Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за пълна безплатна защита

Featured Replies

Привет!Помолиха ме да изчистя няколко вирусчета от една локална мрежа с OS XP.В последствие се оказа,че не са чак толкова малко.... Публикувано изображение Предложете ви някакъв пакет т безплатни прогрмаи,които ще помогнат.Благодаря ви предварително...

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

• Отговори 419
  • Прегледи 58,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

АНТИВИРУСНИ ПРОГРАМИ:

StandAlone вирус скенери

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41322

АНТИ-ШПИОНСКИ ПРОГРАМИ:

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИНСТРУМЕНТИ:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=739080

HijackThis

http://www.merijn.org/files/HiJackThis_v2.exe

Специфични средства за борба със зловреден софтуер

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=35594

ОНЛАЙН ПРОВЕРКА:

Обща инструкция за действия при заразяване с вирус

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=26927

• Автор

Благодаря за бързата реакция. Ти кои препоръчваш от всички тези изброени? Става дума за не чак толкова бързи компютри-256 Ram и 2Gh процесор...

Редактирано от kai_99 (преглед на промените)

Благодаря за бързата реакция. Ти кои препоръчваш от всички тези изброени? Става дума за не чак толкова бързи компютри-256 Ram и 2Gh процесор...

BITDEFENDER FREE EDITION 10 няма Real Time модул няма да ти свърши работа,освен да се ползва за скенер за друго не става.Всички останали изброени от B-boy[styLe] са подходящи за 256 RAM.

---- моята препоръка Avira AntiVir PersonalEdition Classic // SpyBot - Search & Destroy 1.5.2.20 Final //---

Поздрави! Публикувано изображение

• Автор

Някои друг ще си даде ли мнението или Avira AntiVir PersonalEdition Classic // SpyBot - Search & Destroy са най-добрия избор....

Подкрепям безусловно Avira AntiVir - ползвам я отдавна на служебния си компютър (Р ІV 1,8 ГХц и 512 МБ памет) и съм много доволен от нея. Леко параноична е, но това определено е за предпочитане пред другата възможност. Определено пази по-добре и от немалко платени програми. Върви безпроблемно и на машина с 256 МБ памет.

Към Spybot имам много резерви, особено по отношение на имунизирането на браузъра, а и Avira AntiVir се справя доста успешно и срещу останалите навлеци. Затова бих препоръчал безплатните a-squared Free или AVG Antispyware Free - нямат защита в реално време, но пък чистят много сериозно и качествено.

Мисля, че пропускаш стената - като безплатен вариант бих препоръчал Comodo Firewall Pro (не се подвеждай по името, безплатна е).

И не забравяй CCleaner - програмата, предназначена за чистене, всъщност върши повече работа от очакваното.

Програмите можеш да намериш в каталога на сайта.

И накрая, но не на последно място, виж в поста на B-boy[styLe] частта

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИНСТРУМЕНТИ:...

С HijackThis трябва да се внимава как се използва.

На сайта http://www.hijackthis.de/ след разглеждането на резултатите от автоматичния анализ трябва да се наблегне на следните обекти:

NASTY

Unnecessary

(no file) missing

Публикувано изображение

Не съм ти предложил Firewall, защото каза че само ще чистиш системата, но наистина няма да е лошо да се инсталира и да се КОНФИГУРИРА и една защитна стена.

Още един глас за Comodo (една от стените с най-добрата anti-leak защита) - имай напредвид че драйверите на тази стена се отчитат от редица anti-rootkit приложения като зловредна активност...но няма място за безпокойство (уж де)

Inspect.sys and Cmdmon.sys belong to the Comodo Firewall. Those are legitimate hooks

За анти-шпионска програма не е лош вариант да се инсталират повече от една такава програма и да се сканира с нея по необходимост.

За анти-вирусна и аз съм за Avira AntiVir.След като ми изтече лиценза за Kaspersky не ми се играеше да си търся нов ключ и качих нея за алтернатива (преди много време я бях ползвал - даже още преди закупуването на AntiVir от AVIRA, и от няколко месеца и правя сериозни проучвания и съм много доволен).

Но трябва да спомена и една негативна случка от нея на която аз не съм бил потърпевш.Вчера си тръгвам от работа вечерта и всичко О.К.Днес пристигам на обяд и гледам всички настройки по офис компютъра разбъркани.Питам системния администратор какво се е случвало и той казва че Avira-та правила мизерии и я деинсталирал...
Почудих се какво ли може да се е случило (на този компютър работим доста хора като повечето от колегите не са много в час с PC-тата)...

