Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Ястия с месо и месни продукти


kitty

Препоръчан отговор

Една идея за телешко "Строганоф"

Нужни са ви следните продукти за 1 порция:

Телешко бон филе -0.150кг

Печурки-0,050 кг

Кромид лук-0,050кг

Кисели краставички-0,050кг

Доматен сос-0,100кг

Сметана-0,080кг

чесън,черен пипер,сол,риган,босилек,брашно,бяло вино

Телешкото бон филе се осолява,и се нарязва на малки кубчета,които се овалват в брашно,и се слагат в тиган с мазнина да се изпържат,като хванат лек загар,се прибавя около 50мл бяло вино и се оставя да се позадуши.Прибавя се лука нарязан на едро,и гъбите нарязани на филийки.Всичко това се изпържва,и когато е напълно готово се прибавят киселите краставички,нарязани на ивички,доматения сос (или просто смлени домати)малко чесън,черен пипер,риган и босилек.Оставя се да се изпържи и домата ,и когато всичко е готово се прибавя сметаната ....една минута и е готово. :)

Редактирано от ilein78 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пилешко бутче по Македонски

Пилешка пържола от бут-1бр(около 0,200кг)

Топено пушено сирене-0,050кг

Кетчуп-50мл

Кашкавал-0,050кг

Пресни гъби(печурки)-0,050кг

сол,бял пипер

Изпичаме пържолата предварително на скара,след което я слагаме в подходящ съд за печене,предварително намаслен.

Върху пържолата нареждаме гъбките нарязани на филийки,топеното сирене на кръгчета,и заливаме с кетчупа.Настъргваме кашкавала,и слагаме във загрята фурна за около 10 мин,да се запече кашкавала.Опитайте...става много сочно и вкусно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мариновани агнешки котлети със спаначен сос

Необходими продукти за една порция

Агнешки котлети -3бр(има се впредвид големината им)

Спанак(може и замразен)-0-150кг

Готварска сметана-0,100кг

За маринатата

Зехтин,соев сос,мед,чесън,бял пипер

Объркваме всички продукти за маринатата...и оставяме агнешките котлетчета в нея за около поне 2 часа.

След това ги изпичаме на скара .

Спанака нарязан на ситно ,запържваме до омекване със зехтин,когато е вече готов прибавяме сметаната,и оставяме за около 2минути на огъня.След това се пасирва.

Слагаме изпечените котлети в чиния за сервиране....и заливаме от едната страна със спаначения сос.

Да ви е сладко. :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Барамунди с кокос и бадеми

Комбинацията не е фрапираща на вкус, тъй че не се стряскайте Публикувано изображение

Публикувано изображение

Толкова се чудих дали риба или тиквички да готвя днес, та накрая и двете, едното като гарнитура на другото.

Продукти

Няколко филета барамунди (изчистено е много добре и няма никакви кости)

малко печени бадеми

1 пакетче от малките кокосови стърготини

панировка от готовите за паниране на кашкавал или качамак

сол

малко олио за тигана

Измиваме филетата риба. Подсушаваме и ги посоляваме. Черен пипер не слагам.

В чиния смесваме смлените бадеми, кокосовите стърготини и панировката.

Овалваме филетата в приготвената смес и ги поставяме в нагорещен и леко намаслен тефлонов тиган. Като се зачервят от едната страна, се обръщат и от другата. Стават много бързо.

Може да ги сервирате и със сос от манго, но при мен е задушени зеленчуци и кус-кус.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

телешко филе със синьо сирене - много лесна рецепта Това ястие веднъж го открихме с приятелката ми случайно и ни стана любимо :-) Задушават се 2 големи глави лук в масло. На бавен огън - на мен тогава печката ми не работеше добре и просто ги забравихме, докато се стопи лука в маслото :-) добавя се ситно нарязаното телешко филе (около 500-700 грама). Като омекне, се добавя смес 1:1 от доматено пюре и сметана (от малките кофички заквасена сметана неподсладена). Оставя се малко да покъкри така - около 5-7 минути, и накрая се добавя настъргано или натрошено синьо сирене- колкото да се стопи вътре. Аз го обичам с много синьо сирене - слагам по 100 гр. понякога. Повечето хора го предпочитат с не повече от 30 гр. Сервира се в идеалния случай върху пелмени. ама те са много труд и отделна рецепта, така че може и върху макарони или спагети. Сварени, разбира се :-)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Хрупкави пилешки крилца(пикантни)

Пилешки крилца според желаното от вас количество

Брашно,червен пипер(сладък),червен пипер (лют),чесън на прах,сол-объркваме всичко,като количеството варира според индивидуалния вкус.

