Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Благодаря на всички за съветите и помощта , ако имам въпроси или проблеми надявам се да сте насреща. :angry: Поздрави!

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 118,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Да, така е - аз съм на обратното мнение - защото Avira Premium 8 е една от най-добрите комплексни програми и на нея не и е нужен Proactive Defense на Comodo. Поздрави

Да, така е - аз съм на обратното мнение - защото Avira Premium 8 е една от най-добрите комплексни програми и на нея не и е нужен Proactive Defense на Comodo. Поздрави

Аз я комбинирах с аваст и нямам никакви проблеми ;)

Някой знае ли от къде се блокират допълнителни портове

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

Трябва да и се разучат настройките - стената е пълнофункционална и при грешки се създават затруднения! Ползвай съветника за разпознаване на приложенията и постепенно се запознай с всичките и възможности... Поздрави

Вече втори ден не ми показва , че някой е атакувал :rolleyes: Попринцип с зона аларм поне по 500 на ден , а тази или не ги блокира или не ги показва :)

Вече втори ден не ми показва , че някой е атакувал :rolleyes: Попринцип с зона аларм поне по 500 на ден , а тази или не ги блокира или не ги показва :)

От шота който даде,вече ти писах,че това не са външни атаки.След като не ти допада Comodo,се върни на Zone Alarm,и все пак защо се отказа от нея?

От шота който даде,вече ти писах,че това не са външни атаки.След като не ти допада Comodo,се върни на Zone Alarm,и все пак защо се отказа от нея?

Не съм още се отказал , карах да ми сканират компа има само 3 отворени порта

Порт: 80 ( за сайт)

Порт:139 (за споделяне на файлове)

И забравих да видя другия порт беше за https

Наложително е да затвориш тези портове - Комодо перфектно контролира трафика в двете посоки - какво те затрудняват настройки - отдели време и ще се справиш ... Поздрави

Не съм още се отказал , карах да ми сканират компа има само 3 отворени порта

Порт: 80 ( за сайт)

Порт:139 (за споделяне на файлове)

И забравих да видя другия порт беше за https

Прав е колегата TNT особенно за https порта мисля че е 443

Прав е колегата TNT особенно за https порта мисля че е 443

Така е ! Някой ще ми помогне ли да го блокирам , защото нещо не се справям с комодо и портовете

Така е ! Някой ще ми помогне ли да го блокирам , защото нещо не се справям с комодо и портовете

Можеш направо да го премахнеш това става, като отидеш на Firewall/ My Port Sets/ посочваш порта и избираш Remove!

Можеш направо да го премахнеш това става, като отидеш на Firewall/ My Port Sets/ посочваш порта и избираш Remove!

Пак е отворен :)ohmy.gif

Здравейте, от няколко месеца ползвам COMODO firewall заедно с Avira Free,но забелязвам че от няколко дни, когато авирата сканира windows system directories, Defense+ на комодото блокира avscan. exe на авирата, когато сканира директорията на комодото

Дали това е някакъв проблем?

По принцип съм "казал" на дефенса на комодото, avscan. exe да го третира като trusted application, което според мен значи, че му се разрешава достъп до всички защитени файлове(включително и на комодото) и достъп до паметта, а ето какво изписва:

Чудя се защо около два месеца нямаше такъв проблем и сега без да съм пипал нищо по настройките почна да блокира..... :P

Благодаря ви предварително......

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Може да се е ъпдеитнала антивирусна и да е станал конфликт, пробвай пак да я въведеш :P

Може да се е ъпдеитнала антивирусна и да е станал конфликт, пробвай пак да я въведеш :)

Не мисля, че е от ъпдейта на авирата, защото тогава се включва аvupdt.exe и след него avnotify.exe за рекламата да си закупиш платените версии на авира (мисля че така бяха), а тогава няма проблеми и нищо не се блокира. В случая става въпрос за сканиращия модул avscan.exe на авирата, когато изглежда се опитва да сканира cfp.exe на комодото.

Въпреки това, всичко си работи и не се появяват други проблеми, авирата не открива заплахи, вируси ......

Не мисля, че е от ъпдейта на авирата, защото тогава се включва аvupdt.exe и след него avnotify.exe за рекламата да си закупиш платените версии на авира (мисля че така бяха), а тогава няма проблеми и нищо не се блокира. В случая става въпрос за сканиращия модул avscan.exe на авирата, когато изглежда се опитва да сканира cfp.exe на комодото.

