Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows Vista (merged)

Featured Replies

Някои софтуерни продукти се продават по два канала: OEM и Retail

Първото означава че ти купуваш версията с някакъв хардуер (например твърд диск) и можеш да използваш софтуера само ако на машината го има този хардуер

Второто е нормална продажба - отиваш в магазина и си купуваш софтуер

Ясно ли е?

Да сега ми е пределно ясно ;-)

• Отговори 163
  • Прегледи 31,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Да сега ми е пределно ясно ;-)

Та потърси дали някъде не продават нещо (диск или друго) с ОЕМ версия на Виста за да ти излезе по-тънко

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Обръщам се към знаещите или имащи такъв опит.

Въпросът ми е как, ако въобще е възможно, да направя инсталирана Vista Business SP1 (или друга, напр. Home...) с българки интерфейс. Има ли някой идея? :go ahead:

- SP1 е за 36 езика, вкл. български (543 МБ)

- Имам български езикови пакети за Vista и za Vista SP1, но те са *.cab файлове и са достъпни само за Ultimate и Enterprise;

- Възможно ли е трансформирането им в LIP или MUI и инсталиране като такива?

- Възможно ли е инсталиране на тези *.cab посредством някаква команда чрез RUN->... (нещо подобно, като че ли видях в руски сайт преди време, но не помня къде)

Допълнителният ми въпрос, който до голяма степен би обезсмислил първия, е: :stop:

Ще имам ли проблем с активирането на новоинсталирана Vista Business SP1 с интегриран български език, с притежавания лицензионен ключ за Vista Business версия?

Нямам проблем да си направя инсталационно DVD по мой вкус.

Благодаря на отзовалите се! :angel19:

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Здравейте! Обръщам се към знаещите или имащи такъв опит.

Ще имам ли проблем с активирането на новоинсталирана Vista Business SP1 с интегриран български език, с притежавания лицензионен ключ за Vista Business версия?

Нямам проблем да си направя инсталационно DVD по мой вкус.

Благодаря на отзовалите се! :P

Няма да има никакъв проблем. Лицензионият ключ за Vista Business може да се ползва на всички разновидности на Vista Business без значение какъв език и пакет за обновления ползваш. cool.gif

SP1 е за 36 езика, вкл. български (543 МБ)

СП1 трябва да поддържа интегрираният ти език. С SP1 който е за 36 езика, вкл. български не може да промениш езика на десктопа си, а само да се инсталира на OS с интегриран език един от 36-те, вкл. български.

Редактирано от Del7a (преглед на промените)

Няма да има никакъв проблем. Лицензионият ключ за Vista Business може да се ползва на всички разновидности на Vista Business без значение какъв език и пакет за обновления ползваш. cool.gif

И аз мисля, че така трябва да бъде. Това сигурно ли е? Важи ли и за Vista х64?

От Microsoft Bulgaria Активиране на продукти (тел. 0800-1-5555) ми отговориха, че трябвало да е същата версия и език (за х64 и +SP1 неясно) :no-no: , което не ме устройва. :huh:

СП1 трябва да поддържа интегрираният ти език. С SP1 който е за 36 езика, вкл. български не може да промениш езика на десктопа си, а само да се инсталира на OS с интегриран език един от 36-те, вкл. български.

Това ми е известно и съм го упоменал, за да се знае, че SP1, който съм сложил поддържа и български.

Благодаря за отговора! Започвам да си я правя с vLite. :write a letter:

Може ли да се инсталира windows Vista на Macintosh лаптоп и как?

Може ли да се инсталира windows Vista на Macintosh лаптоп и как?

Е за такова извращение досега не бях се сетил :lol6: Да искаш да сложиш Vista върху Mac :lol6::lol6::lol6:

П.П. Извинявам се за offtopic-a ама не се сдържах.

Редактирано от John Doe (преглед на промените)

Тук пише, че е възможно и описано как става.

А това са всички резултати от Google.

Успех ;)

Е за такова извращение досега не бях се сетил :lol6: Да искаш да сложиш Vista върху Mac :lol6::lol6::lol6:

Верно, ама може пък на човека да му трябва определена програма, дето я няма за Mac.

Редактирано от oggy_bogy (преглед на промените)

Е за такова извращение досега не бях се сетил Да искаш да сложиш Vista върху Mac

Не е извращение и хората го правят!

http://blog.wired.com/cultofmac/2007/01/running_vista_o.html

http://www.computerworld.com/action/articl...ticleId=9003111

http://blogs.msdn.com/volkerw/archive/2008...acbook-air.aspx

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Въпросът е по-скоро защо. Leopard-ът ще е по-бърз от Vista.