Крилцата трябва да са предварително сварени.

Всяко едно овалваме в сухата смес ,и пържим .

Резултат-страхотен

Подробност-сервират се топли,със подходящата студена напиткаПубликувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пилешко с гъби на фурна

Необходими продукти:

1 кг пилешко месо (гърди или филе);

500 г стерилизирани гъби;

250 г сметана;

200 г кашкавал;

мащерка; риган; черен пипер; сол на вкус.

Приготвяне:Пилешкото месо се сварява добре и се накъсва на парченца. Гъбите сенарязват на филийки. В намаслена тавичка първо се нарежда пилешкото, аотгоре се разстила сместта от гъбите и сметаната, подправета с мащеркаи риган. Леко се поръсва с черен пипер и сол, а отгоре се настъргвакашкавал. Запичаме.Ястието се поднася топло.

Публикувано изображение

изт.: vsekidom.com

Редактирано от chain_reaction
Добавен източник. (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

да препоръчате нещо с пилешко/крехко и чисто месо/ за начинаещ готвач и да не е много пилешко ами толкова, че да стигне за трима. благодарско!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Телешко филе със синьо сирене - невероятно вкусно ястие, благодаря на bankite за добрата рецепта.

От трите страници тя ми води класацията за сега, без да съм я пробвала усещам вкуса и.

това защото обичам месо и синьо сирене :cool:

Пиле с портокал е много приятна храна. :clap:

Пилешко месо около 1,500 кг.,сока на един портокал, сока на един лимон, супена лъжица мед, две с.л. тъмен соев сос, скилидка пресован чесън, около 100мл. сметана за готвене, сол.

С този сос се маринова месото, поливате с малко зехтин или олио, 100гр. краве масло - престоява около половин ден в хладилник.

Включвате фурната (не я загрявате предварително) и слагате нареденото в плитка тавичка, предварително мариновано месо да се пече. Печенето трае до 1 и 50 минути.

Към месото поджождат картофи като гарнитура - печени, пържени, варени .... всякакви, също така и задушени - ориз и зеленчуци.

И да не забравяме - Чаша, две сухо червено вино . :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вижте една интересна и новаторска салата

Салата от печено гръдно роле, авокадо и грейпфрут

Продукти за 4 порции:

• 220гр. печено гръдно роле

• 2 бр. авокадо

• 2 бр. розови грейпфрути

• 500гр. рукола

• сок от 1 лимон

• Балсамов оцет

• зехтин

• сол

• черен пипер

За дресинга:

1. Смесват се 3 лъжици зехтин, 2 лъжици балсамов оцет, сол и черен пипер.

Приготовление:

1. Печеното гръдното роле се нарязва на лентички.

2. Руколата се накъсва. Авокадото се обелва и нарязва.

3. Грейпфрутите се обелват, като се отстранява ципата и се нарязват на кубчета.

Всички продукти се слагат в купа за салата и се овкусяват с лимоновия сок и дресинга.

