Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за пълна безплатна защита

Featured Replies

Извенете ме. Може би поста ми не е за тука , но колко антивирусни програми е хубаво да имам на компютъра ? Една или повече ?

• Отговори 419
  • Прегледи 59k
  • Създадено
  • Последен отговор

Извенете ме. Може би поста ми не е за тука , но колко антивирусни програми е хубаво да имам на компютъра ? Една или повече ?

Само една антивирусна програма трябва да има.

Греша ли ??? Публикувано изображение

Да ,Комодо ще става все по-добър с постоянното си питане какво да прави :)

Антивирусната не ми харесва !Неможе да се сравнява нито с Касперски нито с Авира или Нортон.

Защитната стена може.Тя засега е най-добрата! Но докога ?

Даже Касперски напредва много повече отколкото Комодо.

Колкото и да настройваш Комодо защитната стена, винаги ще те пита!Което е доста досадно.

Аз бях се спрял на нея, обаче когато майка ми седна на компютъра и Комодо почваше да я пита за всичко (тя не разбира толкова от компютри)И тя вика какво е това да ме пита през 10 сек. какво да прави Публикувано изображение

Касперски си върши работата перфектно.Аваст и Авира също.Така, че не подценявай другите АВ.

@asdfag ще Ви помоля,да пишете аргументирано в съответните теми,този пост няма връзка с темата:

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 2), допитване..

Коя Firewall програма предпочитате и защо?

Няма ли ?Еми аз мисля съм писал в последното изречение, че предпочитам Касперски, Аваст и Авира.Аваст и Авира са безплатни и са хуваба защита :)И Касперски е хубава, но на който му се търсят ключове :whist: Поздрави!

Няма ли ?Еми аз мисля съм писал в последното изречение, че предпочитам Касперски, Аваст и Авира.Аваст и Авира са безплатни и са хуваба защита :headphones:И Касперски е хубава, но на който му се търсят ключове :rap:

Поздрави!

Заглавието на тази тема е: Съвет за пълна безплатна защита ,затова и ви дадох връзки по-горе към подходящи теми къде да пишете и коя програма предпочитате в защита и защо.

Произволен пример за тази тема:

Ползвам цялостен безплатен интегриран пакет на Comodo IS Free,например,или:

1.Антивирусна програма--Авира

2.Anti-spyware програма--SpyBot

3.Защитна стена--Comodo Firewall

4.Допълнителни програми за периодично сканиране--MBAM .....

Доволен съм не съм доволен,може да дадете повече информация по ваше желание. ;)

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Заглавието на тази тема е: Съвет за пълна безплатна защита ,затова и ви дадох връзки по-горе към подходящи теми къде да пишете и коя програма предпочитате в защита и защо.

Произволен пример за тази тема:

Ползвам цялостен безплатен интегриран пакет на Comodo IS Free,например,или:

1.Антивирусна програма--Авира

2.Anti-spyware програма--SpyBot

3.Защитна стена--Comodo Firewall

4.Допълнителни програми за периодично сканиране--MBAM .....

Доволен съм не съм доволен,може да дадете повече информация по ваше желание. ;)

Благодаря Ви, че ме поправихте. Публикувано изображение

Добре сега ще дам:

Преди ползвах:

1:Антивирусна -- Avast!Home 4.8 (без Комодо) или AviraAntiVir Free

2:Защитна стена --Comodo Firewall Free

3:MBAM за периодично сканиране.

Доволен съм от Комодо Защитната стена и от Аваст.Защото Аваст блокира много вредни сайтове.Недостигът му е когато сканира компютъра не намира всички вируси.

Комодо няма смисъл да обяснявам защо :)

Авира е добра защита.Обаче! Почти винаги когато съм изтеглил вирус архив за да я тествам, тя го засича и забива, и се налага рестарт на компа.Иначе сканера и е добър.

Сега съм с:

Kaspersky Internet Security 2010

Досега не е пропуснала 1 гадинка да се натъкне в компа.

Сканера и е добър.Настроил съм е на Високо ниво на защита и лови и блокира всичко нежелано :headphones:

Приятен интерфейс.Но в скоро време ще пробвам:

Kaspersky AntiVirus 2010 + Comodo Firewall Free може би така ще е по-добре :rap:

Е това беше моето мнение и изказване.

Поздрави!

• 4 седмици по-късно...

безплатни - линукс дистрибуции колкото щете... иначе от антивирусните има само 2 безплатни (не говоря за това да се ползват от домашни потребители, ами и за корпоративни цели) clamav - няма realtime protection moonav - ползва антивирусните дефиниции на clamav + realtime protection иначе номера с 2 антивирусни е като да си с 2 чифта панталони едновременно...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

иначе номера с 2 антивирусни е като да си с 2 чифта панталони едновременно...

