Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за пълна безплатна защита

Featured Replies

Най-добрата безплатна защита е Privatefirewall 7 +Имунити Протект +Панда Кул 1.3+ Avast 5 Free изглежда малко натруфено ,но всички се взаимодопълват и препокриват няма и збой в системата всичко е идеално и най-важното защитата е добра!Публикувано изображение

Към тази комбинация бих предложил MBAM , SAS и Hitman Pro ей така за контролни сканирания ... :lol6:

:D

Norton DNS и Comodo IS са идеална комбинация -допълват се взаимно просто :lol6:

• Отговори 419
  • Прегледи 58,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Към тази комбинация бих предложил MBAM , SAS и Hitman Pro ей така за контролни сканирания ... :cheers:

:D

Norton DNS и Comodo IS са идеална комбинация -допълват се взаимно просто :blink:

Подържам твърдо допълнението.....Публикувано изображение

А моят избор е Panda Cloud Antivirus, Windows Defender,ClearCloud DNS и защитната стена на уиндоуса. Тази защита може да не е перфектна но като лекота е незаменима и напълно достатъчна за средностатистически юзер.Поне според мен де.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

MSE лично аз не ги препоръчвам. Реагират прекалено бавно. Не може сравнително опасен файл да се проверява по 4-5 дена и така нататък. Несериозно е за водеща компания. Иначе готиното е че за всяка дефиниция си имат entry в енциклопедията, а не както ЕСЕТ и Касперски само за по - опасните и разпространени вируси.

MSE лично аз не ги препоръчвам. Реагират прекалено бавно. Не може сравнително опасен файл да се проверява по 4-5 дена и така нататък. Несериозно е за водеща компания. Иначе готиното е че за всяка дефиниция си имат entry в енциклопедията, а не както ЕСЕТ и Касперски само за по - опасните и разпространени вируси.

Microsoft е една от Антивирусните която почти няма FP.

Напълно достатъчна за 64 bit-ов Windows.

Аз в паранои не изпадам, да се трупам като коледна елха.И Това е една от най леките Антивирусни.

Microsoft е една от Антивирусните която почти няма FP.

Напълно достатъчна за 64 bit-ов Windows.

Аз в паранои не изпадам, да се трупам като коледна елха.И Това е една от най леките Антивирусни.

Именно - изпипват до край дефинициите си, ама така изостават много! Проверяват по един sample 3-4 дена, та то дотогава могат да изгърмят 10000000 хора... така че и това не е добре.

На единия комп да, и то от няколко месеца!

При стартиране на windous MSE веднага ли и е в активно състояние или не, защото при мен при включване на компа първоначално беше неактивна и след минута горе-долу се активираше, та сечудя нормално ли е?

При стартиране на windous MSE веднага ли и е в активно състояние или не, защото при мен при включване на компа първоначално беше неактивна и след минута горе-долу се активираше, та сечудя нормално ли е?

Да веднага, и искам да добавя,че само с нея компа ми се отваря за 20 sec.

Ако имаш много StartUp entries - нормално е. Премахни ги, или дай един лог от Autoruns.

Ако имаш много StartUp entries - нормално е. Премахни ги, или дай един лог от Autoruns

И двата термина за съжаление не са ми ясни,какво означават, а относно MSE смених я но може пак да я сложа.:speak:

Да веднага, и искам да добавя,че само с нея компа ми се отваря за 20 sec.

А относно един блокатор който даде ти веднъж като линк от Trend Micro,интересува ме дали ако имаш anti-spyware програма на компа с релновремева защита има смисъл да го добавиш и него?

Как рано те затрупах с въпроси,добре че си добра и не се сърдиш :sobbing:

И двата термина за съжаление не са ми ясни,какво означават, а относно MSE смених я но може пак да я сложа.:)

А относно един блокатор който даде ти веднъж като линк от Trend Micro,интересува ме дали ако имаш anti-spyware програма на компа с релновремева защита има смисъл да го добавиш и него?

Как рано те затрупах с въпроси,добре че си добра и не се сърдиш :)

StartUp entries - кви неща се зареждат с старта на Windows-a... Autoruns ги показва - може да я изтеглиш от почти всеки софтуерен сайт.

StartUp entries - кви неща се зареждат с старта на Windows-a... Autoruns ги показва - може да я изтеглиш от почти всеки софтуерен сайт

Сега нямам достъп до домашния си комп но мерси ще си изтегля програмата..

А как мога да намаля програмите които се стартират заедно с уиндоус има ли такава опция?

Как рано те затрупах с въпроси,добре че си добра и не се сърдиш :)

Ами това е добавката на Trend Micro която е включена в техните продукти.Много добре се комбинира с Авира Free(която няма WebGuard)За Аvast примерно е безсмислено защото той си има.За МSE не знам дали ще стане(като се има в предвид,че е МSE е капризна програма и трудно се сработва с HIPS програми).

......p.s.TrendMicro блокира вредоносните Site-ове(тоест действа като WebGuard)

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Ами това е добавката на Trend Micro която е включена в техните продукти.Много добре се комбинира с Авира Free(която няма WebGuard)За Аvast примерно е безсмислено защото той си има.За МSE не знам дали ще стане(като се има в предвид,че е МSE е капризна програма и трудно се сработва с HIPS програми)

Не е точно така... всяка Антивирусна може да пропусне нещо, и ако са compatible няма лошо да го сложиш и с НОД примерно. 2 мнения са по - добре от 1 :)

Не е точно така... всяка Антивирусна може да пропусне нещо, и ако са compatible няма лошо да го сложиш и с НОД примерно. 2 мнения са по - добре от 1 :)

Натрупването на еднакви модули винаги води до отрицателни резултати.Аvast има такъв модул и не му е нужен 2-ри.Аз за това дадох пример за Авира Free която няма WebGuard

Натрупването на еднакви модули винаги води до отрицателни резултати.Аvast има такъв модул и не му е нужен 2-ри.Аз за това дадох пример за Авира Free която няма WebGuard

Нямам ваблюдение върху това което ти даде, ама не случайно казах ако са съвместими. То тези които разработват софтуера си казват, дали е съвместимо или не. Аз не вярвам да има проблем.

Доста дълга (няколко години) тема .Ако е НАИСТИНА за пълна безплатна защита - Професора го е казал - линукс-базирана операционна система . За защита на компютри с различни параметри и различни потребители - няма такова животно , дори и платено . Човеко винаги ще изключи,изтрие,деинсталира и други още поразии,волно или не . Единствено ако защитата е донякъде на български език( да хваща какво прави/ще направи)- е възможен вариант .

Доста дълга (няколко години) тема .Ако е НАИСТИНА за пълна безплатна защита - Професора го е казал - линукс-базирана операционна система . За защита на компютри с различни параметри и различни потребители - няма такова животно , дори и платено . Човеко винаги ще изключи,изтрие,деинсталира и други още поразии,волно или не . Единствено ако защитата е донякъде на български език( да хваща какво прави/ще направи)- е възможен вариант .

Тепърва ще се измислят и Линукс вируси... а и нормално всичките вирусоподобни да са насочени към ОС на Майкрософт - все пак Линукс има незначителен дял на пазара и като цяло не носи никакви облаги да създадеш malware за Linux/Unix.

AVG 2011 Free + COMODO Firewall + ClearCloud DNS. Според вас това добра комбинация ли е, или не? В момента съм с тази комбинация, но се замислих и за други варианти. Става дума за обикновен, домашен потребител. п.с. Windows 7 + Google Chrome

Редактирано от quickJO (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.