Линк към оригинала

Редактирано от chain_reaction
опит за реклама.... още с първия пост (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Безкрайно ме улесни :P Ето какво ти предлагам аз:

Подготовка: нарязваш филето на хапки и го мариноваш в сос от малко лимонов сок, соев сос и подправки (подходящи за пиле, нищо не каза за подправките, така че както си прецениш) за 2 часа;

1. Сваряваш ориза с малко сол;

2. разстилаш го като канапе в чинията, в която ще го сервираш;

3. отцеждаш месото от маринатата и го запържваш в малко мазнина до златисто;

4. добавяш лук, нарязан на филийки (или може пресен лук на ситно);

5. задушаваш полученото до омекване; при нужда наливаш малко пилешки бульон;

6. добавяш заквасена сметана (предварително малко си я разбъркваш);

7. разбъркваш постоянно в една посока, без да спираш до сгъстяване и на средна или ниска температура;

8. добавяш царевицата (сладка царевица от консерва, количеството – по желание);

9. изсипваш месото със соса върху подложката от ориз;

10.поръсваш с малко магданоз и сервираш. :clap:

Mоже да ползваш и течна готварска сметана, само че може да се наложи да я сгъстиш с малко брашно. :)

Доста време мина от приготвянето му,но имах малка засечка с качването на снимките.Обещах,че ще бъде видяно-изпълних:)

post-182554-1252708231,7_thumb.jpg

Редактирано от Тамио (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Едно страхотно ястие, което много лесно се приготвя и резултатът винаги е повече от отличен.

"Жулиен" в кулинарен аспект означава "нарязан на пръчици". Така се режат зеленчуци (моркови картофи, цвекло и пр. кореноплоди), различни подходящи на консистенция меса, а и всички продукти в:

Пиле жулиен

Продукти:

1 глава лук - нарязана

1 малко бурканче гъби - на лентички

3 малки кисели краставички - на жулиен

1 морков - на жулиен

около 200 гр готварска сметана

2 бр. пилешки гърди (разфасовката, която ползвах, беше около 500 гр, с кост)

сол, черен пипер

Лукът се задушава в олио + малко вода; изважда се и се разстила на дъното на йена глас съд.

В същата мазнина се задушават гъбите - може да се добави малко масълце. Изваждат се и се оставят при лука.

По същия начин се процедира и с краставичките и моркова.

Гърдите (които може преди това да се мариноват в маринатата, която съм препоръчала на Тамио малко по-горе, но абсолютно не е задълже) се режат жулиен и се задушават до побеляване. Понеже не мога да опитвам, леко режа с ножче, за да видя дали е готово. Който яде месо, може направо да си опита. След като е готово, пилето се добавя към останалите продукти, слагат се солта и пипера, леко се обърква. Сметаната се разрежда с малко вода (по желание), изсипва се в тигана (в който сме задушили пилето), разбърква се и залива яденето. Съдът се покрива и се слага в затоплена фурна. Пече се на умерена температура до готовност.

Моят избор за сервиране обикновено е с охладено шардоне.

Резултатът от преди няколко дни:

post-34758-1258670031,27_thumb.jpg

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно...

Ароматно руло от кайма с черни маслини

Публикувано изображение

Необходими продукти:

(за 8 порции)

800 г кайма

2 яйца

100 г черни маслини

100 г печурки

1 глава лук

1/2 ч.ч. галета

2 с.л. кетчуп

2 с.л. сос Уорчестър

2 с.л. олио

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. бахар

1 ч.л. кимион

1 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:

Смесете в купа всичко, без каймата, кетчупа и соса Уорчестър и разбъркайте. След това добавете и тях и размесете добре. Получената смес оформете с леко навлажнени ръце като руло в тава, или направо я сложете в правоъгълна форма за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 50 минути, до готовност.

gotvetesmen.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лазаня с патладжани

Публикувано изображение

Продукти:

2 патладжана

500 гр. кайма

1 глава лук

зехтин

доматен сос

кашкавал

магданоз

риган

червен пипер

кимион

сол

индийско орехче

Начин на приготвяне:

Патладжаните се нарязват на филийки и се запичат от двете страни на фурна, или на тиган с малко сол. Лукът се запържва леко, добавя се червен пипер за цвят. Прибавя се каймата, подправките и доматения сос.

В съд от йенско стъкло омазняваме дъното със зехтин и нареждаме един ред патладжани, един ред кайма - редуваме докато завършим с ред патладжани. Поливаме леко с доматен сос и настъргваме кашкавал. Печем във фурна на 200 градуса докато се разтопи кашкавала. След това махаме капака, за да се запече до цвят златист. Сервираме с кисело мляко.

