Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за пълна безплатна защита

Featured Replies

Comodo + Avast Home напълно достатъчно.Дори бих казал Avast + стената дори на XP SP3 стига да не ползваш кракове и посещаваш нормални сайтове.

И не влизаш в темата за Ловенето Публикувано изображение не сваляш непознати неща пращани по Скайп с уверението "Това работи мнооо яко"

И не влизаш в темата за Ловенето Публикувано изображение не сваляш непознати неща пращани по Скайп с уверението "Това работи мнооо яко"

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

• Отговори 419
  • Прегледи 58,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това, което ми прави впечатление от преглеждането на различни тестове за стени е, че от интергрираните пакети /антивирус +стена/ единствено Касперски и Нортон присъстват винаги в топ 10. Тук- таме се мярка ESET Smart Security и Mc Afee. Останалите места в топ 10 се заемат от самастоятелни стени. От тук може да се направят няколко извода:

1. Ако се търси интергрирано решение /което винаги е платено/ то тук най си струва да се заложи на Касперски или Нортон.

2. Ако се търси най-оптималната защита /платено решение/ то може да се избира из между най-добрите стени- Online Armor Personal Firewall, Outpost Firewall Pro 2009, ZoneAlarm Pro 2009, комбинирани с най-добрите антивирусни- Avira, Gdata AVK, Nod32, Kaspersky, Symantec, Mc Afee

3. Ако се търси пълна безплатна защита /нещо, което май повечето които сме тук, търсим/ то може да се избира измежду най-добрите безплатни стени- Comodo,Online Armor Personal Firewall Free, PC Tools Firewall Plus, Ashampoo Free, комбинирани с безплатните антивирусни- Avira Free, AVG, Avats.

4. Има е още един междинен безплатен вариант- стените от т.3, комбинирани със промоционален антивирус от изброените в т. 1 и 2.

Лично аз за момента съм решил да се спра на вариант 4.

П.С. Тук искам да вметна, и да се съглася с някои от вас, че наистина Каспрески е може би най-доброто решение, подчертавам- като интергриран пакет! Като чист /самостоятелен/ антивирус- не е! На "един кантар" е с доста антивирусни /нещо което го видяхме и в обработкана на тестовете/, като с нещо превъзхожда другите, с нещо отстъпва!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Не знам защо всички забравят за " Бесплатная антивирусная защита Касперского для Я.Онлайн " доста хора са я качили в комбинация с безплатната Comodo и цепи мрака :beer:

http://online.yandex.ru/?from=kaspersky

http://online.yandex.ru/kav/update

Не съм пробвал комбинацията и май ще го сторя на виртуалката.

Ами защото е на Рyски

Инсталирах КасперскиЯндексОнлайн така нареченият безплатен продукт разпространяван от Яндекс

Споделям с Вас впечатлението си от продукта.

Като начало искам да се извиня за ПРЕДОВЕРЯВАНЕТО на колегите ползвали го,и че го препоръчах изобщо.Не го препоръчвам ЕТО ЗАЩО:

1.Инсталирах Касперски Антивирус и Яндекс Онлайн свален от ТУК

В процеса на инсталация не ми поиска никакъв активационен код,първо ми излезе инсталираният Яндекс и едва тогава започна инсталацията на Антивируса свърза се със сървара на Касперски Лаб сам и се активира.

Добавям,че нямаше никаква друга защита в това време освен стената на ОС Windows XP SP 3 със всички нови ъпдейти.

Програмата не се активира по никакъв друг начин освен чрез код получен от сървара или ръчно със сваленият от ТУК

Това е страхотен минус според мене,защото лично аз предпочитам като начало да си активирам програмата ползвайки сваленият ключ от сайта на Касперски Лаб ПРИ ИЗКЛЮЧЕН интернет.

2.След рестарта програмата се обнови нормал и ми поиска нов рестарт.

Стартира се доста по късно от Яндекс Онлайн :handshake: Според мене би трябвало да е обратното,НО нали се разпространява БЕЗПЛАТНО именно от Яндекс така,че ясно защо е така.Преглътнах го с една цигара...

3.Пробвах програмата в различни сайтове.Държи се прилично и не ми бави трафика,не това мошината.То,на мене това никога не се е чуствало особен след като захвърлих всякакви "стимулатори" за ОПТИМИЗИРАНЕ Публикувано изображение

Заплахите засича нормално и с характерният си нрав-агресивен.

