Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Абе Колеги!!!Колкото повече чета,толкова повече затъпявам!!!Аз съм с NOD 32+commodo и засега,освен че ми опъва нервата с постоянни питания може или не, бачка!!!И все пак тази конфигурация върви ли,щото вече съм на път да се ядосам на щайгата и ще я направя постоянен спътник на фикуса на майка ми!!!!А и дайте акъл,кое се връзва най-добре с Нод-а!!!Знам,че съм малко извън темата,но те тия истории са синджир марка малко!!! ;)

Това за нервата е от Commodo.Тя така си пита за всичко,аз също не можах да я изтърпя и я махнах.Той и NOD не е много цвете,но всеки си има вкусове.Или смени стената,или сложи някаква пълна защита.

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 118,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Абе Колеги!!!Колкото повече чета,толкова повече затъпявам!!!Аз съм с NOD 32+commodo и засега,освен че ми опъва нервата с постоянни питания може или не, бачка!!!И все пак тази конфигурация върви ли,щото вече съм на път да се ядосам на щайгата и ще я направя постоянен спътник на фикуса на майка ми!!!!А и дайте акъл,кое се връзва най-добре с Нод-а!!!Знам,че съм малко извън темата,но те тия истории са синджир марка малко!!! :)

Правилно си се спрял на Comodo Firewall, защото в момента е най-добрата защитна стена,както сред безплатните, така и сред платените й опоненти.

Просто постави отметка на Training Mode при опциите - Deffense + Security Level и Firewall Security Level!

Training Mode е обучаващ режим, но нека това не те притеснява, понеже много лесно и бързо ще я научиш.Достатъчно е само да активираш програмите, с които работиш и да ибереш опцията Trusted Application. Само при браузърите ще избереш опцията - tread like Internet Browser!

Вече като си я обучиш можеш да повишиш защитата нa Safe Mode.

Успех, и ако имаш още въпроси ние сме тук!

Избягвай тежки стени, които иначе пазят, но забавят нета и работата на ОС!

С комодото ще си перфектно защитен от набезите на всякакава мрежова гадина!

• 2 седмици по-късно...
Това за нервата е от Commodo.Тя така си пита за всичко,аз също не можах да я изтърпя и я махнах.Той и NOD не е много цвете,но всеки си има вкусове.Или смени стената,или сложи някаква пълна защита.

Тук не си прав,трябва да пита за да се определят правилата,в това се изразява самото обучение и от там по-добрата сигурност.След "завъртането" на всички приложения, няма да досажда повече, освен при външна или вътрешна атака.

Поздрави!

Някой може ли да ми каже някакви настройки за програмата :speak: и да ми каже Comodo 2.4 по-добра ли е от Comodo 3

Някой може ли да ми каже някакви настройки за програмата :rolleyes: и да ми каже Comodo 2.4 по-добра ли е от Comodo 3

Това е най-първата версия 2.4.От нея до най -актуалната за момента версия 3.0.25.378 са излезли над 24 версии и всяка една има средно по 5/6 поправени бъга.Заключението оставам на теб. ;)

Поздрави!

Това е най-първата версия 2.4.От нея до най -актуалната за момента версия 3.0.25.378 са излезли над 24 версии и всяка една има средно по 5/6 поправени бъга.Заключението оставам на теб. ;)

Поздрави!

Мерси :rolleyes:

Някой може ли да ми каже как да го направя когато засече атака да ми го изкарва в прозорец

Мерси :)

Някой може ли да ми каже как да го направя когато засече атака да ми го изкарва в прозорец

Изкарва прозорец,споко,не само при атака,но и когато някоя програма се опита да се свърже с интернет без твое зададено правило за нея. Отвън, което IP се опита да създаде връзка с теб пак ще ти покаже прозорец.

Проблем ли имаш с програмата?

Изкарва прозорец,споко,не само при атака,но и когато някоя програма се опита да се свърже с интернет без твое зададено правило за нея. Отвън, което IP се опита да създаде връзка с теб пак ще ти покаже прозорец.

Проблем ли имаш с програмата?

