Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Бих искал да кажа (без да претендирам за всеобщо мнение), че снимките качени в radikal.ru, се отварят доста по-бавно от снимките в другите хостинг сайтове, и при увеличаване си остават доста неясни. Бихте ли били така добри (tanganika, nikssi i dr.) да смените сайта за прикачване, че понякога (поне на мен) ми е трудно да разгадавам.... дали има други на моето мнение?....Поздрави.

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Бих искал да кажа (без да претендирам за всеобщо мнение), че снимките качени в radikal.ru, се отварят доста по-бавно от снимките в другите хостинг сайтове, и при увеличаване си остават доста неясни. Бихте ли били така добри (tanganika, nikssi i dr.) да смените сайта за прикачване, че понякога (поне на мен) ми е трудно да разгадавам.... дали има други на моето мнение?....Поздрави.

При мен даже и не се отварят в голям размер и много често се случва,зарежда само хостинга без снимката.

При мен даже и не се отварят в голям размер и много често се случва,зарежда само хостинга без снимката.

Абсолютно вярно, но има и изкключения. Май има значение как са сейфнати (с какъв формат- gpeg,gif и пр.) след снимане.

При nikksi ТУК се получава перфектно - сбит коментар с много и ясни изображения, но доста в случаите е неясно. Бихте ли препоръчали някои хостинг сайт да го ползваме всички ( че и аз се затруднявам с "прикачи": и "imageshack"-понякога излизат ненужно големи снимки -всичко изглежда опира до настройки...)

Преди ги качвах тук но казаха че лимита бил ограничен http://picbg.net/login.php качвам ги без желание във radikal.ru точно заради това което пишеш.Предложи по-добър вариант и ще ги кача там.

Преди ги качвах тук но казаха че лимита бил ограничен http://picbg.net/login.php качвам ги без желание във radikal.ru точно заради това което пишеш.Предложи по-добър вариант и ще ги кача там.

Например тук:

http://pics.data.bg/share

Качих ги на нов хостинг,пробвайте и кажете ако не се отварят бързо и няма качество да търся друг хостинг.

Друго правило което трябва да бъде зададено ръчно за повишаване на сигурността е поставяне на HKEY_CLASSES_ROOT във зоната „My Protected Registry Keys” на Комодо.

http://pics.data.bg/categories/1/общи/c83b.../screenshot_140

http://pics.data.bg/categories/1/общи/1de2.../screenshot_141

http://pics.data.bg/categories/1/общи/68d0.../screenshot_142

http://pics.data.bg/categories/1/общи/1f0a.../screenshot_143

Това е друго нещо - бързо се отварят,и на цял екран със +ZOOM

Обаче доста са ти разпокъсани препоръките за засилване на защитата на Comodo, преди няколко поста беше писал пак за нещо....

Докъде стигна с обобщеното ръководство за настройки на защитната стена....

П.П. Не искам да те юркам, ( някой може да кaже- :" тоя пък, не стига, че му обясняват, че и не иска да порови сам и да прочете...."), въпреки всичко благодаря ти.. аз лично научих доста от теб за Comodo. :help:

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Обаче доста са ти разпокъсани препоръките за засилване на защитата на Comodo, преди няколко поста беше писал пак за нещо....

Докъде стигна с обобщеното ръководство за настройки на защитната стена....

П.П. Не искам да те юркам, ( някой може да кaже- :" тоя пък, не стига, че му обясняват, че и не иска да порови сам и да прочете...."), въпреки всичко благодаря ти.. аз лично научих доста от теб за Comodo. :blink:

Ще го направя но все още разучавам някои настройки и събирам информация от достоверни източници защото ме чака сериозна атака от някои че заблуждавам хората с тези настройки.Ще го направя систематизирано за тези които искат да ползват стената за да е лесно разбираемо.Ако се включат и други в това начинание и разнищим и последната настройка после може да го направим и за останалите защитни програми.Според мен така ще се добие реална представа за всеки продукт без спорове и ще бъде полезно за всички които четат форума но не публикуват коментари.

