Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Ясно е,че комодо като пакет(AV+FireWall)не е от най -силните!

След като е Free важно е до колко може да предпази домашен потребител?

Това трябва да се изясни!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 116,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Остава да проверим. Ето един линк за проба на Comodo IS:

http://www.mywebsearch.com/

На страницата има линк за download на тулбарчето. То не е много безопасно. Ако имам повече време, ще дам някои популярни файлове, включително vundo.

При отваряне на страницата - нищо, при сваляне - също, когато тръгнах да ги инсталирам ги блокна веднага и не позволи на инсталацията да продължи!!!

492241r.jpg

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

При отваряне на страницата - нищо, при сваляне - също, когато тръгнах да ги инсталирам ги блокна веднага и не позволи на инсталацията да продължи!!!

Това е похвално, оставаше да има лог на това действие или снимка.

Да трябва да знаем до колко точно са възможностите на Комодо!

IMG задръж го малко да установим,че ТNN се лигави и не съдейства.

Да трябва да знаем до колко точно са възможностите на Комодо!

IMG задръж го малко да установим,че ТNN се лигави и не съдейства.

Би ли доуточнила !? Защото аз не бих направил нещо в противоречие с елементарни правила за защитеност... Но човек трябва да ги знае...Или навреме да ги научи. Поздрави

Остава да проверим. Ето един линк за проба на Comodo IS:

http://www.mywebsearch.com/

На страницата има линк за download на тулбарчето. То не е много безопасно. Ако имам повече време, ще дам някои популярни файлове, включително vundo.

Дам Комодо реагира и като му дадох забрани ми спря нета :rolleyes: Аваст се представи добре засега

492383P.jpg

Дам Комодо реагира и като му дадох забрани ми спря нета ;) Аваст се представи добре засега

492383P.jpg

Прави ми впечатление че новата версия на Comodo се сработва перфектно с Аваст,с предишната трябваше да давам 2-3 разрешения докато изтрия вируса всичко минаваше през стената сега не е така.Също така предишната създаваше проблеми при сийдване с биткомета или не помнеше правилата или е била по-параноична,което обаче за мене е плюс.Много трудно пускаше да излезе нещо навън.

Не това не го вижда Аваст,след като му разреших всичко го изтеглих без да реагира.С тези настройки пита дори когато уина иска да се ъпдейтва и си отваря файлове за запис.

Констатираното при сканирането с ESS възстановява предишни съмнения - за наличие на "прибавки" с цел шпиониране или събиране на данни. Поздрави

От два дни съм с Комодо 2.4 /руската версия/ комбинирано с Авира Премиум. Забелязвам обаче едно неприятно за мен явление:

1. При зареждане на Уиндоуса първо ми изскача приветстващия прозорец на Авирата, след което се появява иконата и долу в дясно, като чадъра е затворен

2. През това време се зареждат и другите икони на десктопа, като се появява и иконата на Комодо-то /долу в дясно/..но при поставяне на курсора върху нея се изписва, че "инициализация файервола..."

3. Иконката с двете мониторчета долу в дясно все още я няма т.е...интернета все още не е пуснат от Комодо-то, чадъра на Авирата все още е затворен

4.От зареждането на Уиндоуса минава около минута-минута и половина

5. Най-после Комодото се "инициализира", и пуска интернета/ мониторчетата се появяват/, чадъра на Авирата се отваря.

Въпроса ми е това забавяне от минута- минута и половина нормално ли е за Комодо-то или нещо не е наред при мен?

От два дни съм с Комодо 2.4 /руската версия/ комбинирано с Авира Премиум. Забелязвам обаче едно неприятно за мен явление:

1. При зареждане на Уиндоуса първо ми изскача приветстващия прозорец на Авирата, след което се появява иконата и долу в дясно, като чадъра е затворен

2. През това време се зареждат и другите икони на десктопа, като се появява и иконата на Комодо-то /долу в дясно/..но при поставяне на курсора върху нея се изписва, че "инициализация файервола..."

3. Иконката с двете мониторчета долу в дясно все още я няма т.е...интернета все още не е пуснат от Комодо-то, чадъра на Авирата все още е затворен

4.От зареждането на Уиндоуса минава около минута-минута и половина

5. Най-после Комодото се "инициализира", и пуска интернета/ мониторчетата се появяват/, чадъра на Авирата се отваря.

Въпроса ми е това забавяне от минута- минута и половина нормално ли е за Комодо-то или нещо не е наред при мен?

При мене на XP SP3 е същото но при Виста Авирата отваря чадъра мигновенно.

и аз съм със XP SP3 +авира + комодо,но последната версия и нямам никакво забавяне.проблема вероятно е в старата версия на комодо.

Мерси! Значи "повредата" не е в моя телевизор... :grimace:

Така ли трябва да бъдат тук настройките на Комодо?

4cd63ba2bf6d477f.jpg

8e585f5ec6d04171.jpg

Да, само на първия прозорец там, където ти пише 5, можеш да го промениш примерно на 9999!

Тази опция те пита, когато е засечен натрапник, колко време стената да го държи блокиран!

Примерно, ако натрапникът те атакува през порт 2023, защитната стена ще държи този порт блокиран за времето, което й укажеш.

И да кажа още нещо - който каже, че стената на "Комодо" била едва ли не капризна, натрапчива, или че не помнела, значи не разбира и не може да работи с нея!Стената е изградена от правила, които й указват да ПОМНИ това, което й се задава! При мен помни всичко от първия път и нагледно ми показва, кой файл иска да се се свържи и къде!

