Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

ах, ах, ах

другата седмица е Св. Ваалентин, после ще дойде и замине 8-ми март и докато се усетите ще дойде април месец и пак ще сте в обятията на любимата, инсталирайки RC1....кой както иска да го разбира, ама успокойто се малко де

няма и 2 месеца до RC1

мога да ви кажа че промените между различните билдове (дори и мистериозния 7025) не са чак толкова големи

RC1 няма да се различава толкова от 7000 - МС спокойно могат да го пуснат и юни месец, но си чакат драйвърите и доакто ати и нвидиа се натутят и ето го ноември

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

Акуарис, просто си нямаш на представа колко съм нетърпелив. Тоя винд е направо върховен, даже дори аз заклетия гемър и фен на експи съм готов да мина на него. Възпират ме само 2 неща проблема с резолюцията на линейджа и това че е бета и все пак не е добре да ти е единствена ос.

Акуарис, просто си нямаш на представа колко съм нетърпелив. Тоя винд е направо върховен, даже дори аз заклетия гемър и фен на експи съм готов да мина на него. Възпират ме само 2 неща проблема с резолюцията на линейджа и това че е бета и все пак не е добре да ти е единствена ос.

Какъв ти е точно проблема с резолюцията и каква ти е видео картата?

AleksiiVrana ти данеби да си успял да подкараш Lineage II: Gracia part 2(The 2nd throne) под Windows 7 build 7000. Ако да моля ти се кажи как си се оправил с game guard-a. При мен заради тоя тъп game guard не може виобще да ми тръгне sad.gif

Подкарах под 7 два линейдж сървъра ц4 и грация 2. Като бях с ултимейта на него съм подкарвал 4 други сървъра сред които интерлуде, хелбаун, грация 1 и 2 (просто исках да пробвам как се държи на различни версии). На ултимейта ц4 не щя да тръгне. Сега под хоум премиум запали веднага. Най добре преинсталирай 7 и започни начисто, все пак това е бета и е напълно възможно нещо да се е бъгнало. Ако и това не помогне поговори с админа на въпросния сървър.

офф-топик

а най-добре първо поговорете с админа

тя хубаво е запалила, но понякога това се отчита като хак (поне под виста чат пат комшуту имаше такива проблеми)

За ориентир колеги,струват ми се поносими!За тая ОС,аз специално смятам да се бръкна!

post-171345-1234023019_thumb.png

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Да се надяваме и че ще се осъществи програмата за безплатен ъпгрейд, както следва:

1. Windows Vista® Home Premium -> Windows® 7 Home Premium

2. Windows Vista® Business -> Windows® 7 Professional

3. Windows Vista® Ultimate -> Windows® 7 Ultimate

Източник

и сега благодарение на горния пост колко хора ще се юрнат на пазар за преносими компютри

а за по-горния: 450-550 цена за ултимейт(доста песимистична прогноза), при ~600+ за виста в днешно време

сега е момента да пуснем 5-6 "Kirov рипортинг" на американците, та съвсем да им сринем долара

Не ми се вярва това.Прекалено много ми се струва.Но е прекалено рано според мен да се определи цена.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

е пък сега ако 319 USD са ти много (с бумащината до БГ ги сложи като мен 350)

все пак световната (и американската в частност) икономика трябва да да се измъква от кризата някак си, а чичо Бил трябва да има средства да си купува маларийни комари, та да ги пуска по конференции и световни икономически форуми

офф-топик: само си представете форума в Давос и дали Ердоган ще си тръгне, ако били му пусне няколко комара - ще си тръгне най-много в найлонов костюм

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Абе вижте какво!Тук сме се събрали един отбор юнаци,дето на втория час след пускането на Седмицата ще сме до един с валидирана,ако е за въпрос!!!Лично на мен наистина ми се ще да е нещо девствено и небарано,а и по малко бъгове ще има!Ако решат да дърпат цената нагоре,ще ме прости чичо ни Бил,ама ще мине и без моите кинти!Но на тази цена...Не знам!Аз досега за софт през живота си не съм плащал и си бях казал,че никога няма да платя,ама сега с тази ОС ми се струва разумно да я имам чистичка, от поточната линия.Ще скиваме накъде отива заверата!Ако обаче и лепнат още 30%,Aquaris умно отбеляза с преводи и други манджи,то естествено (мисля че говоря до голяма степен от името на всички ни),ще си се разходя хубаво наляво надясно и ще си избера нещо от щанда,като да е поне да не е барана яко.Това е!А после в движение ще се осъществява ремонта,почистването и прочие! cool.gif

Как да изключа систем ресторе на 7 че да не товари, туй чудо поне според мен е безсмислено за бета. Засега на бета стадия винд 7 по подразбиране е нестабилна и не вярвам ако нещо се бъгне систем ресторе да те спаси.