;)

Ползвам сайта поради няколко причини:

- имам акаунт там и обикновенно там качват другите от руските форуми

- има опция за превю

- има опция за картинка в текст

Просто се старайте като шотвате снимките да ги преоразмерите мъничко и ползвайте jpeg поне :lol6:

Not Found

The requested URL /categories/1/îáùè/68d00428f651fb9b9dfbb89cc0d94ede/screenshot_142 was not found on this server.

;)

IMG ето ти доказателство защо това C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hostsтрябва да бъде във „My Protected Files” на Комодо сега да не кажеш че пак подвеждам и лъжа чети и се учи,това е от темата „Помощ при откриване и премахване на вируси, троянски коне и др., част 2, обобщена тема” пострадал потребител на който ако му беше защитен този файл нямаше да има тези проблеми с нета.

mila3  Днес в 17:42ч. 

по-вероятно е да вляза ако са объркани  не става, не ме допуска. не мога да сваля и тези които предложи. мерси все пак

B-boy[StyLe] Днес в 18:28ч.

Може би имате пренасочен hosts.ini от червея:

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

IMG вярвам другия път преди да проявяваш агресия и да квалифицираш,да провериш написаното от мене колко е достоверно и дали подвеждам потребителите с настройките на програмата Comodo IS.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Днес има нова бета версия: Comodo Internet Security 3.8.61948.459 Beta

Какво е новото в този рилийз:

This release addresses many bugs that are NOT reported before. However the following reported bugs are also fixed:

*Fixed! System reboot takes too much time when CIS is installed

*Fixed! AV Heuristics produces false reports for certain files

*Fixed! Diagnostics utility produces wrong reports

*Fixed! Password protection does not work properly

Забележка:

* Threatcast protocol has been modified. This might cause the previous BETA to stop functioning

Ето ти жокер,на тези направи копи пейст в Google

CONFIG.SYS

MSDOS.SYS

IO.SYS

NTDETEC.COM

ntldr

и прочети каква роля изпълняват и защо ако бъдат защитени от изменения се повишава сигурността.Същото направи и с другите.Дори и цял живот да се занимаваш с Комодо пак нищо няма да научиш слагай си отметки където видиш и си мисли че си разучил програмата.Лошото е че не си разбрал,това са принципни неща не се отнасят само за Комодо разбираш ли.Продължавам да твърдя че Comodo си върши работата по-добре от всички които съм ползвал всичко което съм писал е истина това че ти не се справяш с програмата не означава че лъжа.

Първо се извърташ като фурнаджийска лопата, второ ми изопачаваш думите и трето - никой не те е поставил да ми бъдеш съдник за да ми казваш, какво мога, и какво не мога да постигна...ако не можеш да осмислиш думите ми - не мога да ти помогна!

Спорът ми с теб да поясня не е по повишаване на нивото по сигурността!!!

С теб се спречкахме, когато ти писа в темата и дори показа скрийншоти, че при най-строги нива на защита Comodo Firewall не позволявала да се инсталират и деинсталират програми!Аз доста се учудих тогава и направих веднага проверка, като съм доказал със скрийншоти, че както и да настройш защитната стена - няма никакъв проблем с инсталацията или деинсталацията на даден софтуер!

Вкарвай, каквито си искаш регистри, аз вярвам на очите си все още!

1 000 000 пъти вече ти казах, че познавам програмата доста добре, не се занимавам с Комодо отвчера.При мен настройките не са по-различни с няколко малки изключения!

Ако не знаеш да ти кажа, че самата защитна стена разпознава, кога командите се задават от клавиатурата и мишката, и кога има чужда намеса!

Ако намираш отношението ми за агрисивно да знаеш, че то не е дошло с дъжда!

