Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за пълна безплатна защита

Featured Replies

Comodo IS Premium Free заедно с Comodo DNS - според мен сега няма друга по-добра безплатна защита.Налице е ускорено сърфиране. А ако ще замествам антивируса им, бих избрал Avira Free. Но вече и това не го считам за наложително като преди. P.S. Обаче без Google Chrome.

Редактирано от Was (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 419
  • Прегледи 58,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Norton DNS -безплатен антифишинг!

Comodo IS -добра защитна програма !

TrueCrypt - Безплатен open-source криптиращ софтуер за Windows !

KeePass - Много добра програма за съхраняване на пароли. Тя е с отворен код и е безплатна.

EASEUS Todo Backup е носител на награда за решение за безплатно архивиране и възстановяване поради добра причина: с подробна инструкция от страна на магьосника, компютърът ви ще бъде в безопасно състояние в рамките на минути.

Всичко от което има нужда човек, за да е супер защитен и то без пари !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

MSE - лека, малко фалшиви тревоги, добър енджин срещу някои по-упорити червеи.

Private Firewall - добра стена и добър хипс. Лека. Скоро ще пиша с автора и за едни дребни бъгове които съм открил от няколкомесечното и ползване.

Windows update - max.

Foxit Reader - Safe Reading Mode - всички знаят защо.

7-zip - encryption за важните документи.

Mozbackup - зашото никоя програма за image няма да ги запази освен ако не изберете клониране на диска сектор по сектор, което е безмислено.

Macrium Reflect Free Edition - за мен най-добрата за бекъп.

Всичко е безплатно ! :rolleyes:

ПС: Изключение прави само Windows Update - там зависи от това колко ви е легален Windows-a. :grimace:

Microsoft Security Essential ,защото е лека,ефективна и най-вече добро почистване при евентуална зараза.

ClearCloud DNS и Google Chrome - над които се работи постоянно.

Стената на Windows 7 е достатъчна заедно c включен UAC.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Avira Free, Pc Tools Firewall Plus, деактивиран Autorun (и като добавка може Панда Юсб Ваксин), Комодо или Нортън ДНС (и двете алтернативи са добри, не знам кое е по-добро), он-деманд скенери (Мбам/САС/Касперски Вайръс Римулвал Тул/Др. УЕБ Кюр Ит! ), завишени настройки на браузъра, който е в употреба най-често. Сендбокси. Бек-ъп софтуер - има достатъчно безплатни решенияРедовно ползване на ЦЦ Клийнър за премахване на следите от всекидневните уеб-куестове. Ако може да мине човек без Джава. Използване на легални приложения (вместо Адоуб Рийдър - Фоксит или STDU Viewer, вместо Офиса на Майкрософт - Оупън Офис, например или Гугъл Докс при постоянна интернет връзка), а не кракнати, пачнати версии на комерсиални продукти. И много внимание при действията в Мрежата.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Avira Free, Pc Tools Firewall Plus, деактивиран Autorun (и като добавка може Панда Юсб Ваксин), Комодо или Нортън ДНС (и двете алтернативи са добри, не знам кое е по-добро), он-деманд скенери (Мбам, САС, Касперски Вайръс Римулвал Тул, Др. УЕБ Кюр Ит! ), зав

Всичките тези програми наведнъж ли??!

Всичките тези програми наведнъж ли??!

Ми...защо? Всъщност като активни приложения постоянно, ще имаш 3 - Авира, ПиСи Тулз и ЮЕсБи Ваксин (което може и да не го слага човек, просто за допълнение). Трябва да е много стара машинката, ако се мъчи при "носенето" им понеже и 3-те са леки. С компютър с 256 Рам мисля, че ще е ок. ДиЕнЕс-ите не пречат на нищо. Поне аз нито с Комодо, нито с Нортънските ДНС-и имах проблем. Веднъж на две седмици правиш проверка с някой от изброените скенери. :gift: Не с всички заедно. Но всъщност "second opinion" е важно.

Изключеният Ауторън също не е за омаловажаване. Много препоръчват работа не с админ акаунт, но аз самият не съм сигурен за това... и за това не го споменах. Но запознатите казват, че това драстично намалява рискове.

