Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows Vista (merged)

Featured Replies

Аз преминах от XP SP2 на Vista SP1 и за момента съм доволен. Проблеми имах само със ZoneAlarm и драйвърите за Logitech мишка. Програмите ми вървят по-добре от на XP! Говоря за Office 2007, Photoshop, Illustrator и т.н. Пробвайте и си преценете.

• Отговори 163
  • Прегледи 31,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ако компютъра го позволява(ако покрива само минималните изисквания , определено няма смисъл) , и си падаш по шарений , може да пробваш.

100 човека-101 мнения , сам пробвай .

Успех.

Аз разлика не усещам спрямо Виста без СП1. Само дето незнайно защо почна да ми гълта със 100 МВ RAM повече. ;)

Определено има разлика, ако си погледнеш системните логове ще видиш. На моя компютър преди SP1 имаше доста грешки, а сега няма :)

Струва ли си да я инсталирам има ли подобрения в системата (по-ниски изисквания) ??? Можете ли да изкажете мнението си ?

Няма разлика която да усетиш,сервизния пакет уж оправя доста бъгове в системата,а да ли е така....(имаше една песен)...Windows XP е доста по-добър във всяко отношение

Търся малко разнообразие и обещаха да олекотят системата след СП но явно ще го пробвам тези дни :) Благодаря много ;)

да ... и аз сега забелязах че гълта малко повечко РАМ ...

относно минималните изисквания - не са променени. и все пак компютър на 2 години (като моя) съсем спокойно си поддържа системата ;)

ъъъ?

И Без и със Виста Нъ СтъВъъъ

След инсталация на SP1 на Vista ми стои едно съобщение в долния ляв ъгал : "Windows Vista Evulation copy. Build 6001" Какво трябва да означава това? Може ли да се махне?

post-71080-1207648152_thumb.jpg

След инсталация на SP1 на Vista ми стои едно съобщение в долния ляв ъгал : "Windows Vista™ Evulation copy. Build 6001" Какво трябва да означава това? Може ли да се махне?

Може, намираш си фактурата с която си купил Вистата и се обаждаш на поддръжката ма Microsoft

Това според мен ти напомня, че не си си платил за вистата :P .. копието е пиратско нали?

След инсталация на SP1 на Vista ми стои едно съобщение в долния ляв ъгал : "Windows Vista Evulation copy. Build 6001" Какво трябва да означава това? Може ли да се махне?

Незнам каква ти е машината,но ако е 64бит свали си Виста х64 и няма да имаш тези грижи...

Незнам каква ти е машината,но ако е 64бит свали си Виста х64 и няма да имаш тези грижи...

???

Ти прочете ли за какво става въпрос. И за какво сваляне говорим? На мадами? angry.gifangry.gifangry.gif

???

Ти прочете ли за какво става въпрос. И за какво сваляне говорим? На мадами? angry.gifangry.gifangry.gif

Абе малчуган,ти първо иди да се научиш да четеш,тогава мисли за мадами...Това и всяко хлапе го знае ,че този надпис означава ,че Вистата не му е легална..Не се прави на умен,излагаш се...Защото ако му е легална Вистата(още след инсталацията ще иска да се регистрира) и следователно няма да му вади никакви надписи след инстала и на СП9... :brick wall: айде млъкни малко...аман от такива като теб..мисли малко преди да пишеш глупости...или ти въобще не си виждал Windows???

angry.gif

Редактирано от pavel.stoykov (преглед на промените)

Абе малчуган,ти първо иди да се научиш да четеш,тогава мисли за мадами...Това и всяко хлапе го знае ,че този надпис означава ,че Вистата не му е легална..Не се прави на умен,излагаш се...Защото ако му е легална Вистата(още след инсталацията ще иска да се регистрира) и следователно няма да му вади никакви надписи след инстала и на СП9... :brick wall: айде млъкни малко...аман от такива като теб..мисли малко преди да пишеш глупости...или ти въобще не си виждал Windows???

angry.gif

ами то и на нелегалните си има начин ама не му е тук мястото

Абе малчуган...

я виж пак кой е малчугана

Знам ,че има...просто съм дал на човека съвет при който няма да пачва,хаква и т.н.,тоест да се занимава с глупости(защото може и да не знае как..),а си слага една 64бит Виста(ако муго позволява машината) и си решава проблемите с тия неща...

А за малчугана...то се вижда....

п.п. и ако обичаш ,не превръщай на човека темата в поле за изява на твоята некомпетентност...

Не знам обаче се опитах нали с нелегалните работи да я лицензирам както казахте по нагоре но не се маха ама нито ми бави нито нищо. Дали ще пречи ако си стои?

Не знам обаче се опитах нали с нелегалните работи да я лицензирам както казахте по нагоре но не се маха ама нито ми бави нито нищо. Дали ще пречи ако си стои?

Виж сега,тук не му е мястото за тия неща,но ще ти обясня ,когато инсталираш Виста и я "лицензираш с нелегалните работи",тя не се лицензира,а само я хакваш,НО като качиш SP1 в него си има проверка за това дали ти е легална или не Вистата,затова ти я хваща че не е легална(а хакната)и се появява този надпис долу в дясно...

Той едва ли ще ти пречи,но може след 60дни Вистата ти да не запали....(от доста време не съм се занимавал с тая боза и не помня дали спираше наистина)...най-лесния начин да провериш е като си преместиш времето с примерно 4-5 месеца напред...но може да последва реинстал(което не е болка за умиране,тъй като трябва да го пробваш...това така или иначе ще дойде)

Виж сега,тук не му е мястото за тия неща,но ще ти обясня ,когато инсталираш Виста и я "лицензираш с нелегалните работи",тя не се лицензира,а само я хакваш,НО като качиш SP1 в него си има проверка за това дали ти е легална или не Вистата,затова ти я хваща че не е легална(а хакната)и се появява този надпис долу в дясно...