Ако продължаваш да твърдиш, че защитната стена не позволява инсталирането и деинсталирането на софтуер аз предлагам някой, който е безпристрастен да се намеси и да разреши този спор с аргументация! :yanim:

Държиш ли се, като разумен човек, проблеми няма да има, но ако се правиш на всезнаещ и дрънкаш глупости особено, когато не си прав, аз ще се намесвам!

Тъй като днес исках да изпробвам Pro версията...

Регистрирах се, направих си акаунт, всичко точно, обаче...в имейла, който получих ми беше даден линк към Free версията. Учудих се, но като видях, че мога да си чатя със съпорта и реших да ги потормозя малко. Оказа се, че Pro версията не предлага някакви други функции, просто получаваш допълнителни услуги от тяхна страна. Ето какво ми отговориха:

There is only one Comodo Internet Security software offered by Comodo and that is the CIS. The name "Comodo Internet Security Pro" refers to the service which allows you to get extra support for our Free Software.
The software is the same, the PRO offers you just a extra services-package.

Може вече да е дискутирано, но не съм видял

Първо се извърташ като фурнаджийска лопата, второ ми изопачаваш думите и трето - никой не те е поставил да ми бъдеш съдник за да ми казваш, какво мога, и какво не мога да постигна...ако не можеш да осмислиш думите ми - не мога да ти помогна!

Спорът ми с теб да поясня не е по повишаване на нивото по сигурността!!!

С теб се спречкахме, когато ти писа в темата и дори показа скрийншоти, че при най-строги нива на защита Comodo Firewall не позволявала да се инсталират и деинсталират програми!Аз доста се учудих тогава и направих веднага проверка, като съм доказал със скрийншоти, че както и да настройш защитната стена - няма никакъв проблем с инсталацията или деинсталацията на даден софтуер!

Вкарвай, каквито си искаш регистри, аз вярвам на очите си все още!

1 000 000 пъти вече ти казах, че познавам програмата доста добре, не се занимавам с Комодо отвчера.При мен настройките не са по-различни с няколко малки изключения!

Ако не знаеш да ти кажа, че самата защитна стена разпознава, кога командите се задават от клавиатурата и мишката, и кога има чужда намеса!

Ако намираш отношението ми за агрисивно да знаеш, че то не е дошло с дъжда!

Ако продължаваш да твърдиш, че защитната стена не позволява инсталирането и деинсталирането на софтуер аз предлагам някой, който е безпристрастен да се намеси и да разреши този спор с аргументация! :rolleyes:

Държиш ли се, като разумен човек, проблеми няма да има, но ако се правиш на всезнаещ и дрънкаш глупости особено, когато не си прав, аз ще се намесвам!

Махаш дадена програма от зоната „Computer Security Policy„в случая аз съм махнал Winamp при опит за деинстал ето резултата

http://prikachi.com/files/559172L.jpg

http://prikachi.com/files/559173S.jpg

Разбира се ако не се намира дадена програма в зоната „Computer Security Policy„ и си в режим сейфмод въобще не може да се ползва,стартира,деинсталира и каквото се сетиш докато не се създаде правило,но това беше уловка исках да разбера кой познава толкова добре програмата че да ме разобличи.Е кой познава по-добре програмата аз или ти? :angry:vacation1.gif

Махаш дадена програма от зоната „Computer Security Policy„в случая аз съм махнал Winamp при опит за деинстал ето резултата

http://prikachi.com/files/559172L.jpg

http://prikachi.com/files/559173S.jpg

Разбира се ако не се намира дадена програма в зоната „Computer Security Policy„ и си в режим сейфмод въобще не може да се ползва,стартира,деинсталира и каквото се сетиш докато не се създаде правило,но това беше уловка исках да разбера кой познава толкова добре програмата че да ме разобличи.Е кой познава по-добре програмата аз или ти? :clap:vacation1.gif

Опитваш се да се измъкнеш, но и това не можеш да го направиш като хората!

Ти откъде идваш, от Луната ли?! Ами, че така процедира всяка една защитна стена с непозната програма,ти това чак сега ли го установяваш?!