Бекъп програмата да не е в реалновремеви режим. Просто след инсталацията на Уин си правиш един имидж, за да имаш за всеки случай и да спестиш някоя и друга минута...

Ми може и така,но не е ли по добре един цялостен пакет и понеже темата, е за безплатна защита има и такива решения като Comodo например и толкова?

Ми може и така,но не е ли по добре един цялостен пакет и понеже темата, е за безплатна защита има и такива решения като Comodo например и толкова?

Аз, представих моята версия. Към Комодо ИС нямам симпатия. Но всеки решава за себе си.

ПиСиТулз е сериозна стена, въпреки анимационния си интерфейс :) . А Авира за мен като антивирус е по-добър от други, включително Комодо

Аз, представих моята версия. Към Комодо ИС нямам симпатия. Но всеки решава за себе си.

Е естествено, то и аз нямам-дадох пример...а относно слуховете,че при откриване на вирус avira не се справя добре с почистването му...дали са безпочвени?

ПиСиТулз е сериозна стена, въпреки анимационния си интерфейс . А Авира за мен като антивирус е по-добър от други, включително Комодо

Ясно да изяснихме нещата.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Е естествено, то и аз нямам-дадох пример...а относно слуховете,че при откриване на вирус avira не се справя добре с почистването му...дали са безпочвени?

Както се вижда и от подписа ми в момента съм с друг антивирус и не мога да твърдя на 100%, но оборудвах мама, тати (отделно са, не са един комп)и един приятел с Авира и се чувам много често и с тримата. Бая време и тримата не са ме безпокоили за вируси, а щом двама човека над 60 години и един уеб парлапанин се справят... :)

А Avira+ZoneAlarm или Privatefirewall,не са ли също добри варианти?

Не знам. Нямам поглед над Зоун Аларм сега, а Прайвът ФайърУол не съм пробвал отдавна, но не е ли малко капризна и изискваща допълнителна конфигурация. Зоун Аларм преди понатежаваше. Ма това бе много преди.Сега не знам.

ПисиТулз има супер прецизни опции за конфигурации, ако решиш да се ровичкаш, но с дефолт настройки също си е ок. И е изключително леко решение.

Абе мисля че и трите стени са добри и може да се ползват с настройки по дефолт,още повече че вчера май излезе нова версия на Зоната,та който иска може да я пробва.

Имам още известно време да си правим компания с Нод, след което ще се прехвърля на споменатата от мен конфигурация за по-дълго време, за да кажа как е. :) Бях с комбинацията преди време(ПисиТулз и Авира), но скивах някаква промоция за НОД и ми се наложи да махна Авирата. Нямаше разлика, но то и не съм си правил някакви нарочни експерименти. Просто си браузвах, както си браузвам.

Реално погледнато средностатистическия интернет юзер с една антивирусна и уиндоуската стена си е съвсем прилично защитен...това което ме терзае мене е дали, дори да съм с платена стена това би ме защитило, ако някой наистина реши да ме хаква,което пък поражда неизбежния въпрос,кой ще е този дето ще го реши това(да ме хаква)..всичко е много относително...

Реално погледнато средностатистическия интернет юзер с една антивирусна и уиндоуската стена си е съвсем прилично защитен...

...и осъзнаване на това, че по дефолт интернет е враждебно настроена среда и трябва да се отнася отговорно, а не да цъка насам-натам по всеки изкочил банер, понеже тогава нищо няма да го спаси. А те юзър по юзър не сканват обикновено. Той ако хаква, пробива ще е цялата мрежа в която си. Той си сканва човека да види кой какво е "отворил" и ако има надпис "Welcome" се възползва от поканата. Няма нищо лично. :)

Съвсем скоро мисля да пробвам,следната комбинация- Panda Cloud,AVG LinkScanner + Mozilla Firefox и Pc Tools Firewall Plus....какво му трябва на човек повече от това? Възможна е замяна на Panda с Avira free.