4.Интерфейсът - версия 7...321

5.Липсващи модули все пак е безплатна:

-- Проактивката я няма - МИНУС

-- Не забелязах да има възможност за избор на действие на Антивируса при засичане на заплаха да прекъсне връзката или при сваляне да изтрие заплахата - това го има само при модулите за проверка.Може да се подмине.

6.Непрекъснато ме дразнеше надписа,че имам заплаха / горе в логото / а именно,че Антивируса се старира със включени всички други опции на Яндекс.Включих ги и пак си остана.

7.Реших да мина към следващата стъпка => инсталиране на Comodo,като защитна стена.Дадената комбинация е препоръчвана от доста колеги през тази година.Реших и аз да пробвам и не съжалявам.

Какво беше учудването ми като видях колко подозрителни връзки прави Яндекса,освен че ми промени търсачката ...явно това си е рекламен софтуер и затова беше разкаран от компа.

8.Пробвах поправка на Касперски,деинсталирах Яндекс и опитах да деинсталирам след това КАВ - ядец НЯМА ТАКОВА приложение,а папката си стоиииии Публикувано изображение след всичките перипетии и емоции които ми създаде реших да си деинсталирам Кав със спец инструмента.Затворих Кав,махнах кабела на нета и старирах деинсталатора.Излетя от компа ми начаса Публикувано изображение За пръв път ползвам така този инструмент.После деинсталирах Яндекс и онова тулбарче и рестартирах.Оказа се,че ми е променил началната страница и въпреки,че бях махнал отметката и търсачката

Това е и сега моят съвет.Не вярвайте на писаното НА никого а пробвайте на виртуалка като мене,че после да не съжалявате.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Инсталирах КасперскиЯндексОнлайн така нареченият безплатен продукт разпространяван от Яндекс

Споделям с Вас впечатлението си от продукта.

Като начало искам да се извиня за ПРЕДОВЕРЯВАНЕТО на колегите ползвали го,и че го препоръчах изобщо.Не го препоръчвам ЕТО ЗАЩО: ....

В такъв случай, няма да е лошо да си редактираш и предните няколко поста, че току виж някой се подведе по тях преди да е стигнал до съществения.

• 2 седмици по-късно...

Comodo Internet Security и Comodo BOClean работят отлично заедно с настройки по подразбиране - само трябва да се преценява какво се разрешава. За домашно ползване този безплатен максимум е по-добре справящ се от доста платени продукти. Поздрави

А с RISING AV FREE EDITION + Online Armor free преди месеци така и не видях установен вирус ! Заради този куриоз отново са на линия при един компютър. Тези програми си допадат, сработват се и ще проверявам общата им стабилност. С тях все едно съм в безвирусна среда - това е сериозна екстра-няма да ме занимават с разни странни съобщения- примерно като Касперски,Панда и т. н. Нали системата лети с тях... Поздрави

А с RISING AV FREE EDITION + Online Armor free преди месеци така и не видях установен вирус ! Заради този куриоз отново са на линия при един компютър. Тези програми си допадат, сработват се и ще проверявам общата им стабилност. С тях все едно съм в безвирусна среда - това е сериозна екстра-няма да ме занимават с разни странни съобщения- примерно като Касперски,Панда и т. н. Нали системата лети с тях... Поздрави

Сам си пишеш вече и сам си отговаряш...Ту плюеш Rising, ту го хвалиш...Май и ти не знаеш какво искаш, но изглежда това не предизвиква особен интерес, тъй като повечето са ти свикнали със "стилът" на писане. Всяка Операционна Система без наличието на зловреден код ще лети, но специално Rising не е никак лека...С нея и без вируси ще лети с тухли 4-ки на крилата...Да не говорим, че Online Armor забавя стартирането на Windows като това не е само мое мнение. От Rising пък имат да добавят в дефинициите си доста екземпляра (особено от rogue общността)...Колкото и безопасни да са (според [MPOWER])...определено се усъвършенстват...В комбинация с тези rootkit-ове в тях като TDSS се получава "неочаквано добра комбинация" (2-3 в 1)... Публикувано изображение

Да,да,направо без интернет си останал,странни съобщения няма,има непонятни за теб!

И в тази тема ли ще спамиш?

Да,да,направо без интернет си останал,странни съобщения няма,има непонятни за теб!

И в тази тема ли ще спамиш?

