Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Tanganika, какво точно да гледаме и търсим в този портал от Град San Mateo - Регион California в С А Щ !? Проверил ли си с кои е свързан ?Вие двамата с IMG не чувствате ли, че правите весело на останалите - или може-би нарочно ги творите такива мненията си!? Поздрави

Не разбирам какво искаш да кажеш с кои е свързан.Нека се веселят хората ако им е весело аз съм сериозен в това което пиша.Точно това което демонстрират съм го правил и аз със Комодо вярно е дори антивируса да не вижда даден вирус може да се терминира и блокира безпроблемно.Според мен материала е доста полезен за тези които искат нагледно да видят какво може пакета за защита CIS.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

В една от следващите версии на Комодо ще бъде добавено това:

"Heuristics - This will be added to the Antivirus Component. The Heuristic will be similar to CIMA and on similar lines to Kaspersky and Avira.

Threat Cast

Extended Whitelist & Blacklist for the Firewall & Defense - This will provide even greater usability! If the AV in CIS detects a malware for example for blacklisting, D+ will not bother alerting for it. Whitelisting, same thing, theoretically you should not get a D+ Alert. Over 1 million whitelisted executables will be added.

Brand new AV Signature Format - The signature format will improve for speed & efficiency, Due to so many malware getting sent to Comodo and so many signatures getting released. Memory Consumption will be reduced, Removing malware will be better, and less False Positives.

Comodo Memory Firewall, full developed & integrated"

CIMA - Comodo Instant Malware Analysis is an online service where you can upload your suspicious files (only executables) and it will get analyzed in real time and a report will be generated for your review. In this report it will tell you if it is suspicious or not. It analysis executable behavior by:

• File Info

• Keys Created

• Keys Changed

• Keys Deleted

• Values Created

• Values Deleted

• Directories Created

• Directories Changed

• Directories Deleted

• Files Created

• Files Deleted

• Directories Hidden

• Files Hidden

• Drivers Loaded

• Drivers Unloaded

• Processes Created

• Processes Terminated

• Threads Created

• Windows Api Calls+

• HTTP Queries

• Families

• Description

• Mutexes Created or Opened

Suspicious files will be automatically sent to Comodo AV Labs for Manually Analyzing, and if it's found to be malware a signature will be made for it and will be released in the next AV update. If the file you uploaded was not rated suspicious, and you know it's malware, you can simply just sent it via Email to Comodo (See Reporting False Positives/Suspicous Files & Submitting them to the AV Labs).

CIMA is constantly improved, So for more information and the board for it, see CIMA Forum Board.

New in COMODO Internet Security 3.8.61948.459 Beta

· Fixed - System reboot takes too much time when CIS is installed

· Fixed - AV Heuristics produces false reports for certain files

· Fixed - Diagnostics utility produces wrong reports

· Fixed - Password protection does not work properly

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Това ще бъде нещо много добро, бих го пробвал и даже ползвал. :P

Това ще бъде нещо много добро, бих го пробвал и даже ползвал. :)

Също в форума на сит-а пише,че пак в следваща бета може би ще добавят Bo Cleaner към пакета.

на въпроса,защо Bo Cleaner не реагира като останалите Аntispyware?

Казват:

-Защото ние държим той да е лек и да не притежава сканиращ модъл.

За тях е важно той да има дефиниции и да електрокyтира spywar-ите.така той работи само в реално време като постоянно се върти.

Това пише горе доло и има множество обяснения как да бъде настроена програмата CIS,кое за какво служи и кое какво е!

Като прочета пак нещо интересно ще го пусна тук!

"""Настоящий убийца коммерческих продуктов…""" Мнение -цитат за Comodo IS Free в руски форум за компютърна сигурност, което съвпада донякъде с моето. БГ превод - "Сега е убиец на комерсиални продукти" Отново инсталирах безплатните им продукти на най-рисковия си компютър - с тях ми е най-интересно. Поздрави

"""Настоящий убийца коммерческих продуктов…""" Мнение -цитат за Comodo IS Free в руски форум за компютърна сигурност, което съвпада донякъде с моето. БГ превод - "Сега е убиец на комерсиални продукти" Отново инсталирах безплатните им продукти на най-рисковия си компютър - с тях ми е най-интересно. Поздрави

Мммм...не ти е верен превода на български! "настоящий" означава- истински! cool.gif

"Настоящий = сега е истински" Прав си - май така е още по-точно. Поздрави

"Настоящий = сега е истински" Прав си - май така е още по-точно. Поздрави

Напротив изобщо не е прав.Не се превежда никога дословно какво означава думата :speak: защото в зависимост от контекста е нейното значение.Винаги е особенно трудно да се превежда и в повечето случаи е неточен превода.

