Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Като дам дясно копче на десктопа и Screen resolution, долу под името на монитора ми не е актишно менюто за смяна на резолюцията. Помогнете!

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Инсталирах каквото имаше от windows update. Имам 4 питанки в device manager Multimedia Controller

Multimedia Video Controller

и два непознати.

DDR1- :ph34r: не ми говори братче-скоро компа ще се сменя-няма смисъл да се ръся!

OFF TOPIC

С тоя правопис ... усещам как ще се появи в темата за бисерите :ph34r:

"Резолуцията" ...как звучи само :beat:

Още не съм свикнал да пиша с този windows :ph34r:

от nvidia.com твърят това:

Your PC currently has the latest driver installed for your GPU. No driver update is necessary at this time.

Инсталирах каквото имаше от windows update. Имам 4 питанки в device manager Multimedia Controller

Multimedia Video Controller

и два непознати.

Втори път: инсталирай драйвери за видеоконтролера!!!

От дисковете, които ти дават когато си си купувал компютъра.

Естествено, че рестартирах... Остана само 1, който уиндоуса не иска да разчете. MPU-401 Compatible MIDI Device

Ето какъв е проблема 594762d.jpg

След като махнах водния знак и се прецака опцията като сложа курсура долу в дясно да ми стават прозрачни прозорците за да виждам десктопа,как мога да го оправя?

А сега де!! :) Май нещо по темата има на ЦЪКНИ .Ако не се лъжа в темата за перформанса!Иначе пращай feed back-a и ако се сетят ония катили може и да получиш отговор!

i find this around the web...

You may have seen the screenshots floating around the internet recently of Windows 7 Build 7025.winmain.090120-1850.

Ok here is the answer

Useless I know, but here's the fix for people wanting it:

* Right click the Taskbar, select toolbars and selec New Toolbar

* Set the Folder selection to; %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

* Then unlock the Taskbar and right click the divider; disable 'Show Text' and 'Show Title'. Make sure the view option is set to small icons.

* Then drag the divider to wherever you want it.

And there you have it 7025 all for you and with no help from the Chinese.

АЙДЕ КОЛЕГИУМА!!!!НЯКОЙ ДА ПРОБВА<ЧЕ АЗ ОТИВАМ ДА ПОРКАМ!!!!! cool.gif

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Нищо не намерих да оправя проблема с липсата на прозрачните прозорци.Предложения давайте?Рестор пойнт ми дава че нямам а аз не съм ги трил уж.

Здравейте,

Имам един въпрос към вас, ако някой играе WarCraft III(на Wide) и има ли проблем с резолюциите, т.е. в страни да има черно, в следствие на Wide, понеже играта е старичка и не поддържа такива резолюции!

Проблема ми е с ATI Mobility Radeon 3650, както и при ATI Radeon 4850.(9.1 е драйвера)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Колеги, в замундата се е появил билд 7022, това същия винд ли е който имаме или е по друг?

Defendera се спира от Computer -десен бутон - manage - Servises and Aplication, Sevises - Windows defender -спирате процеса и променяте да не стартира автоматично.

Днес реших да пробвам 7022 - демоноид - отворих с ултраисо, преименувах ei.cfg - обичам да имам свобода на избор, записах си ДВД, и стартирах под вин7 7000. Избрах си надграждане с ултимейт - обичам да имам свобода на избор :wors: но само за него има номера, ъпгрейда продължи близо 2 часа, и след 3 рестарта съм с новата весия, прескочих въвеждането на серийния номер при исталацията , после го въведох от свойствата на компа, прие си го и всичко точно - спрените send feedbak си ги няма, гажетите вървят - УРААА вече тръгна accuweather - със спрян уак, и той си е спрян от преди, дефендера се включил, сега го спрях...водния знак в момента го има , ще пробвам да го спра, след малко.

А, Есет Смарт се наложи преинстал, не тръгна стената, но след премахване и нова инсталация - няма проблем, то и без това бе време да пробвам официалния превод, че нашия ми бе писнал вече :wors:, две години чакане на нещо различно...