мммммммм, вкусно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Празничен пай със свинско

Публикувано изображение

Продукти за 6 порции:

2 ч. чаши телешки бульон

1 голяма глава лук, накълцана на ситно

1/2 ч.чаша стафиди

1/2 ч. чаша сушени кайсии

1/2 ч.л. къри на прах

щипка канела

1 с.л. нишесте

1 с.л. вода

400 гр. обезкостено варено свинско месо, нарязано на кубчета

1/2 ч. чаша печени орехи

2 - 3 щипки сол

За тестото:

2 ч.чаши брашно

1 ч.л. сол

1 масло

1/2 ч.чаша студена вода

Начин на приготвяне:

В тенджера смесете бульона, лука, стафидите, кайсиите и подправките. Оставете сместа да кипне и варете на умерен огън 20 минути. Разтворете нишестето във водата и го добавете към сместа. Оставете отново да кипне, след което още 2 - 3 минутки на котлона, до сгъстяване. Отдръпнете съда от котлона, изсипете вътре месото и орехите и подправете със сол.

Пригответе предварително тестото. Смесете брашното и солта. Добавете леко размекнатото масло, на парченца и месете с ръце, докато се получат едри трохи. Добавете водата, за да оформите тестото на топка. Охладете в хладилника за около 2 часа.

Разделете тестото на две и разстелете половината по дъното и стените на формата. Изсипете плънката и покрийте с останалото тесто. Можете да направите различни декорации от него.

Печете 30 - 40 минути, на 200 градуса, до златисто.

Сервирайте пая леко охладен.

zadoma.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Чеснови кюфтенца на фурна

Публикувано изображение

Продукти:

за кюфтенцата:

500-600гр. мляно месо

1к.ч. мокри хлебни трохи

1к.ч. нарязан лук

1/2к.ч. нарязан магданоз

1бр. белтък

1к.л. сол

чер пипер

за соса:

3бр. жълтъци

1к. кисело мляко /500гр/

2скл. счукан чесън

2-3сварени картофа

1к.ч. гореща вода

чер пипер

сол

кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Омесваме продуктите за кюфтенца.Оформяме и оставяме в хладилник да се стегнат за около един час.

Изпържваме кюфтенцата от двете страни до леко зачервяване.Нареждаме в тавичка.Прецеждаме мазнината.

Разбиваме жълтъците с кисело мляко.Прибавяме чесън,1к.ч. гореща вода,чер пипер и сол.

Пасираме картофите и прибавяме млечно-яйчния сос.

Заливаме кюфтенцата и печем до готовност.

Поръсваме с настърган кашкавал и оставяме във фурната докато се разтопи.

nanita-nordina.blogspot.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Спанак с пушени гърди на фурна

Публикувано изображение

Продукти за 4 порции:

1 кг спанак, измит и нарязан на ситно

1 скилидка чесън, нарязан на ситно

200 г пушени гърди или бекон

3 яйца

250 мл прясно мляко

150 г настърган кашкавал

1 с.л. масло

1 к.л. индийско орехче

сол на вкус

черен пипер на вкус

Приготвяне:

1.В загрятото масло се задушават леко спанакът и чесънът. Овкусява се със сол и пипер на вкус.

2.В сух тиган се запържват нарязаните на лентички пушени гърди.

3.Спанакът се смесва с месото и всичко се изсипва в намазана с масло огнеупорна тава.

4.Яйцата се разбиват с млякото и индийското орехче. Яйчната смес се изсипва върху спанака и се запича на 180°С, докато се стегне. Поръсва се с настъргания кашкавал и се допича, докато се зачерви.

menumag.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щрудел от агнешко месо

Публикувано изображение

Продукти за 4 порции:

400 г нарязано на ситно или смляно агнешко месо

1 глава лук, нарязан на ситно

3 с.л. олио

200 г ситно нарязани гъби

2 с.л. горчица

200 г спанак

1 с.л. MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука

1 печена червена чушка

2 с.л. нарязан пресен джоджен

1/2 ч.ч. трохи от хляб

6 кори за баница

3 с.л. топено масло

1 с.л. сусам

Начин на приготвяне:

1.В загрятото олио се запържва лукът до златисто и се прибавя месото. Разбърква се на силен огън 5-10 мин.

