Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за пълна безплатна защита

Featured Replies

На Авира нещата не ги бара и е напълно безсмислено да ги слагаш в доверена зона!

Вдигни плъзгачите и ще те пита за непознати файлове къде да се стартират!

OK, аз съм ги сложил на предпоследната степен, там където казва, че ще ме пита за всичко. Най-горният плъзгач нали е за инсталация в "буфера" без да ме пита?
  • Отговори 419
  • Прегледи 58,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Клавиатурата почна да се включва и изключва, мишката селектираше повече от един обект с еднократно цъкане. Въобще хаос!

Да споделя, че от доста време използвам OpenDNS + Microsoft Security Essentials + Windows Firewall на система Windows 7 Pro 32-bит и подобни проблеми не съм имал.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Най-горният плъзгач нали е за инсталация в "буфера" без да ме пита?

Да,но най-горна позиция обаче!

Да споделя, че от доста време използвам OpenDNS + Microsoft Security Essentials + Windows Firewall на система Windows 7 Pro 32-bит и подобни проблеми не съм имал.

Аз съм с ЕксПи и то никога не знаеш. Общо взето, според зависи е явно. С ДифенсУол (за която благодарско на Уриел) и НОД32 примерно получавах черни екрани и някакви TOCTTou грешки и КМПлейъра се бъгваше, а други нямаха такива май. Иля се мнго се чуди що така, и известно време пробвахме разни неща, ама...

Да,но най-горна позиция обаче!

Ще пробвам.

Хрумна ми една идея- AVS Firewall, Immunet Protect free и промерно ClearCloud DNS. Струва ми се лека и има почти всичко необходимо за защита на внимателни потребители.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Благодарение на Uriel , който събра и предостави за експерименти достатъчно много всякакви образци на нови буби,  след доста пробвания, стигнах до извод като за тази тема. Kingsoft Free Antivirus 2012 SP5.6  заедно с  Privatefirewall 7.0.29.1. Стената е по-силният компонент - но антивирусът има екстри, които липсват при други подобни програми.   Процесите се контролират едновременно и от антивируса, и от стената - а това си е уникален двоен контрол!   Сега неизвестно дълго време ще проверявам доколко са логични и достоверни изводите ми... Откровено си задавам въпроса дали тази комбинация не е по-добра дори и от CIS 5!?   Иначе продължавам и CIS 5 да  ползвам,  SEP 12 също.... Но програмата на Симантек е извън тази тема. 

Avast Free няма никаква реална конкуренция в безплатният сектор, като успешно и ефективно се комбинира със стената на Comodo. PrivatFirewall е читава, но архаична стена, която не е много подходяща за редови потребител, поради прекалено много въпроси, които задава.

За домашно ползване, при Windows 7 или 8, е напълно достатъчен безплатният Аваст и вградената стена Windows-а. Като допълнение към това, малко по-напреднал потребител, може да инсталират безплатните скенери- МВАМ, както и Emsisoft Emergency Kit. Това е напълно достатъчно!

В тази тема никой не беше писал от 2011 г. и изведнъж тя беше съживена от спамер. Някакви глупости за Кингсофт, стари версии на Comodo, защитни стени със съмнителни качества само за познавачи от форумите и пр. Тези познавачи никога не са си задавали простички въпроси. Например за разликите при администраторския и ограничения профил в операционната система, няма значение дали това е Windows, Linux или iOS (BSD/UNIX). 

Когато човек няма с какво да се занимава, обикновено се накачулва със сто програми за защита. Например комбо антивирус с архаичен хипс. Този хипс беше низвергнат неотдавна заради досадните въпроси и липсата на достатъчно информация за потребителя. Особено при една проста дилема дали да разреши на nVidia драйвера да се обнови или не, да не говорим за fake flash player или за дребно дроп файлче от скайп.

При джамовете в момента Windows 7 е на първо място, следван от Windows XP. Освен това Windows 8 се набира нагоре заради OEM конфигурациите. Но обикновено Microsoft се осират през версия, нека да видим какво ще стане с последния джам. От Windows Vista нататък наистина защитната стена си струва, иска се едно малко допълнение, както и да е.

P.S. Понеже стана дума за Comodo. Приложенията за защита с марка Comodo имат изключително нисък рейтинг. Независимо от това, че в момента имат една от най-добрите поддръжки от авторите. Те реагират доста бързо на мненията на потребителите. Прави им чест за усилията при поддръжката на една безплатна система за защита, но това няма никакво значение...

В тази тема никой не беше писал от 2011 г. и изведнъж тя беше съживена от спамер. Някакви глупости за Кингсофт, стари версии на Comodo, защитни стени със съмнителни качества само за познавачи от форумите и пр. Тези познавачи никога не са си задавали простички въпроси. Например за разликите при администраторския и ограничения профил в операционната система, няма значение дали това е Windows, Linux или iOS (BSD/UNIX). 

Когато човек няма с какво да се занимава, обикновено се накачулва със сто програми за защита. Например комбо антивирус с архаичен хипс. Този хипс беше низвергнат неотдавна заради досадните въпроси и липсата на достатъчно информация за потребителя. Особено при една проста дилема дали да разреши на nVidia драйвера да се обнови или не, да не говорим за fake flash player или за дребно дроп файлче от скайп.

При джамовете в момента Windows 7 е на първо място, следван от Windows XP. Освен това Windows 8 се набира нагоре заради OEM конфигурациите. Но обикновено Microsoft се осират през версия, нека да видим какво ще стане с последния джам. От Windows Vista нататък наистина защитната стена си струва, иска се едно малко допълнение, както и да е.