Вчера заварих колегите да дърпат някакви файлове от торенти и понеже бях настроил Avira-да трие веднага евентуално намерените вируси и да не изкарва излишни предупреждения които могат да стресират другите членове на екипа отварям папката с карантината и логовете всеки ден да видя какво е състоянието от извършените процедури гледам 3 изтрити инфектирани файла, но не от защитата в реално време а от планувана проверка на съдържанието на хардиска.Казвам си тя си е свършила работата и всичко си работеше спирам аз компютъра и си тръгвам...и както вече казах на обяд на другия ден все едно бомба е паднала вътре...Админа ми казва че компютъра се държал странно, не искал да стартира - явно е имало токов удар и UPS-а не се е справил и си е помислил че е от захранването...ръчкал струвал, подкарал машината, заредил О.С. направил втори акаунт, деинсталирал AVIRA - каза че не искала да се деинсталира по нормалния начин (а той не е използвал специализирания инструмент за премахването и от сайта на производителя...предполагам дори не е подозирал за съществуването му) и явно я е махнал през другия акаунт и всичко се оправило...Даже с Avira не позволявала да се избере Properties на Network Connection-а...Казва ми че доста се учудил че след като я махнал всичко си дошло на мястото (бях я качил на 2-компа с добри настройки и последни версии на ядрото и вирусните дефиниции и каза че след премахването и от двете машини поведението им вече не било странно и неадекватно).Странно при положение че вече няколко месеца всичко си работеше перфектно...но дори и на нашата машина да е имало негативни последици предполагам са били сбор от доста фактори а за втората машина е било по-скоро внушаване и прищявки на девойките които работят на него...Естествено че се подразних, но кой знае може и тя (Avira) нещо да се е сбозила наистина (някой колега да е направил грешна настройка, да е прекалено нов вирус - не обърнах внимание на изтритите файлове), може пък да е изтрила някакви важни системни файлове ако са били "инжектирани" от съответния вирус - няма значение и е качил F-PROT 3.16f (по архаична не успял да избара)...Така е като и той си има пристрастие и лични впечатления (според мен този антивирус работеше качествено през 2003 и поне ако ще е с F-Prot да беше потърсил лек за 6-та версия) и изобще не може да ме убеди че върши работа (той така говореше и защитаваше Panda - бързо я ,махна, NOD32 - в началото се борила като "прасе с тикви" демек много добра, но понеже фиксовете не действали и е минал на F-prot...и се аргументира че едва ли не била много добра, защото му спирала едни вируси който се опитвали да влязат чрез pop-up в www.imageshack.us (не че ако ползва Mozilla Firefox с Adblock Plus и NoScript щеше да има проблеми. но както и да е...Много бил доволен че му спрял червеи от рода на Warezow и Tibs - да коварни паразити, но това нищо не доказва.Версия 3 е доста бедна откъм функции...а да не говорим че проверява и малко количество файлови формати...Иначе е голям спец (признавам си) особено по хардуер, мрежово администриране (най вече линукс - може би и затова не е на ТИ с антивирусния софтуер;)) и т.н. но за антивирусен софтуер предпочитам да не го слушам...Та просто ми е чудно какво е станало...

Аз пък се гордея с нея...В нас нарочно инсталирах един вирус, който направи куп модификации и спря програмата от system tray - или той така си мислеше...беше махнал само процеса на иконата на програмата - avgnt, но не и модулите за защита (не забравяйте че тя си има самозащита на процесите и конфигурацията си от вируси подобно на SELF DEFENCE при Kaspersky) и набързо се разправи с него...е и с помощта на редица други инструменти, но това не е важно...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

...понеже бях настроил Avira-да трие веднага евентуално намерените вируси...

Мисля, че проблемът е точно в тази настройка, предпочитам да виждам какво програмата се кани да изтрие. А и за мен плановите сканирания са чиста загуба на време - за целта има онлайн скенери.

Примерът, предоставен от B-boy[styLe] е интересен. Вярно е, че всяка програма си има своите издънки, трудно бих повярвал на противното.

Не съм ти предложил Firewall, защото каза че само ще чистиш системата, но наистина няма да е лошо да се инсталира и да се КОНФИГУРИРА и една защитна стена.

Би ли помогнал с това как трябва да се конфигурира правилно една защитна стена.

Поздрави.

Редактирано от KROMAZON (преглед на промените)

Заглавието на темата е едно, а въпросът - друг. Нищо не пречи да използваш и Hiren's. Опита ли да чистиш по мрежата през Линукс? В бъдеще може да инсталираш някой Линукс и после XP на различни дялове на една машина, ако не държиш да метеш боклуци само като админ на локалната мрежа.

Би ли помогнал с това как трябва да се конфигурира правилно една защитна стена.

Поздрави.

Разгледай ТУК

Поздрави! :)

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Автор

Заглавието на темата е едно, а въпросът - друг. Нищо не пречи да използваш и Hiren's.

Опита ли да чистиш по мрежата през Линукс? В бъдеще може да инсталираш някой Линукс и после XP на различни дялове на една машина, ако не държиш да метеш боклуци само като админ на локалната мрежа.

Предложих много отдавна Линукс,но въпросните компютри са подарък от МОН...Днес си поизчистих с Аваст,но борбата със злонамерения код продължава...

Предложих много отдавна Линукс,но въпросните компютри са подарък от МОН...Днес си поизчистих с Аваст,но борбата със злонамерения код продължава...

Ако е за домашно ползване, avast e безплатен - внимавай с това. Хм, виж някоя чистачка за спай и троянци. Гледай да е Freeware и/ или Open Source. Ще помисля по въпроса...

Avast + Comodo Firewall Pro + Process Guard + 2IP Net Monitor - максимална и комплексна защита с 4 безплатни програми - с отлично сработване и без загуба на производителност- при правилни настройки на изключителната защитна стена ! Поздрави

Avast + Comodo Firewall Pro + Process Guard + 2IP Net Monitor - максимална и комплексна защита с 4 безплатни програми - с отлично сработване и без загуба на производителност- при правилни настройки на изключителната защитна стена ! Поздрави

Май пишеш без да гледаш коментарите по темата. Taка наречената "домашна" (home) версия на avast е безплатна за домашни потребители и не е безплатна за търговска употреба. Не е общо казано безплатна, виж по-горе какво съм написал. :)
  • 2 седмици по-късно...

Съгласен съм с Mithu - ако аз трябва да избирам - бих инсталирал Avira AntiVir PersonalEdition Classic + Spyware Terminator 2.1.1.314 +Comodo Firewall Pro . Не бих се отказал и от Process Guard 3.150 - става малко сложно - но се сработват и подсигуряват - говорим за комплексна защита все пак ..... Оптималната комплексна защита чрез безплатни програми е основна тема за коментари в много сродни форуми ... Засега тази комбинация от програми изглежда най-предпочитана -сравнено с много други възможни решения - но нещата пак са си личен избор....Например един познат не ще и да чуе за други възможности освен сборна комбинация от безплатни програми на Comodo....Поздрави

• 5 седмици по-късно...

Avast home edition + Spybot search.....

И коя защитна стена ще добавиш -с цел пълна защита .... Чакаме от Аваст да я доразработят.... Поздрави

И коя защитна стена ще добавиш -с цел пълна защита .... Чакаме от Аваст да я доразработят.... Поздрави

Ако добавят и FireWall ,мммм много апетитно ще е ,но едва ли....препоръчвам за начинаещи вградената Windows FireWall

Поздрави! :cheers:

Ако добавят и FireWall ,мммм много апетитно ще е ,но едва ли....препоръчвам за начинаещи вградената Windows FireWall

Поздрави! :rolleyes:

А за неначинаещи - проваля се тази стена при повечето тестове на външни и вътрешни атаки - зная - могат да я подобрят - но трябва и да искат... Явно се съсредоточават над други неща .... Поздрави
  • 3 седмици по-късно...

здравейте вчера си преинсталирах компа и сложих Аваст4.8 хоме и искам да знам има ли смисъл да сложа Авира-та (безплатната),защото чета рарзличнни мнения едни казват ДОБРА други Не е добра :huh:

здравейте вчера си преинсталирах компа и сложих Аваст4.8 хоме и искам да знам има ли смисъл да сложа Авира-та (безплатната),защото чета рарзличнни мнения едни казват ДОБРА други Не е добра :huh:

Тук не е мястото на поста ти ... но сложи си Avira възможно по нова версия ... аз в момента я нямам на месец по веднъж давам (инсталирам) и по 5 6 вируса хваща а аваст цяла година да ти стои нищо няма да хване освен Backodoors в някои програми ...

здравейте вчера си преинсталирах компа и сложих Аваст4.8 хоме и искам да знам има ли смисъл да сложа Авира-та (безплатната),защото чета рарзличнни мнения едни казват ДОБРА други Не е добра :wub:

НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ДВЕ АНТИВИРУСНИ ЕДНОВРЕМЕННО...(Особено с активирана защита в реално време).

Препоръчвам Avast! 4.8 + SpyBot - Search destroy + Comodo FireWall За платенита защита знаете предпочитанията ми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.