Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за пълна безплатна защита

Featured Replies

Защитната стена на COMODO в момента е най-добрата в световен мащаб

Outpost Firewall
  • Отговори 419
  • Прегледи 58,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тея стени не могат да спрат атака по интернета ви, не бъдете толкова взискателни.

Могат да се сглобят много добри безплатни решения в защита по-добри от ESET за момента (ако това намекваш) дори и от Kaspersky IS и това не е всичко,те нямат нужда от реклами за да бъдат оценени и предпочитани!

P.s. Нямам тенденциозно отношение към ESET - просто не са единствени, неповторими, непогрешими и пр.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Могат да се сглобят много добри безплатни решения в защита по-добри от ESET за момента (ако това намекваш) дори и от Kaspersky IS и това не е всичко,те нямат нужда от реклами за да бъдат оценени и предпочитани!

P.s. Нямам тенденциозно отношение към ESET - просто не са единствени, неповторими, непогрешими и пр.

В момента не използвам ESET. Казвам, че атаките по интернета не могат да бъдат спряни.

В момента не използвам ESET. Казвам, че атаките по интернета не могат да бъдат спряни.

Какво общо има това със взискателността към програмите?

Какво общо има това със взискателността към програмите?

Не с взискателността към програмите, а с Firewall-ите има общо. Които винаги са ги правили се по-тежки, бавни и тромави с цел да попречат някой да те атакува по интернета, което е напълно безсмислено, защото такъв тип атаки не могат да бъдат спряни.

Не с взискателността към програмите, а с Firewall-ите има общо. Които винаги са ги правили се по-тежки, бавни и тромави с цел да попречат някой да те атакува по интернета, което е напълно безсмислено, защото такъв тип атаки не могат да бъдат спряни.

Че кой е споменавал за спиране,тук в темите за защитни стени се използва термина"блокиране/неутрализиране/реакция".

Че кой е споменавал за спиране,тук в темите за защитни стени се използва термина"блокиране/неутрализиране/реакция".

Достатъчно съм навътре, за да знам термините.

"Даже ако говорим Аваст блокира двойно повече опасни сайтове, отколкото Комодо Ант. " Сам ли го установи? Проактивната защита и антивирусът на Comodo IS Free e на параноични настройки с висока сигурност и пакетът почти никакви сайтове не блокира - напротив, осигурява свободен достъп. Подобно е поведението на корпоративния Symantec Endpoint Protection 11. Тези защитни продукти се държат доста по-различно от Avira,Kaspersky,Avast...Липсват честите тревожни предупреждения за всевъзможни заплахи. Не мислете, че не работят пълноценно . При желание човек продължително може да разглежда и анализира всевъзможните логове на Comodo IS Free. Обаче е нужно време и търпение да го разучи като за правилно използване. Поздрави

Тези защитни продукти се държат доста по-различно от Avira,Kaspersky,Avast...Липсват честите тревожни предупреждения за всевъзможни заплахи. Не мислете, че не работят пълноценно .

Чудя се,кога ще настъпи отново момента на разочарованието ти към Comodo? Периодично мнението ти се мени,нормално е,основно на неканени гости.Много ми е интересно с какво и как установяваш тяхното присъствие?Само не ми казвай,че е чрез VIRUSTOTAL.

Продължавам да ползвам три различни продукта.Гостите се установяват по всевъзможни начини -аз си контролирам трафика към мрежата. При липса дори на 10 % от обичайните скорости следват проверки с група програми от тип antirootkits, съчетано с външно сканиране на портовете. Скритите процеси обикновено са трудно установими. Понякога има и различни други симптоми, но не винаги. Вирустотал също е спомагателно средство - осигурява отправна информация за конкретни файлове. Comodo IS Free го инсталирах заради многото добри отзиви в други форуми. И аз установявам значим техен напредък. Вижте https://www.virustotal.com/ru/analisis/a0fb...5e5d-1245918139 Има кейген в архива и ще се въздържа да посоча линк за изтегляне от rapidshare.com. Dr WEB не ми е известно да е грешал при класифициране за BACKDOOR.Trojan - затова често се сещам и за безплатния Dr.Web CureIt! И той засега вече 10 дни нищо не е открил след Comodo IS Free - а примерно след KIS 2009 понякога намира по нещо.Изводите възникват от самосебе си. Поздрави

При липса дори на 10 % от обичайните скорости следват проверки с група програми от тип antirootkits, съчетано с външно сканиране на портовете. Скритите процеси обикновено са трудно установими. Понякога има и различни други симптоми, но не винаги. Вирустотал също е спомагателно средство - осигурява отправна информация за конкретни файлове. Comodo IS Free го инсталирах заради многото добри отзиви в други форуми. И аз установявам значим техен напредък. Вижте https://www.virustotal.com/ru/analisis/a0fb...5e5d-1245918139 Има кейген в архива и ще се въздържа да посоча линк за изтегляне от rapidshare.com. Dr WEB не ми е известно да е грешал при класифициране за BACKDOOR.Trojan - затова често се сещам и за безплатния Dr.Web CureIt! И той засега вече 10 дни нищо не е открил след Comodo IS Free - а примерно след KIS 2009 понякога намира по нещо.Изводите възникват от самосебе си. Поздрави

И какво намекваш ,че Comdo и сие,са единствени, неповторими, непогрешими ? Това което показваш всеки път във VIRUSTOTAL нищо не доказва.