Днес я инсталирах последната версия , но не показва когато атакуват , а само когато програма иска разрешение :)

Днес я инсталирах последната версия , но не показва когато атакуват , а само когато програма иска разрешение :)

Как разбра ,че те атакуват? Ако не ти показва, значи няма атаки към теб.Щях да ти покажа при атака как излиза червения прозорец,но я замених с Online Armor 2.1.0.131 Free Edition

Поздрави!

Как разбра ,че те атакуват? Ако не ти показва, значи няма атаки към теб.Щях да ти покажа при атака как излиза червения прозорец,но я замених с Online Armor 2.1.0.131 Free Edition

Поздрави!

В програмата ми показва , че има атаки , но искам да ме уведомява в прозорец

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

В програмата ми показва , че има атаки , но искам да ме уведомява в прозорец

Дай лога само на блокираните,може и на ЛС,бих искал да хвърля едно око,ако имаш желание,разбира се cool.gif Ако настройките са по-подразбиране,трябва да ти излезе прозорец,аз специално не видях да има такава опция за включване и изключване на уведомленията,докато я ползвах.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ето една час

Това не са атаки,а системата иска да се свърже с интернет задай правило Allow също така и за да играеш флаш игри разреши и на MSN Gaming Zone хвърли едно око и тук Цък

А там Proactive Defense станаха вече 3 и не ми се появи за третото sad.gif Това атака ли е ?

Блокирала е съмнителни действия на инсталираните ти приложения,не се притеснявай не е атака от вън.При мен редовно след сканиране на Malwarebytes' Anti-Malware и блокирваше част достъпа към паметта ,така,че споко,все пак в това се изразява проактивната защита.След като я добавих в сигурните приложения всичко си дойде на мястото,не бързай обучавай я. ;) ,програмата е много добра.(мое мнение)

Блокирала е съмнителни действия на инсталираните ти приложения,не се притеснявай не е атака от вън.При мен редовно след сканиране на Malwarebytes' Anti-Malware и блокирваше част достъпа към паметта ,така,че споко,все пак в това се изразява проактивната защита.След като я добавих в сигурните приложения всичко си дойде на мястото,не бързай обучавай я. ;) ,програмата е много добра.(мое мнение)

Преди бях с Zona Alarm , но реших да пробвам и тази ;) А от къде мога да видя атаките от вън?А знаеш ли от къде мога да си изтегля други скинове освен този зеления?

Преди бях с Zona Alarm , но реших да пробвам и тази ;) А от къде мога да видя атаките от вън?

Ще ти изкара отделен лог за тях, но то се и вижда в началния началния екран на програмата,разучавай я внимателно,всичко ще ти светне.

Ще ти изкара отделен лог за тях, но то се и вижда в началния началния екран на програмата,разучавай я внимателно,всичко ще ти светне.

Ами зона аларм на ден поне по 200 атаки засича , а като чета това което казваш тая не е засекла нито една

Това е нещо нормално, или поне така би трябвало да го приемаме...все пак това й е работата на защитната стена, просто си върши работата!

С Comodo Firewall Pro можеш да бъдеш спокоен!

Application - показва, коя програма или процес е инициатор на това, което се е случило.

Action - ти разкрива, как защитната стена е процедирала персонално към приложението, което е направило опит да се кънектне.

Protocol - представя, кой протокол даденото приложение е използвало да се кънектне.

Source IP- Разкрива адреса на машината направила опит за връзка с твоята машинка.

Source Port - показва, през кой точно порт на машината си източникът е направил опит да се кънектне.

Destination Port - разкрива прослушаният порт на твоята машина, през който е направен опит за връзка.

Опитал съм се по-възможно най-простия и кратък начин горе-долу да ти се изяснят малко нещата!

Това е нещо нормално, или поне така би трябвало да го приемаме...все пак това й е работата на защитната стена, просто си върши работата!

С Comodo Firewall Pro можеш да бъдеш спокоен!

Application - показва, коя програма или процес е инициатор на това, което се е случило.

Action - ти разкрива, как защитната стена е процедирала персонално към приложението, което е направило опит да се кънектне.

Protocol - представя, кой протокол даденото приложение е използвало да се кънектне.

Source IP- Разкрива адреса на машината направила опит за връзка с твоята машинка.

Source Port - показва, през кой точно порт на машината си източникът е направил опит да се кънектне.

Destination Port - разкрива прослушаният порт на твоята машина, през който е направен опит за връзка.

