Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Ястия с месо и месни продукти


kitty

Препоръчан отговор


Той взе една бирена кутия и я облепи с кайма

 

Обичате ли да готвите? Предлагаме ви една уникална рецепта, която няма да намерите в книгите или в някой кулинарен сайт! Рецептата е авторска и дело на един финландски майстор-барбекю, който от години посещава най-красивите паркове в своята страна и се отдава на любимото си хоби. Приготвянето й е изключително лесно, а крайният резултат е повече от впечатляващ.

Ето как се приготвя:

Трябва ви поне 1-2 килограма кайма по избор, няколко празни бирени кутийки, нарязан бекон, настърган кашкавал и барбекю сос. Взимате една средно голяма топка, която е с размерите на юмрука ви. След което с помощта на кутийките от бира правите дупка в топката. Стараете се каймата да е добре облепила кутийката. Поставете върху каймата две парчета бекон и направете същото с останалите топки от кайма. Изчакайте известно време, около 10-тина минутки и махнете бирените кутии. Запълнете „празното пространство“ с плънка по избор (във видеото е показано как се приготвя тя) и залейте с барбекю сосът. След което настържете кашкавал отгоре и ги поставете на скарата за 20-30 минутки.

bgnews168.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Пилешка пастърма

Ashampoo_Snap_2015.01.11_00h38m09s_006_.

Продукти :

3 филета от пилешко месо
морска сол
2 пакетчета лимонена киселина т.е.общо 14г.
около 700 мл. вода
1 1/2 с.л. сух риган
2 с.л.червен пипер
1 ч.л. кимион на прах
1 ч.л. чесън на прах
1 с.л. чубрица
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
сложете микс от подправки,които са по Ваш вкус

Приготвяне :
Филетата се овалват в ситна морска сол , слагат се в торбичка и се прибират в хладилника за едно денонощие.
През това време солта извлича излишната вода и започва процес на консервиране.
След това (на другия ден) изхвърляме водата,която се е отделила и с помощта на домакинска хартия или салфетка, внимателно попиваме всяко филе от останалата по него сол.
В купа или подходящ съд слагаме водата и разтваряме лимонената киселина.
Слагаме филетата. Оставят се за около 6 часа като се наблюдават да не излезе някоя част от месото извън водата, защото остава червено, а като цяло филетата придобиват бял цвят от "запечатването" с лимонената киселина.
След като са се накиснали достатъчно ги изваждате и отново с домакинска хартия или салфетки попивате много добре като целим да станат възможно най-сухи, за да не изпадат подправките.
В разлята чиния смесвате всички подправки и овалвате всяко филе в тях, като трябва да се покрият плътно и отвсякъде.
С помощта на здрав конец провесваме на сухо проветриво място за около седмица.

Когато подправките не лепнат,а филетата се свият и стават твърди,тогава са готови за консумация.
Добър апетит !

http://cookingtwentyfourseven.blogspot.bg/2015/01/blog-post_11.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Торта от кебапчета

8459960N.jpg

Продукти:

1 кг кебапчета (около 16 бр.)

плънка:
2 картофа
2 яйца
150 гр. извара
150 мл. сметана за готвене
сол
черен пипер

150 гр. кашкавал

Приготвяне:

    Картофите се рендосват и овкусяват.
    Добавят се разбитите яйца, изварата и сметаната.
    Кебапчетата се разрязват на три части и се нареждат  в кръгла тава с махащ се ринг изправени по стените.
    Една трета от тях се оставят за плънката, като се нарязват на дребни парченца.
    На дъното на тавата се слага половината от картофената смес, след това половината от отделените кебапчета, отново картофи и накрая кебапчета.

    Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече на 180 С за 60 мин.
    След което фолиото се маха, поръсва се с настъргания кашкавал и се допича.

http://nagostinaani.blogspot.bg/2015/03/blog-post_16.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

11391369_691402751005509_590744428234151

 

Млечнокиселият сос е чудесен избор за почти всяко ястие. За да ви го докажем, днес ви предлагаме да си приготвите тези апетитни пилешки рулца, за които са ви необходими:
1 глава лук
1 морков
1 ч.ч. грах от консерва
6 обезкостени пилешки гърди
12 лентички бекон
200 мл кисело мляко 3,6%
2 с.л. накълцан пресен копър
черен пипер и сол на вкус

Начукваме пилешкото месо, като отвън го поръсваме с черен пипер и сол. Нарязваме на ситно лука и морковите и ги задушаваме в тиган. Когато омекнат, отстраняваме от котлона и добавяме граха. Върху всяка една от пилешките гърди поставяме по 1-2 с.л. от сместа и завиваме. Слагаме по 2 парчета бекон около пилешкото руло и забождаме с клечки, за да не се разпадне. Поставяме рулцата в намазнена тавичка и печем в предварително загряна на 200 градуса фурна за около 30-35 минути или докато месото се опече, а беконът придобие златист загар. Накрая отстраняваме клечките и сервираме върху сос от кисело мляко, пресен копър и сол на вкус
.
 
