Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

:magnifier:Да може и така в режим "Clean PC Mode" ;)виждам че го знаеш теста е издържан.

Аз нали съм ти казал на теб да не ми даваш оценки! :zipper:

Това може да го направи някой, който познава Comodo Firewall повече от мен!

Ти само се погледни какво правиш - когато инсталираш някаква програма, сваляш нивото на защита за да се създадат правила за инсталираната програма, след което пак си вдигаш нивото на защитата!Защо?! Защото нищо не разбираш!!!Ти се едно хлапе, което се прави, че знае много, но реалността е, че нищо не знае и това може да се види от всеки! Още веднъж да те науча, че и под Paranoid Mode може да се инсталират приложения и веднага да се създадат правила...не е нужно да сваляш нивото! :lighter::dancing18:

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Аз нали съм ти казал на теб да не ми даваш оценки! :zipper:

Това може да го направи някой, който познава Comodo Firewall повече от мен!

Ти само се погледни какво правиш - когато инсталираш някаква програма, сваляш нивото на защита за да се създадат правила за инсталираната програма, след което пак си вдигаш нивото на защитата!Защо?! Защото нищо не разбираш!!!Ти се едно хлапе, което се прави, че знае много, но реалността е, че нищо не знае и това може да се види от всеки! Още веднъж да те науча, че и под Paranoid Mode може да се инсталират приложения и веднага да се създадат правила...не е нужно да сваляш нивото! :lighter::dancing18:

Защото съм търсач на силни усещания искам да се заразя,а който го е страх от мечки да не ходи в гората :baby: и за разлика от тебе не ползвам антивирус.Ако познаваше толкова добре Comodo Firewall нямаше да твърдиш че е нужен антивирус който да те пази от инфекции ;)

Tanganika, защо не инсталираш Avira Premium 8 - има 6-месечна промоция. Тя ще ти покаже чиста ли е ОС при теб. Няма загуба на скорост. После можеш ръчно да я изключваш и да караш като сега- но ще ти е винаги подръка. Може и с друг антивирус - примерно с НОД 32. Поздрави

Tanganika, защо не инсталираш Avira Premium 8 - има 6-месечна промоция. Тя ще ти покаже чиста ли е ОС при теб. Няма загуба на скорост. После можеш ръчно да я изключваш и да караш като сега- но ще ти е винаги подръка. Може и с друг антивирус - примерно с НОД 32. Поздрави

За да ми бавят нета и ОС ли?Не виждам смисъл от помощтни програми които без дефениции проспиват всичко,а нали имам на разположение 38 безплатни антивирусни за справки кое какво е,въпреки че нужните ми програми са вече инсталирани.Сега ми остава да отварям всички атакуващи сайтове и да се забавлявам на смешните опити да инфектират ОС.Истинските заплахи Comodo Firewall не ги допуска даже до оперативната памет.Как ще подкараш автомобил без гуми,бензин и проводници за необходимия ток?

Възможно ли е Comodo Firewall, да ограничава интернет скоростта? Става въпрос за сваляне на торенти под Utorrent и Opera. Opera сваля със завидните 150KB/s и понякога избухва с 300KB/s, а Utorrent варира от 100KB/s до 1MB/s, като предимно е 100KB/s. Май бях посочил иконката на Utorrent в "My trusted files".

П.П. На Utorrent му избирам порт между 57 000 и 59 000. Постоянно има червен триъгълник(по средата на таксбара му), който пише, че имам проблем с incoming connections.

П.П.П. Най-малко скоростта трябва да вариrа между 1-3MB/s sad.gif

Редактирано от P700 (преглед на промените)

Възможно ли е Comodo Firewall, да ограничава интернет скоростта? Става въпрос за сваляне на торенти под Utorrent и Opera. Opera сваля със завидните 150KB/s и понякога избухва с 300KB/s, а Utorrent варира от 100KB/s до 1MB/s, като предимно е 100KB/s. Май бях посочил иконката на Utorrent в "My trusted files".

П.П. На Utorrent му избирам порт между 57 000 и 59 000. Постоянно има червен триъгълник(по средата на таксбара му), който пише, че имам проблем с incoming connections.

По принцип,да,но специално за Comodo не мога да кажа, че има забавяне, ако е с настройки по-подразбиране. Ако ги промениш към по-високо ниво, може да забавя трафика,като ограничава връзки към теб,а от там и скоростта на сваляне или качване с torrent клиент ще падне значително.