Опитал съм се по-възможно най-простия и кратък начин горе-долу да ти се изяснят малко нещата!

Мерси ;) ще я разучавам още малко , ако не ми хареса ще се връщам на зона аларм ;) А има ли други скинове за нея , че тоя малко ми е антипатичен :)

"""Comodo 2.4 по-добра ли е от Comodo 3 """ 2.4 се обновява до 3.0 , няма Proactive Defense и не шпионира ползвателя си - отлично съвместяване и сработване с Avira Premium 8 ! По-старата версия все още е актуална.... Поздрави

Мерси ;) ще я разучавам още малко , ако не ми хареса ще се връщам на зона аларм ;) А има ли други скинове за нея , че тоя малко ми е антипатичен :)

Значи, ако искаш да те уведомява за всичко, което се случва с машината ти сложи отметка на Display Balloon Messages и Show Tray animation!

В началото, когато току-що си инсталирал стената сложи отметките на Trainig Mode(обучаващ режим), след това дигаш нивото на защита на Safe Mode.

Имай предвид, че ако отметката на Defense+Security Level ти е на Safe Mode защитната стена няма да ти позволи да инсталираш нищо на компа си, и затова ще се наложи преди да инсталираш дадено приложение да свалиш защитата отново на Trainig Mode, след инсталацията вече можеш отново да се върнеш на Safe Mode. По същия начин постъпвай и с програмите, които искаш или не да имат достъп до мрежата! За скинове мисля, че няма такава опция, или поне не видях да има. Виж в гугъла резултати от тестове на комодото срещу другите стени (ZoneAlarm) и ще видиш, че си направил точния избор! Успех, и ако имаш проблеми или въпроси, ние сме насреща! ;)

Отметката съм я сложил , a Defense+security level е на Safe Mod

Колкото до скиновете намерих опцията , но има само default тази зелената

А резултатите един приятел ми копна това

omodo Firewall Pro 2.4.16.174 9475 Отлично

Jetico Personal Firewall 2.0.0.16 beta 9125 Отлично

ZoneAlarm PRO 7.0.302.000 8850 Очень хорошо

Kaspersky Internet Security 6.0.2.614 7950 Очень хорошо

Privatefirewall 5.0.8.11 7625 Очень хорошо

Trend Micro PC-cillin Internet Security 2007 7500 Очень хорошо

F-Secure Internet Security 2007 7.01.128 6625 Хорошо

Outpost Firewall PRO 4.0 (1007.591.145) 6550 Хорошо

Lavasoft Personal Firewall 1.0.543.5722 (433) 6500 Хорошо

BlackICE PC Protection 3.6.cpv 5750 Удовлетворительно

Sunbelt Kerio Personal Firewall 4.3.268 4825 Удовлетворительно

Look 'n' Stop 2.05p2 4800 Удовлетворительно

Norton Personal Firewall 2006 9.1.0.33 4600 Удовлетворительно

Safety.Net 3.61.0002 4000 Удовлетворительно

Avira Premium Security Suite 7 build 98 2450 Неудовлетворительно

Sygate Personal Firewall 5.6.2808 2350 Неудовлетворительно

McAfee Internet Security Suite 2006 8.0 2325 Неудовлетворительно

CA Personal Firewall 2007 3.0.0.196 1000 Очень плохо

BitDefender Internet Security 10.108 750 Очень плохо

Panda Antivirus + Firewall 2007 6.00.00 650 Очень плохо

AVG Anti-Virus plus Firewall 7.5.431 500 Очень плохо

Ashampoo FireWall Pro 1.14 500 Очень плохо

Filseclab Personal Firewall 3.0.0.8686 500 Очень плохо

Windows Firewall XP SP2 0 Очень плохо

"""Comodo 2.4 по-добра ли е от Comodo 3 """ 2.4 се обновява до 3.0 , няма Proactive Defense и не шпионира ползвателя си - отлично съвместяване и сработване с Avira Premium 8 ! По-старата версия все още е актуална.... Поздрави

Да,така е, но с едно сканиране на a-squared Free изчезнаха тотално от компа ми.За информация Adaware са 2 броя.Аз не бих сложил по-старата версия.В този случай не виждам място за тревога,след като могат да се премахнат.

Поздрави!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.