Миналата седмица намерих платения Rising със свито чадърче - знаете какво означава...Не е за хвалба. А безплатния не зная кога ще установи пред мен първи вирус - това ми е просто любопитно. Да- доста програми постоянно съобщават странните си "предположения" - а непонятното става понятно- ако можеш и знаеш как да провериш. Поздрави

Миналата седмица намерих платения Rising със свито чадърче - знаете какво означава...Не е за хвалба. А безплатния не зная кога ще установи пред мен първи вирус - това ми е просто любопитно. Да- доста програми постоянно съобщават странните си "предположения" - а непонятното става понятно- ако можеш и знаеш как да провериш. Поздрави

Публикувано изображение

Какво ми хвалиш безплатният продукт,след като платеният допуска това Публикувано изображение Не заблуждавай хората TNN :lol6:

...От Rising пък имат да добавят в дефинициите си доста екземпляра (особено от rogue общността)...Колкото и безопасни да са (според [MPOWER])...определено се усъвършенстват...В комбинация с тези rootkit-ове в тях като TDSS се получава "неочаквано добра комбинация" (2-3 в 1)... Публикувано изображение

Точно в десятката.Потвърждава го горната снимка :wors:
http://www.virscan.net/report/10ab50eef82f...0bc417b642.html Можеш да намериш това haha.exe и да пробваш Касперски или Панда.http://www.spywareremove.com/removeHahaTrojan.html - а това е за всеки случай. Толкова ли е трудно да се разбере - всеки с нещо е изпреварил останалите... Поздрави

Базата с дефинициите му няма да се развие скоро...Резнали са му крилцата отвсякъде...Дори в този списък го няма:

http://uploadmalware.com/vendors.php

Трябва да се вложат повече средства и усилия в тази насока, ако не иска да е все догонващ...Времето на реакция е важно нещо в света на информационната сигурност ! :angry:

Базата с дефинициите му няма да се развие скоро...Резнали са му крилцата отвсякъде...Дори в този списък го няма:

http://uploadmalware.com/vendors.php

Трябва да се вложат повече средства и усилия в тази насока, ако не иска да е все догонващ...Времето на реакция е важно нещо в света на информационната сигурност ! :go ahead:

Име на хост uploadmalware.com Интернет доставчик NETDIRECT Frankfurt, DE

Държава Германия Код на държава DE (DEU)

Град Frankfurt Am Main Регион Hessen

IP адрес 89.149.227.36 Пощенски код Неизвестен

Знаме Географска ширина 50.1167

Местно време* 27 Dec 2008 22:02 Географска дължина 8.6833

Обаче за китайската мегаломания Германия е нещо не на преден план. Кога ли ще видя първи вирус с този безплатен Rising !? Чак пък такова безхаберие към реалната действителност ... Не бъркайте личното ми любопитство с препоръки или нещо подобно... Поздрави

...................................

Обаче за китайската мегаломания Германия е нещо не на преден план. Кога ли ще видя първи вирус с този безплатен Rising !? Чак пък такова безхаберие към реалната действителност ... Не бъркайте личното ми любопитство с препоръки или нещо подобно... Поздрави

Кажи кога почваш да го пробваш този китайски гранд Rising. След като кажеш, че си готов, аз ще го инсталирам барабар с Online Armor FREE. Вече се натрупаха маса хубави линкчета в темата "На кого колко му лови...". Нали знаеш, че няма да пропусна абсолютно нищо, ако Rising се издъни?

Кажи кога почваш да го пробваш този китайски гранд Rising. След като кажеш, че си готов, аз ще го инсталирам барабар с Online Armor FREE. Вече се натрупаха маса хубави линкчета в темата "На кого колко му лови...". Нали знаеш, че няма да пропусна абсолютно нищо, ако Rising се издъни?

Nologo, те сега са пред мен - искам безплатният Rising поне един вирус да хване - да ми го покаже - указал съм да ме пита, но той не изпълнява.Оттук започва любопитството ми - той може да се свързва с колкото желае китайци- мога да ги отброявам, ако ми се занимава с глупости. Мистериозното си е интересно ! Затова пак е на линия -а аз изобщо не ги хваля. Поздрави

Nologo, те сега са пред мен - искам безплатният Rising поне един вирус да хване - да ми го покаже - указал съм да ме пита, но той не изпълнява.Оттук започва любопитството ми - той може да се свързва с колкото желае китайци- мога да ги отброявам, ако ми се занимава с глупости. Мистериозното си е интересно ! Затова пак е на линия -а аз изобщо не ги хваля. Поздрави

Според мен няма нищо мистериозно, като начало ето ръководство за работа с Rising Antivirus: Rising Antivirus 2008 (User Manual) English (МS DOC файл). Има възможност да се показват разни карантини, логове и т.н. Но май е по-добре е да се пише за резултатите в темата: Мнения за Rising Antivirus.