2.Прибавят се гъбите, чушката, ситно нарязаният спанак и MAGGI Вълшебен вкус 10 зеленчука. След 5 мин. се отстранява от огъня и се слагат горчицата, джодженът и трохите.

3.Корите за баница се намазват с масло и се слепват по три. В основата на всяка тройна кора се слага половината плънка и се завива на стегнато руло.

4.Рулата се намазват с масло, поръсват се със сусам и се слагат да се пекат за 40 мин. на 180°С, докато се зачервят добре от всички страни. Щруделът се сервира нарязан на парчета.

menumag.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

да препоръчате нещо с пилешко/крехко и чисто месо/ за начинаещ готвач и да не е много пилешко ами толкова, че да стигне за трима.

благодарско!

Пилешки рулца

Публикувано изображение

Продукти:

пилешко месо - пържола от бут 4 бр.

гъби - 200 гр.

топено сирене - 2 триъгълничета

бяло вино - 200 мл.

сол

черен пипер

Приготвяне:

Пържолите се начукват и подправят със солта и пипера.

Гъбите се нарязват на ситно и се задушават в малко масло за кратко. Разпределят се върху пържолите и върху тях се слага по половин триъгълниче топено сирене.

Завива се на стегнато руло и се забожда с клечки за зъби.

Поставя се в тава и се залива с виното. Тавата се покрива с фолио и се пече в загрята фурна.

Накрая фолиото се отстранява, за да се получи запечена коричка.

При сервиране се залива с получения сос.

Гарнира се с картофено пюре.

recepti.gotvach.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Кошнички от кайма

Публикувано изображение

Продукти:

За каймата:

300-500 гр. кайма смес свинска-телешка

1 - 2 филии хляб

1 яйце

кимион

черен пипер

1/4 чаена чаша прясно мляко

Публикувано изображение

За плънката:

2-3 сварени средни картофа

2 яйца

100 мл. кисело мляко

около 200 г кашкавал /твърдо сирене/

1 голям сварен морков

1/2 чаена чаша нарязани кисели краставички

1/4 чаена чаша замразен грах

подправки по ваш вкус

Приготвяне:

Замесва се каймата и се оставя настрани, като хляба се напоява с млякото. Взема се 1 огнеупорна купа /d-17см/. Намазва се с маргарин.

Каймата се разпределя по стените на съда, така че да ги покрие, може при печенето леко да се свие.

Сварените картофи се нарязват на кубчета.

Върху каймата се редят картофите, след това се настъргват 100гр. кашкавал /или може да замените с топено сирене/.

Поставя се нарязания на кубчета сварен морков, поставяме граха, настъргване останалия кашкавал.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и заливаме отгоре, леко разклатете за да може да попие хубаво, и за да може после да се разреже и да не се разпадат парчетата.

Запичаме за около 20-30 мин до златисто или до готовността на каймата.

Готовата кошничка се обръща в чиния.

Публикувано изображение

ghost13honeyandmilk.blogspot.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Пълнени чушки с кайма и картофено пюре

Публикувано изображение

Продукти:

4 големи зелени чушки,тип камби или 8 по-малки

сол

1 средна глава лук

майоран

3 домата

1 с.л. зехтин

300 гр. кайма

2 с.л. дом. пюре

250 мл. зеленчуков бульон или вода

125 гр.картофено пюре на гранули

4 яйца

Приготвяне:

*Изрязваме капачетата на чушките и ги посоляваме

*Приготвяме картофено пюре ,според указанията на пакетчето,което имаме или приготвяме пюре от сварени картофи

*Запържваме лука в мазнината и прибавяме каймата,доматите,нарязани на кубчета и майорана,като бъркаме непрекъснато

