Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows Vista (merged)

Featured Replies

разбира се,че с Виста си идват.Инсталиш я си готов-самата система предлага голяма поддръжка на хардуер,така че надали ще ти е нужно да инсталираш каквото и да е било.айде успех с инсталацията ;)

единствено видео картата,ако е от по-новичките може да се наложи да отскочиш до сайта на производителя й cool.gif

• Отговори 163
  • Прегледи 31,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

аха ок. Почвам след малко. Благодаря за отговорите

аха ок. Почвам след малко. Благодаря за отговорите

дано сме ти помогнали ;) драсни после един пост от новата Виста да кажеш дали всичко е минало добре ;)

• 5 седмици по-късно...

Проблема ми е такъв че имам лаптоп който е със САТА хард и когато служа диск на хп изобщо неми го хваща и така немога да махна виста.

Нямам флопи устойство

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Привет,от доста години ползвам ХП и реших да пробвам Виста,след дълго търсене дръпнах и я маутнах на едно ДВД - Verbatium..С ERD Comander изтрих сички файлове и сложих СД с Виста ама неще се боотне,влезнах в БИОСА и направих там трите на СД-ДВД ром,пак нестава.Инсталирах ХП дръпнах още 2 Висти,пак по същия начин неще се боотне..моляви помогнете,шото за 3 дена 4 пъти инсталирам ХП и почна да писва.. :):);)

Привет,

До три пъти инсталация не важи и не се брои :)

Запиши изтегленото ISO с Неро на едно ДВД, изключи си останалите две оптични устройства за да остане само едно. Настрой си бутирането от БИОС и ще стане :nono:

Еми с неро съм го записал и аз имам само една записвачка,тоест от биоса съм сложил и трите на СД-РОМ,само едното ли да остявя? sad.gifsad.gifsad.gifsad.gif

"маутнах" какво значи - метнах или маунтнах. Ако е второто - грешно си записал диска с Нерото. Трябва да го запишеш като ISO a не да намяташ файловете в проекта.

Успех.

Моля ако някой има идея да сподели как към CD-то на VISTA да добавя програми по мой избор, които да кача в него и да се инсталират по време на самата инсталация.

Моля ако някой има идея да сподели как към CD-то на VISTA да добавя програми по мой избор, които да кача в него и да се инсталират по време на самата инсталация.

vLite

Как се работи с програмата

cool.gif

Трябват ти: nLite 1.4.5 Beta | nLite 1.4.1 Final (Ръководство!)

Програми можеш да намериш тук: http://www.winaddons.com/

Не ми стана ясно дали могат да се добавят програми като Skype и ICQ в boot диска...Има ли такава възможност?

Теглиш съответните програми от посочения линк, вграждаш ги в диска с помощта на nlite и те се инсталират заедно с ос.

Умолявам да кажете, ЗАЩО ви се налага това!

И даваме ли си сметка, че така нарушаваме структурата, над която са умували десетки инженери и спецове.

И даваме ли си сметка, че така нарушаваме структурата, над която са умували десетки инженери и спецове.

Отговарям: Защото преинсталирам много PC-та. На всички общо взето се инсталират едни и същи програми за който иначе трябва да сменям от диск на диск... А в момента съм си направил бутващо DVD което инсталира Windows-a без въпроси ама коя часова зона, ама сериен номер, ама този драйвер го искам от дискета (а 90% PC-та нямат такова) Вградил съм му всички известни SATA драйвери, и т.н. Има меню кой програми да се инсталират и всичко става за около 1 час през който даже не се налага да стоя пред компютъра.

Отностно структурата щом работи след инсталацията както трябва значи не е нарушена въобще или не е проблем да бъде :)

Потдържам мнението на Dark2

Отговарям: Защото преинсталирам много PC-та. На всички общо взето се инсталират едни и същи програми за който иначе трябва да сменям от диск на диск... А в момента съм си направил бутващо DVD което инсталира Windows-a без въпроси ама коя часова зона, ама сериен номер, ама този драйвер го искам от дискета (а 90% PC-та нямат такова) Вградил съм му всички известни SATA драйвери, и т.н. Има меню кой програми да се инсталират и всичко става за около 1 час през който даже не се налага да стоя пред компютъра.

Отностно структурата щом работи след инсталацията както трябва значи не е нарушена въобще или не е проблем да бъде :whist:

и ще добавя още нещо което са пропуснали спецовете и инженерите на Microsoft, възможноста всеки сам да избира какво да инсталира и какво не от оперативната система. ;) Вместо след всяка инсталация да пускам XPlite и да орязвам всяка една инсталирана оперативна система по отделно от ненужните опции и програми който предлагат от Microsoft.

Добавянето на кръпки , ъпдейти, инсталирането на задължителните програми и драйвери за всяко едно PC . Това лично на мен ми спестява време, защото аз предпочитам да си поиграя два часа за да направя Lite версия на XP-то със Post Windows Installator. Отколкото в последствие да загубя по два часа на всяко PC с настройки и инсталиране на програми.

Разгледай този линк и ще откриеш доста неща който някога едва ли си използвал а те всъщност ти натоварват системата и заемат място на твърдият диск.

http://www.litepc.com/xplite.html

Бладаря за мненията на всички Ви, бяха ми повече от полезни, но така и не намерих опция за вграждане на програми във vLite ... Виж за ХР няма проблем.

• 2 седмици по-късно...

Направи го по следния начин Nero StartSmart–>Nero Express->Image,Project,Copy->Disk Image or Saved Project->Намираш ISO файла, избираш скорост ->BURN cool.gif

• 2 седмици по-късно...

Струва ли си да я инсталирам има ли подобрения в системата (по-ниски изисквания) ??? Можете ли да изкажете мнението си ?

Аз разлика не усещам спрямо Виста без СП1. Само дето незнайно защо почна да ми гълта със 100 МВ RAM повече. :)

Аз разлика не усещам спрямо Виста без СП1. Само дето незнайно защо почна да ми гълта със 100 МВ RAM повече. :)

да ... и аз сега забелязах че гълта малко повечко РАМ ...

относно минималните изисквания - не са променени. и все пак компютър на 2 години (като моя) съсем спокойно си поддържа системата :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.