P.S. Понеже стана дума за Comodo. Приложенията за защита с марка Comodo имат изключително нисък рейтинг. Независимо от това, че в момента имат една от най-добрите поддръжки от авторите. Те реагират доста бързо на мненията на потребителите. Прави им чест за усилията при поддръжката на една безплатна система за защита, но това няма никакво значение...

Нищо не разбрах какво искаш да кажеш , опита се да обясниш нещо но не се получи.

Нищо не разбрах какво искаш да кажеш , опита се да обясниш нещо но не се получи.

Никога няма да разбереш, не се опитвай. Помниш ли преди години как пусна 100 коментара как реагира стената Comodo при параноидни настройки? Ми да беше питал за ограничения профил. Меко казано си профан, друже...

Никога няма да разбереш, не се опитвай. Помниш ли преди години как пусна 100 коментара как реагира стената Comodo при параноидни настройки? Ми да беше питал за ограничения профил. Меко казано си профан, друже...

Фак оф джони.

Нека те пази. Между другото аз не си спомням да съм псувал някого в този форум. Защо ме псуваш?

Щото можеше и по-лошо.

Мхм. Когато човек няма аргументи, обикновено псува. Не се насилвай, хич не ми пука какво си написал.

P.S. Едно време си зарази служебния лаптоп. Ако се върнеш назад и погледнеш това, което си написал, леле...

Мхм. Когато човек няма аргументи, обикновено псува. Не се насилвай, хич не ми пука какво си написал.

P.S. Едно време си зарази служебния лаптоп. Ако се върнеш назад и погледнеш това, което си написал, леле...

Не го заразих , а RemoveIT Pro даде фалшива тревога и затри системен драйвер.

Не го заразих , а RemoveIT Pro даде фалшива тревога и затри системен драйвер.

Да бе. ЗКУ го зарази. Какво ще посъветваш потребителите на този форум по темата? След като скочи напосоки, без дори да разбереш са какво става дума?

P.S. Имаш + за коментара.

Да бе. ЗКУ го зарази. Какво ще посъветваш потребителите на този форум по темата? След като скочи напосоки, без дори да разбереш са какво става дума?

P.S. Имаш + за коментара.

Да ползват CIS 6 с включена пълна виртуализация и да си барат макарона до второто пришествие.

Става.

Comodo IS 6 в момента е може би най-доброто за Windows XP, но за съжаление няма популярност. Ако искаш, прочети какво написах малко по-назад в темата.

P.S. Аз (и сума ти хора) имах проблем с CIS и Windows XP, писах за това в темата. Но като че ли го оправиха след голям рев на потребителите с предпоследната версия на CIS 6, цитирам:

Fixed! Firewall slows down internet connection under some conditions
Fixed! Memory leak when firewall blocks the packets
Fixed! Antivirus does not detect some packed samples
Fixed! Windows XP boots very slowly
Fixed! Blank message boxes appear during program updates

Е, как да разчитам на CIS след най-голямото им осиране от 2009 година досега? Според мен CIS е писан за Windows  Vista/7 x86. За съжаление освен x86 има разни 64 битови нови и старини джам системи...

Става.

Comodo IS 6 в момента е може би най-доброто за Windows XP, но за съжаление няма популярност. Ако искаш, прочети какво написах малко по-назад в темата.

P.S. Аз (и сума ти хора) имах проблем с CIS и Windows XP, писах за това в темата. Но като че ли го оправиха след голям рев на потребителите с предпоследната версия на CIS 6, цитирам:

Е, как да разчитам на CIS след най-голямото им осиране от 2009 година досега? Според мен CIS е писан за Windows  Vista/7 x86. За съжаление освен x86 има разни 64 битови нови и старини джам системи...

На доста компютри с ХР съм го инсталирал и не ми са се обаждали че има проблеми. Най-важното е че аз го ползвам и не ми е създавал проблеми , от там нататък кой каквото желае това да ползва. Може и да не е популярна , но рано или късно ще дойдат да им преинсталирам ОС и ще получат Комодо като защитна програма :indian:

Avast Free няма никаква реална конкуренция в безплатният сектор, като успешно и ефективно се комбинира със стената на Comodo. PrivatFirewall е читава, но архаична стена, която не е много подходяща за редови потребител, поради прекалено много въпроси, които задава.

За домашно ползване, при Windows 7 или 8, е напълно достатъчен безплатният Аваст и вградената стена Windows-а. Като допълнение към това, малко по-напреднал потребител, може да инсталират безплатните скенери- МВАМ, както и Emsisoft Emergency Kit. Това е напълно достатъчно!

Avast Free + Comodo Firewall  за мен е ненужно тежка комбинация. CIS  може да се ползва и с изключен антивирус.   За обучението на PrivateFirewall  са достатъчни няколко дни - след това въпросите изчезват.Тя също може да се ползва без антивирус.

Avast Free + Comodo Firewall  за мен е ненужно тежка комбинация. CIS  може да се ползва и с изключен антивирус.  

Наистина, Comodo 6 е тежък и тромав, бавно се инициализира основният екран, бавно се и затваря. Плюса обаче е, че вече е доста автоматизиран и не пита толкова често. Най-големият му плюс обаче е облака, който покрива евентуалното мълчане на Аваст при сканиране и стартиране. За Аваст мисля, че е излишно да се коментира, че в момента- по-леко нещо не същестува в антивирусният сектор! 

За обучението на PrivateFirewall  са достатъчни няколко дни - след това въпросите изчезват.Тя също може да се ползва без антивирус.

Това е много лош съвет!

Редактирано от SS-23 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.