*Смесваме леко запържената кайма с картофеното пюре и пълним чушките.Отгоре чукваме по едно яйчице и украсяваме с няколко парченца домати/красиво става ако използваме доматки Чери/

*В тавичка сипваме зеленчуковия бульон,разреден с доматеното пюре,нареждаме чушките и печем около 20 мин. в загрята на 200 гр. фурна.

lasrecetasdegaby.wordpress.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Яйца в месни черупки

Публикувано изображение

Необходими продукти за 4 порции:

8 сварени яйца

600 г сурова наденица

100 г моцарела, нарязана на малки кубчета

2 парчета топено сирене

1 с. л. песто или 1 с. л. нарязан магданоз

2 с. л. настърган кашкавал

1 с. л. хлебни трохи

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се срязват наполовина и внимателно се отделя жълтъкът.

2. Моцарелата се смесва с нарязаното топено сирене, пестото и натрошените жълтъци. От сместа се оформят топки с размер на жълтък, отново се напълват яйцата и половинките се слепват.

3. Каймата на суровата наденица се изважда и се омесва. Разделя се на 8 топки. С мокри ръце всяко яйце се увива в пласт кайма.

4. Яйцата се поставят в намаслена или застлана с хартия за печене тавичка. Поръсват се с настъргания кашкавал, смесен с хлебните трохи и се пекат 15 -20 мин. във фурна, загрята до 200° С.

menumag.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Яйца в месни черупки

Необходими продукти за 4 порции:

8 сварени яйца

600 г сурова наденица

100 г моцарела, нарязана на малки кубчета

2 парчета топено сирене

1 с. л. песто или 1 с. л. нарязан магданоз

2 с. л. настърган кашкавал

1 с. л. хлебни трохи

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се срязват наполовина и внимателно се отделя жълтъкът.

2. Моцарелата се смесва с нарязаното топено сирене, пестото и натрошените жълтъци. От сместа се оформят топки с размер на жълтък, отново се напълват яйцата и половинките се слепват.

3. Каймата на суровата наденица се изважда и се омесва. Разделя се на 8 топки. С мокри ръце всяко яйце се увива в пласт кайма.

4. Яйцата се поставят в намаслена или застлана с хартия за печене тавичка. Поръсват се с настъргания кашкавал, смесен с хлебните трохи и се пекат 15 -20 мин. във фурна, загрята до 200° С.

menumag.bg

Изглежда вкусно!Бих похапнал, с бяло вино или биричка втвоята компания! :rolleyes: Редактирано от shefkata (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда вкусно!Бих похапнал, с бяло вино или биричка втвоята компания! ;)

Наистина са изкушение,ще опитам,надявам се да се справя

:rolleyes:

И едни такивинка ще си направим,ще вървят и те с бяло вино.

Картофени палачинки с пилешко

Публикувано изображение

Продукти за 4 порции:

пилешко месо

4 картофа

4 яйца

250 мл.прясно мляко

брашно за сгъстяване

сол на вкус

1 връзка зелен лук

2 с.л.нарязани зелени подправки

олио

Приготвяне:

Измиват се добре картофите и се сваряват заедно с кората.След това се охлаждат и настъргват на едро ренде.

В купа се разбиват добре с миксер яйцата, добавят се млякото и толкова брашно,че да се получи гъстотата на палачинково тесто.

На ситно се нарязват зеленият лук и подправките, смесват се с картофите и се заливат с палачинковата смес. Овкусяват се със сол. Трябва да се получи смес с гъстотата на кексово тесто. Ако е необходимо, се добавя още мляко или брашно.

На средно силен котлон се загрява тефлонов тиган, намазнен с малко олио, с черпак се сипва от тестото и се изпържват палачинките от двете страни.

Пилекото месо (филе), се нарязва на малки парчета, овкусява се предварително по желание (сол, черен пипер, риган и малко канела), и се запържва леко до златисто.

Добавя се сметана и мариновани гъбки по желание и зеленчуци, къри (въпрос на вкус и предпочитание) и се доизпича във фурна до сгъстяване на сметановия сос.

mama.btv.bg/forum

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави ново...