Разбира се, че за непозната програма при всяко твое действие да я активираш, защитната стена ще пита, за да си изгради съответните правила и да знае как да процедира с въпросното приложение занапред, когато има отправена команда за активация към него!

Ти си просто уникален случай.

Tanganika днес откри топлата вода! ohmy.gif

Аз те мислих, че си някой разумен и интелигентен човек, а ти се оказа, че си - дете!!!

На теб това ли ти е бил проблема да си мерим тука п****те и да изпъкнеш, като най-голямия разбирач.

Ами да ти кажа честно ти успя - издигна се в очите на слепите!

Поне си ме послушал сега разбрах, че наистина си започнал да учиш програмата от "А" и "Б", продължавай напред и дано някога да намерим общ език!

На стар краставичар, краставици си тръгнал да продаваш - не става, детенце!!!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

IMG наистина не е нужно да си агресивен.Забележи дали някой друг в форума държи такъв тон като теб.Не ми е приятно да чета такива дyми дори и Ти да си правя.

Танганика IMG наистина е прав!

Това,че Комодо не разрешава махане е в следствие на повдигането нивото на защита.

Това ниво което ти си му дал е-да следи всяка функция в компа.Когто ти деинсталираш се задвижват регистри,файлове и т.н.

Следователно има процес и Комодо реагира като те пита какво да прави по-нататък.

Както вече казах и преди това ниво не го препоръчвам на никого защото това е Paranoid Mode.

Това можеш да го постигнеш с всяка една за уважение стена.

KIS в интерактивен режим е същата работа,но сигурно не си го ползвал да видиш.

Ето намесих се! :)

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Опитваш се да се измъкнеш, но и това не можеш да го направиш като хората!

Ти откъде идваш, от Луната ли?! Ами, че така процедира всяка една защитна стена с непозната програма,ти това чак сега ли го установяваш?!

Разбира се, че за непозната програма при всяко твое действие да я активираш, защитната стена ще пита, за да си изгради съответните правила и да знае как да процедира с въпросното приложение занапред, когато има отправена команда за активация към него!

Ти си просто уникален случай.

Tanganika днес откри топлата вода! ohmy.gif

Аз те мислих, че си някой разумен и интелигентен човек, а ти се оказа, че си - дете!!!

На теб това ли ти е бил проблема да си мерим тука п****те и да изпъкнеш, като най-голямия разбирач.

Ами да ти кажа честно ти успя - издигна се в очите на слепите!

Поне си ме послушал сега разбрах, че наистина си започнал да учиш програмата от "А" и "Б", продължавай напред и дано някога да намерим общ език!

На стар краставичар, краставици си тръгнал да продаваш - не става, детенце!!!

Това съм го открил в самото начало още когато ти зацикли и се заинати че лъжа ето че казвам истината.Ти като голям познавач на програмата що не го разбра още преди два месеца нали си много голям батко :) не съм голям разбирач и точно това ти е болката че едно "детенце" успя да те върне в първи клас да си доучиш уроците ;)

Androcure06 ползвам CIS на Paranoid Mode и все едно нямам стена правилата са създадени и няма въпроси,защо да не се ползва на макс настройки.Ако нямаше тези Paranoid настройки въобще нямаше да я ползвам и да влизам където ми хрумне защитен само с нея.На режим Paranoid не пита директно блокира всяко ново действие компа ми е заключен докато аз реша,а зловредния код може само да обикаля вън около стената и нищо повече.

Tanganika, защо не пробваш някои от проверките, които съм пуснал в 3 теми - при повечето от тях KAV 2009 не реагира и имаш възможност да провериш стената. Дори имаш предварително някаква информация - това все пак е нещо. Поздрави

Tanganika, защо не пробваш някои от проверките, които съм пуснал в 3 теми - при повечето от тях KAV 2009 не реагира и имаш възможност да провериш стената. Дори имаш предварително някаква информация - това все пак е нещо. Поздрави

Защо мислиш че не съм пробвал всичко следя и проверявам със и без KAV 2009 но зарази няма и няма.Та се принуждавам сам да търся опасности за Комодо и стигам до крайности в търсенето.Повечето "атакуващи"сайтове публикувани във форума изглежда са някакви жалки опити за преодоляване на CIS,а ментета да тръгна да си инсталирам няма да стане ако нещо само успее да излъже стената хубаво може да заповяда.

