Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изкуствен интелект?

Featured Replies

http://world.honda.com/HDTV/ASIMO/ клипчета какво може в момента ASIMO,с всеки изминал ден той се учи и усъвършенства.

http://world.honda.com/HDTV/tech/

http://world.honda.com/HDTV/ASIMO/200712-c...tion/index.html разпознава обекти,ориентиране в пространството,усещане за натиск и т.н

• Отговори 57
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

няма изкуствен интелект и няма да има освен ако както в мозъка едни клетки умират други се раждат, така и на процесора като изгорят транзистори се образуват нови... това че един компютър разиграва всички възможни комбинации и избира най правилната не прави изкуствения интелект стравним с човешкия - за това и Каспаров първата среща губи от дийп блу, ама печели втората (щото прави ход който е безсмислен но обърква логиката на компютъра...) естествено програмистите веднага са фикснали грешката... един човек може в две еднакви ситуации да реагира по различен начин а компютъра винаги по един...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Да, Tigertron(м/у другото и аз се кефех много на Beast Wars като малък cool.gif ), не може без софтуер който да получава, пренася, обработва и т.н. информация, но няма да е софтуера, който познаваме до сега, ще е по-скоро мидълуеър :) , имам предвид, че ще е част от конструкцията на мрежата и повярвай ми до сега нервна мрежа не е строена, правени са аналогични копия чрез интегрални схеми, а транзисторните връзки остават, а при тази мрежа, която говоря мемристорните връзки, ще се променят с процеса на учене на машината(както аксоните си променят разпространението и връзковите координати в мозъка на човек). Демек архитектурата ще играе ролята на вградените отговори и програмираните изчисления(алгоритмите на софтуера). Това е революция! Не говорим за компютър вече(думата "compute" предполагам знаете какво значи - "пресмятам", "изчислявам"), говорим по скоро за аналогър("analog" - "еквивалент", "аналог"; analoger - нещо, което реагира според аналози от предишни наблюдавани събития). Човек точно така мисли. ;)

няма изкуствен интелект и няма да има освен ако както в мозъка едни клетки умират други се раждат, така и на процесора като изгорят транзистори се образуват нови... това че един компютър разиграва всички възможни комбинации и избира най правилната не прави изкуствения интелект стравним с човешкия - за това и Каспаров първата среща губи от дийп блу, ама печели втората (щото прави ход който е безсмислен но обърква логиката на компютъра...) естествено програмистите веднага са фикснали грешката... един човек може в две еднакви ситуации да реагира по различен начин а компютъра винаги по един...

Г-н the professor, малко ви е задигнато наименованието според мен. Моля, не се изказвайте неподготвен повече. Не ни разваляйте така хубавата дискусийка. Ако бчхте професор, щяхте да знаете, че нервните клетки не се делят и на се появяват нови, само умират. Изключения правят два периода в човешкото развитие - зародиш и една и половина до две години след раздането. В зародишен стадий се образуват нервни клетки от стволовите клетки(неспециализирани клетки с чиста проба ДНК на идивида), които се делят бързо и се специализират във всички видове клетки, които имаме, а до 2 години след раждането все още е останала по една-две такива недоспециализирани стволови клетки, който по случайност могат да образуват някой друг неврон(не е задължително, могат и друго, може и да умрат). За да ти стане по ясно, като си прекъснеш гръбначния мозък, няма да ти зарасът нервните влакна. Има експериментално лечение, при което се взимат стволови клетки от деца на абортирали майки или от починали при раждането бебета, правят се малко ДНК трансфери и се инжектират при прекъснатото влакно, като след това човек може да възвърне малко чувствителност и още по-малко двигателна способност. Друг път внимавай в час по биология! :rolleyes:

Какво знаете за позитронния мозък,какво представлява и работили са по него,има ли някакво развитие,защото единствено позитронния мозък може да работи като човешкия .

• Автор
Какво знаете за позитронния мозък,какво представлява и работили са по него,има ли някакво развитие,защото единствено позитронния мозък може да работи като човешкия .

Някой много е чел Исак(Айзък) Азимов? cool.gif

Към останалите: Докажете, че е задължително, за да има съзнание да се повтаря начина на действие и структурата на мозъка! Досега срещам само хипотези, хвърляни като твърдения.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да, Tigertron(м/у другото и аз се кефех много на Beast Wars като малък cool.gif ), не може без софтуер който да получава, пренася, обработва и т.н. информация, но няма да е софтуера, който познаваме до сега, ще е по-скоро мидълуеър :P , имам предвид, че ще е част от конструкцията на мрежата и повярвай ми до сега нервна мрежа не е строена, правени са аналогични копия чрез интегрални схеми, а транзисторните връзки остават, а при тази мрежа, която говоря мемристорните връзки, ще се променят с процеса на учене на машината(както аксоните си променят разпространението и връзковите координати в мозъка на човек). Демек архитектурата ще играе ролята на вградените отговори и програмираните изчисления(алгоритмите на софтуера). Това е революция! Не говорим за компютър вече(думата "compute" предполагам знаете какво значи - "пресмятам", "изчислявам"), говорим по скоро за аналогър("analog" - "еквивалент", "аналог"; analoger - нещо, което реагира според аналози от предишни наблюдавани събития). Човек точно така мисли. ;)

.....

Аз лично съм правил симулации на невронна мрежа за изследване на поведението й, също така съм правил и софтуер за управление на процеси на базата на невронна мрежа, като целият процес се контролира от решенията на мрежата. Беше готино и доста трудно. Но да, това е бъдещето. А за изграждане на реална такава мрежа е още рано да се говори. Само в лабораторни условия мисля, че някъде бяха правили опити. Всичко друго е симулации.

Едно време се бях запалил по такива нещицийки, но сега се кефя на астрономията.

Трудно ще работи като човешкия според мен. Не може да вземе по внимание някои от факторите като "чувство", "воля" и т.н

Чувство, воля, и така нататък са производни на множество прости процеси, имитируеми с невронни мрежи... Проблемът е, че човешкият мозък има определен процент неправилни заключения... Което всъщност би вредняло на един АИ. Защо трябва да се прави АИ по пример човека? Начинът на мислене на човека далеч не е рационален - по-добре да се приложи някаква рефлексна система, която е сравнително просто устроена... На принципа - входни данни -> памет -> обработка -> памет -> изходни данни.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.