Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Абе виждам че ти си и най-големия фен, което няма лошо ;).Колко до правилните настроики,пуснал сам каквото сте писали,4е трябва да се пусне по напред в форума!Поне за сега ще е така докато не реша какво не ми харесва и не го променя.Лично мое мнение е ,че антивируса на Комодо триабва да е по добър от повечето антивирусни,точно поради факта че не е известен ;).Та инсталирах програмката 4е даже инсталирах и SpyBut, по препоръка на TNN, и сега ще видим ко ще стане ;).Нещо не ми харесва точно Spybut, бавен е мудно се движи ама 6те видим след време ;) Поздрави
След като проведеш имунизацията можеш да го деинсталираш и да сложиш BoClean - и ще имаш безплатния максимум с Comodo при най-пъргава ОС. Поздрави
  • Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

След като проведеш имунизацията можеш да го деинсталираш и да сложиш BoClean - и ще имаш безплатния максимум с Comodo при най-пъргава ОС. Поздрави

Имунизирах и след и след това инсталирах BoClean! Но много странне интерфеис има,както и да е.А ще дадещ ли някаква примерна конфигурациа? :angry: Поздрави

Имунизирах и след и след това инсталирах BoClean! Но много странне интерфеис има,както и да е.А ще дадещ ли някаква примерна конфигурациа? :angry: Поздрави

Настройките по подразбиране са доста добри - можеш да разчиташ на тях - разучи постепенно и останалите възможности и не прибързвай. Лека вечер !

Определено направих настройките на стената които препоръчва Tанганика на всички по-напреднали потребители, освен, че Defence+ е на Save Mode, а не на Paranoid mode. Самата стена сложих на Clean PC mode, и всичко заспа. Наистина е невероятна тази програма.

Имам въпрос обаче отново за доверените оприложения.

-Разбрах как да ги поставям, но не виждам никъде списък със тях, и дали мога да ги махна от списъка. Има ли начин да добавя цяла папка с файлове, а не един по един ( авирата има много, не е като НОД32 - едно ekrn.exe( и едно equi.exe) и готово)

-Има ли връзка м/у настроиките за стената и настройките за модула Defence+, всмисъл, след като сложа програма в доверената зона на стената, дали това се отразява по някакъв начин и при Defence+, и ако не, как там да сложа програма в доверената му зона. Пробвах при модула Defence+ да задам на няколко приложения ръчно Trusted Application, които бяха със статус Custom Policy, след което натискам Apply, и затварям прозореца за настройките, след като го отворя пак, обаче приложенията пак си стоят със стaтус Custom Policy....???

-Бих искал пояснение за My One Save Files - там попаднаха няколко файла на Avira Premium AntiVir, след като бяха "Waiting for you revue" - това точно не разбрах как го направих и какво значи....

Дано да ме разберете, че аз като си прочетих поста и съвсем се обърках.... :speak:

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Днес за пръв път отварям ръководството за ползване на Comodo Internet Security Free и откривам интересно четиво.

Defense+ Host Intrusion Prevention System

• Virtually Bulletproof protection against root-kits, inter-process memory injections, key-loggers and more;

• Authenticates the integrity of every program before allowing it to load into your computerв€™s memory;

• Alerts you every time an unknown or untrusted applications attempts to run or install;

• Blocks Viruses, Trojans and Spy-ware before they can ever get onto your system;

• Prevents unauthorized modification of critical operating system files and registry entries.

Нужен ли е добър антивирус при тази превенция ?

Stefanvalja ето къде са и как се премахват от доверената зона пример:

816ab5c5daabt.jpg

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

В Sit-а на Комодо днес намерих това:

http://sitemon.hackerguardian.com/

Първо си помислих,че е нещо от рода на WOT и подобни,но после прочетох,че през интервал проверявало връзката и т.н.

Някой да го е пробвал?

Има ли някаде в комодо "trusted zone" да сложа всички програми да не ме пита по 10000000 пъти защото почва да ме дразни и ще има add or remove programs

Има ли някаде в комодо "trusted zone" да сложа всички програми да не ме пита по 10000000 пъти защото почва да ме дразни и ще има add or remove programs

Даваш дясно копче на нея и отиваш на Defense+ Security Level и избираш training mode когато инсталираш програми :rolleyes:

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Не за инсталирането а като пусна някоя програма да не ми пита по 10 пъти

Ти си със SP3 + редовни ъпдейти + рутер=трудно ще се пробие от вън.

Сложи си Avast Home 4.8 1296 има вграден модул "Мрежов щит" + Wndows Firewall включен,това за мен е приемлива защита.

=======================================================

За по-параноичните:

За да пробие някой хакер защитата ви,той първо ще се опита да се възползва от ваша помощ, било то знайна и не знайна(в темата "На кого колко..." има много примери) и още нещо , без атака от вътре,няма влизане от вън.

Особено ако си и барнал тук таме по Windows настройките и внимаваш какво инсталираш.

Основния приоритет напоследък на защитните програми е да предотвратят подобни вътрешни атаки,като имат HIPS и анализиране на поведението общо казано проактивна защита, равностойна защита от този вид е ,ако внимаваш какво инсталираш на компютъра,а не просто на сляпо да се действа.

Преди да инсталираш каквато и да е било,потърси преди това информация относно въпросния софтуер.Съвет!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Не за инсталирането а като пусна някоя програма да не ми пита по 10 пъти

Когато си инсталирал Комодо-

започва обyчението и той започва да те пита за всяко нещо!

Ти започваш да му задаваш правилата,и за да не те пита по-100 пъти правиш следното.Пример!

Стартираш Mozilla Firefox.

Комодо се включва защото няма правило още и те пита какво да направи(понеже не съм с Комодо в момента дано да буда точна с паметта)

Той те пита:

Да блокира това,да го пусне или да бъде третирано като:(traith this like)

и в случея да му сложим третирай това като Уеб Browser!

За нещата от Windows си ги маркираш да ги третира като неща от Windows!

Когато дадена програма прави Up Date ти my задаваш да го третира като Тrustet приложение-няма сега да следи Up дат-ите я!

Това е горе-доло само трябва да се направят обyченията и после той като си запомни спира да пита.

И нещо много важно защотото повечето от вас слагат Комодо на параноични настройки!

Моля ви това не е нужно защото той започва едно лyдо питане постоянно.В Default си е най добре.не е нужно да се вдига защитата повече.

И последно важно нещо!

Когато инсталирате нова програма.При запо4ване на инсталиране той пита какво да прави.Дайте my "Training Mode".Това е защото при инсталиране програмата си записва в регистрите,файлове и т.н.(а той това следи)да не ви пита постоянно и инсталирането да протеше гладко.След като свършите инсталирането се показва 1 малко прозоpче което ви напомня,че Комодо е в "Training Mode" и трябва да се вкл.Това е дано да съм била ясна.

p.s.И за тези които искат да ползват целят пакет(АV+Firewall)сложете си и Comodo BoClean.Един +против Spyware(АV пакет няма Аntispyware модyл)

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Мислех вече че няма с какво да ме възхити като възможности CIS но съм бъркал.Има опция която забранява ползването на драйверите с цел извършване на промени дори от програми които са в доверената зона и дори когато е изключен дефенса.Вчера ми се ъпдейтваше уина до SP3 но когато се стигна до същинската част (имайте предвид че по-подразбиране windous updater aplications е в доверената зона)Комодо блокира опита за промени дори изключих дефенса но не,трябваше да изтрия правилото за ползване на драйверите та се получи чак тогава.Кажете ми дори да влезе вирус(за мене е абсурдно) какво ще прави без драйвери докъде ще стигне като автомобил без гуми.

Уйндоус се ъпдейтва безпроблемно при възможно най-строги настройки на CIS!

Всички настройки са ми на максмиум, каквото е нужно да се отметне съм го отметнал.

Всичко съм си направил сам, без да гледам разни настройки по други форуми!

Програмите също се инсталират и деинсталират безпроблемно!

Уйндоус се ъпдейтва безпроблемно при възможно най-строги настройки на CIS!

Всички настройки са ми на максмиум, каквото е нужно да се отметне съм го отметнал.

Всичко съм си направил сам, без да гледам разни настройки по други форуми!

Програмите също се инсталират и деинсталират безпроблемно!

Не е от форуми а от упътването което го има в самата програма цъкни на ограденото в червено и прочети упътването и съветите които дават.

33b296f865c3t.jpg

Не всичко е свързано с поставяне на отметки истинската защита е в добавянето на правила кое и как да се ползва.

Tanganika, говориш глупости, не заблуждавай потребителите на програмата с фантасмагории!

Tanganika, говориш глупости, не заблуждавай потребителите на програмата с фантасмагории!

Ти като говориш само умни и земни неща защо не обясниш нещо повече.Прочете ли упътването или така си говориш ?Ползвай гугълпреводач ако ти е трудно.Всяко мое твърдение може да се открие в упътването на самата програмата.Не е както си мислеше че съм го прочел в някой форум,не съди по себе си за останалите.

Препоръчително е файловете оградени в червено да бъдат поставени в „My protected files”това ще осигури по-високо ниво на защита.Както преди време писах добрите настройки на CIS не са само в поставяне на отметки.Както всяка друга програма за защита оставена с настройки на подразбиране не може да се очакват добри резултати.

d461777ce5f4fbba.jpg

Други препоръчителни настройки които ще подобрят защитата ни.Ето как става

b79d5ab9eb1ct.jpg

3b15be629fa3t.jpg

080daafee61bt.jpg

Продължавам да твърдя, че говориш пълни глупости и с незнанието си заблуждаваш и длугите, които искат да "прогледнат"!

554303b.jpg

554304p.jpg

554305c.jpg

554306w.jpg

554307r.jpg

Където и да навреш дадено приложение, и каквито и правила да зададеш, няма проблеми с деинсталирането му!!!

Да научиш програмата, преди да започнеш да даваш акъл на другите!

Продължавам да твърдя, че говориш пълни глупости и с незнанието си заблуждаваш и длугите, които искат да "прогледнат"!

Където и да навреш дадено приложение, и каквито и правила да зададеш, няма проблеми с деинсталирането му!!!

Да научиш програмата, преди да започнеш да даваш акъл на другите!

Някъде да съм споменал че това ще пречи на деинсталирането.Умнико вземи да се образоваш преди да квалифицираш ясно ли ти е.Я вземи да прочетеш защо се поставят тези файлове там и каква функция изпълняват за да е необходимо да бъдат защитени и от какво ще бъдат защитени,виждам че не си наясно а на всичко отгоре не желаеш да се научиш.

Някъде да съм споменал че това ще пречи на деинсталирането.Умнико вземи да се образоваш преди да квалифицираш ясно ли ти е.Я вземи да прочетеш защо се поставят тези файлове там и каква функция изпълняват за да е необходимо да бъдат защитени и от какво ще бъдат защитени,виждам че не си наясно а на всичко отгоре не желаеш да се научиш.

Ей, лъжец, много бързо забравяш, когато показваше тук скрийншоти и самия ти твърдеше, колко яко пази Comodo, че чак не позволявала дори и да се деинсталират приложения!!! После тръбеше, че и да ти влезнел вирус, нищо няма да може да ти направи!

Почни да учиш програмата от "А" и "Б", вместо да се инатиш, като магаре! С "Comodo" не се занимавам отвчера!

Много си малък на мен да ми даваш акъл!

И престани да заблуждаваш останалите потребители на програмата със фантасмагориите си!

Ей, лъжец, много бързо забравяш, когато показваше тук скрийншоти и самия ти твърдеше, колко яко пази Comodo, че чак не позволявала дори и да се деинсталират приложения!!! После тръбеше, че и да ти влезнел вирус, нищо няма да може да ти направи!

Почни да учиш програмата от "А" и "Б", вместо да се инатиш, като магаре! С "Comodo" не се занимавам отвчера!

Много си малък на мен да ми даваш акъл!

И престани да заблуждаваш останалите потребители на програмата със фантасмагориите си!

Ето ти жокер,на тези направи копи пейст в Google

CONFIG.SYS

MSDOS.SYS

IO.SYS

NTDETEC.COM

ntldr

и прочети каква роля изпълняват и защо ако бъдат защитени от изменения се повишава сигурността.Същото направи и с другите.Дори и цял живот да се занимаваш с Комодо пак нищо няма да научиш слагай си отметки където видиш и си мисли че си разучил програмата.Лошото е че не си разбрал,това са принципни неща не се отнасят само за Комодо разбираш ли.Продължавам да твърдя че Comodo си върши работата по-добре от всички които съм ползвал всичко което съм писал е истина това че ти не се справяш с програмата не означава че лъжа.

Опаааааааа не искам да ставам арбитър ама стана скучно вече :)

Ако ще има тупалки дайте си среща и ни викайте за сеирджии biggrin.gif

Кво толкова си казахте,че се карате.Гледам и не вярвам на очите си.Двамата пишете почти за едно и също но по различен начин.И от двама Ви научих нещо но моля не се карайте давайте идеи ние ще пресяваме щом искате спор cool.gif

Безплатните продукти на Comodo са невероятни - а Вие как спорите двамата - накрая имам усещане, че не съм ги пробвал... Убеден съм - при такова качество - единомислието все ще го намерите... Поздрави

Друго правило което трябва да бъде зададено ръчно за повишаване на сигурността е поставяне на HKEY_CLASSES_ROOT във зоната „My Protected Registry Keys” на Комодо.

http://pics.data.bg/categories/1/общи/c83b.../screenshot_140

http://pics.data.bg/categories/1/общи/1de2.../screenshot_141

http://pics.data.bg/categories/1/общи/68d0.../screenshot_142

http://pics.data.bg/categories/1/общи/1f0a.../screenshot_143

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.