"" се принуждавам сам да търся опасности за Комодо и стигам до крайности в търсенето"" Ами - сподели ги с нас - аз също можех да не посочвам места, където нещо съм пробвал. И аз мога да чакам някой нещо да подаде - но нека подаващите да не са все едни и същи... Поздрави

Това съм го открил в самото начало още когато ти зацикли и се заинати че лъжа ето че казвам истината.Ти като голям познавач на програмата що не го разбра още преди два месеца нали си много голям батко :yanim: не съм голям разбирач и точно това ти е болката че едно "детенце" успя да те върне в първи клас да си доучиш уроците :whist:

Androcure06 ползвам CIS на Paranoid Mode и все едно нямам стена правилата са създадени и няма въпроси,защо да не се ползва на макс настройки.Ако нямаше тези Paranoid настройки въобще нямаше да я ползвам и да влизам където ми хрумне защитен само с нея.На режим Paranoid не пита директно блокира всяко ново действие компа ми е заключен докато аз реша,а зловредния код може само да обикаля вън около стената и нищо повече.

tanganika: Това съм го открил в самото начало

Лелееееее, ама ти си бил голям откривател бре...това въобще, какво има да го откриваш, след като всяка една защитна стена процедира така!!! :speak:

Това, обаче го установяваш май едва сега, иначе едва ли щеше да се изложиш по толкова елементарен начин. biggrin.gif

Наистина не съм очаквал да си толкова зле запознат с програмата, изненадан съм защото все ги къдриш едни голяяями.

Това да ти е за урок - дори и някога да научиш добре Comodo Firewall, никога не се прави на Master

Лелееееее, ама ти си бил голям откривател бре...това въобще, какво има да го откриваш, след като всяка една защитна стена процедира така!!! :newspaper:

Това, обаче го установяваш май едва сега, иначе едва ли щеше да се изложиш по толкова елементарен начин. biggrin.gif

Наистина не съм очаквал да си толкова зле запознат с програмата, изненадан съм защото все ги къдриш едни голяяями.

Това да ти е за урок - дори и някога да научиш добре Comodo Firewall, никога не се прави на Master

Ето ти материал за гледане и стига си се правил на зряла и завършена личност все още не си има много хляб да ядеш.Фрази като тази показват реалното ти ниво „защото все ги къдриш едни голяяями”

How To "Install Comodo Internet Security"

Comodo Internet Security 3.5 Review

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Ето ти материал за гледане и стига си се правил на зряла и завършена личност все още не си има много хляб да ядеш.Фрази като тази показват реалното ти ниво „защото все ги къдриш едни голяяями”

Надявам се вече да си разбрал, че има и други, които разбират от софтуер за защита!

Ти не си единственият и всезнаещият... дано след урока, който ти дадох да го разбереш...всъщност от незнанието си, ти сам влезна в собствения си капан! Ти дори не знаеш, какво означава "голяма къдрица"-това говори достатъчно красиво, че все още нищо не знаеш!

Вместо да си признаеш, че не си прав, ти продължаваш да се инатиш, като магаре и да пишеш само глупости.

На гол тумбак си сложил чифте пищови,дано някога пораснеш.

Заради високомерието и арогантното си поведение, ти си напът да си спечелиш враг в мое лице, а не приятел!

Tanganika, какво точно да гледаме и търсим в този портал от Град San Mateo - Регион California в С А Щ !? Проверил ли си с кои е свързан ?Вие двамата с IMG не чувствате ли, че правите весело на останалите - или може-би нарочно ги творите такива мненията си!? Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.