Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Здравейте! Според мен НОДа е най-добрата защита. Изключително лека и изключително ефективна!!! Преди това съм ползвал основно F-prot, AVG и Kaspersky, който е изключително тромав. От както съм с НОДа мога да кажа, че се родих. От няколко дни съм с Kerio. Може ли някой да ми каже как да спра брояча или да ми даде лек за това??? cool.gif

П.П. Реших си проблема с помощта на phantom!!! :P Хиляди благодарности!

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

NOD32 - модулите и са за всичко...майл, SPYware, и-нет монитор...

незаменима при бровзване на локални медиини сайтове - проваш ли го с касперски/нортон...

Symantec също не е лоша!;за съжаление е няма тук... :angry:

Редактирано от NEW (преглед на промените)

Здравейте! Според мен НОДа е най-добрата защита. Изключително лека и изключително ефективна!!! Преди това съм ползвал основно F-prot, AVG и Kaspersky, който е изключително тромав. От както съм с НОДа мога да кажа, че се родих. От няколко дни съм с Kerio. Може ли някой да ми каже как да спра брояча или да ми даде лек за това??? cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

С какъв продукт на Kerio и коя негова версия си? И какъв брояч искаш да спреш.

NOD32

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм пробвал никога NOD 32, но моля да ми обясните нещо:

колко често трябва да се сменят номерата и паролите на програмата за да се ъпдеитва? Чета в една съседна тема "паролата убита, и тази с бан, пробвайте тази, не работи..."

Здрасти nickfox, става въпрос за защитната стена версия 4.2.0. Като споменах по-горе реших проблема благодарение на phantom. За сега съм много доволен от нея и мисля, че NOD32 + Kerio е много добра комбинация!!! :temperature:

Здрасти nickfox, става въпрос за защитната стена версия 4.2.0. Като споменах по-горе реших проблема благодарение на phantom. За сега съм много доволен от нея и мисля, че NOD32 + Kerio е много добра комбинация!!! :temperature:

<{POST_SNAPBACK}>

Радвам се, че си си решил проблема. Комбинацията между NOD32 и Kerio Personal Firewall 4.2.0 е добра и няма конфликти. Малък конфликт се получава между NOD32 и Kerio WinRoute Firewall with McAfee Antivirus когато е активен вградения McAfee Antivirus Agent, но пък има възможност да бъде интегриран NOD32 или AVG.

Аз съм със Kaspersky 5.0.227 и Kaspersky Anti-Hacker и досега нищо не ми се е лепнало.Тествал съм почти всички антивируси но тази комбинация си остава най добрата защита :baby:

Сега съм с Нод32 и общто взето съм доволен от него, но не мога да разбера, как при проверката на файла с вируси наDr.Web от другата тема за антивирусните, при налични над 600, Нод32 ми хвана 523 и изказа съмнение за още7. Нещто бзех да се съмнявам в нейната ефективност, но няма да бързам да я сменям, докато въпросът не се изясни. Също така искам да попитам дали мога да комбинирам Нод32 с някоя друга антивирусна, апример с BitDefender Professional Plus 9.0.

Сега съм с Нод32 и общто взето съм доволен от него, но не мога да разбера, как при проверката на файла с вируси наDr.Web от другата тема за антивирусните, при налични над 600, Нод32 ми хвана 523 и изказа съмнение за още7. Нещто бзех да се съмнявам в нейната ефективност, но няма да бързам да я сменям, докато въпросът не се изясни.  Също така искам да попитам дали мога да комбинирам Нод32 с  някоя друга антивирусна, апример с BitDefender Professional Plus 9.0.

<{POST_SNAPBACK}>

Две антивирусни програми на един компютър не могат да работят.Още повече че BitDefender e доста тежка.Nod 32 e лека и сканира бързо но точно затова се съмнявам в нея.Ако решиш да я сменяш те съветвам да пробваш с Kaspersky 5.0.227. :hush:

Две антивирусни програми на един компютър не могат да работят.

<{POST_SNAPBACK}>

Искаш да кажеш, че аз като съм с NOD32 и Norton AV 2005 компютъра не ми работи :eek: сигурно работи, защото сам му сложил и резидентните SpyBoot-S&D и Ad-Watch cool.gif

Всичко зависи от конкретните антивирусни програми, но до сега не съм чувал NOD32 да не може да се интегрира с друга АV-програма. ...засега

Все пак NOD32 е сравнително нова програма и за да се наложи на пазара първо трябва да се тества. И понеже никой няма "да си свали гащите" т.е. да си махне любимата АV-програма, то трябва да е съвместима (поне първоначално) с всички (или поне повечето и то най-масовите). Чак след това (когато започне да "лови" по-бързо и повече вируси) може да измести №1. cool.gif

ПС.