Как да изключа систем ресторе на 7 че да не товари, туй чудо поне според мен е безсмислено за бета. Засега на бета стадия винд 7 по подразбиране е нестабилна и не вярвам ако нещо се бъгне систем ресторе да те спаси.

Последния път, като сложих 7-ицата, получих някакъв ъпдейт, свързан с видеокартата (или нещо такова, не помня вече). Разреших му да се инсталира, и Windows-а се скапа, изобщо отказа да се зарежда. Пуснах диагностиката, системата предложи System Restore, и това оправи нещата.

Така че, според мен, недей го маха. Може да ти е от полза.

Че върши работа върши, но ако искаш да спестиш някой друг MB памет натискаш клавишната комбинация Win+Pause Break и от ляво на прозореца избираш System protection. В прозореца ще се заредят дяловете и съответно за кой дял ти е включен System Restore. Избираш дяла, на който искаш да го изключиш и натискаш бутона Configure... В отворилия се прозорец избираш Turn off system protection.

251338746.JPG

ахамз, ще подкрепя оставянето - много е полезно особено ако Visual C++ 2005 Redistributable на МС се счупи при shut down с работещ Winamp 5.55 b2353 (всъщност и с официалната 5.541 се получава същото)

ахамз, ще подкрепя оставянето - много е полезно особено ако Visual C++ 2005 Redistributable на МС се счупи при shut down с работещ Winamp 5.55 b2353 (всъщност и с официалната 5.541 се получава същото)

Принципно аз също не го спирам, а само му намалявам пространството, което да заема. А Winamp вече не го ползвам. Определено вече предпочитам AIMP. Под 7 върви идеално.

Не мога да инсталирам Windows 7 точно когато всичко е инсталирано и готово и пише че ще се реска остава само wallpaper-a и не се реска и ако го ресна се прецакво бoот файла.Какво да правя,от биоса ли е ?

тя оназ рибка хубаво остава, ама върти ли се кръгчето?

ако да - седиме и чакаме

ако не, започваме с въпросите:

от къде е свален уин и кой билд е?

някакви съобщения не на място преди, по време или след инсталацията?

първи или втори рестарт?

други Ос налични ли са (инсталирани) на компютъра?

ако да, на какви дялове и съответно на какъв дял се инсталира 7?

това на първо време стига - а сега си напиши домашното

колеги, вие всеки път ме учудвате

от няколко часа в бг пространството се говори за (автентичен) билд 7022, вие пак спите

а толкова обсъждахте фейковете на 25

поне сташек да се беше обадил - билда е изтекъл от украинското МС (ахиах от украйна не може да изтече и капка газ, ама изтече уиндоус....ахиахаихаиха пълнба лудница) и е качен в руски тракер (ако някои има желание давам и линка в бг тракера)

подчертавам: не съм го видял или ползвал(нито смятам засега да минавам на 22) - просто си споделяме

за повече инфо хардуеър-бг.ком (там разбрах че се обсъжда)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Тъкмо махнах 7000 заради все по-честото мигане на панела. Няма как...тегля 22. :P

Добре де, в крайна сметка какво е по-новото, което е революционно в Windows 7?

Да речем в 98 -> XP имаше много разлики, систем ристор, НТФС, юзъри, права, огнена стена и т.н. Какво е новото в новия Win (умишлено не съм споменал нищо по дизайна - това не ме вълнува)?

това едва ли ще ти свърши работа, но ядрото на уин е в пъти по-достъпно в графичната среда

аз не виждам смисъл и нужда от нещо революционно

Изглежда интересно, на форум страницата на hardwareBG.com скоро не се бях вясвал, но ето, че хвърлих няколко погледа и там, доста се изписа по 22-ката, но предпочитам да я потвърдите тук в калдата..повече ви вярвам :rolleyes:

Охаааа, къде го тоя билд 7025. Колеги ма давайте линкове не ги крийте тия благинки.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.