Съвсем скоро мисля да пробвам,следната комбинация- Panda Cloud,AVG LinkScanner + Mozilla Firefox и Pc Tools Firewall Plus....какво му трябва на човек повече от това?

Възможна е замяна на Panda с Avira free.

От това, което си избрал, аз имам резерви към "въздушната" Панда. Бъгава е тая програмка....ползвах я преди Нова година около месец, но не останах доволен. По-добре слагай "чадърчето", въпреки, че няма уебскенер...

Съвсем скоро мисля да пробвам,следната комбинация- Panda Cloud,AVG LinkScanner + Mozilla Firefox и Pc Tools Firewall Plus....какво му трябва на човек повече от това?

Възможна е замяна на Panda с Avira free.

Да и аз нещо не я харесвам тази \"коала\"Сложи Авира и добави : Trend Micro Web Protection add-on (Web Guard) , И сложи Примерно СlearCloud или WOT

SkyDNS е по-добра за родителски контрол + BufferZone + Windows Firewall(с последни ъпдейти) = Напълно безплатна защита + лекота на системата + висока степен на сигурност при сърфиране и не само! Непознатите файлове се стартират в безопасна среда,след запитване от страна на BufferZone.Цветна индикация и анимация в зависимост дали е легитимна и коя точно програма попада в буфера!Ръчно стартиране на програми в безопасната зона от контекстното меню,заключване на файл/програма! Назначаване на нови програми директно стартиращи се в тази безопасна зона!Заченки на защитна стена в смисъл svchost.exe е във виртуална среда,блокиране на портове и програми и достъпа им до интернет!

Защита при преносими външни устройства,блокиране на достъп,промяна и защита на папки и файлове,естествено има и опция да са защитени с парола!

За антивирусната програма и HIPS не остана какво да опазват,така че за мен в случая стават почти излишни!

Далеч съм от мисълта защитата да е само с HIPS програма(тъпо е),просто това което изложих за мен е много по-добро и сигурно да не омажеш нещата!

За контролни сканирания е ясно с какво!

• 1 месец по-късно...

Това звучи добре и тези дни почнах да изпробвам (не с пускане на вируси и такива неща, а обикновен брауз) пълна безплатна защита в лицето на Чадърчето, Буфера, уиндоуската стена и Open DNS (ако не ме изкефи нещо ще опитам Sky DNS. Пробвах с Нортън Днс, но поне при мен има някакво забавяне в уеб-куестовете ми). Ако има инцидент, ще драсна. Като за начало, процесите ми станаха 30-ина в Таск Мениджъра (26 са обикновено, барабар с двата нодовски процеса), а използваната рам скочи, но несъществено (с конфигурация 1.6 гхц и 1 гб рам, Екс Пи).

Засега всичко е ок. Компютъра се държи чудесно и макар в първите дни да тежеше леко, явно авира и буфер зоун се спогодиха и напаснаха постепенно.

Имах проблем обаче с диенес-ите.

Клавиатурата почна да се включва и изключва, мишката селектираше повече от един обект с еднократно цъкане. Въобще хаос! И заподозрях разбира се първо буфера и авира. Все пак, подозирах и Оупън Диенес. Махнах му настройките. Инсталнах клиента на Скай ДиЕнЕс. Малко по-малко проблеми. Махнах и него и...чудо! Никакви грижи вече. Без малко да махна Буфер-а заради тея ДиеНеси. Случйно попаднах на същият проблем във форума на Буфера (не знам защо няма много постове в него. А явно не е от вчера в програмата и е читава...). Човек се оплакваше със странно държание на клавиатурата. Беше му отговорено, че става въпрос явно за конфликт...

А искам да питам някой, който я ползва. Как да постъпя с Юторент и Авира. Аз сложих Юторент като доверена програма, тъй като видях, че даунлоудите ми отиват във виртуалната папка. Изолирах от защита и процесите на Авира, ма не съм много сигурен, дали е правилно...

Публикувано изображение

На Авира нещата не ги бара и е напълно безсмислено да ги слагаш в доверена зона! Вдигни плъзгачите и ще те пита за непознати файлове къде да се стартират!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.