Правилният превод в общи линии е твоят или по точно "В момента е истински убиец на платените продукти" защото думата "Настоящий е в сегашно време ...граматика не цифри laugh.gif

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Напротив изобщо не е прав.Не се превежда никога дословно какво означава думата :lol6: защото в зависимост от контекста е нейното значение.Винаги е особенно трудно да се превежда и в повечето случаи е неточен превода.

Правилният превод в общи линии е твоят или по точно "В момента е истински убиец на платените продукти" защото думата "Настоящий е в сегашно време ...граматика не цифри laugh.gif

Хехехе....в момента се изложи яко! Човече- живял съм 7г. в Русия...ти на където тепърва си тръгнал, аз от там се връщам.... :speak: "В момента е истински убиец на платените продукти"- пълна глупост! Това изречение е граматически правилно, но като израз не звучи добре. А, че самия превод не е верен- затова няма смисъл изобщо да говоря.

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Хехехе....в момента се изложи яко! Човече- живял съм 7г. в Русия...ти на където тепърва си тръгнал, аз от там се връщам.... :huh: "В момента е истински убиец на платените продукти"- пълна глупост! Това изречение е граматически правилно, но като израз не звучи добре. А, че самия превод не е верен- затова няма смисъл изобщо да говоря.

Седем са доста малко за моят опит там laugh.gif бия те с поне още три и половина :) Малко са местата където не съм ходил Уфа,Бухара,Владивосток,Литва,Естония,Латвия,Воркута 67 паралел :P ...за останалата част какво да кажа дори съм кръстник на една двойка в Тбилиси :)

Седем са доста малко за моят опит там laugh.gif бия те с поне още три и половина :huh: Малко са местата където не съм ходил Уфа,Бухара,Владивосток,Литва,Естония,Латвия,Воркута 67 паралел :) ...за останалата част какво да кажа дори съм кръстник на една двойка в Тбилиси :)

Браво! НО явно не са ти били достатъчни за да научиш както трябва руския език, или пък не си общувал достатъчно с руснаци. Щото ако си бил в КОМИ, или в някоя от другите български колонии на работа, и си общувал предимно с българи- няма да научиш езика и за 20 години!

Браво! НО явно не са ти били достатъчни за да научиш както трябва руския език, или пък не си общувал достатъчно с руснаци. Щото ако си бил в КОМИ, или в някоя от другите български колонии на работа, и си общувал предимно с българи- няма да научиш езика и за 20 години!

Ти ме преби бе biggrin.gif Интересно как ли ще пътувам и общувам незнаейки какво говоря?Знаеш ли колко различен е говоримият от граматическият език...май не.Спирам,че пак се трупа спам

За програмата,наистина е страхотна и върши добра работа.Особенно като е безплатна.но лично бих ползвал само стената от пакета комбинирано с безплатният Аваст например

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ти ме преби бе biggrin.gif Интересно как ли ще пътувам и общувам незнаейки какво говоря?Знаеш ли колко различен е говоримият от граматическият език...май не.Спирам,че пак се трупа спам

За програмата,наистина е страхотна и върши добра работа.Особенно като е безплатна.но лично бих ползвал само стената от пакета комбинирано с безплатният Аваст например

Не ми се оправдавай- не си много добре с руския! Предполагам, че говоримо се оправяш, но граматически и писмено- си зле!

Защо не проведохте този спор на руски език ? Вие двамата се чудите за какво да се сдъвчете - поне щяхме да сме малко, които са разбрали... Поздрави

Напротив изобщо не е прав.Не се превежда никога дословно какво означава думата :nono: защото в зависимост от контекста е нейното значение.Винаги е особенно трудно да се превежда и в повечето случаи е неточен превода.

"""Настоящий убийца коммерческих продуктов…"""

На рyско говорящите.....които са живели в Съюза...

Превежда се :

Настоящий-Сегашен!