Перфектен ъпгрейд. Но не виждам някаква разлика в ползвана памет или процесор...

Ако се сетя нещо или видя нещо по различно - утре.

пп: Водния знак се премахна без проблем с дъвки орбит за 7000.

Пак се замислям да сложа хоум премиум с дъвка....

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Виж дали ти е маркирано като на картинката:

Мерси много,тръгна,но другата работа не става точно катот твоето.

пп: Водния знак се премахна без проблем с дъвки орбит за 7000.

Пак се замислям да сложа хоум премиум с дъвка....

При Home Premium-a дъвката баца без проблем Gaffer,но не сработва валидирането!Какво ли не пробвах,не става.Странно е,още повече че се твърди от производителя,че бачка на 100%.Да,ама не! :wors:

Колеги, в замундата се е появил билд 7022, това същия винд ли е който имаме или е по друг?

Същото е ми!!!Какво друго да е братче????Пак закъсняха!Абе странното е,че братушките хич и не бързат да го дърпат!Що така?А уж са пионери в тая област.При 6956 дори имаха руска версия на третия ден!

Апропо-сложих и quick launch на таск бара.Екстра се нареди! cool.gif

Редактирано от stashek (преглед на промените)

При Home Premium-a дъвката баца без проблем Gaffer,но не сработва валидирането!Какво ли не пробвах,не става.Странно е,още повече че се твърди от производителя,че бачка на 100%.Да,ама не! :wors:

Същото е ми!!!Какво друго да е братче????Пак закъсняха!Абе странното е,че братушките хич и не бързат да го дърпат!Що така?А уж са пионери в тая област.При 6956 дори имаха руска версия на третия ден!

Апропо-сложих и quick launch на таск бара.Екстра се нареди! cool.gif

Пробва ли с CD KEY,а аз искам да излезне 64 бит версия на 7022,за да си ъпдейтна към нея/

Не става с ключ!Пробвах какво ли не!Овършах мрежата ама ядец!Ще видим тая работа!Надявям се да излезе нещо,ама....! :wors:

Нищо не намерих да оправя проблема с липсата на прозрачните прозорци.Предложения давайте?Рестор пойнт ми дава че нямам а аз не съм ги трил уж.

пропъртис на компютър->отиваш в секцията за индекса-отляво adjust visual effects->optimize for best performance->маркираш всичко

пропъртис на таскбара-> най-долу слагаш отметка на use aero-peek to preview desktop

пак от пропъртис на компютъра->system protection->Configure (първо естествено гледаш дали не е спрян) и нагласяш примерно на 5% (при мен тва е около 1,5Гб) и прави някъде около 4-5 рестор точки

естествено виж случайно нещо посървизите д не е спряно

трябва да се появи като опционален или импортант ъпдейт WDDM 1.1 Prerelease

ето и официалния текст:

1. After a fresh installation of the Windows 7 Beta, click on the Start button.

2. Click Windows Update (it will be pinned to the top of the start menu). You can also type ”Windows Update” into the start menu Search to locate Windows Update.

3. Within Windows Update, locate and install the NVIDIA driver update (it will either be an important update or an optional update depending on your system).

първо можеш да го насилиш от device manager да разпознае нВидиата, че тая стандарт гва адаптер,.....

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Колеги, поех риска и реших да се пробвам.

Преинсталирах наново 7022 инсталацията отне по часовник 21 минути. Като го инсталирах наслагах всички програми които ползвам и почнах да режа. Спрях хибернейт, систем ресторе, уиндоус дифендър, уак, гаджетите, аерото, един куп сървиси (за които знаех че няма да ги ползвам), настройки. Пробвах да пусна реди бууст, ама не ми го дава като опция. Резултата за съжаление не е много обнадеждаващ преди ядеше 750 рам сега около 500. Незнам дали сте видели снимката, но веднъж го хванах с 429 рам, сега го следих и падна до 478. Визуалните ефекти не съм ги пипал, защото ако ще е за грозотия по добре да си сложа виндовс 98. Сега ще поровя из тема да видя как да спра сенд феедбак и ще продължа да наблюдавам рамта.

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.