Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows Vista (merged)

Featured Replies

Здравейте. Искам да си инсталирам Vista , но искам също така да махна преди това Windows XP. Да имам само Vista без друг windows. Бихте ле ми казали как да стане това или да ми дадете линк към някакво ръководство. Благодаря предварително!!!!!

• Отговори 163
  • Прегледи 31,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Че какво ръководство е нужно за да сложиш диска в DVD оптичното у-во, да рестартираш компютъра.

После да избереш, че си от България и да чакаш да стане готово?!?

Това сигурно ще е дълго и сложно ръководство :)laugh.gif

Не е голяма философия и ще ти обясня какво трябва да правиш. Първо си намери или запиши диск с Windows Vista, който е бутабъл. После сложи диска в DVD устройството си и рестартирай компютра. Гледай внимателно къде и кога ще ти изпише Boot from CD or DVD. Когато видиш този надпис натисни някои бутон на кавиатурата като например Space или някоя буква. Инсталатора на Windows Vista ще започне да зарежда файлове. изчакай го да ги разеди. След малко ще ти се покаже една шарена картинка с един прозорец върху нея. Може да те пита на какъв език да е инсталатора и още екстри за езиците. Не пипай нищо. Просто щракни ОК или Next. После ще видиш един прозориц, на който трябва да щракнеш Install. Сега ще те накаа да въведеш сериен номер. Ако искаш въвеждай, ако не искаш недей. Щакни Next и после Yes. Сега ще те попита коя версия на Vista да се инсталира. Избери си която искаш. в Ultimate има всичко. Отбележи малкото квадратче отдолу на което е написано нещо от сорта на "Да това е изданието за което имам сеиен номер" и после щракни Next. Сега ще те попита как да бъде направена инсталацията. Избери Custom. Сега ще те попита в кой дял да се инталира. Щракни на More. Трябва да видиш опцията Format. После щракни върху C: или където ти е инсталирано XP-то и щракни върху Format. Ще бъдеш попитан дали си сигурен че искаш да изтриеш всичко от диска и ще бъдеш предупреден, че цялата информация на този дял ще бъде изгубена.

щракни Yes. Сега избери пак С: и щракни върху Next. От тук нататък започва инсталирането. Не можеш да правиш нищо освен да чакаш. Всичко вече е настроено. След като приключи с инсталирането ще има един процес за оптимизиране на Windows Vistа за твоя хардуер. След като приключи ще бъдеш попитан за потребителско име и парола. После за фон и картинка на акаунта ти. И това. Успех.

Благодаря много.

А и още нещо тази папка windows old трябва ли да седи или може да я махна.?

Благодаря много.

А и още нещо тази папка windows old трябва ли да седи или може да я махна.?

Това ти е Уиндоуса който вече е инсталиран на компютъра.

Е да но нали целта е да имам само Vista както казах никакъв друг windows. Извинявайте , че ви тормозя , но е важно , а от Vista и представа си нямам .

Не си направил всичко, което съм описал така подробно. Трябвало е да дадеш формат на C: преди да инталираш Vista-та. Ако не те мързи си я преинталирай. Но този път форматирай C:.

Е, Marko не всички Висти (версии) стават БЕЗ преинсталиране на ХР. Мисля, че Vista Home Premium НЕ може без да се махне ХР :). Зависи и от версията на Виста все пак.

Редактирано от Rommel42 (преглед на промените)

А колко време горе долу форматира? Защото когато го инсталирах първия път ми се стори много бързо. Пък и както казах папката windows old остана. Пък и при включване ми даваше ,че имам два windows въпреки ,че тръгваше с vista.

Е, Marko не всички Висти (версии) стават БЕЗ преинсталиране на ХР. Мисля, че Vista Home Premium НЕ може без да се махне ХР :clap:. Зависи и от версията на Виста все пак.

angry.gif Точно 'Vista Home Premium' се инсталира перфектно като чиста нова инсталация за около половин час, след изтриване на С:/, създаване на нов С:/, форматиране и т.н.

Не остават никакви следи от ХР на системния диск! :clap:

• 2 месеца по-късно...

Как да разбера Вистата която съм инсталирал някаква вета ли е, или финал? Благодаря...

Как да разбера Вистата която съм инсталирал някаква вета ли е, или финал? Благодаря...

За тези неща се гледа преди да се инсталира, не след това !