Остави ги на подразбиране( и двете програми) стената и Мю торента.

Тази промяна в скоростта на сваляне или качване,зависи най -често от това колко активни връзки има в даден момент,колкото повече, толкова по висок трафик,той се променя.Тази промяна може и да няма нищо общо със стената.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Стената я сложих преди 2-3 дни аз си бях с Виста Firewall!

Обаче онази вечер Танганика ме накара да вдигна на мах....и ето блокира ми Windows-а!

Смятам че както при Оutpost така и тук, трябва първата 1 седмица да е на Training Mode и после може да се вдигнат малко!

Но чак пък на мах!!!!!!!!

, трябва първата 1 седмица да е на Training Mode и после може да се вдигнат малко!

IMG до колкото си спомням,беше споменал,че първоначално е добре да се сложи на Training Mode ,докато не се стартират първоначално всички приложения и програми на ОС, в този случай се създават правила,след което вдигаш нивото.Всичко останало без създадено правило ще бъде блокирано.Защита от високо ниво е налице.И това е не само с Comodo при КИС процедирам по същия начин.

Стената я сложих преди 2-3 дни аз си бях с Виста Firewall!

Обаче онази вечер Танганика ме накара да вдигна на мах....и ето блокира ми Windows-а!

Смятам че както при Оutpost така и тук, трябва първата 1 седмица да е на Training Mode и после може да се вдигнат малко!

Ако не ползвам Комодо на мах за какво ми е?Предполага се че като си закупиш самолет ще го ползваш за летене не за украса.Плюс това аз разчитам само на защитата на стената :wors:

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

IMG до колкото си спомням,беше споменал,че първоначално е добре да се сложи на Training Mode ,докато не се стартират първоначално всички приложения и програми на ОС, в този случай се създават правила,след което вдигаш нивото.Всичко останало без създадено правило ще бъде блокирано.Защита от високо ниво е налице.И това е не само с Comodo при КИС процедирам по същия начин.

Аз отначало не исках но Танганика сложя та сложя!

Пак аз се оказвам права мочета за доста работи а някои от вас ме подценяват

Нито една защитна система не се слага на мах!!!

Слага се ако го измерим с 5-то бална скала на 4,но не и на 5!

Те всички започват да дават откат

Н момчето горе ще кажа че ако Комодо my е на мах е нормално да му спира µТоррент

Ако не ползвам Комодо на мах за какво ми е?Предполага се че като си закупиш самолет ще го ползваш за летене не за украса.Плюс това аз разчитам само на защитата на стената :wors:

Това е глупаво което каза....и колите вдигат до 260 но никoй не шофира с тази скорост!!!!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Androcure06

Н момчето горе ще кажа че ако Комодо my е на мах е нормално да му спира µТоррент

Аз си свалям и сийдвам нормално не е проблема в настройките на макс а ето тук "Block all incoming connections - stealth my ports to everyone" ще може да сваля без забавяне но няма да може да сийдва.

Androcure06

Това е глупаво което каза....и колите вдигат до 260 но никoй не шофира с тази скорост!!!!

Е аз шофирам на макс.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Аз си свалям и сийдвам нормално не е проблема в настройките на макс а ето тук "Block all incoming connections - stealth my ports to everyone" ще може да сваля без забавяне но няма да може да сийдва.

Е аз шофирам на макс.

И все пак когато даваш съвети тук трябва да се замислиш,че твоите(а и на всички останали)постове ги четат хора които и грам понятие си нямат от компютри и влизат тук за да наyчат нещо от нас.

С такива съвети те са мъртви!

Под макс, да разбирам Paranoid Mode?

- Не, не е Paranoid, май беше предпоследното Costum нещо си :baby:

П.П. Ще пробвам някой път "Block all incoming connections - stealth my ports to everyone" и ще кажа, как въври.

П.П. Ще пробвам някой път "Block all incoming connections - stealth my ports to everyone" и ще кажа, как въври.

Ще ти върви както винаги без забавяне но няма да можеш да сийдваш.

Това е От Defence+не е от стената виж там как си ги сложил.

Най добре свали стената с още едно!Виж как е и пак пиши,но ми дай настройките на Defence+!

Block all.....задължително го включи!

p.s.да възможно е да не можеш да seed-ваш!

Аз не seed-вам и не мога да ти кажа!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Това е От Defence+не е от стената виж там как си ги сложил.

