Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Featured Replies

18622317_10209039013915569_5884126474469009650_n.jpg

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 577,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много." Ал Пачино

• Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и д

• "....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чув

Публикувани изображения

"Ако нацията не се управлява от най-добрите й представители, тя неизбежно ще се задъха и ще изпадне в упадък."

Рафаел Сабатини

Действието без знание е фатално. Знанието без действие е безполезно.

Мери Биърд

"Жаждата за придобиване е проклятието на човечеството."

Рафаел Сабатини

"За разлика от един мъж, една жена никога няма да те докосне по погрешка.,,
Чарлз Буковски

"Ние, политиците, сме заплаха за националната сигурност на България, защото не разговаряме, а се мразим."
Бойко Борисов
"Думата е подобна на изстреляна стрела. И никога не можеш да върнеш стрелата обратно."
Руми

"За победа над корупцията не трябва да се жали да се слагат в затвора провинилите се приятели и роднини."

Ли Куан Ю

"В човешкото сърце винаги остава поне още една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва."

Димитър Талев, "Самуил"

"Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политически неграмотният не чува, не говори, не участва в политическите събития.

Той не знае, че цената на живота, цената на зърното, на рибата, на брашното, на наема, на обувките и на лекарствата зависят от политически решения.

Политически неграмотният е толкова глупав, че е способен да се пръсне от гордост заради факта, че мрази политиката.

Този глупак не осъзнава, че проституцията, изоставените деца, най-големите крадци, лошите политици и корумпираните лакеи на национални и мултинационални компании се раждат тъкмо поради неговото политическо невежество."

Бертолт Брехт

"Не е морално да се подиграваш на хора с недъзи, но е законно.

Не е законно да отмъстиш на насилник, но е морално.

Не е морално и не е законно да забогатееш на публична длъжност без прозрачност на средствата.

И е законно, и е морално да се търси отговорност за безобразията на властимеющите.

Ако има демокрация ...
Ако има законност ...
Ако има морал ..."

Кънчо тойчев

изт.

"Жената никога не забравя мъжа, който е можела да има, а мъжа никога не забравя жената, която не е могъл да има!"

"Един мъж се обича лесно... ако е правилният!"

"Никой не искаше да каже, че не вижда нищо, защото никой не искаше да мине за глупец или за некадърник."
Ханс Кристиан Андерсен, "Новите дрехи на царя"

"Казах някога: за да успееш на този свят, трябва да се преструваш на честен и добър. Но само с едно условие: всъщност да не си нито едното, нито другото."

Александър Балабанов

“…Защото единствените хора за мен са лудите, онези, които са луди за живот, луди за разговори, луди за спасение, онези, които пожелават всичко наведнъж, които никога не се прозяват, нито дрънкат баналности, а горят, горят, горят като приказни жълти фойерверки, разпукват се сред небето, същински звездни паяци, а отвътре блясва синкавата светлина на сърцевината им и тогава всички се стъписват: “Аууууу!”

Джак Керуак, “По пътя”

„Не исках да те целуна за сбогом, това беше проблема, исках да те целуна за лека нощ. Има голяма разлика.”

Ърнест Хемингуей

"В критикари обикновено се превръщат тези хора, които биха станали поети, историци, биографи, ако можеха, но изпробвайки своите таланти в тези или други области и претърпявайки неуспех, са решили да се заемат с критика."

А. П. Чехов

“Не е нужно човек да е много умен, за да е добър. Дори ми се струва, че е точно обратното.” –

Джон Стайнбек, “За мишките и хората”

"… Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка – дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам…“
Алеко Константинов, "Бай Ганьо у Иречека"

FB_IMG_1554578663242.jpg

на 21.03.2019 г. в 8:40, Мойра написа:

"Жаждата за придобиване е проклятието на човечеството."

Рафаел Сабатини

Подкрепям с две ръце ! 

НО ! Следва да се допълни :

Стремежът за придобиване е основата на Живота . Без стремеж към придобиване Животът е невъзможен ! Т.е. изпадаме в другата крайност , която е не по-малко разрушителна .......! (като помощен образ за разбиране може да се посочи анорексията....)

Най-важни са границите !........поддържане на динамично равновесие , само малко повече или по-малко , между границите.... :nono:

Произтича от І-ви закон на Живота (Лакомия) : " Усвоява околната среда за целите на своето съществуване " .

.....при човека , тук важно място заема и Вярата !......като начин за обясняване на незнанието.....

преди 50 минути, Мойра написа:

"… Да ти кажа ли правичката?- И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка – дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам…“
Алеко Константинов, "Бай Ганьо у Иречека"

"Аз обичам супа. Чорбата е турско ядене. Въх оцапах ви бохчата."

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.