Въпреки това, всичко си работи и не се появяват други проблеми, авирата не открива заплахи, вируси ......

Здравейте, от няколко месеца ползвам COMODO firewall заедно с Avira Free,но забелязвам че от няколко дни, когато авирата сканира windows system directories, Defense+ на комодото блокира avscan. exe на авирата, когато сканира директорията на комодото

Дали това е някакъв проблем?

По принцип съм "казал" на дефенса на комодото, avscan. exe да го третира като trusted application, което според мен значи, че му се разрешава достъп до всички защитени файлове(включително и на комодото) и достъп до паметта, а ето какво изписва:

Няма как да го оправиш и в доверената зона да го сложиш пак няма да и даде пълен достъп до паметта.Това не е само с тази програма,също и със:Malwarebytes' Anti-Malware a-squared Free SUPERAntiSpyware съжелявам,че не мога да ти дам шот,понеже вече не ползвам тази стена,точно заради тази причина.Спъва ми сканирането, то не е пълноценно в този случай.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Няма как да го оправиш и в доверената зона да го сложиш пак няма да и даде пълен достъп до паметта.Това не е само с тази програма,също и със:Malwarebytes' Anti-Malware a-squared Free SUPERAntiSpyware съжелявам,че не мога да ти дам шот,понеже вече не ползвам тази стена,точно заради тази причина.Спъва ми сканирането, то не е пълноценно в този случай.

ОК, ще преинсталирам комодото, ще почистя навсякъде след него, ще видя какво ще стане и ще напиша за резултата.....

ОК, ще преинсталирам комодото, ще почистя навсякъде след него, ще видя какво ще стане и ще напиша за резултата.....

Виж,не те карам да я махаш,програмата не е лоша,напротив,не мисля ,че е станало кой знае какво.Това,че не дава пълен достъп до паметта не е кой знае какъв проблем,остави я това,че аз съм я махнал не означава,че е лоша програмата.

Поздрави!

Виж,не те карам да я махаш,програмата не е лоша,напротив,не мисля ,че е станало кой знае какво.Това,че не дава пълен достъп до паметта не е кой знае какъв проблем,остави я това,че аз съм я махнал не означава,че е лоша програмата.

Поздрави!

Не, няма да я махам, само ще я преинсталирам, иначе съм много доволен от нея, доста въпроси задава докато се обучи, но вече и свикнах и оставам с нея

благодаря

Не, няма да я махам, само ще я преинсталирам, иначе съм много доволен от нея, доста въпроси задава докато се обучи, но вече и свикнах и оставам с нея

благодаря

Когато я деинсталираш,ще те попита дали да ти запази настройките/правилата,даваш NO ,след като я инсталираш на ново, създаваш на ново правилата,няма да ти отнеме кой знае колко време.

• 2 седмици по-късно...

Имам десктоп на който съм си инсталирал F-Secure Client Security и съм много доволен. Отското обаче ми попадна един лаптоп DELL малко старичък - с 504 RAM (!?) и 1.5 селерон М. Сложих му последните версии на Avira и COMODO щото четох че са леки. Процесите им заемат около 22 МБ от RAM-a (avgnt, avguard, cfp и cmdagent), докато така като гледам на десктопа F-Secure се е разпрострял на 15 процеса (!?) заемащи общо почти 100 МБ от 1 ГБ RAM. Та се чудех дали да не пенсионирам F-Secure на десктопа и да накачуля горните "леки" програмки, от които сякаш хората са общо взето доволни, или да си сложа и на лаптопа F-secure заради добрата му работа до сега (2 г. вече съм с него) и хвалбите в доста постове из форумите.

Благодаря предварително за мненията.

Вярно е, че F-Secure добавя над дузина процеси в таск менажера, но по никакъв начин не затормозва с това работата на системата, а и не товари осезаемо процесора, което е по-важно в случая от механичната сума на ползваната памет.

И все пак, не съм сигурен как точно ще се държи на лаптопа с памет 504 МБ и процесор 1,5, и то заради специфичните за преносимия компютър процеси, които липсват при настолния; на десктоп с такива параметри програмата би следвало да върви ОК.

П.П. Само ще си позволя да допълня, че зададеното в условието противопоставяне е неуместно. Антивирус, дори и платен + стена, пък дори и с допълнителни модули, не е равно на пакет за цялостна защита, за какъвто става дума.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.