Провери си ресурсите, които гълта NOD32 при on-demand сканиране и ги сравни със сканирането на Нортон АV2005. Просто втория издъхва :whist:

Ако трябва да избирам между НОД и Нортън, бих избрал НОД. Но е доста прехвалена НОД32, няма база на сравнение с Касперски, F-Secure и МcAfee. Относно ресурсите - да, нода е лек, за слаба машина би свършила работа. Иначе наистина 2 АВ не могат да работят. Става една кашаница та стой та гледа. Пък и гледам на мания е да се инсталират 5-6 програми като нек'фи си Спайбот Спайсуипър, Ad-wath и тем продобни измишльотини.

Kaspersky 5.0.227 ми пусна вирус, за мен той вече не е надежден.

<{POST_SNAPBACK}>

Сигурен ли си че си я ъпдейтвал редовно?Kaspersky вече имат ъпдейти на всеки час.Аз съм с нея и досега проблеми нямам.Комбинирал съм я с Кaspersky

Anti-Hacker 1.7. cool.gif

Аз съм с :

NOD32

f-prot(само за сканиране)

ad-aware

SpyBot S&D

и компа върви много яко и досега е немало пробив

само не разбирам кви са тия смени на сървъра и тия мъки с NOD 32 дет ги имат някой тука

аз не разбирам много ама я кракнах с NOD32-FiX-v1.3 и си се ъпдейтва редовно

с NOD32 2.50.16 Final съм

cool.gif

ad-aware и SpyBot S&D не са антивирусни.а чистачки за spyware.Защо сканираш със Ф-прот?Сканирай си със антивирусната.Ако и нямаш доверие можеш да сканираш с разни универсални чистачки.Аваст,Mcafee,Nod,BitDefender и някои други имат такива.Ето виж тази тема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=9242 .Тук има два и отделно в моя архив има още.Държа да ти кажа че ако имаш Флашгет и сканираш със чистачката на Mcafee ще ти го делне.Така направи на работата ми :rolleyes:,тези неща няма нужда да ги инсталираш даже.Поздрави!

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

След като NAV 2003 и NAV 2005 се "издъниха" и на трите машини, за които отговарям, от два месеца съм с Avast! v4.6 Professional и поне засега нямам какво да кажа против него. Прави ми впечатление обаче, че макар Касперски да не води класацията, то точно за него няма отрицателни отзиви или поне за него те са най-малко!

След като NAV 2003 и NAV 2005 се "издъниха" и на трите машини, за които отговарям, от два месеца съм с Avast! v4.6 Professional и поне засега нямам какво да кажа против него. Прави ми впечатление обаче, че макар Касперски да не води класацията, то точно за него няма отрицателни отзиви или поне за него те са най-малко!

<{POST_SNAPBACK}>

Само като факт - преди месец бях с Avast Antivirus. Бях невероятно доволен. Поддържа скинове, чисти и открива "всичко"...

Но когато качих Kaspersky Antivirus - ми намери 26 вируса. Мисля че този факт определя коя е по-добрата антивирусна програмка :)

Направил си правилния избор. Обаче тия 26 вируса ... правили ли са ти проблеми?

Направил си правилния избор. Обаче тия 26 вируса ... правили ли са ти проблеми?

<{POST_SNAPBACK}>

Забравих да спомена, че смених програмата, защото нета забавяше, както и компютъра. от 3.2 GHrz се държеше като 2. Изчистих вирусите и отново стана бърз. А най-добрият плюс на Kaspersky е, че ми премахна червея, рестартираш компютъра :)

Мерси, че ме подсети да допълня отговора си ;)

Редактирано от Митака (преглед на промените)

Най-добрата е "Panda Platinum Internet Security 2006 " ! Заслужава си да я има всеки на компа си ! Може да се изприказват свят приказки , но това е най-добрият продукт за мен ! ...И антивирусна програма , и защитна стена , и антиспам , антихакерс , антиSpy , антишерване за мрежа , пренасройва портовете .... и много други екстри ! :clap:

Заслужава си ! До скоро !

P.S.Това е мое лично мнение , взето , след като съм ползвал доста антивирусни програми

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Аз съм с NOD32 и съм много доволен:програмата е изключително лека и надеждна :) .Бях с Symantec Antivirus и като минах на NOD32 се оказа че съм имал цели 7 вируса :) NOD32 е Номер 1 :)

Гласувах за Панда, но в момента съм с Титаниум 2005 4.02.01 и много товари. Освен това има проблем с настройките на защитната стена. От два-три дена пробвам NOD32 и Avast (на РС-та със същите параметри). По-леки са определено. За другото ще кажа по-натам.

До скоро бях с Panda Platinum, но от както инсталирах NOD32 нямам намерение да се връщам на Panda като антивирусно решение. :ph34r:

Моя опит - Работя с нод32 и ф-прот едновременно Двете не си пречат и от една година нямам никакъв пропуск. Понякога сканирам с други програми и нищо. Явно комбинацията е много добра и машината работи много по бързо отколкото с Касперски.

Да добавя ZoneAlarm PRO v6.0

Редактирано от durvo (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.