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Пиле с бяло вино 

pbv16.JPG
 

Необходими продукти:

3-4 пилешки бутчета
120 г бекон
250 г гъби печурки
500 мл бяло вино
250 мл течна сметана
1 глава лук
4 скилидки чесън
сол/ черен пипер / магданоз
зехтин

Приготвяне:

Нарязваме бекона на филийки. В съвсем малко зехтин го запържваме до получаването на хубав загар и го изваждаме. В ароматизираната от бекона мазнина запържваме бутчетата, които предварително сме измили, подсушили и овкусили със сол и черен пипер.

След като и те получат хубав загар от всички страни, ги изваждаме при бекона. В същия съд доливаме малко зехтин (или предпочитаната от вас мазнина) и запържваме нарязаната на ситно глава лук, а след като лукът стане прозрачен, добавяме и чесъна.

Прибавяме гъбите и разбъркваме няколко пъти, докато и те се запържат леко.

В подходяща тавичка разпределяме бекона, гъбите и бутчетата. Доливаме  виното.
Покриваме ястието с алуминиево фолио и пъхаме във фурната да се пече на максимална температура, докато заври.

След като заври, намалете температурата на около 160 градуса и оставете да къкри съвсем леко за около половин час (Проверете месото да видите дали е готово, трябва да се отделя лесно от кокала). Когато е готово, прибавете една чаша сметана и пъхнете във фурната за още десетина минути.

Сервирайте ястието поръсено с нарязан магданоз за свежест и чаша вино за настроение.

http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2015/10/chicken-in-white-wine-chardonnay.html

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Печено свинско обвито в бекон

thumb_IMG_2574_1024.jpg

Необходими продукти:

1 кг свинско бон филе
6-8 филийки бекон
2 глави чесън
4 стръка пресен розмарин
1 с.л. зехтин
черен пипер на вкус

За маринатата:

1 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
1 с.л. едро нарязан пресен розмарин
1 с.л. семена от копър
1½ ч.л.  сол

Начин на приготвяне:

Смесете в купичка нарязания на ситно чесън, накъсания розмарин, семената от копър, сол и 1 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.

Разнесете сместа за мариноване върху цялото филе. Оставете го в хладилник, най-добре за една нощ.

На следващия ден сложете на дъното на тава за печене клончетата розмарин. Увийте всяко бон филе с ивички бекон, като гледате да покриете цялото месо.

Отстрани сложете разрязаните на половинки цели глави чесън и полейте със зехтин.

Покрийте с фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 60 минути. След това махнете фолиото и дозапечете, докато беконът стане златист - около 20 минути.

Оставете месото да почине за 10-ина минути, след което го нарежете и поднесете с любимата си салата.

thumb_IMG_2587_1024.jpg

http://mishhh-mashhh.blogspot.bg/2016/04/porchetta.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Фрикасе с кюфтенца и печени чушки

13285652_1047160122044528_267624826_n.jp

Необходими продукти :

    3-4 броя печени и белени червени чушки
    500 г овкусена кайма
    масло за запръжка
    2 жълтъка
    250 мл прясно мляко
    200 г кисело мляко  
    2-3 с.л брашно
    сол и черен пипер на вкус
    1-2 стръка пресен магданоз
    лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне:

От каймата се оформят малки кюфтенца, които се сваряват, а бульонът се отделя. Отцеждат се и се оставят настрана. В маслото се запържват нарязаните на ивички червени чушки. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Разбърква се. След това чушките се изваждат и отцеждат. В същото масло се запържва брашното. Жълтъците се разбиват предварително с киселото и прясното мляко. Към тях се добавя бульонът от варенето. Разбърква се добре и се изсипва към запърженото брашно. Бърка се с телена бъркалка, за да се получи хубав и гладък сос. Доварява се до желаната гъстота, като разбъркването продължава. Накрая се добавят кюфтенцата и чушките. Разбърква се и се сваля от котлона. Сервира се топло със скълцан пресен магданоз и лимонов сок на вкус.

http://rusianamihailova.blogspot.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...
 

(Y) (Y) (Y)

Публикувахте от Arti i Gatimit. в 4 юли 2016 г.

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...