Ако едната антивирусна няма защита в реално време, както и проактивна защита- няма никакъв проблем с основната. Пробвал съм го с Bit Defender Free2009, комбиниран с Касперски АВ. Никакви проблеми!

The Cleaner 2010 Free ми коригира доста впечатления относно параноичните програми. Сканирах с програмата след като промених в тази посока настройките по подразбиране и сега трябва да проверявам няколкостотин файла - защото били съмнителни. A-squared 4.4 Free направо е цвете в сравнение с тази програма! А доста хора я считат дори за непрепоръчителна... Не се влияя от ничии мнения - това са избраните от мен безплатни първи сътрудници - без значение кое съм избрал и инсталирал. Според мен SAS и MBAM също може да се ползват - но не са им равностойни. Поздрави

• 4 месеца по-късно...

Защита като за маниак: Rising 21 Free Edition + PrivateFirewall 7.0 Free + a-squared 4.5 Free + SAS Free + MBAM Free + около дузина безплатни Antirootkits-програми + AnVir Task Manager Free. Comodo IS Free е алтернатива, но Rising e по-добрият избор - защото липсват FP. Другите бесплатни програми са несъпоставими като окомплектованост, да не говорим, че този безплатен "конгломерат" ще се окаже по-добър и от някои платени вариантни решения - включително и интегрирани пакети. Ако някой "изумува" нещо конкурентно и на ниво - нека го предложи. И още комбинации бих пробвал. Поздрави

За вторият си компютър избрах следното: 1. Аваст 4.8 2.Спай бот. 3. Онлайн армор. Струва ми се че комбинацията е добра или другият вариант е Комодо IS.

Спай бота е защото има real time защита за това а след време компа ще се праща на Велинград и няма да има достъп до него и няма да мога да го сканирам с MalwareBytes' Anti-Malware. За това гледам да има само real time защити. Не че там някой ще рови в мн опасни сайтове ама все пак ;)

Редактирано от MorTimaR (преглед на промените)

Нали говорим за сериозна защита? Какво общо има "сериозна защита" и "SpyBot"? Повярвай ми разликата между SpyBot и MBAM е много-много светлинни години! MBAM също предлага Real-Time защита, при това е и евтина, а в момента дори има промоция. http://www.malwarebytes.org/index.php

Нали говорим за сериозна защита? Какво общо има "сериозна защита" и "SpyBot"? Повярвай ми разликата между SpyBot и MBAM е много-много светлинни години! MBAM също предлага Real-Time защита, при това е и евтина, а в момента дори има промоция.

http://www.malwarebytes.org/index.php

Нали става въпрос за безплатна защита. Не знаех, че безплатната MBAM има Real-Time защита. А иначе знам , че има голяма разлика между двете.

1. Microsoft security essentials 2. Malwarebytes' Anti-Malware free 3. ASquared free 4. Microsoft firewall ... 5. Контрол и обучение на ЗКУ... :)

Microsoft security essentials.??Тази програма не проверява ли дали Windows е легален или не. Ако трябва да си платиш Windows ми се струва, че пак не е съвсем безплатно решение. :)

Пакетът COMODO Internet Security = един от доказано най-добрите файъруоли + страхотен антивирус + HIPS + опционално DNS редиректване през техни сървъри.

Пълна защита срещу всичко, при това - напълно безплатна. Удобен интерфейс, а натоварването на системата е минимално - при мен в Idle в момента заема само около 8 мегабайта. Предлага се и 64-битова версия на пакета, напълно съвместима с XP x64, Vista x64 и Seven x64. Просто наистина не знам какво повече му трябва на редовия юзър. Ползвам CIS вече година и съм нямал нито един пробив от каквото и да е естество.

Добре е, естествено, да си пускаш на месеца веднъж един full scan със SAS и MBAM.

Редактирано от v2.0 (преглед на промените)

безплатна си е + това има доста бързо обновяваща се база данни

5. Контрол и обучение на ЗКУ... ;)

Хаха... Да, това май е най-важното.

безплатна си е + това има доста бързо обновяваща се база данни

Подкрепям също! Комодо, към момента е най-доброто като комплексна защита. Може да му се добави и безплатната Авира, като на Кмодо му се изключи скенера за реално време! Изобщо- комбинира се без конфликтно с доста други защитни продукти!

имах предвид MSE :)) комодо имат още да оправят false positives на антивируса. веднъж ми откри уж зараза в системен файл и като се изтри се оказа че е за аудио драйверите - съответно айде наново инстал...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.