Премини към съдържанието

Росен Р. Александров

Потребител
  • Публикации

    2784
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Всичко публикувано от Росен Р. Александров

  1. Още няма отговор от outmax. При мен няма как да стане, тия за pci не стигат изобщо до там, а и аз не съм чак такъв идиот. 😆 Абе излиза че има някакъв офсет, няма как да дойдат тез 27 градуса разлика...
  2. Бях чел още за ryzen 1 поколение че има изкуствен офсет за температурите, и май за всеки модел са различни, при мен е 27 градуса, както беше споменато по-горе, но понеже софтуерните сензори не отчитат офсета, трябва ръчно на този етап да се зададе. Примера е само за линукс. ❯ cat /etc/sensors.d/ryzen_3600x.conf chip "k10temp-pci-00c3" compute temp1 @-27,@+27 chip "nct6797-isa-0a20" # Things to filter # These inputs are unused unless you have a case intrusion switch connected. ignore intrusion0 ignore intrusion1 Параметрите (допълнението към датчика на дъното nct6797 съм ги добавил единствено за да скрие open case warning, тъй като нямам бутони на кутията.) ❯ sensors amdgpu-pci-2600 Adapter: PCI adapter fan1: N/A edge: +68.0°C (crit = +120.0°C, hyst = +90.0°C) k10temp-pci-00c3 Adapter: PCI adapter Vcore: 975.00 mV Vsoc: 1.09 V Tctl: +37.8°C Tdie: +64.8°C Tccd1: +46.0°C Icore: 9.00 A Isoc: 7.25 A nct6797-isa-0a20 Adapter: ISA adapter in0: 552.00 mV (min = +0.00 V, max = +1.74 V) in1: 1.02 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in2: 3.31 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in3: 3.41 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in4: 1.02 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in5: 168.00 mV (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in6: 720.00 mV (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in7: 3.31 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in8: 3.22 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in9: 1.82 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in10: 0.00 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) in11: 616.00 mV (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in12: 1.10 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in13: 680.00 mV (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM in14: 1.55 V (min = +0.00 V, max = +0.00 V) ALARM fan1: 1326 RPM (min = 0 RPM) fan2: 873 RPM (min = 0 RPM) fan3: 0 RPM (min = 0 RPM) fan4: 0 RPM (min = 0 RPM) fan5: 0 RPM (min = 0 RPM) fan6: 0 RPM (min = 0 RPM) SYSTIN: +41.0°C (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C) sensor = CPU diode CPUTIN: +37.0°C (high = +115.0°C, hyst = +90.0°C) sensor = thermistor AUXTIN0: +42.0°C (high = +115.0°C, hyst = +90.0°C) sensor = thermistor AUXTIN1: -128.0°C sensor = thermistor AUXTIN2: +48.0°C sensor = thermistor AUXTIN3: -4.0°C sensor = thermistor SMBUSMASTER 0: +55.5°C PCH_CHIP_CPU_MAX_TEMP: +0.0°C PCH_CHIP_TEMP: +0.0°C PCH_CPU_TEMP: +0.0°C beep_enable: disabled
  3. Имам я, платил съм си лиценз и за 4 и за 5. Но по навик пускам тест от 4та. https://browser.geekbench.com/v5/cpu/3437938 ето от новата версия.
  4. https://browser.geekbench.com/v4/cpu/15714011 Най-накрая след доста премеждия вече работи това чудо на техниката.
  5. То наистина имаше нещо от АМД специално в Зен, че изкуствено вдигат температурата с 20 - 30 градуса, заради XFR овърклока. Иначе nct чиповете са си лайно и половина. В Гигабайтското дъно няма ядове, там се ползва IT87 който отчита най-точно под линукс.
  6. Всичко за момента е наред. Работи. Само малко още не мога да се разбера с датчиците кои температури са актуалните. На едно място показва CPU 74 градуса, на друго 40 - 50. И нямам идея никаква все още.
  7. Като не съм чел че за AM4 MSI са най-доброто в момента. Макар че и Гигабайт никога досега не ми беше дефектирал.
  8. Според сервиза на Про-БГ процесора е редовен (просто бях длъжен да проверя) Остава повреда в VRM на дъното. И ще го пращам него за проверка в Аутмакс..
  9. Пътува вече към магазина, да го проверят че да се знае от къде е проблема, дали е дъно дали е процесор.
  10. При такава ситуация може да се касае до късо съединение в процесора.
  11. Дълги години съм бил с гигабайт, но проблеми не съм имал, явно това е първия път. Дано аутмакс не се правят на ударени.
  12. Да, уж за да нулирам паметта. Но и с нея и без нея разлика няма, някъде е окъсила, сега чак намерих лоши отзиви за гигабайт на B450 че имат голям процент брак, и като се знам какъв кърък съм, една от този процент съм я купил.. Не вярвам процесор да е дефектирал, охлаждане всичко монтирано контактувало си е.
  13. Да, нищо не се случва, при всички положения поне захранването трябва да стартира, дори да няма рам и процесор, просто трябва да изпищи зумера, но тук въпроса е че изобщо не стартира.
  14. Аз се чудя дали принудително да пусна захранването както е вързано към дъното.. Иначе знам кои се изводи се окъсяват. Захранването си работи, пробвах го на старата конфигурация, бях извадил едно чисто ново резерва, и с него е същото.
  15. Няма разлика. Както казах то захранването дори не иска да тръгне. Нито вентилатори нищо. Премигва за секунда и до там. Не мога за сега да кажа че процесора е дефектирал, защото и без него е същото. Без рам е същото, без видеокарта е същото. Каквото и да говорим захранването все трябва да стартира, а то само се опитва за част от секундата и спира. Явно защита от късо съединение..
  16. Както се вижда видеокарта не съм сложил, без рам нищо не се случва пак така. Без процесор също е пак така.
  17. Няма никакви сигнали от зумера. Захранването дори не се включва.. Само така премигва, а като опитам да го включа премигва червен cpu led.
  18. И това пробвах няколко пъти.. Намерих ги къде са. Въпроса е че единственото което направих е да пусна рамта на 3200 Profile 1, и машината си работеше и в един момент изгасна, и до там.. Направо съм побеснял..
  19. Работеше си машината около 1 час, и в един момент угасна, и вече няма стартиране само премигва rgb-то и при натискане на бутона за включване премигва и червен светодиод CPU. 14:06:34 +Rosen88 | CPU: Topology 6-Core model AMD Ryzen 5 3600X bits 64 type MT MCP L2 cache 3072 KiB │ │14:06:34 +Rosen88 | Speed 4139 MHz min/max 2200/3800 MHz Core speeds (MHz) 1 4134 2 4134 3 4131 4 4131 │ │14:06:34 +Rosen88 | 5 4134 6 4134 7 4134 8 4132 9 4131 10 4131 11 4131 12 4131 │ │14:06:34 +Rosen88 | Info: Processes 420 Uptime 16m Memory 31.37 GiB used 4.38 GiB (13.9%) Client Sudo inxi 3.0.38 Ето данни от момента в който работеше. А не мога и да намеря на това дъно джъмпер за cmos reset. F51 е биос версията. Но така и нямам идея защо угасна и не светна повече..
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване