Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Ако антивирус не бе нужен - в Comodo IS Free не биха го включили. Нямам какво да коментирам повече. Поздрави

Той не лови почти нищо да не кажа нищо.Няма какво да коментирам повече.Поздрави

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Той не лови почти нищо да не кажа нищо.Няма какво да коментирам повече.Поздрави

Наблюдавам го - след всеки месец става все по-добър и това е нормално. И присъствието му не забавя системата - не зная как и по какви причини твоето мнение е различно. Слаб компютър с RAM 256 с Comodo IS Free е по-пъргав дори отколкото с ESET SS - работи на домашни стари компютри при мои познати, които са доволни. Поздрави

Наблюдавам го - след всеки месец става все по-добър и това е нормално. И присъствието му не забавя системата - не зная как и по какви причини твоето мнение е различно. Слаб компютър с RAM 256 с Comodo IS Free е по-пъргав дори отколкото с ESET SS - работи на домашни стари компютри при мои познати, които са доволни. Поздрави

За какво ми е антивирусна която или не лови нищо като антивируса на Комодо или друга която пък лови 98% от заразите?Няма как да се заразя след като вирусите нямат никакъв достъп до ОС ето виж

1746Screenshot-291.jpg

Дори не може да използва вече инсталираните програми.

Отделно всеки опит за стартиране или създаване на нова динамична библиотека и всичко в този списък долу ще бъде блокирано.

670Screenshot-292.jpg

Какъвто и да е вируса задължително ще се препъне в една от преградите които предлага стената,или ще му трябва достъп до регистри,до драйвери,няма да има право да създава dll файлове,не може да ползва вече инсталирани програми които съм поставил в защитната зона и т.н.

Tanganika, самовнушил си си, че не съществува вредоносен код преодоляващ тази стена. Тестващите я признават за изключително добра - но и тя е далече от мечтаните 100 % . Много е вероятно причините за отношението ти към антивирусите да са в състоянието на ползваната ОС. Скоро сканирал ли си примерно със задълбочената проверка на A-squared 4 Free ? Равносилно е на контролна проверка с Ikarus. Чисто ли е ? Поздрави

Tanganika, самовнушил си си, че не съществува вредоносен код преодоляващ тази стена. Тестващите я признават за изключително добра - но и тя е далече от мечтаните 100 % . Много е вероятно причините за отношението ти към антивирусите да са в състоянието на ползваната ОС. Скоро сканирал ли си примерно със задълбочената проверка на A-squared 4 Free ? Равносилно е на контролна проверка с Ikarus. Чисто ли е ? Поздрави

Не съм си внушил това е на практика,Combofix не открива нищо скрито,dr.Web е на същото мнение,MBAM само даде фалшива тревога а ОС е по-бърза от всякога може би това е нов вид заплаха която увеличава скоростта на ОС и интернет.Щеше да е самовнушение ако не бях подкрепил твърденията си със факти основаващи се на принципи валидни за вирусите и начина на тяхното разпространение.Комодо е преодолима но от хора които въобще няма да се занимават с нея или с каквато и да е защитна програма и едва ли се интересуват от случайни компютри.

Не ми отговори на въпроса. При мен ОС също лети - заедно с имунизациите и специфичните настройки и ти гарантирам - защитеността ти е значително по-ниска от тази при мен. Просто твоето е при мен заедно с още доста други неща. И пак не твърдя, че системата ми е чиста, защото по-вероятно е да не е. Поздрави

Не ми отговори на въпроса. При мен ОС също лети - заедно с имунизациите и специфичните настройки и ти гарантирам - защитеността ти е значително по-ниска от тази при мен. Просто твоето е при мен заедно с още доста други неща. И пак не твърдя, че системата ми е чиста, защото по-вероятно е да не е. Поздрави

Честно казано вече загубих доверие на програми които разчитат на евристики или дефениции,по-голямо доверие имам на Combofix и HijackThis.Защо мислиш че със антивирусна си по-защитен?Според мен допълнителните ти програми за защита са излишни,няма да навредят но какъв е смисъла след като имат пропуски.

Честно казано вече загубих доверие на програми които разчитат на евристики или дефениции,по-голямо доверие имам на Combofix и HijackThis.Защо мислиш че със антивирусна си по-защитен?Според мен допълнителните ти програми за защита са излишни,няма да навредят но какъв е смисъла след като имат пропуски.

Оставам с впечатлението, че не желаеш да вникнеш в мненията на тези, с които събеседваш.... Разбра ли ме изобщо ? Неясен ли съм ?

Интересна е тази стена Комодо не разрешава директното отваряне на „Word Document”.Чудя се има ли нещо за което да не следи.

9330Screenshot-304.jpg

7740Screenshot-305.jpg

1015Screenshot-306.jpg

Свален на компютъра се отваря без проблеми.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

По повод спора дали CIS е наистина ефективна: tanganika ми изпрати логове от: AutoRuns, ESET SysInspector, ComboFix, HijackThis нямаше нищо кой знае какво. Единственото опасно беше една заплаха тип "riskware", която не е кой знае какво, но е хубаво да се изчисти и една програма за манипулиране на WGA, която може да му изиграе лоша шега, защото програми от този род са "backdoor". Това е, което наистина имаше, друго дали е имало, дали е било премахвано предварително или всичко е такова, каквото е - не знам, но така стоят нещата. Може би е редно да си я инсталирате и да използвате неговите настройки, след което да потествате малко и да видите крайния резултат дали ще е сходен с неговия. Благодаря за представените логове!

По повод спора дали CIS е наистина ефективна: tanganika ми изпрати логове от: AutoRuns, ESET SysInspector, ComboFix, HijackThis нямаше нищо кой знае какво. Единственото опасно беше една заплаха тип "riskware", която не е кой знае какво, но е хубаво да се изчисти и една програма за манипулиране на WGA, която може да му изиграе лоша шега, защото програми от този род са "backdoor". Това е, което наистина имаше, друго дали е имало, дали е било премахвано предварително или всичко е такова, каквото е - не знам, но така стоят нещата. Може би е редно да си я инсталирате и да използвате неговите настройки, след което да потествате малко и да видите крайния резултат дали ще е сходен с неговия. Благодаря за представените логове!

Нищо не е чистено преди това.Наистина си прав че всеки може да я инсталира и да установи че всичко писано от мене е 100% истина без преиграване.

IBM

Fixer кой те е излъгал че,разбираш нещо от IT май по добре е да си пасеш офцете селянче. biggrin.gif

Преди да пишеш каквото и да било прочети правилата на форума абориген,ходи да ловиш кенгура по Австралия.

Може би е редно да си я инсталирате и да използвате неговите настройки, след което да потествате малко и да видите крайния резултат дали ще е сходен с неговия.

Какво значи:"неговите настройки", да не ги е измислил той?!

Всичко е гледал и заимствал от потребители на Comodo из другите форуми!

За много неща не е прав и говори глупости, че даже заблуждава и другите, които ползват пакета!!!

Не може защита без дефениции!!!Ако можеше, тогава Comodo IS нямаше да се ъпдейтва, ами щеше да си кара на самотек!!!

Не можеш да се опазиш и без анти-вирусна, дори и само да посещаваш калдата...все ще се наложи да свалиш и инсталираш някоя програма, ами ако тя е заразена???Трябва да стане ясно, че защитната стена се подчинява на юзера, а не обратното!!!

Спокойно!!!

Под "неговите настройки" имам предвид настройките, които той използва. Аз не съм казвал нищо за това какво говори, казвам какво съм видял в логовете, а там нямаше нищо опасно, освен това, което споменах.

За много неща не е прав и говори глупости, че даже заблуждава и другите, които ползват пакета!!!

Не може защита без дефениции!!!Ако можеше, тогава Comodo IS нямаше да се ъпдейтва, ами щеше да си кара на самотек!!!

Не можеш да се опазиш и без анти-вирусна, дори и само да посещаваш калдата...все ще се наложи да свалиш и инсталираш някоя програма, ами ако тя е заразена???Трябва да стане ясно, че защитната стена се подчинява на юзера, а не обратното!!!

IMG, напълно съм съгласен с теб. Даже има вариант, при който рано или късно ще се наложи да се инсталира безобидно приложение или ъпдейт на програма на система, "пазена" само от защитна стена, настроена на параноидна степен без допълнителна защита. Тогава нищо няма да се инсталира и какво следва? А какво ли ще стане, ако за самата защитна стена излезе нова версия? Koeто се очаква след бета рилийзите на Comodo.

P.S. Във форумите на Comodo има много добри теми за настройки на CIS. Например: Install / Setup / Configuration Help (CIS).

Редактирано от nologo (преглед на промените)

"""По повод спора дали CIS е наистина ефективна: tanganika ми изпрати логове от: AutoRuns, ESET SysInspector, ComboFix, HijackThis нямаше нищо кой знае какво""" За ESET тези констатации нищо ли са? А за другите дали е така ? Недооценяване и подценяване е по-точно казано. Плюс своевременно недоизясняване и неустановяване на "гостите" при Tanganika... Иначе CIS е наистина ефективна - дори за напреднали потребители е за предпочитане! Поздрави

IMG

nologo

IMG, напълно съм съгласен с теб. Даже има вариант, при който рано или късно ще се наложи да се инсталира безобидно приложение или ъпдейт на програма на система, "пазена" само от защитна стена, настроена на параноидна степен без допълнителна защита. Тогава нищо няма да се инсталира и какво следва? А какво ли ще стане, ако за самата защитна стена излезе нова версия? Koeто се очаква след бета рилийзите на Comodo.

P.S. Във форумите на Comodo има много добри теми за настройки на CIS. Например:

Благодаря за комплиментите ви те са истински,защото думите ви рано или късно ще докажат че съм прав и не заблуждавам никого.Вижте какво пише тук http://translate.google.bg/translate?hl=bg...l%3Dbg%26sa%3DN нещата са принципни но имайте предвид че Comodo Firewall Free е на второ място в света

...Защитните стени, които работят на приложния слой от OSI модела, филтрират трафика между вътрешната и външната мрежи по отношение на пренасяната в пакетите информация, чрез зададени ключови думи и като следят за спам, компютърни вируси и троянски коне....

...Тоест защитната стена предпазва не само от изтичане на информация навън и от нежелано навлизане на вредна информация (всякакви вируси, троянски коне и спам), но и може да предпазва от достъп до безвредна от тази гледна точка външна информация и услуги (определени сайтове, електронна поща, музика, игри, филми и пр.)...

Тези цитати са копирани от тук http://bg.wikipedia.org/wiki/Защитна_стена но никъде не се споменава антивирусна програма и нужда от дефениции за да се спре зловредния код от стената.

Tanganika,мисля,че наистина трябва да спреш с този Комодо!!!!

Навсякъде във всички теми има писано за него!!!!

Не виждам какво още има да се казваза него,че все пишеш!!!!

HIPS как искаш да се инсталират приложения!!!!!?

Нали HIPS-а е блокатор!!!!!!!!

Всеки един добър HIPS би правил това!!!!!!

Не бил за начинаещи......ами нормално,кой начинаещ познава приложенията и systemата?

Ами ако блокира нещо????

Единственото което ми харесва в Комодо,че е лека!

Няма какво повече да се казва.

Моля те наистина спри с този Комодо и не пиши във всички теми за него!

Не бил за начинаещи......ами нормално,кой начинаещ познава приложенията и systemата?

Ами ако блокира нещо????

Същото може да се каже и за това че всеки ден се пише че тази лови това онази не го лови,всичко е ясно одавна че е загубена кауза но това не пречи да се пише ежедневно в което няма нищо лошо.Но това което пиша аз за Комодо е истина и всеки път показвам някоя от възможностите на стената което е градивно и полезно за читателите на форума които обаче не участват с мнения.Няма нещо което да се блокира от стената и да не е обратимо,ами ако много ловящата антивирусна изтрие системен файл или причини син екран за което веднага мога да дам примери.Няма случай стена да е причинила подобни необратими проблеми.В коя тема съм писал за Комодо и да не е било свързано с темата?Също така съм писал че цената за безплатната защита която осигурява програмата е че трябват познания ако искаш да извлечеш максимума от нея(не че това не се отнася и за платените)Като се направи равносметка по-големи поражения може да причини антивирусна програма колкото и добре да я познаваш ако не внимаваш какво триеш,та ми кажи кой обикновен потребител знае кои файлове да трие и кои не има ли тези познания ?Аз съм аматьор но предоставям информация от надеждни източници може да прочетеш предишния ми пост.

Ами ако блокира нещо????

Androcure06, мисля, че няма нужда да правиш повече забележки и да даваш препоръки към този потребител. След като той не разбира, няма смисъл...

Аз пък съм на обратното мнение.Защо да не пише за възможностите,които е открил ... все пак за това е форума тук.

Обаче има едно генерално правило - пише се по темата конкретно и когато се пише в дадена тема например като тази На кого колко му лови антивирусната програма - част 4 вече се нарушават правилата.

Хм,с това наистина човек си усложнява живота и виждам,че има кардинална промяна в мнението на Танканайка преди пишеше,че програмата за да е добра трябва да работи без допълнителни настройки,които конкретно при Комодо не всеки би могъл да направи.В края на краищата работата в ползването на интернет не се ограничават само в тестване и непрекъснати настройки на защитните приложения

Това го разбирам,че самата стена има единствено положително качество. Лекотата ...мисля,че имаше впредвид добра защита съчетано с лекота

Ами ако блокира нещо????

Това определено означава,че съществува принципно риск за евентуално блокиране на дадено приложение и изисква задълбочени познания за всички процеси и всички приложения колко ги имат тези познания? След като не е за начинаещи значи програмата не е достъпна за базовият потребител и това е по скоро отрицателно

Вчера имах едно проблемче с една такава безплатна програма на Комодо - Comodo System Cleaner

589787u.gif

Ползавам я отвреме на време и вчера така ме почисти...че се наложи преминаване към свежо копие на ОС sad.gif Програми които са толкова непредсказуеми направо не са за предпочитане.Блокира ми систем ресторе,никакъв начин да върна нещата и единственото решение беше въстановяване от имидж файла :angry: Сега пак ще има надскачане...предупреди ме КИС,че е опасна но след като сам я добавих в доверените приложения...непростима грешка.Първа за толкова години...Всеки може да сгреши и да блокира тотално системата :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ползавам я отвреме на време и вчера така ме почисти...че се наложи преминаване към свежо копие на ОС sad.gif Програми които са толкова непредсказуеми направо не са за предпочитане.Блокира ми систем ресторе,никакъв начин да върна нещата и единственото решение беше въстановяване от имидж файла :angry: Сега пак ще има надскачане...предупреди ме КИС,че е опасна но след като сам я добавих в доверените приложения...непростима грешка.Първа за толкова години...Всеки може да сгреши и да блокира тотално системата :)

Тук отново ше кажа че продyктите на Комодо не са за начинаещи!!!!

Чета добри мнения за Комодо System Сleaner,но при него също трябва да разбираш доста,защото ми изтри на мен много неща от systemата и всички пароли настройки на Опера....абе .....прейнстал се получи при мен!!!!

За това се убеждавам че за да се работят с програми ти трябват познания и да не ровичкаш много компа!!!

Защо трябва да се прочете някъде че една програма е добра за да се повярва че е така?Едно нещо научих че във 99.99% от случаите проблема е в потребителите не във софтуера.По тази логика не трябва да има шофьорски курсове,купуваш си мерцедес"S"класа,минаваш на червено и заявяваш че проблема е във автомобила никой не ти е бил казал да не го правиш.Колкото Комодо е сложен за настройване толкова е и Касперски,Аваст,Авира и т.н.,но това не означава че не са добри програмите всяко нещо си има цена.

аз използвам comodo и съм много доволна

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.