Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е любимият ви автор?

Featured Replies

не намерих такава тема, ако има, моля да бъда извинена

Всеки, любител на книгите има свой любим автор, кой е вашият? Защо го харесвате? По какъв начин влияе върху вас? Какво в творчеството му ви допада и грабва интереса ви? Споделете мнения и впечатления... :-)

• Отговори 62
  • Прегледи 21,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много интересно. Сега като се замислям не съм чела много неща от един автор, за да имам любим. Обожавам "Брулени хълмове" на Емили Бронте. Но не съм чела нищо друго от нея. А и някак не изпитвам нужда. За мен Брулените са своеобразен връх в литературното творчество и мисля, че с този си роман Емили Бронте е дала достатъчно на литературата. Друго от нея не ми трябва, ако мога така да се изразя.

Долу-горе така стоят нещата с Димитър Димов. Също обожавам "Осъдени души", книга, която съм препрочитала многократно. Много я обичам. Но не харесвам твърде "Тютюн", който така и не дочетох.

В тоя ред на мисли следва да кажа, че ако една книга е достатъчна /а за мен е/ един автор да е голяма работа за мен, то Димов и Емили Бронте са ми любими автори. Също и Катрин Уиндзор с нейната "Вечната Амбър", както и "Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичъл.

Какво ми допада в творчеството на изброените автори по-горе? Т.к. харесвам само по една книга от четиримата /защото съм прочела само по една тяхна Публикувано изображение /, мога да говоря само за въпросните книги и ще кажа, че обичам атмосферата, която са създали, че обичам героите, че обичам начина, по който обичат и по който унищожават с любовта си. И в четирите книги се говори за много силна и много истинска любов, която те кара да настръхваш от различни чувства и това прави авторите на тези книги велики за мен.

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Йордан Йовков И не само защото съм кръстена на героинята му Албена Той е писателя на Душата-и на хора и на животни Винаги плача за кончето Айа-когато чета "По-малката сестра" И за Нонка-момичето от "По жицата"

Наистина е трудно да определи човек кой е любимия му автор.Във всяка възраст човек намира по един такъв.Когато бях дете обожавах Карл Май и Емилио Салгари,като всяко дете.След това,пораснах малко и се зачетох в книгите за бъдещето ни,фантастите.Дъглас Адамс и Робърт Шекли,Айзък Азимов,Клифърд Саймък.Жул Верн заслужава дори отделна статия за влиянието си върху мисленето на будните детски умове.Който е чел творчеството на тези хора знае за какво става дума.Сега ми е трудно да си избера дори книга за четене,няма какво да ме грабне.Не харесвам любовни романи и "Отнесени от вихъра",направо се чудя как Хари Потър някой го чете, след като Толкин отдавна създаде митичния свят на магията и меча.Все още търся любимия си автор,след 33 години ми е все по-трудно.Ако някой го е открил за себе си,да сподели,няма да му се разсърдя.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

ЕДИН е най-велият-Емил Зола,успя да ме разплаче и да ме скъса от смях,само в една книга,чел съм почти всичко негово!!!

• 2 седмици по-късно...

Харесвам творчеството на Балзак и Л. Толствой. Това, което ме грабва е стилът на писане, пренасям се изцяло в средата на тогавашното общество. Особено на Балзак произведенията са доста подтикващи към размишления, и ни най-малко не се е променило влиянието на обществените нрави върху отделния индивид. Това е накратко.

Ерих Кестнер. Има настроение на ведрост, оптимизъм, комични ситуации в книгите му, не мога да го опиша по-изразително. Преди време разбрах, че всъщност е живял в трудни условия (Втората световна), горели са книгите му и бях много изненадана.

Дашиъл Хамет,Агата Кристи,Дж.Стайнбег,Катрин Уиндзор... Публикувано изображение

Робърт Хайнлайн - безспорен лидер сред фантастите. Много добри разказвачески възможности, майсторски изградени сюжети, остроумни диалози и адското въобръжение, което има. Чудомир - невероятен хумор, не съм се смял на никой друг, както на разказите му.