Възможно да има и фалшиви тревоги и то често се получава, когато засичанията са на базата на евристика.И още повече,правиш ли разликата от видовете степени на заплаха?

Специално за вас:

https://www.virustotal.com/analisis/a4ec19f...8c2b-1245922397

Няколко часа го правих да не се засича.

Да ви докажа, че, няма значение дали се засича или не, важно е какво го спира да направи нещо на компютъра.

Специално за вас:

https://www.virustotal.com/analisis/a4ec19f...8c2b-1245922397

Няколко часа го правих да не се засича.

Да ви докажа, че, няма значение дали се засича или не, важно е какво го спира да направи нещо на компютъра.

А това всъщност е най-страшния червей ли ?

И какво намекваш ,че Comdo и сие,са единствени, неповторими, непогрешими ? Това което показваш всеки път във VIRUSTOTAL нищо не доказва.

Възможно да има и фалшиви тревоги и то често се получава, когато засичанията са на базата на евристика.И още повече,правиш ли разликата от видовете степени на заплаха?

Защо да намеквам каквото и да било. KIS 8.0.0.506 е с обща маса 28 mB и след него понякога a-squared 4.5 Free намира разни неща и ги класифицира с нисък, среден или висок риск на заплаха.Въпросът е защо нищо не е намерила все още след Comodo IS Free - той е с обща маса 202 mB. И двата пакета са на Win XP SP3 и функционират леко.KIS 2009 на два пъти за близо 2 месеца ми допуска скрити процеси с кражба на трафик и трябваше да се намесвам. Платеният пакет е с пропуски, а безплатният дотук показва такива блокиращи способности, че е почти без значение дали антивирусът реагира или не реагира на дадена заплаха. Какви изводи да си направя? Просто им отчитам и признавам постигнатото на разработващите Comodo. Ще проверявам дали не си намерих втора несменяема програма след корпоративния Symantec. Ако установя още нещо негативно - ще го споделя. Много е рано да твърдя, че са по-добри и от KIS 8.0.0.506 - но вече имам и подобни съмнения. Зная - на непробвалите ще им изглежда странно, невъзможно и дори смешно. Истината е, че си струва да се пробва COMODO IS Free. Поздрави

От кои тези ?

Дай да го пробваме де ! Не се стискай толкова !

Не ми се занимава няколко часа, пак да го правя незасичащ се.

Истината е, че си струва да се пробва COMODO IS Free. Поздрави

Comodo IS Free е пред очите ми още от самото създаване на пакета,до колкото си спомням отворих и тема за интегрирания пакет .Вярно е ,че имат голям напредък и продължават да се доразвиват,даже и се оливат,което много ме подразни с някои нови функции,които не са присъщи за характерното поведение на програмата или просто излишни,поне за мен.Но това да го класираш след първите и да го възхваляваш , чрез VIRUSTOTAL е бих казал неуместна шега от твоя страна,много му е рано все още за подобни констатации.Не мога да взема ръка с Comodo IS от темата с ловенето,заради това,че почти нищо не засича.Това, да разчиташ само на HIPS-а му,без никакви база данни дефиниции,е все едно,както каза един наш колега преди време,да играеш на Руска ролетка.Да го пусна или да не го пусна,ползвай Google,ами ако няма достатъчно информация,както често се случва при новите типове заплахи,какво правим?

Не ми се занимава няколко часа, пак да го правя незасичащ се.

Кое правиш незасичащ се ?

Програма ли правиш ? Нали вече си я направил ?

Защото аз такива, незасичащи се, ги правя за 2 минути.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Вече при всяко блокиране с въпрос получаваш препоръка с информация за избора на ползвателите в същия случай - сега е по-лесно.Самият факт, че 10 дни умувам дали да поставя вместо Comodo Antivirus примерно Avira Premium 9 или Avira Free и още не съм го направил за пореден път, не означава ли също нещо ? Tanganika ползва безплатния пакет без антивирус - вече не ми се струва толкова странно.Параноично настроената проактивна защита си е уникална. Поздрави P.S. С показано от Вирустотал съвсем не се шегувам - създавам си реални изводи.

Кое правиш незасичащ се ?

Програма ли правиш ? Нали вече си я направил ?

Защото аз такива, незасичащи се, ги правя за 2 минути.

Айде, направи една програма-вирус, която да не се засича за 2 мин.?

Направил съм я, но не се ли сещаш, че, ако я дам тук, ще попадне в рацете на антивирусните компании?

Редактирано от ZOnDiTino (преглед на промените)

Айде, направи една програма-вирус, която да не се засича за 2 мин.?

Направил съм я, но не се ли сещаш, че, ако я дам тук, ще попадне в рацете на антивирусните компании?

Ами прати ми я само на мен.

Comodo IS Free e впечатляващо добър, защото при параноични настройки доста добре лови и блокира на момента стартиращите процеси. Така успява да предотврати инсталирането на rootkit-драйвери.Изглежда точно тук повечето от познатите ни програми понякога пропускат и се дънят.Сега не установявам скрити процеси със специализирани за това програми. Затова при Tanganika и без антивируса пак работи добре. Поздрави

Прехвърлете се в подходящата тема,коментарите ви са преместени там: http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;#entry1435723

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.