Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 3 - Antivirus, Internet Security-част 1

Featured Replies

Нещо в настройките трябва ли да се бутне.

Не!Само си конфигурираш програмите,на които трябва да дадеш достъп до интернет.Нищо друго

Прегледах настройките,и до колкото разбирам (на руски) всичко си е наред само остава съмнения за "Възможно е след деинсталация на дадена защита стена ако има остатъци от нея Security Center-a да мрънка че имаш повече (multiple) решения ....." тъи като преди бях с "BlackICE". А някакъв конфликт с NODа възможен ли е.

Не-аз също съсм с NOD 32+Comodo.Не възниква никакъв конфликт.Работят си перфектно и двете.

като съвет мога да ти дам да си инсталираш WinXP Menager-след дова деинсталирай Comodo,почисти регистрите от предишните инсталации и BackIce-щаото ако не си го направил досега със сигурност имаш "мъртви' ключове от него ;)

Оптимизирай си системата и регистрите,а след това си инсталирай всичко отново.

Гарантирам ти,че няма после да имаш проблеми ;)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 118,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пенсиите са много далече...Значи ли, че би приел оценка за "мазето на неговите познания" за каквото и да било!?...Какво би могъл да ми "препоръча" той или някой като него!? Наборе, замисли се - пръв щ

• Новият им продукт е абсолютна глупост, а също и този System Cleaner. Не могат да си напрегнат мозъчните клетки върху CIS, тръгнали с такива неща да се занимават. Работа ли си нямат... Нито е добре реа

• В сайта на Комодо се препоръчва да се остави на Training mode защото има правила които са за Системата и Windows-а изобщо които трябва Комодо да им направи правилата в съотвествие на това кое ти трябв

Публикувани изображения

Не!Само си конфигурираш програмите,на които трябва да дадеш достъп до интернет.Нищо друго

Не-аз също съсм с NOD 32+Comodo.Не възниква никакъв конфликт.Работят си перфектно и двете.

като съвет мога да ти дам да си инсталираш WinXP Menager-след дова деинсталирай Comodo,почисти регистрите от предишните инсталации и BackIce-щаото ако не си го направил досега със сигурност имаш "мъртви' ключове от него ;)

Оптимизирай си системата и регистрите,а след това си инсталирай всичко отново.

Гарантирам ти,че няма после да имаш проблеми ;)

Окей , изяснимиха се някои работи.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Здравейте,

Ще се включа в дискусията, при все, че авторът на темата намери отговор на въпроса си, а и моето мнение ще е малко в страни...

От няколко месеца използвам всички безплатни защитни решения на Comodo. Веднъж реших да инсталирам Sentinel - тук във форума се срещат добри отзиви за нея. Оказа се, че програмата не може да работи с Comodo AntiVirus. Написах писъмце до поддръжката на Sentinel - отговориха ми ( доста бързичко ), че ще направят проверка дали мога да използвам продукта им с Comodo. След още няколко дни ми съобщиха, че за сега това е невъзможно.

Днес отново проверих дали няма развитие по въпроса - освен, че в списъка с антивирусни програми вече присъства и Comodo няма развитие ( not supported ).

Comodo AntiVirus е още в тестови стадий и според мен е нормално да не бързат останалите производители да интегрират продуктите си с него.

;)

Редактирано от gpp (преглед на промените)

Здравейте,

Ще се включа в дискусията, при все, че авторът на темата намери отговор на въпроса си, а и моето мнение ще е малко в страни...

От няколко месеца използвам всички безплатни защитни решения на Comodo. Веднъж реших да инсталирам Sentinel - тук във форума се срещат добри отзиви за нея. Оказа се, че програмата не може да работи с Comodo AntiVirus. Написах писъмце до поддръжката на Sentinel - отговориха ми ( доста бързичко ), че ще направят проверка дали мога да използвам продукта им с Comodo. След още няколко дни ми съобщиха, че за сега това е невъзможно.

Днес отново проверих дали няма развитие по въпроса - освен, че в списъка с антивирусни програми вече присъства и Comodo няма развитие ( not supported ).

Comodo AntiVirus е още в тестови стадий и според мен е нормално да не бързат останалите производители да интегрират продуктите си с него.

;)

Е дааа само че говорим за COMODO FIREWALL biggrin.gif

Е дааа само че говорим за COMODO FIREWALL biggrin.gif

Така е, готин,

но малко се знае за продуктите на групата.

Например в предното си мнение не споменах, че ако инсталираш COMODO BOClean няма смисъл да инсталираш програма като Sentinel - вършат едно и също. ;)

;) Повече няма да пиша - обещавам sad.gif

Така е, готин,

но малко се знае за продуктите на групата.

