Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows Vista (merged)

Featured Replies

Какво означава, че не иска дас е инсталира? Спира ли донякъсе или въобще не тръгва? Кога се появява проблема? Това първа преинсталация ли му е? Без да знаем това едва ли някой ще ти помогне. Буутва ли изобщо от диска?

• Отговори 163
  • Прегледи 31,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

При 32битовия вариант стига до последния етап на инсталацията и не продължава, а при 64 битовия самия лаптоп изгасва към края на копирането на файловете.

В момента работи без никакви ядове с WinXP + СП3.

оригинална или кракната е виста?

ако е кракната - предварително кракната (без въвеждане на код) или с последващо биос-емулиране?

имай в предвид че точно биос-емулацията на лаповете понякога дава проблеми

и кой е последния етап при тебе, че при всички е различен

Да именно за кракната версия говоря...

пробва ли горното което ти дадох?

все апк си мисля че е точно от биос-емулацията проблема ти

ако искаш пробвай го, но внимавай - релииза емулира Делл-биос и може апк нищо да не стане

и пробвай с друга версия на виста (говоря за различна от ултимейт) - примерно хоум или бизнес

При опитите ми до сега с х64 системата тотално изгасна при последния етап, а при х86 нещата зависват в последния етап на копирането на файловете...

само ще се повтаряме ли? - горното го разбрахме

а ти разбери че е съвсем безсмилено да слгаш х64 - нищо няма да усетиш като промяна спрямо х86

пробвай друга версия - я хоум, я бизнес

ако вече те е домързяло стой си на ХР - и той върши работа

И за имам подобен проблем с лаптопче asus d5sl.

Пробвах доста верии на Виста, но при всичките след като тръгне да се инсталира на различен процент (примерно 36 %)ми дава грешка и ми се рестартира инсталацията. Понякога пък ми изкарва и син екран с някаква (може би) хардуерна грешка (разбирам го като погрешно закачено устройство) и ми забива. Сега сложих XP SP3 но ще трябва да се разровя много за драйвери sad.gif До сега рових.... Незнам дали ще я подкарам тая видеокарта. Даже немога да преценя дали имам хардуерна грешка или софтуерна защото този син екран ми излиза след проверката на устроиствата ( то така или иначе нямах ОС) и сега ще го наблюдавам. Моля за мнение и съвет.....

за драйвърите - дай конфиг ако мислиш да стоиш на ХР

за лаповете - проверете и дали самия лап поддържа даденото издание на Виста (и самата виста като ОС) от сайта на производителя - някой лапове са ограничени (и имат поддръжка) до Хоум или Хоум премиум

Може ли някой да ми обясни или ми даде линк как да инсталирам Windows Vista ама добре описано да пише от каде да го изтегля да пише как точно да направя инсталационният диск и т.н. В момента сам с Windows XP Profesional Моля ви нов сам не сам чел правилата такаче ако сам допуснал грешка да ми баде простено Благодаря предварително !!!! ;)

Може ли някой да ми обясни или ми даде линк как да инсталирам Windows Vista ама добре описано да пише от каде да го изтегля да пише как точно да направя инсталационният диск и т.н. В момента сам с Windows XP Profesional Моля ви нов сам не сам чел правилата такаче ако сам допуснал грешка да ми баде простено Благодаря предварително !!!! worshippy.gif

Щом още не си прочел правилата, направи го сега... За тази работа има търсачка...

Виж и тук:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=58430

PS: Снимките обаче са занимали... :)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Благодаря на всички!!!!!!1 :lol6: Вече ще иползвам търсачката ама просто барзах и затова го написах ;)

• 2 месеца по-късно...

искам да инсталирам Windows VIsta Home premium , но сега имам XP искам Да Инсталирам Vistata Само на Локален Диск C , а На Локален Диск D Да си остане всичко . Ако Някои Може да ми помогне някои ... Благодаря ви предварително .

със или без запазване на хр?

и в давата случая начина е един и същ: същото като на хр, само внимавай където те пита в коя партиция да се инсталне, че там са опциите за формат на партицията (приложи формат ако не исакш да си пазиш ХР) понеже е лесно да се пропуснат - мисля че отстрани имаше бутонче с опции

ако си решил да запазиш хр, инсталираш на друг дял (различен от този на хр, и от Д:\ след като искаш да си го запазиш) и само ако(!!!) не(!!!) те пита коя от двете ос да стартира, или хр не(!!!) може да бъде стартирано се обръщаш за помощ към тези статии:

Windows Vista/Windows XP престава да се зарежда след инсталиране на по-ранна версия на операционната система Windows в конфигурация с две операционни системи на един компютър:

Цитат:

http://support.microsoft.com/kb/919529

http://support.microsoft.com/kb/555852

ако ще пазим хр и всичко протече нормално и двете ос могат да бъдат стартирани, не правим абсолютно нищо

*едит: под същото като на хр се има предвид: 1st boot device от BIOS е CD/DVD-ROM, слагаме диска в устройството, рестартираме и при въпроса: "press any key to boot from CD" натискаме произволен клавиш

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

...с 2 компютъра,3 различни DVD носителя,3 различни "Висти",3 софтуера използвани за превене на boot-дисковете,2 отделни записващи устройства от най-висок клас и от 4 дни неможе да се инсталира тая Виста?...винаги стига до Expanding files и край....немога да разбера какво става...тествах системата цялата,твърд диск,рам и т.н.....някой имал ли е подобен проблем и някой знае ли защо така се получава ??? sad.gif

Какви са ти точно конфигурациите, на които си пробвал?

Това със сигурност работи: Microsoft Windows Vista ULTIMATE x86 SP1 Integrated September 2008 OEM DVD-BIE ! И какво занчи "винаги стига до Expanding files и край...." ? Застива ? Дава грешка ? Каква ? и т.н. На мен ми се е случвало Expanding files да стои на 0% 20-тина минути, след това изведнъж става 100% и пордължава. В други случай брои...Виж този релийз, но го изчакай повечко...

същия торент ползвах от последните в Зам....от 22 до 15 часа беше инсталацията което е половин ден и седеше на 57 процента....а до конфигурацията,доста е добра гарантирам....

Редактирано от sok4e (преглед на промените)

...с 2 компютъра,3 различни DVD носителя,3 различни "Висти",3 софтуера използвани за превене на boot-дисковете,2 отделни записващи устройства от най-висок клас и от 4 дни неможе да се инсталира тая Виста?...винаги стига до Expanding files и край....немога да разбера какво става...тествах системата цялата,твърд диск,рам и т.н.....някой имал ли е подобен проблем и някой знае ли защо така се получава ??? sad.gif

Изключи ненужната периферия и тогава пробвай пак да инсталираш.

кое е ненужно?...имам комп,монитор,мишка и клавиатура...?!

кое е ненужно?...имам комп,монитор,мишка и клавиатура...?!

Имах предвид флашки, волани и джойстици.

пп Сега се сетих за един куриозен случай на мой познат, на който клавиатурата му правила проблеми и не могъл да инсталира ХР. След подмяна на клавиатурата инсталацията минала, но никой не е могъл да даде логично обяснение, какво и е на клавиатурата.

Редактирано от kyryl (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.