Най добре свали стената с още едно!Виж как е и пак пиши,но ми дай настройките на Defence+!

Block all.....задължително го включи!

p.s.да възможно е да не можеш да seed-ваш!

Аз не seed-вам и не мога да ти кажа!

Това ще стане, когато се добера до компютъра, че не става въпрос за мене, а за едно семейство на което съм инсталирал Comodo.

Иначе мога само да я похваля! Все пак, опазва четеричленно семейство, което постоянно се рови и сваля от Руски, Сръбски и т.н. непознати сайтове. Avira+Comodo

Това ще стане, когато се добера до компютъра, че не става въпрос за мене, а за едно семейство на което съм инсталирал Comodo.

Иначе мога само да я похваля! Все пак, опазва четеричленно семейство, което постоянно се рови и сваля от Руски, Сръбски и т.н. непознати сайтове. Avira+Comodo

Е тогава щом има и Антивирус представяш ли си каква боза ще стане и двете на Мах!

Авира сканира Web и Kомодо наблюдава също!!!!

Свали защитата на комодо на нормални настройки!

Е тогава щом има и Антивирус представяш ли си каква боза ще стане и двете на Мах!

Авира сканира Web и Kомодо наблюдава също!!!!

Свали защитата на комодо на нормални настройки!

Често казано, нищо не съм гласил... Катко ги инсталирах - така ги оставих! Най-много само да съм махнал разписанието за сканиране на Avira.

Да бях казал така, но сега казвам, че и най-агресивно да е настроена защитната стена, може да се инсталират приложения и да се създават правила.Наистина при току-що инсталиран Уйндоус е малко неприятно, защото започват да се обаждат процеси, програми и т.н.

При Training Mode защитната стена изучава поведението на задклавиатурното у-во и активността на инсталираните приложения, докато при най-високи нива на защита Comodo Firewall ще се подчинява на това, което й се заповядва от задклавиатурното у-во!Тогава защитната стена се интересува само това, което й е зададено.Така че, според мен Comodo е по-досадна на Training Mode, околкото на Custom Policy Mode!Човек, обаче трябва да знае, какво прави, защото колкото по-дълбоко бъркаш, толкова става и по-опасно от гаф!

Нивата е препоръчително да се държат на Training Mode за новаци, а вече по-напредналите могат да пипат по-смело!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Много полезен линк за нужните настройки: Comodo v.3+Utorrent .В режим Custom policy -никакви проблеми.

http://forums.comodo.com/frequently_asked_...3-t15677.0.html

Редактирано от amat (преглед на промените)

""" COMODO малко ще го изоставя за сега, нещо ми е много съмнителна, че ми забавя нета""" IMG, при мен Comodo Firewall е с параноични настройки от 3 дни и няма забавяне - споделям за да прецениш за причините. Поздрави

искам само да попитам значи имам инсталиран нод32 тази новата версия имам и Malwarebytes' Anti-Malware и комодо firewall тази комбинация която съм направил мисълта ми е никоя от тези 3 програми не си пречат и не ги бърка да си работят и 3-те нали така?

при мен Comodo Firewall е с параноични настройки от 3 дни и няма забавяне.Поздрави

Точно поради тази причина трудно ще си инсталирам антивирусна на която единствената работа ще се състои в това да забавя нета и ОС,ще бъде като прът в колелата на Комодо.

""" COMODO малко ще го изоставя за сега, нещо ми е много съмнителна, че ми забавя нета""" IMG, при мен Comodo Firewall е с параноични настройки от 3 дни и няма забавяне - споделям за да прецениш за причините. Поздрави

При мен пък постоянно си стои на най-агресивните настройки. :speak:

Не казвам със сигурност, че забавя нета, а че нещо се усъмнявам!!!

Ще сменя малко защитата да видим, ще има ли некаква промяна.

Надявам се ти достойно да ме заместваш в темата докато отсъствам, защото на танганайка въобще не мога да разчитам...продължава да живее в свят, който е много различен от действителността!Достатъчно е само да му видиш подписа.На всичкото отгоре се инати, и категорично отказва да приеме чужд съвет или помощ и това най-вече, когато не е прав!

Пак ще се върна, но няма да е много скоро, понеже ми е писнало вече от преинсталации, и ще гледам да се задържа по-дълго!

Ако антивирус не бе нужен - в Comodo IS Free не биха го включили. Нямам какво да коментирам повече. Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.