Например в предното си мнение не споменах, че ако инсталираш COMODO BOClean няма смисъл да инсталираш програма като Sentinel - вършат едно и също. ;)

;) Повече няма да пиша - обещавам sad.gif

Не съвсем едно и също...BOClean само пази а Sentinel - може да сканира системи директории и още куп други неща

intresults2.jpg

...Не съм казал да не пишеш ;)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Не съвсем едно и също...BOClean само пази а Sentinel - може да сканира системи директории и още куп други неща

...Не съм казал да не пишеш :P

Ами не е точно така. BOClean наистина не може да сканира по заявка, но при стартиране на системата сканира дълбоко паметта за всичко, включително и троянски магарета ( което може да се проследи с махането на една отметка от настройките - не е препоръчително, защото товари много системата при старта ), освен това на всеки 10 секунди програмата прави прекалибриране - сканира регистъра и системните компоненти за изменения, подозрителни записи и грешки. Противно на по-горе написаното програмката е невероятно лека, а сканирането при поискване е нарочно избягнато, защото освен, че подобни продукти при сканиране използват много ресурси, програмата е замислена да противодейства на зловредния софтуер още в зародиш. Може да се настрои в тих режим и изобщо да се забрави за нейното съществуване. От време на време е хубаво да се проверяват журналните файлове за да се види какво се е случвало "зад кулисите".

Ей, голям си изнудвач !

Не съм се запознал с пълните възможности на COMODO BOClean...незнаех че има и скенер...но няма съвършена програма...Няма програма която да хваща всичко...Това не означава че трябва да се наблъска компютъра с програми с подобна функционалност и насоченост...А да се намери баланса.С подходящи инструменти и настройки да се позапушат пробойните и оттам нататък вече всичко опира до задклавиатурното устройство ...

Подобни програми бол къде безплатни къде не...

Cyberhawk

PrevX 2

Preempt (www.pivx.com)

и т.н.Всички те са защитават без дефиниции (zero-day protection) т.е. между времената на обновления да вирусните дефиниции на наличния софтуер...

СПИРАМ ДОТУК ЧЕ СЕ ОТКЛОНИХМЕ ОТ ТЕМАТА :P

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Накрая, след дискусията искам да питам, аджеба "Comodo Firewall"добра ли не.

biggrin.gif сети се най-накрая ;)

за мен си е добра.Пробвал съм почти всички стени,които се препоръчват в Kaldata-(има си цяла тема за това) с Comodo съм от няколко месеца и удовлетворява всичките ми изисквания :)

Доволен съм от нея и и я препоръчвам на всеки,който не търси професионална стена,а я ползва за домашна употреба,а компчтърът му е свързан с ЛАН-мрежа пълна с пишман "хакерчета" cool.gif

TOП 5 на най-добрите безплатни защитни стени

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...n=4222&pn=3

Добра е но е сравнително по-трудна за настройване... cool.gif

biggrin.gif сети се най-накрая ;)

за мен си е добра.Пробвал съм почти всички стени,които се препоръчват в Kaldata-(има си цяла тема за това) с Comodo съм от няколко месеца и удовлетворява всичките ми изисквания :)

Доволен съм от нея и и я препоръчвам на всеки,който не търси професионална стена,а я ползва за домашна употреба,а компчтърът му е свързан с ЛАН-мрежа пълна с пишман "хакерчета" cool.gif

Много ми хареса определението "пишман хакерчета" .

А за стената, и на мен ми хареса, ако не за друго то поне е преведена на руски (по мое време беше задължителен в училище).

TOП 5 на най-добрите безплатни защитни стени

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...n=4222&pn=3

Добра е но е сравнително по-трудна за настройване... cool.gif

Хубаво описание.Само не съм съгласен с някои от изводите,които са направили там.например това:

Затрудняваща е и опцията Network Monitor, където се задават настройки за отделни пакети данни. Там начинаещите лесно ще премахнат всякаква сигурност на защитната стена

и че е подходяща за "напреднали потребители" cool.gif

Аз например не съм "напреднал потребител",а Comodo ми върши перфектна работа.Не пипам нищо от функциите,от които не разбирам.Изчетох няколко ръководства и help-а на самата програма,прецених какво ми е нужно и си я оставих да работи.

Comodo Firewall предлага нещо особено. Ако програма поиска връзка с мрежата, Comodo не само ще изведе името й, но и това на файла, който я е стартирал. Тези допълнителни данни се наричат “Parent”. Ако например стартирате онлайн програма от менюто Start, срещу Parent ще бъде отчетен EXPLORER.EXE.

Това наистина е най-добрата екстра на firewall-а и съм много доволен от нея.както и от activiy/connections-следенето на абсолютно целия трафик,с възможност за промяна на правата за достъп на програма ,ако ми се стори че е подозрително активна biggrin.gif

При инсталирането не пипам нищо.Само задавам програмите,които да имат достъп до интернет,като след това при нужда им задавам допълнително достъп.

