Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за пълна безплатна защита

Featured Replies

Аз бих те посъветвал да си държиш Malwarebytes' Anti-Malware и a-squared free само за сканиране от време на време. Според мен няма нужда да си товариш системата с реално временна антиспай защита.

Добре, и аз така си помислих да направя, но реших въпреки това първо да питам.

Между другото имам и безплатния Ad-Aware free, не става ли като алтернатива за сканиране вместо a-squared free, коя от двете е за предпочитане...

• Отговори 419
  • Прегледи 58,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре, и аз така си помислих да направя, но реших въпреки това първо да питам.

Между другото имам и безплатния Ad-Aware free, не става ли като алтернатива за сканиране вместо a-squared free, коя от двете е за предпочитане...

Смятам, че a-squared е доста по-добра.

Смятам, че a-squared е доста по-добра.

И аз съм на това мнение и още повече, единствено с нея успях да премахна шпионите (2 броя) на Comodo Firewall Pro 3.0.25.378
  • 4 седмици по-късно...

Avast home + windows firewall + Opera или Mozilla.с тази комбинация трудно може да се заразиш освен ако не посещаваш онези сайтове.

• 3 седмици по-късно...

Comodo Internet Security RC2 - за компютър с домашно ползване според мен сега е фаворит между безплатните защитни продукти. Работи доста стабилно дори и нефинализиран. Поздрави

• 1 месец по-късно...

Super AntiSpyware при безплатния си вариянт служи само като сканиращ инструмент,платения има real time модул.

Anti-spyware програмите и техните модули в реално време, по-принцип заемат доста ресурси.

Лично аз бих предпочел,като безплатен вариант:

Antivirus: Avast Home

Anti-spyware:Avast Home

Firewall: Comodo

Като артилерия на заден план(малко банално вече,но това е положението): Super AntiSpyware/Malwarebytes' Anti-Malware/a-squared Free за сега това ми приляга, докато някоя от тях не се издъни или намеря по-добра.

За rootkit ползвам някои от тези инструменти Тук

ЦИТАТ(engineer @ 8.12.2008г. в 16:19ч.)

А да...вярно. Коя безплатна спай програма има сканиране в "реално време"....или няма такава?

SpyBot - Search & Destroy 1.6.0.30 Fina

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

SpyBot-а нещо не ми допада. Имах преди време.... Но както предложи TNN - стената Comodo, комбинирана с BoClean Comodo, заедно с Авира-та се образува "великолепната тройка" и при това без пари.

Ами ако погледнем реално, какво имаме в тази конфигурация:

1. Антивирус- Авира. Един от най-добрите към момента антивируси, който във всички тестове присъства в топ 5. Безплатния вариант, ако изключим това, че няма антиспай, е много по-добра като антивирус, от повечето платени програми.

2. Защитна стена- Comodo. Несъмнено е във топ 3 на защитните стени при всички тестове

3. Антиспай- BoClean Comodo. Няма данни за "постиженията" на програмата, но ще се сработи отлично със стената.

4. Периодичното сканиране със Super Anti Spyware, MBAM и Gmer би подпомогнало от задни позиции горните програми.

Ще пробвам тази комбинация като ми изтече лиценза на Avira-та, но ми си струва, че това ще е много стабилна защита, по-добра от доста платени комбинирани решения, при това безплатна! Публикувано изображение

Ами ако погледнем реално, какво имаме в тази конфигурация:

1. Антивирус- Авира. Един от най-добрите към момента антивируси, който във всички тестове присъства в топ 5. Безплатния вариант, ако изключим това, че няма антиспай, е много по-добра като антивирус, от повечето платени програми.

2. Защитна стена- Comodo. Несъмнено е във топ 3 на защитните стени при всички тестове

3. Антиспай- BoClean Comodo. Няма данни за "постиженията" на програмата, но ще се сработи отлично със стената.

4. Периодичното сканиране със Super Anti Spyware, MBAM и Gmer би подпомогнало от задни позиции горните програми.

Ще пробвам тази комбинация като ми изтече лиценза на Avira-та, но ми си струва, че това ще е много стабилна защита, по-добра от доста платени комбинирани решения, при това безплатна! Публикувано изображение

С риск да те разколебая :

За сработване BoClean Comodo със Comodo Firewall ,мога да се съглася,но за защита не разчитай на нея.Сам видя,че на нищо не реагира в темата"На кого колко му лови....", тествана от Nologo .