На този етап все още няма такава стена, която да се опре на "Комодо", като лекота и качество на защита! Agnitum Outpost Firewall също не е лоша, но е 5 по-тежка от нея, същото се отнася и за другите стени! Ако пък откриете друга стена, която също да е лека и системата да върви леко с нея, то тогава пък няма да предлага качеството на защита, което притежава "Комодо"!

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Да, само на първия прозорец там, където ти пише 5, можеш да го промениш примерно на 9999!

Тази опция те пита, когато е засечен натрапник, колко време стената да го държи блокиран!

Примерно, ако натрапникът те атакува през порт 2023, защитната стена ще държи този порт блокиран за времето, което й укажеш.

Ти познаваш стената най-добре,защо не публикуваш шотове с оптималните настройки навсякъде където трябва да има отметки и ако може с кратко описание защо трябва да има както си го направил в случая.Поздрави

Ти познаваш стената най-добре,защо не публикуваш шотове с оптималните настройки навсякъде където трябва да има отметки и ако може с кратко описание защо трябва да има както си го направил в случая.Поздрави

Подкрепям мнението ти за оптимални настройки със съответните картинки.За потребителите,които се сблъскват със стената ще е полезно.Направете на темата шапка както при Авира и Касперски

Този пост го местя тук, понеже си отговаря на темата, а не както го бях постнал в темата за F-Secure:

Ето няколко теста, вижте как се представи Комодо ИС:

File Sharing:

494416y.jpg

All service ports:

494431A.jpg

Common Ports:

494438C.jpg

Предложението ви е много на място, но тези дни имам тежък изпит по Химия, след като мине може да се заема, ако някой не ме изпревари!

Аз дори мисля да предложа на едно приятелче да направи превод на на Комодо ИС,дано се навие! :)

Не мога да се съглася обаче, че аз познавам тази стена най-добре, тук със сигурност има други, които разбират много повече от мен, но по една или друга причина не я ползват, или ги домързява да пишат, когато проблемът е по-сериозен!

За да се види дали има добри настройки стената на Comodo, може да се пусне теста: Comodo HIPS and Firewall Leak Test Suite. Този тест не е онлайн, а трябва да се изтегли и да се стартира. TNN спомена преди време, че не можел да пусне нищо от страницата на Comodo за онлайн тестове. Не знам защо аз успях от първия път.

P.S. Снимка:

2zs4a6c.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

За да се види дали има добри настройки стената на Comodo, може да се пусне теста: Comodo HIPS and Firewall Leak Test Suite. Този тест не е онлайн, а трябва да се изтегли и да се стартира. TNN спомена преди време, че не можел да пусне нищо от страницата на Comodo за онлайн тестове. Не знам защо аз успях от първия път.

P.S. Снимка:

2zs4a6c.jpg

Този тест дали може да се стартира за проверка на друга програма?

Nologo, написаното за блокирането бе валидно за специфицни настройки на браузър и ОС защитавани от Symantec Antivirus. Comodo IS би трябвало да "прелети" през своите си тестове - споменах, че не виждам смисъл да ги провеждам . Блaгодаря - подсказа ми да пробвам с ESET SS. Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Nologo, написаното за блокирането бе валидно за специфицни настройки на браузър и ОС защитавани от Symantec Antivirus. Comodo IS би трябвало да "прелети" през своите си тестове - споменах, че не виждам смисъл да ги провеждам . Блaгодаря - подсказа ми да пробвам с ESET SS. Поздрави

Добре, така е по-ясно. Но не виждам особен смисъл да пробваш Comodo HIPS and Firewall Leak Test Suite, защото има резултати за доста програми за сигурност, които е дал rado88: ето тук.

P.S. За ESET Smart Security също не виждам особен смисъл да се проверява, пропуска здраво..

Comodo Internet Security изпуска доста зарази - троянци и адуер. Само за пример какво е намерено на една система с Windows XP SP3 при работеща Comodo IS, която е сканирана с антивирусния модул и според него е "чиста":

TR/Dldr.FraudLoad.vees Trojan

TR/Fakealert.APO Trojan

ADSPY/AdSpy.Gen

TR/FakerAlert.QT Trojan

DR/Fraud.MSAntivirus.CE dropper

DR/Fraud.RegSweep.A dropper

TR/FwBypass.A.36 Trojan

Уточнение: това са остатъци от посещения на rogue сайтове, изтегляне и сканиране на инсталаторите им с Comodo IS. Става дума за 40, 41 и 42 страници от темата: "На кого колко му лови антивирусната програма - част 4".

Comodo Internet Security изпуска доста зарази - троянци и адуер. Само за пример какво е намерено на една система с Windows XP SP3 при работеща Comodo IS, която е сканирана с антивирусния модул и според него е "чиста":

TR/Fakealert.APO Trojan

ADSPY/AdSpy.Gen

TR/FakerAlert.QT Trojan

DR/Fraud.MSAntivirus.CE dropper

DR/Fraud.RegSweep.A dropper

TR/FwBypass.A.36 Trojan

Уточнение: това са остатъци от посещения на rogue сайтове, изтегляне и сканиране на инсталаторите им с Comodo IS. Става дума за 40, 41 и 42 страници от темата: "На кого колко му лови антивирусната програма - част 4".

Не ми става ясно това си го получил само от посещението на сайтовете или CIS е позволил изтеглянето им на харда.Лично аз имам доста повече инсталационни файлове от посочените но не представляват проблем за CIS дори и при стартирането им.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.