Component monitor ми е на "learn-mode" и при искане за достъп на някоя програма ръчно я пускам или спирам (за всеки случай).

Проблеми с достъпността на торент-клиента ми,dowload менажера и антиеирусната не съм имал.Нежелани атаки-имам,но comodo си ги блокира.

Стената е лека,заема 9 384 К от системната памет,не забавя връзката.

Върши ми работа cool.gif

Хубаво описание.Само не съм съгласен с някои от изводите,които са направили там.например това:

и че е подходяща за "напреднали потребители" cool.gif

Аз например не съм "напреднал потребител",а Comodo ми върши перфектна работа.Не пипам нищо от функциите,от които не разбирам.Изчетох няколко ръководства и help-а на самата програма,прецених какво ми е нужно и си я оставих да работи.

Това наистина е най-добрата екстра на firewall-а и съм много доволен от нея.както и от activiy/connections-следенето на абсолютно целия трафик,с възможност за промяна на правата за достъп на програма ,ако ми се стори че е подозрително активна biggrin.gif

При инсталирането не пипам нищо.Само задавам програмите,които да имат достъп до интернет,като след това при нужда им задавам допълнително достъп.

Component monitor ми е на "learn-mode" и при искане за достъп на някоя програма ръчно я пускам или спирам (за всеки случай).

Проблеми с достъпността на торент-клиента ми,dowload менажера и антиеирусната не съм имал.Нежелани атаки-имам,но comodo си ги блокира.

Стената е лека,заема 9 384 К от системната памет,не забавя връзката.

Върши ми работа cool.gif

С една дума "няма място за притеснение доба е" така разбирам аз нещата.

• 6 месеца по-късно...

Не, принципно стената има други функции - да отваря и затваря "входната врата", но не и да ограничава скоростта на връзката. Някои стени обаче, имат и допълнителни защитни модули, които в резидентен режим биха могли да ограничават в някаква степен скоростта.

Аз съм ползвал Comodo и нямам впечатления да е ограничавала скоростта.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Това е най-добрата защитна стена и е безплатна - но тя може и да блокира интернет връзката при погрешни настройки ! Многофункционална е и изисква внимателно разучаване ! При мен е на ниво с най-висока защита и изобщо не товари компютъра ! Има враден трафик - монитор и чрез него лесно се установява причината за възможно забавяне... Поздрави

преди време бях с нея и ри мен направи друго - бащата не можеше да влиза от лаптопа на компа (а двата харда бяха шарнати). все мен набеждаваше, че съм бил виновен, както и игрите ми, ама като я махнахме всичко се оправи...

...бащата не можеше да влиза от лаптопа на компа (а двата харда бяха шарнати)...

В случая описваш блокиране на връзката, а не ограничаване на скоростта - разликата е огромна!

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Определено може да претендира за най-качествена безплатна програма - не само при защитните стени.... Струва си да се вложи време за да се разучат настройките.... Около 25 mB в работен режим - и никакво забавяне на връзката ! И толкова допълнителни възможности .... Пробвал съм десетки подобни програми - вярни са заключенията на тези,които я класират по-високо и от платените сродни програми ... Докога ли ще продължава да е безплатна ... Поздрави

• 1 месец по-късно...

Важна настройка - отново на руски - и това е начин за възстановяване на уважение към всичко славянско при част от младите български граждани - нарочно няма да го превеждам - автентично си е в оригинал и е по-кратко : """" Чтобы скрыться от пинга - нужно добавить правило:

1. Заходим на закладку "Защита", далее на "Сетевой Монитор".

2. Выделяем верхнее правило, нажимаем правой кнопкой и в контекстном меню выбираем "Добавить Правило" - "Добавить До"

3. Делаем следующие установки:

Действие: Блокировать

Протокол: ICMP

Направление: В/Из

Все IP: Любой

Детали ICMP (Сообщение): Любой

4. Жмем "ОК" """" Автор е Order от Украйна ..... Случайно попаднах и на това - аз го проучвах миналата година .... Знае се мнението ми -няма да се повтарям ..... Поздрави

Направление: В/Из

Спокойно може горната точка да се остави само за входящи, не е нужно да си орязваме изходящия пинг

Абсолютно вярно - но защо да създаваме закачка за непълнолетни - шашнат съм от уникалността на 15 годишни в Украйна - творят щуротии и съвсем не ги хваля.... Поздрави

Comodo Personal Firewall3.0.22.349 ползвам тази версия не съм констатирал забавяне на интернет трафика нито на ОС при зареждане.

• 1 месец по-късно...

Някой знае ли, как мога да изчистя лог файловете на комодото, че гледам много дълги списъци са се насъбрали и искам да си олекотя малко програмката.

Забелязах, че бавно ми отворя менютата, не е както беше когато я инсталирах! sad.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.