Той едва ли ще ти пречи,но може след 60дни Вистата ти да не запали....(от доста време не съм се занимавал с тая боза и не помня дали спираше наистина)...най-лесния начин да провериш е като си преместиш времето с примерно 4-5 месеца напред...но може да последва реинстал(което не е болка за умиране,тъй като трябва да го пробваш...това така или иначе ще дойде)

Точно такива неща се опитвах да избегна и да налея малко акъл на човека че често пиратстването има силно отрицателни ефекти!!!

Абе малчуган,ти първо иди да се научиш да четеш,тогава мисли за мадами...Това и всяко хлапе го знае ,че този надпис означава ,че Вистата не му е легална..Не се прави на умен,излагаш се...Защото ако му е легална Вистата(още след инсталацията ще иска да се регистрира) и следователно няма да му вади никакви надписи след инстала и на СП9... :) айде млъкни малко...аман от такива като теб..мисли малко преди да пишеш глупости...или ти въобще не си виждал Windows???

angry.gif

Аз отдавна съм се научил да чета, но ти не си се отучил да пиратстваш! А когато аз съм мислил за мадами ти си бил само идея в нечия глава :-)

Точно такива неща се опитвах да избегна и да налея малко акъл на човека че често пиратстването има силно отрицателни ефекти!!!

Аз отдавна съм се научил да чета, но ти не си се отучил да пиратстваш! А когато аз съм мислил за мадами ти си бил само идея в нечия глава :-)

На първото...голяма глупост...ти на някакъв самарянин ли се правиш или???Че точно във форуми като този 99% от това което се обсъжда е за пиратсво(дайте сериен номер за туй или онуй,дайте крак...ръка...таз или какво е там,как да прецакам и още куп неща от този сорт(но ти нали твърдиш ,че можеш да четеш..ама аз питам ..къде?между редовете или ти съветваш всички да отидат да си купят даден софт???Ако ти разгледам постовете да не излезе друго,а?? cool.gif ...хахах...нещо май не сващам ,каква ти е мисълта....Както и да е,ако искаш и можеш да си купиш тази боза наречена Виста,другите може и да не искат....това си е тяхно решение и ако не искаш да даваш съвет ,по-добре подмини темата,но да пишеш глупости за лицензи е някакси смешно...

За второто....няма нужда да ти обяснявам ,дали аз пираствам или не...кой пираства и т.н.Че дори и тия в министерствата пирастват и то доста по-дебело от мен(но това е друга тема)..относно пиратството на който и да е Windows(особено на Виста,ама какво да кажа,никой нормален човек няма да отиде да си купи тоя боклук за 200$ примерно и да му се крашва,бави,мъчи и т.н.машина за която е броил 1000лв(да никой не го кара да го прави,но и никой не може да го спира какво да прави)...ти си купувай легален софт и си щракай...доста хора няма да го правят :) ,особено в тоя Абсурдистан(една ос струва 2 повече от една пенсия например,или колкото една заплата на доста хора)....А къде съм бил ,когато ти си ходил по мадами е без значение,важното е какво си научил от тия мадами....ефекта при теб е нулев...

п.п.Пак ти казвам,ако искаш да се заяждаш с мен,писал съм го по-нагоре,спри да мажеш темата на човека...има си лично за тия неща

SP1 прекратява действието на повечето кракове затова не успяваш да я лицензираш след инсталация на SP1. Не, не ти пречи, но след 30 дни би трябвало (никога не съм виждал какво се случва, когато изтече Trial периода на уиндоус) да престане да работи...

Споровете по темата отдавна са излезли от рамките на цивилизования разговор, така че - предлагам да си починете cool.gif

...относно пиратството на който и да е Windows(особено на Виста,ама какво да кажа,никой нормален човек няма да отиде да си купи тоя боклук за 200$ примерно и да му се крашва,бави,мъчи и т.н.машина за която е броил 1000лв...

Според моят скромен опит , Виста работи напълно нормално и на доста по-слаби машини. На някои от тях в продължение на 7-8 месеца вече. ( като казах "скромен опит" имам предвид някакви си 30-40-ина компютъра)

Знаете ли дали някоя фирма инсталира оригинална Vista Ultimate и колко струва. Аз съм от Русе но често пътувам за София и Бургас ако знаете нещо моля пишете! :-)

Знаете ли дали някоя фирма инсталира оригинална Vista Ultimate и колко струва. Аз съм от Русе но често пътувам за София и Бургас ако знаете нещо моля пишете! :-)

Цената е 199$ без ДДС за ОЕМ версията, т.е. при закупуване на нов компютър. Иначе като ритейл е 319 евро без ДДС, закупува се от регионалния дистрибутор за Русе или фирмата асемблатор с компютъра. Цената за инсталация само на ритейл с драйверите на компа е около 30 лева ;)

Нещо не ми стана ясно какво е ритейл и цената за инсталация на оригинална Vista Ultimate е 30 лв така ли?

Нещо не ми стана ясно какво е ритейл и цената за инсталация на оригинална Vista Ultimate е 30 лв така ли?

Някои софтуерни продукти се продават по два канала: OEM и Retail

Първото означава че ти купуваш версията с някакъв хардуер (например твърд диск) и можеш да използваш софтуера само ако на машината го има този хардуер

Второто е нормална продажба - отиваш в магазина и си купуваш софтуер

Ясно ли е?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.