Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Инсталирах си днес Windows 7 и вече ми е "Genuine" ;) Дори се ъпдейтва :P

Може ли да ми подскаже някой, как да му изключа UAC :ph34r: , че едвам го трая ? :huh:

Благодаря предварително!!! :P

Редактирано от nahalnik (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Това чудо още не излязло. По торент тракерите има някакви пре бети. Те са предназначене само и единствено за тестове, и то от специалисти. Това все още не е ОС. Ако искаш нещо нормално качи си виста.

• Автор

.............

Разбира се, че е пре бета версия!

Имам Виста, така че нямам нужда да я инсталирам! Но, ... предпочитам ХР.

Ако можеш да помогнеш, отговори ми на въпроса. Ако не можеш, не ми спами в темата!

Ако искаш нещо нормално качи си виста.

biggrin.gif Това го оставям без коментар biggrin.gif

.............

Разбира се, че е пре бета версия!

Сигурен ли си, че има възможност за изключване ?

Може още да не са я вградили.

Предполагам че е същото като във Vista.

За изключване на тази функция, от меню Start изберете Run и наберете msconfig. След това отидете на таба Tools и в самия край на списъка изберете Disable UAC. Ако всичко мине успешно, ще се появи конзола, която съобщава Command completed successfully. Рестартирайте компютъра.

Цитат от pcworld.bg

Пробвай и кажи дали е така.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

КАто не ти харесва Виста и предпочиташ ХР защо си си сложил Win7? След като той използва Аеро и тежи колкото Виста (поне в този му пре-бета вид)? Още повече, че е нестабилен и има голяма вероятност да прави проблем с драйверите, за поддръжка на бета... малко е трудно да се говори, а и сигурността на данните е ниска.

• Автор
Предполагам че е същото като във Vista.

Цитат от pcworld.bg

Пробвай и кажи дали е така.

Благодаря на @betoveni !!! :P

Стана! 'Run' -> 'msconfig' -> на таба 'Tools' от горе надолу 2-ри ред "Change UAC Settings" -> 'Launch'

Сваля се един плъзгач до долу и рестарт.

Съжалявам, че не мога да кача тук скрийншот - не става. :question:

П.П. Ето как изглежда: http://i.data.bg/08/11/24/1261398_orig.jpg

http://i.data.bg/08/11/24/1261364_orig.jpg

Инсталира се малко по-бързо от Виста, натоварване на процесора почти не се наблюдава, "върви" много по-леко от "нормалното нещо" и за сега се държи много прилично.

ОС не можа да си намери само 2 драйвера и ще трябва да й помогна ;) Инсталирана заема 10ГБ, като още не съм изключил System Restore и Hibernate (hiberfil.sys e 2GB).

Смятам, че като се поровя и спра някои сервизи, както и индексирането още ще се облекчи работата й. Стартира и се изключва, като че ло по-пъргаво от ХР.

Редактирано от nahalnik (преглед на промените)

Инсталацията на Win7 х64 мина ок, но после на бенчовете и игрите като влезе в 3D и забива компа. След доста опити се светнах и спрях SLI от контрол-панела на видеото (9800 GX2) и игрите тръгнаха, но доста по бавно, както се сещате. Има ли някакво решение вече или да връщам Вистата? Чета в нета, че Windows 7 нямало да подържа Hybrid SLI и Cross fire, (което е много тъпо според мен) а не мисля че моята карта е Hybrid SLI

Така, че ако грешката не е в моя телевизор, собствениците на 9800 GX2 да имат едно наум преди да сложат Windows 7.

Но при бенча на Far cry 2 се получи един парадокс, с едно ядро максималните кадри паднаха естествено, но минималните скочиха на 30-35 с драйвер 180.60, а под Виста х64 с две ядра минималните са 22-25 кадъра.

хехе, какво решение търсиш за ос, която дори не е стигнала до бета стадий ?! Естествено, че няма. Докато стане напълно функционираща ще мине поне 1 година...

• 2 седмици по-късно...

И аз имам много добри първи впичатления от Windows 7(build 6956) засега - за 1-2 часа - не съм намерил нишо дето да не варви както при Vista(че даже и по бързо :speak: ) освен едно нещо - като дам при мен десен бутон -> Gadgets не става нищо, ама това все пак си е пре-бета така че е нормално не всичко да и работи както трябва.