Преди няколко дена четох точно обратното , че Vista e по бърза , ставаше дума за виртуална машина но работела по бързо от леопарда

Доколкото разбрах това става с Boot Camp програма интегрирана в Mac OS X Leopard, но ако някой го е правил нека каже повече от опит...

Преди няколко дена четох точно обратното , че Vista e по бърза , ставаше дума за виртуална машина но работела по бързо от леопарда

Прав си, Виста се оказа по-бърза от Мак ОС, но не ставаше въпрос за виртуална машина, а за специален лоадер (доколкото имам спомени)

Пробвах да си върна системата няколко дена назад, ама стана по зле. Блокира ми системата и нищо не можех да правя. Преинсталирах си я и съм решил повече дане се занимава с SP 1 biggrin.gif поне докато не излезе Vista със SP1

• 2 седмици по-късно...

Официално български езиков пакет се поддържа само от Business и Ultimate версиите.

Скоро попаднах на торент, в чието описание се твърдеше, че може да се инсталира езиков пакет на всяка версия. Ако някой има желание, може да пробва и да сподели дали става. Мисля, че се казваше Change Vista Language.

Може, тествано но с Vista Home Premium SP1. За целта може да се ползва Vistalizator. Друг вариант е Vista MUI Tools, ръководство и линкове за него ТУК и ТУК.

Не получих отговор, но мисля, че го намерих! ;)

Предполагам, че ще се заинтересуват и други притежатели на лицензирана Vista (Starter, Home basic, Home Premium, Business...), закупена заедно с лаптопите ;)

Има такава програма: Change Vista Language 1.0, за горните версии, за x86 и x64, в т.ч. с или без SP1.

Програмата може да се изтегли от този торент

Инструкции могат да се видят в прикачения *.PDF. Ето и скриншот :slap1:

Дано съм бил полезен на някого! ;)

Редактирано от nahalnik (преглед на промените)

Здравейте и от мен.Благодарен съм на колегата който спомена за Вистализатор..Наистина работи и благодарение на него в момента Вистата ми не е на чешки ми си е на английки.

П.С: нямам SP1,има си опции и за други езици.Благодаря още веднъж!

Здравейте на всички.

Пиша в този форум, защото пробвах навсякъде и не можах да намеря разрешение. Ето какво се случи:

Имам компютър ДЕЛЛ, П4, 2.86Г, 2ГБ, уиндоус екс пи и виста - дуал буут. По време на инсталирането на Виста Сървис Пак 1 прекъсна захранването, точно в онзи момент, в който на екрана пише "Не изключвайте компютъра!" Оттогава насам не мога да стартирам Виста. Пробвах с инсталационно ДВД по описаните в мрежата начини, но не стана. Стигнах до там да се покаже логото на вистата и бягащите чертички и...дотам. Чакал съм един цял ден да се случи нещо - нищо! Та въпросът ми е оттук нататък какво може да се направи, за да се запазят настройките и инсталираните програми във Вистата, защото са наистина много важни за мен (финансов софтуер и т.н.).

Ако имате въпроси относно този мой проблем, питайте.

Благодаря ви за помощта.

Редактирано от iovi
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

значи не съм от супер експертите, но.........

след като е дуал буут с два уина, влизайки в ХР-то потърси някоя от тези важните програми и виж дали ще я намериш.........

Благодаря, но въпросът ми беше как да оправя Вистата, за да мога да си използвам настройките и програмките, без да ги изтривам чрез ново инсталиране на Бозата.

И още нещо - виждам че са редактирали заглавието на темата ми. Проблемът се породи не след инсталация на Вистата, а след инсталация на Service Pack 1.

• 1 месец по-късно...

Проблема е следния. Нито една инсталация на Виста не успява да се инсталира. Пробвал съм с Виста х64 + СП1 и х86 пак + СП1. Параметрите сам 1гб рам , Процесор Turion64 Видео Радеон Експрес 200М...

Някакви идеи и препоръки ?!?

такаааа:

1. нямаш ама никаква нужда от х64

2. как не иска да се инсталира - не сме врачки нито сме в лаптопа ти......раберете го най-после

3. пробвай това: http://######/details.php?id=83886 - няма СП1, но е кракната, не изисква сериал, и след инстал може спокойно да ъпдейтнеш до Сп1 (ако желаеш) - релииза наистина е идеален за всичко - от нормална работа, до рязане и всякакви експерименти

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.