на френски, фламандски, а па даже и в една малка част по германската граница и на немски. Става въпрос за официални езици на регионите. В Брюксел ще ти досаждат да знаеш и френски и фламандски ако искаш да работиш там.

Точно тези две държави не съществуват като нещо еднакво по цялата им територия. В Белгия можеш да говориш на френски, фламандски, а па даже и в една малка част по германската граница и на немски. Става въпрос за официални езици на регионите. В Брюксел ще ти досаждат да знаеш и френски и фламандски ако искаш да работиш там.

Да между другото.

Имам един приятел тук, от Белгия (те са няколко, де), та той ми разказваше, че Белгия вече съвсем се е обезличила.

Принципно той е от френската част, та официално говори френски, но не знам, нещо гнило има в Белгия според него biggrin.gif

А аз трудно ще си намеря къде да живея. Ще пообиколя, ще се позастоя за по няколко месеца тук-там, пък накрая ще си избера :)

В България, но при едно условие: Pink Floyd до дойдат да свирят в Каварна, а по време на концерта цялата останала част на страната да бъде подложена на масиран удар с неутронни бомби, които унищожават всичко живо, но не замърсяват радиоактивно местността :eek:

• 2 месеца по-късно...

В България, разбира се...

:rolleyes:

мислите ли да напускате България или бихте останали тук

ако искате да напуснете къде бихте искали да живеете

Все още съм травмирана...

След пътуване до Германия, си искам спокойната и уредена Дания и нищо повече ;)

• 2 седмици по-късно...

Аз мисля много би ми харесало да разделя годината поравно между Буенос Айрес и Канарските острови. Ама това означава да не работя, а само да се наслаждавам на гледката наоколо. Ама за целта сигурно трябва вече да съм се пенсионирал с дългогодишните спестявания или да съм спечелил от лотарията.Ммм

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.