BoClean Comodo просто е уникат и първенец по False negative.

Явно ги подбираш визуално,не искам да налагам мнение,но всеки сам си решава, на коя програма за защита да се довери.

Поздрави!

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

С риск да те разколебая :

За сработване BoClean Comodo със Comodo Firewall ,мога да се съглася,но за защита не разчитай на нея.Сам видя,че на нищо не реагира в темата"На кого колко му лови....", тествана от Nologo .

BoClean Comodo просто е уникат и първенец по False negative.

Явно ги подбираш визуално,не искам да налагам мнение,но всеки сам си решава, на коя програма за защита да се довери.

Поздрави!

Е няма как да съм чел всичко, а и едва ли е необходимо. Предполагам, че ако периодично се чисти с другите 3 програми, проблеми няма да има. В крайна сметка има и други безплатни антиспай програми. Що се отнася да комбинацията на Авира с Комодо- мисля, че това едно от най-добрите безплатни решения които може да се извади: една от най-добрите антивирусни + една от най-добрите стени...какво повече от това!? Интересно от към натоварване как е? За Авирата е ясно, че е с Нод-а са най-леките...за Комодо-то обаче не знам, не съм го ползвал.

Това, което казваш за визуалния подбор....ами какво да ти кажа...и този момент го има. При равностойни като качества продукти, на преден излиза и визуалния момент...това си го има при избора на всяка стока. Ами например, програмата a-squared Anti-Malware, аз лично не мога да я прочета и произнеса правилно...как да си я избера за ползване....може да е смешно, но в крайна сметка и този момент го има.... Публикувано изображение

"BoClean Comodo просто е уникат и първенец по False negative."Кой и кога го установи!? Nologo тества с някакви свои настройки - при мен бе различно.Програмата е от блокаторен тип и рядко се обажда със съобщения. Поздрави

"BoClean Comodo просто е уникат и първенец по False negative."Кой и кога го установи!? Nologo тества с някакви свои настройки - при мен бе различно.Програмата е от блокаторен тип и рядко се обажда със съобщения. Поздрави

Нямам никакво намерение да споря с теб. Написах доста, както дадох снимки и какво ли не за Comodo IS, работещ (или по-скоро неработещ) съвместно с BoClean. TNN, ти имаш някаква собствена класификация за програмите за сигурност. Доста от използваните от теб програми за сигурност според теб са "блокаторни". Оказа се, че си използвал имунизация за браузъра си от Spybot S&D. Сега пак продължаваш, като не подкрепяш за пореден път думите си с аргументи...

Къде и най-вече, как го установи,при положение,че тя просто не реагира?

Сега най-вероятно ще кажеш,че сканираш периодично със скенери ,като Dr.Web(както винаги) и системата ти е повече от чиста(това вече съм го чел на няколко пъти) .И още повече, ти сам каза, че си отрацитело настроен , към подобен вид инструменти.

Това са само твои голословни мнения и констатции .

Поздрави!

Все се съмнявам в тази ОС, че не е чиста.Един път да пробвам и аз само с безплатни програми-избрах тези на Comodo - те си работят доста добре - но защо ли само при моите настройки... Споменах какво съм настройвал - не е трудно. Нямам време и търпение за снимки и подробности - пак съм отворил 5-6 страници в мрежата.Просто не ги изкарвайте лоши - Вие не ги познавате достатъчно. Сродни настройки са приложени и със Symantec , McAfee - на другите компютри,но те не са безплатни.Бъдете обективни. Поздрави

ТNN, нека все пак да изчакаме да стабилизират достатъчно Comodo Internet Security (CIS), имам предвид безплатната версия. Все още е нова комплексна програма за сигурност и според мен има развитие. Всеки може да прави каквито си иска комбинации, но аз държа на мнението си за работа на CIS без активни добавки.