"Моментния убиец на комерсиалните продyкти!"

cool.gif

Тези, които са писали го разбират отлично без превод - но нали трябва все за нещо да се спори - пък, ако ще и за най-глупавото да е - измежду възможните....Уникални сме. Поздрави

И доста унизително за напъните на създаващите платена защита :P:) .То да заблудиш няколко човека за величието на платения си продукт може,но рано или късно всички проглеждат :rolleyes:

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

И доста унизително за напъните на създаващите платена защита :);) .То да заблудиш няколко човека за величието на платения си продукт може,но рано или късно всички проглеждат :top secret:

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

На вниманието на всички които четат постовете на Суфорумците в тази тема!

Моля не взимайте под внимание нашите постове,ние сме аматьори и никoй от нас не е специалист.

Ние трyпаме знания от опити както и всички вие които влизате тук.

Някои от съфорумците препоръчват Комодо на параноични настройки,но аз изключително НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ този вид настройки!

Обяснявам защо:

Моята OC е Windows Vista!

При всеки рестарт PC-то ми замръзва!

Програмите се зареждат само до Комодо и после PC-то ми е неспособенo да реагира.

Цялата ми система е блокирана и за да рестартирам трябва да изключа от главния бутон!

UpDate на Windows се следи и трябва всепи път да Давам указания на Комодо да го пусне!Това разбира се спира правилното зареждане и пълноценна модификация на Driver-ите!

За да сменя режима ми се налага да вляза в Safe Mode за да сменя настройките на Комодо и тогава всичко заработва нормално.

Моля да бъдат взети дyмите ми под внимание от Четящите тази тема.Мерси

На вниманието на всички които четат постовете на Суфорумците в тази тема!

Моля не взимайте под внимание нашите постове,ние сме аматьори и никoй от нас не е специалист.

Ние трyпаме знания от опити както и всички вие които влизате тук.

Някои от съфорумците препоръчват Комодо на параноични настройки,но аз изключително НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ този вид настройки!

Обяснявам защо:

Моята OC е Windows Vista!

При всеки рестарт PC-то ми замръзва!

Програмите се зареждат само до Комодо и после PC-то ми е неспособенo да реагира.

Цялата ми система е блокирана и за да рестартирам трябва да изключа от главния бутон!

UpDate на Windows се следи и трябва всепи път да Давам указания на Комодо да го пусне!Това разбира се спира правилното зареждане и пълноценна модификация на Driver-ите!

За да сменя режима ми се налага да вляза в Safe Mode за да сменя настройките на Комодо и тогава всичко заработва нормално.

Моля да бъдат взети дyмите ми под внимание от Четящите тази тема.Мерси

Да вярно е и поради тази причина след вдигане настройките на макс. се поставя на режим Training Mode рестартира се компютъра и стената вече си е създала правилата за нормално зареждане на уиндоуса и продължавам да стартирам инсталираните програми и за тях да си създаде правила чак след това минавам на параноичен режим и заключвам компютъра за всичко друго.Защитата без дефениции си има цена в случая ръчно създаване на правилата което отнема около 20 мин. за 20 програми които ползвам след което не ме безпокои за нищо.

До сега не бях чувал за такъв проблем. Това е само една подробност. Точно затова се нарича параноичен режим, съмнява се във всичко. CIS въобще не е за начинаещи потребители.

До сега не бях чувал за такъв проблем. Това е само една подробност. Точно затова се нарича параноичен режим, съмнява се във всичко. CIS въобще не е за начинаещи потребители.

100% си прав а уж е за домашно ползване и пригодена за аматьори,но разполага с опции за защита които не съм открил в платените програми за защита.

Androcure06, аз съм с Win XP Pro и SP 2 и нямам такива проблеми, а всички нива на защита са ми възможно най-високите!

При мен системата си върви гладко и леко, нямам такива фрийзвания.Възможно е под Виста да се сбъгясва, ако не са я изпипали добре.

Инсталирам и деинсталирам програми от раз както се казва и нямам никакви проблеми.Когато инсталирам дадена програма, аз не свалям нивото на защита за да си създадяла защитната стена правила за инсталираната програма, това може да стане веднага и под Paranoid Mode, като стената пита само веднъж и запомня. При инсталирана Виста начисто прави ли такъв проблем, или той се появява по-късно, когато си качиш всички програми?

Редактирано от IMG (преглед на промените)

:tease:Да може и така в режим "Clean PC Mode" <ahttps://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_laughing5.gif' alt=':laughing5:'> виждам че го знаеш теста е издържан.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.