И аз имам много добри първи впичатления от Windows 7(build 6956) засега - за 1-2 часа - не съм намерил нишо дето да не варви както при Vista(че даже и по бързо :speak: ) освен едно нещо - като дам при мен десен бутон -> Gadgets не става нищо, ама това все пак си е пре-бета така че е нормално не всичко да и работи както трябва.

Хмм странно.При мен си работят перфектно.Като на Виста са само дето са модифицирали малко вече няма дразнещия черен фон зад Gadgets-а а си излизат все едно иконки.

Много ми е интересно мнението на тези от вас,които са тествали излезналите BETA Build-ове на разработващият се Windows 7

Моето първоначално впечатление е базирано на излезналият вчера мисля Windows 7 Build 6956 **BETA** :

Имиджа е буутващ са тези,които се чудят дали ако го запишат на ДВД,дали ще се буутне от него.Буутва си перфектно,инсталира се без грижи и върви като по-вода.Shrink-нах си единия дял под Виста,да освобя 25ГБ за този Уин,след което си го качих без никъкви проблеми.Никакъв проблем за момента вече 5-6часа няма да си оперираш измежду двата Уин-а.Слага си буут-скрийн за избор на ОС и си зарежда пърфект.

Първоначалното ми впечатление определено е много положително.Интерфейса е подобен на Виста,но като цяло в пъти по-различен и много по-удобен.Страшно опростено е направен.Качих Firefox,WinAmp,K-Lite Mega Codec Pack 4.3.4 Full,Skype,Dell QuickSet(софт към лаптопа ми) и най-важното nVidia Drivers v.180.70,които са мод-нати драйвери за Лаптоп.Просто никъкви забележки.Пусках си монитора през HDMI-я на Лаптопа(имам преходник от HDMI към DVI) и за секунди си настрои всичко.Страшно ми хареса при десен клик директен линк за Screen Resolution.Там е пипано много и пак за по-добро.Ужасно по-бърз като цяло е Уиндоус 7 в сравнение,с който и да било предишен Уин.Дори и за БЕТА е се справя чудесно. Тия дни ще накачула още една сурия Софтуеър да видим как ще се справи и ще пиша пак.Ще се тества и някоя друга игрица....

Ако някой е ровил из Admin.Tools да пише,че нямах много време да разгледам там.

"и най-важното nVidia Drivers v.180.70,които са мод-нати драйвери за Лаптоп."

От каде взе драйверите?

Ще се радвам ако споделиш cool.gif

"и най-важното nVidia Drivers v.180.70,които са мод-нати драйвери за Лаптоп."

От каде взе драйверите?

Ще се радвам ако споделиш cool.gif

Обновяват ги редовно когато има нови релийзи а мод-ват и PhysX драйверите.От вече 6-7 месеца оттам си тегля драйвери и съм много доволен.

http://www.laptopvideo2go.com/forum/

не съм го инсталирал а само шотове съм гледал, но като си помисля за колко кратко време смятат да го пуснат, все имам чувството че ще е като 98/millenium edition сравнен в вистата. Те вистата 7 години я разработваха и всъщност пуснаха малко по шарен ХР

Не знам как е при вас ама аз намерих и друг проблем при мен - никои плеар не иска да ми покаже субтитри. Даже след като си оправих System Locale в Control Panel-а на Bulgarian. :huh:

Редакция: Най-сетне намерих един плеар дето да ми изкара субтитри - VLC Player.

Редактирано от bitaljus (преглед на промените)

А с какво го кирилизирате, да може да се пише на български.

А какви са минималните изисквания за ram и процесор?

А какви са минималните изисквания за ram и процесор?

Системни изисквания:

Processor - CPU: 1.5GHz

System Memory - 512 MB

GPU - SVGA (800x600)

HDD - 12 GB

Optical Drive - DVD-ROM

След инсталацията при мен взе точно 11.8ГБ на 25ГБ дял.

Кога се очаква да излезне официално !?

Към края на лятото или в началото на другата година(най-вероятно е второто като ги знам тея от Microsoft)

Радва ме. Последният сравнително качествен уиндоус който съм виждал от майкрософт някъде от около 2001 година...

Само че не виждам защо това не дойде с Виста? Въобще, какво правиха тия хора 7 години с Виста, и какво направиха за 1 година с Уиндоус 7?

Защото Виста си е почти XP + Aero + Instant Search...

може би Виста е била нещо като "радиаторната решетка на Ауди"

да поясня

през ......година(~2000), Ауди показаха първият концептуален модел на новото Ауди ( не искам да споменавам конкретен модел), което осввен малките незабележими разлики се различаваше от актуалният модел по едно нещо - масивната трапецовидна радиаторна решетка с голяма набиваща се на очи емблема по средата

пускането на този концептуален модел, целеше само 1 нещо: да провери доколко клиентите на Ауди са готови да приемат една толлкова драстична промяна във външния вид на автомобилите на ауди

когато се разбра че клиентите са меко казано очаровани от новия елемент, започна неговото използване във всички автомобили от каталога на Ауди

да, ок и аз бих искал да видя нещо добро още от първият опит, но си мисля че така беше по-добре - една недопечена виста за сондаж на общественото мнение относно визия и (от хората който я използват)поведение и след това един много по-добър Уиндоус 7

също така леко завишените изисквания на виста спрямо Хр подготви потребителите за неизбежната нужда от осъвременяване на хардуеъра на техните персонални компюттри

но това са си лично мой разсъждения

Доста несполучливо е това сравнение с Audi.

Какъв е този "сондаж" с тоталното налагане на Vista. След 7 години напъни се роди недоносче. По време на излизането си Vista беше точно това (не говоря за момента). Можеше да се кажат добри неща само за дизайнерите на интерфейса. А тези "леко завишени изисквания" се измерват в пъти. И едва ли клиентите са останали очаровани, че да искат още от това.

И аз се надявам да видя много по-добър Windows 7, но едва ли. Не мога да си представя как след дълги години разработка ще пуснат нещо като Vista и след това като с магия за 1-2 години ще направят чудо и ще пуснат нещо съвсем ново и то в пъти по-добро. По-вероятно е Windows 7 да e олекотена и изчистена от "боклуци" версия на Vista . Ще бъдат добавени множество малки, но полезни подобрения - главно по интерфейса (но не невиждани до сега неща). И хоп новата ОС ще е готова.

Само че аз очаквах Vista да бъде точно такава. Тя се сдоби с лоша слава и затова бързат да ни поднесат подобрена Vista в нова опаковка (а защо не е като SP#). Дано поне е подобрена колкото се може повече.

А тези, които са си закупили Vista, дали няма да останат леко поизлъгани. А дали някои от тях няма да се почустват като опитно зайче.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Аз съм с дабълбут, експи и виста. Като изключим шаренията въъв виста не можах да намеря даже 1 нещо което да не мога да го направя с експи. Инсталацията на виста по часовник бе 24 минути, а на експи 31. Въпреки хвалбите виста в никакъв случай не се стартира по бързо от експи (или поне забележимо). Всички приложения под виста ядат повече процесор и рам, но за сметка на това вървят по тежко. Правих следния експеримент. Почвам една след друга да отварям програми и да ги пускам. Еспито буквално хвърчи, даже за момент не заби и му напусках практически всичко което имам в компа. Вистата още в началото почна да забива, и накрая вече бе забележимо по бавна. Всяка нова ОС качена на достатъчно добър комп трябва да е по бърза от предшественика си. Чувах приказки че вистата ще иска по малко рестарти, глупости на търкалета, същата работа е като с експи. Старт менюто било ново и многто по удобно, пак пълни дивотии, по различно, но не и по удобно. Да не говорим че на експито опциите заспиване, изключване, рестарт са изкарана на видно място и са доволно големи за да са удобни, а на вистата са завряни много по неудобни. Вистата била разчетена за двуядрени процесори, експито не и затова вървяла по добре-глупости и двете оси се справят по един начин с двуядрения процесор.

Вистата и сега ми стои, но освен че има арео и по готин интерфейс (има си теми и за експи между другото) не виждам нищичко с което да превъзхожда експи.

Тествал съм виста на стария комп амд 2800, 1 гб рам нвидеа 6100. Имах чувството че с виста съм съм се върнал във времето. Компа беше ужасно бавен, а с аеро като пуснеш 2 програми и повече не може, лагва, забива, ужас.

Новия амд 5000 2 гб рам нвидеа 9500 вистата върви добре и без проблеми, но пък експито върви по добре и бързо от виста.

Уиндоус 7 още не съм го пробвал, но тия дни ще разкарам вистата и ще видя какво ще се получи и с него.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.