След 6 месечно търсене на най-добрата защита,тесването на 20-на продукта и много разочарования открих това което търсех и съвета ми е COMODO Internet Security Free + едномесечно посещение на ”Сигурност и антивирусна защита” за обучение кое,как,защо,кога и т.н. няма друг начин всичко си има цена,но това се отнася и когато се ползва платена защита.

След 6 месечно търсене на най-добрата защита,тесването на 20-на продукта и много разочарования открих това което търсех и съвета ми е COMODO Internet Security Free + едномесечно посещение на ”Сигурност и антивирусна защита” за обучение кое,как,защо,кога и т.н. няма друг начин всичко си има цена,но това се отнася и когато се ползва платена защита.

Браво. А сега измисли пълна безплатна защита за някой, който си няма и понятие от компютри Публикувано изображение

След това измисли пълна безплатна защита за човек, който си има понятие горе-долу от компютри, но CIS и въобще Comodo му се струват дразнещи и досадни Публикувано изображение

Редактирано от bogidan4o (преглед на промените)

Браво. А сега измисли пълна безплатна защита за някой, който си няма и понятие от компютри Публикувано изображение

След това измисли пълна безплатна защита за човек, който си има понятие горе-долу от компютри, но CIS и въобще Comodo му се струват дразнещи и досадни Публикувано изображение

Такова чудо не съм открил все още,но след като един път се обучи CIS и му се задъдът правила забравяш че е там,а защитата му е много над всички платени.

Comodo Internet Security може да предотврати, предпази или попречи на зараза в операционната система (prevention). Но според мен за качествата на програмата за откриване на зарази (detection) е още рано да се говори. Може да звучи глупаво на български език това сравнение на две думи prevention-detection, но понякога има съвсем простички обяснения.

Comodo Internet Security може да предотврати, предпази или попречи на зараза в операционната система (prevention). Но според мен за качествата на програмата за откриване на зарази (detection) е още рано да се говори. Може да звучи глупаво на български език това сравнение на две думи prevention-detection, но понякога има съвсем простички обяснения.

След като се спазят простите задължителни правила да се свалят всички програми от официалните сайтове и се инсталират само проверени и утвърдени програми а не всичко което изкочи в нета пред нас всичко ще бъде наред.Създателите на Comodo Internet Security са наясно че такива потребители никоя програма не може да ги защити и правилно са насочили усилията си в най-правилната посока за мен.А за заразяване от сърфиране в нета когато ползваме CIS е невъзможно пробвал съм го както би го ползвал безрасъден потребител без никакви познания.Вижда се много ясно че всички засичащи платени програми имат огромни пропуски на мен ми омръзна от разочарования,тази гоненица няма да спре никога докато има неосведомени потребители.Авира е най-ловящата и пак натрупах 14 зарази на харда:

Публикувано изображение

Това засичане не ме устройва.

Исках за себе си да проверя дали RISING AV FREE EDITION + Online Armor free са възможна алтернатива на безплатните продукти на Comodo. Бързо се убеждавам - нещата са несъпоставими. Китайският антивирус и стената от Австралия изпаднаха в серия въпроси-блокирания и взаимно недоверие и последва "бърз развод" - деинсталирах ги. Rising стигна чак дотам да ми блокира браузърите когато аз ги стартирам и да ги "освобождава" след около 15 секунди- бях коригирал настройките му на висока сигурност. А Online Armor free също може да поставя нови рекорди по количество на въпроси с блокирания. Но подобни неща са нетърпими. Сега на тази ОС възстановявам инсталирането на безплатните продукти на Comodo. Поздрави

Исках за себе си да проверя дали RISING AV FREE EDITION + Online Armor free са възможна алтернатива на безплатните продукти на Comodo. Бързо се убеждавам - нещата са несъпоставими. Китайският антивирус и стената от Австралия изпаднаха в серия въпроси-блокирания и взаимно недоверие и последва "бърз развод" - деинсталирах ги. Rising стигна чак дотам да ми блокира браузърите когато аз ги стартирам и да ги "освобождава" след около 15 секунди- бях коригирал настройките му на висока сигурност. А Online Armor free също може да поставя нови рекорди по количество на въпроси с блокирания. Но подобни неща са нетърпими. Сега на тази ОС възстановявам инсталирането на безплатните продукти на Comodo. Поздрави

Това как да го разбирам,че прибързваш с изводите!

Съгласен съм с Вас - но многокомпонентният безплатен Rising за XP SP3 повече харесва Online Armor FREE и аз се съобразявам с това. Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.