Много е трудно да се отговори на този въпрос, не винаги най-четеният автор е и най-предпочитаният. Чел съм 94 романа на Чейс, дори не много отдавна продадох колекцията си "ан блок", но надали бих се зачел повторно в коя да е от тях. Това важи с пълна сила и за Робърт Лъдлъм, Том Кланси, Джон Гришъм, Артър Хейли, Патриша Корнуел. За това пък бих препрочел, а и го правя често, повестите и разказите на "Уилям Пъртър, наречен О`Хенри" и най-вече кратките като брой страници, но уникални по съдържание повести и разкази на Джером Клапка Джером. Настолна книга пък ми е "Птиците умират сами", от нея винаги може да се научи нещо ново. Чел съм още 1-2 други произведения на Колийн Макълоу, но не останах особено впечатлен. От българските автори - Богомил Райнов, при това не само поредицата за Емил Боев, Вера Мутафчиева, Фани Попова-Мутафова, Димитър Талев, но най-вече неповторимият по размах и философско мислене Антон Дончев с неговата поредица "Сказание за..." и фундаменталното му произведение за кръстопътя на човека - "Време разделно".

• 1 месец по-късно...

Преди около 2-3 месеца щях доста да се чудя на този въпрос, но сега знам със сигурност кой ми е любимия автор - Stephenie Meyer.

Е има и още автори, които харесвам например: Тереза Медейрос, Джоана Линдзи, Джуд Деверо и т.н.

Михаил Шолохов Иван Вазов

Колкото хора, толкова предпочитания. Нормално, така трябва и да бъде. Все пак има автори, които са просто задължителни за прочитане. Не видях някой да спомене Ерих Мария Ремарк. Велик автор с велики романи: "Триумфалната арка", "Трима другари" и т.н. Просто и ясно!

Ами обожавам стихотворенията на Пърси Шели :offtopic_s: От българските писатели съм почитателка на Иван Взаов и Димчо Дебелянов

Колкото хора, толкова предпочитания. Нормално, така трябва и да бъде.

Все пак има автори, които са просто задължителни за прочитане. Не видях

някой да спомене Ерих Мария Ремарк. Велик автор с велики романи:

"Триумфалната арка", "Трима другари" и т.н. Просто и ясно!

"задължителни за прочитане" не е еднозначно с "любим". Разбирам че е твой любим автор, но не е редно да размахваш морализаторски пръст. Съгласна съм, че е велик, но има и други велики писатели, всеки по свой си начин, а според скромното ми мнение целта на темата не е да се изреждат всички от тях.

• 5 месеца по-късно...

Кой на кой автор е почитател? Аз лично съм фен на Нора Робъртс, Дара Джой и Сандра Браун това значе ли че съм отчаена романтичка или просто обичам да прекарвам свободното си време с хубава книга?

Кой на кой автор е почитател?

Аз лично съм фен на Нора Робъртс, Дара Джой и Сандра Браун това значе ли че съм отчаена романтичка или просто обичам да прекарвам свободното си време с хубава книга?

Всеки има право на мнение и всички ние трябва да уважаваме мнението на другите, дори и когато не съвпада или е противоположно на нашето Публикувано изображение

Имам доста любими автори, но най-голямата ми слабост е Джейн Остин. Откакто прочетох за първи път нейния роман "Гордост и предрасъдъци", станах заклет неин фен, може би до гроб Публикувано изображение Докато не си събрах цялата й колекция, не се успокоих Публикувано изображение

Аз в момента събирам поредицата ..в смъртта'' на Нора Робъртс и всички книги на Дара Джой. От Дара Джой първо прочетох ,, Надареният" беше чудесна. Все още когато ми скимне ч прочитам отново.

Аз съм голям фен на Паулу Коелю - кой каквото ще да си говори за него, в човека има много мисъл. Историите на Нора Робъртс също ми харесват, а от BG автори фаворити са ми Д. Димов и Йовков - страшни психолози и добри разказвачи :)

Ах Тери Прачет сега се сещам за Наръчник на галактическия стопаджия много забавна книжка.

Стила му е много добър както и повечето му книги. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.