Засега се въздържам от препоръки в полза на BoClean, изпробвах го преди доста време в комбинация с Comodo Firewall и имаше ето такъв проблем:

BOClean conflicting with Comodo Firewall . Това се оправи лесно, но беше доста досадно. :P

Eeeeeeeeeeee.......Стига глyпости.....съгласна съм TNN, комодо разчитат на блокиращите елементи.Те не са от типа Скан!!!Те разчитат ако нещо бъде засечено да не се допyсне да влезе в компа.BoClean следи за spyware подобя и блокира-(вижте в настройките е дадено през 10 sec мисля )той постоянно върти,но понеже е супер лекичък за това не се усеща.Сега колко точно лови това е друга тема.За нормален потребител в домашни условия и аз съм на мнение Комодо +Avira Free +BoClean.Ако сте с Vista то ще минете и без Комодо а само с Vista Firewall!!! p.s.ще си позволя да дам още 1 съвет за пълна безплатна защита.Това е Rising Free Version+ Add-On'с за Firefox които дадох.Какво повече my трябва на домашен Ползвател!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

"""Rising Free Version+ Add-On'с за Firefox""" Хубава идея - но защо с уязвимата лисица?Защо не с IE 8 Beta 2? Поздрави

"""Rising Free Version+ Add-On'с за Firefox""" Хубава идея - но защо с уязвимата лисица?Защо не с IE 8 Beta 2? Поздрави

Beta

Eeeeeeeeeeee.......Стига глyпости.....съгласна съм TNN, комодо разчитат на блокиращите елементи.Те не са от типа Скан!!!Те разчитат ако нещо бъде засечено да не се допyсне да влезе в компа.BoClean следи за spyware подобя и блокира-(вижте в настройките е дадено през 10 sec мисля )той постоянно върти,но понеже е супер лекичък за това не се усеща.Сега колко точно лови това е друга тема.За нормален потребител в домашни условия и аз съм на мнение Комодо +Avira Free +BoClean.Ако сте с Vista то ще минете и без Комодо а само с Vista Firewall!!!

p.s.ще си позволя да дам още 1 съвет за пълна безплатна защита.Това е Rising Free Version+ Add-On'с за Firefox които дадох.Какво повече my трябва на домашен Ползвател!

Comodo IS не блокира. Точната дума е - предупреждава, но не винаги. Ето жив пример за инсталация на rogue приложение при работеща Comodo IS. Става дума за Internet Antivirus Pro: тук. По-назад в тази тема съм дал мнение, че засега нямам пълно доверие на Comodo Internet Security. Сега го доказвам.

Добавям по-късно: BoClean също го нямаше при инсталацията на маса зарази. Става дума за злощастното за операционната система инсталиране на Internet Antivirus Pro...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Comodo IS не блокира. Точната дума е - предупреждава, но не винаги. Ето жив пример за инсталация на rogue приложение при работеща Comodo IS. Става дума за Internet Antivirus Pro: тук. По-назад в тази тема съм дал мнение, че засега нямам пълно доверие на Comodo Internet Security. Сега го доказвам.

Добавям по-късно: BoClean също го нямаше при инсталацията на маса зарази. Става дума за злощастното за операционната система инсталиране на Internet Antivirus Pro...

ЦИТАТ(Androcure06 @ 8.12.2008г. в 22:27ч.)

Сега колко точно лови това е друга тема.

Сега колко точно лови това е друга тема.

Да, сега си права. Съгласен съм, че е колко точно лови е малко по-друга тема. Днес пратих резултати от няколко нови проби с rogue и разни нови троянчета на Comodo. Надявам се да ги добавят скоро в дефинициите. ;)

Да, сега си права. Съгласен съм, че е колко точно лови е малко по-друга тема. Днес пратих резултати от няколко нови проби с rogue и разни нови троянчета на Comodo. Надявам се да ги добавят скоро в дефинициите. ;)

Eeeeeeeeeeee.......Стига глyпости.....съгласна съм TNN, комодо разчитат на блокиращите елементи.Те не са от типа Скан!!!Те разчитат ако нещо бъде засечено да не се допyсне да влезе в компа.BoClean следи за spyware подобя и блокира-(вижте в настройките е дадено през 10 sec мисля )той постоянно върти,но понеже е супер лекичък за това не се усеща.Сега колко точно лови това е друга тема.За нормален потребител в домашни условия и аз съм на мнение Комодо +Avira Free +BoClean.Ако сте с Vista то ще минете и без Комодо а само с Vista Firewall!!!

p.s.ще си позволя да дам още 1 съвет за пълна безплатна защита.Това е Rising Free Version+ Add-On'с за Firefox които дадох.Какво повече my трябва на домашен Ползвател!

Comodo + Avast Home напълно достатъчно.Дори бих казал Avast + стената дори на XP SP3 стига да не ползваш кракове и посещаваш нормални сайтове.

И не влизаш в темата за Ловенето Публикувано изображение не сваляш непознати неща пращани по Скайп с уверението "Това работи мнооо яко"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.