All Programs --> Accessories --> System Tools --> System Information program

Здравейте...Може ли някой да ми каже възможно ли е да се инсталира Уиндоус виста с програмата даемон туулс ...

Проблемат при мен е че нямам ДВД през което да буутна диска...

Благодаря предварително

Здравейте...Може ли някой да ми каже възможно ли е да се инсталира Уиндоус виста с програмата даемон туулс ...

Проблемат при мен е че нямам ДВД през което да буутна диска...

Благодаря предварително

Не - daemon tools работи ВЪТРЕ в операционната система!

• 2 месеца по-късно...

С Deamon Tools, аз съм преинсталирал WindowsXP, без да съм имал инсталацията записана на реален диск (трябва image-файла да бъде на дял, различен от този на Windows, иначе ще се получи мн. интересно) laugh.gif

Аз при опити с Даемон туулс не съм успявал... затова си записах едно DVD с инсталацията и си е песен работата.

Става с Даемон туулса ;)

Аз вчера инсталирах Вистата с която съм в момента така :angry:

Маунтваш диска на Вистата с даемон-а и цъкаш на Instal now, и нататъка си знае к'во да праи :)

досега не сьм чувал за такова нещо... тогава нямаше да слагат сд-та и двд-та на комповете ,които нямат ОС ,ми щяха да праят дял с исо файл за по-лесно и по-ефтино.. biggrin.gif

Редактирано от Woo-Hoo (преглед на промените)

Може. Току що, само за някакви си час - час и и нещо, успях да инсталирам Виста. А знай, че аз съм най-якото ламе на планетата.

Не очаквах, че ще е чак толкова безпроблемно.

Имам ХР на дял С:, вчера свалих имиджа на Виста, монтирах го, той зацепи веднага и само ме запита - къде да се разположи.

Аз му казах да иде на Д: и всичко си протече гладко, като сам сама инсталацията си се рестартира няколко пъти.

Липсва ми само звук за АС-97. Сега ще надникна за решения, но ако някой знае, нека каже какъв пакет да кача, за да разпознае Вистата звуковия чип.

/////////////////////////////////////

Допълвам, че и това се оправи. Има си пакет за Виста, според както очаквах.

ВЪЗХИТЕН СЪМ.

За да не съм съвсем офтопик, нека повторя, че инсталацията от монтиран имидж е абсолютно възможна, безпроблемна и гладка.

ОС всичко си качи сама, освен драйвера за звука, понеже не е сертифициран; но като тръгна да се инсталира, пренебрегнах предупреждението и звукът си тръгна яко.

Редактирано от Iztre6tel (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Ми въпроса ми е първо как да запиша DVDто с коя опция на Nero 7: DVD-ROM (BOOT) или DVD-ROM (UDF/ISO). И също имам два дяла на харда единия е моя с ОС а другия който ми е 7GB Recovery. В втория дял има само един файл Recovery. Това го питам защото като си взех компа той беше с вграден оригинален Windows Vista Home Premium и трябваше да си инсталвам от Recovery Manager информация която беше 2 DVD диска.

Това ми го обясни продавача в магазина само че не го разбирам ся като си форматирам харда да инсталвам ОС откаде ще имам драйвъри за дъното видеото процесора. PLS HELP

Ми въпроса ми е първо как да запиша DVDто с коя опция на Nero 7: DVD-ROM (BOOT) или DVD-ROM (UDF/ISO). И също имам два дяла на харда единия е моя с ОС а другия който ми е 7GB Recovery. В втория дял има само един файл Recovery. Това го питам защото като си взех компа той беше с вграден оригинален Windows Vista Home Premium и трябваше да си инсталвам от Recovery Manager информация която беше 2 DVD диска.

Това ми го обясни продавача в магазина само че не го разбирам ся като си форматирам харда да инсталвам ОС откаде ще имам драйвъри за дъното видеото процесора. PLS HELP

Ако го възстановиш от дисковете той си има инсталирани драйверите за устройствата. ISO файл се записва като image с Nero.

Ако го възстановиш от дисковете той си има инсталирани драйверите за устройствата. ISO файл се записва като image с Nero.

на .ISO файла му даваш с дясно копче "open with..." и от там задаваш нерото.от тук то си знае работата-нагласяш само скоростта на запис и си готов.успех :rolleyes:

Мерси напрайх го. А драйвъри за двуядрения процесор от Виста ли ми идват или трябва да ги търся

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.