Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Здравейте на всички фенове на Windows 7.

При мен мрежовата карта не се изключва,обаче не се кънектва автоматично.

Споделям нета с друг комп,обаче файлове и папки ги виждам от моя а на втория,който е

с ХП иска парола.Нека ако някой е успял напълно със шерването да сподели.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

В "Network and Sharing Center" има "Advanced sharing settings". Там има "Password protected sharing", даваш му "Turn off..." и мисля, че това ще ти реши проблема с паролата. Паролата можеш да си смениш от "Control Panel\Network and Internet\HomeGroup". Трябва да бъде минимум две главни букви, две малки букви и две цифри, но повече от осем символа.

Да се уточним:

Нищо не е забранено.

В Device Manager не показва видеото

няма какво да чистя лаптопа е на 3 месеца, 7цата ми е втора ОС, на вистата намира всичко и си работи перфектно!

На сайта на АТИ има бета драйвъри за 7. Сигнах до тях изпозлвайки търсачката

От няколко дни на сайта на ATI при опит да сваля бета драйверите ми излиза това:

Sorry, you have insufficient access.

403 Access Denied.

Кой заместител на Daemon-Tool използвате?

UltraISO ми върши чудесна работа.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

До тук съм свалил 5 драйвера дето "уж" са съвместими със 7цата....

Аз пък тези бета драйвери не можа да ми ги инсталира от сайта на АТИ.И ми станаха 8.11 версията,а само Catalyst Centre е от бета драйверите.

Някой ако може да ми каже защо надписите в Skype 4.0 beta 3 ми излизат размазани.Едва ли е от Clear Type или подобно,защото на Skype 3.8 си бяха добре,но пък той върви малко време и сам се изкл8чва при 7-та.

Неска си го инсталирах тоя Windows, но как да си оправя шрифта, че ми е размазан и много ме дразни ? sad.gif

Неска си го инсталирах тоя Windows, но как да си оправя шрифта, че ми е размазан и много ме дразни ? sad.gif

Пробвай като влезнеш в контрол панела ---> Display --->Calibrate color - следвай стъпките: има опция за шрифта.

http://support.ati.com/ics/support/default...uestionID=39069

Има 2 линка за х86 и х64. Тези ли пробвахте ? Защото аз все още не съм слагал 7 и нямам идея как са....ще се пробвам тази вечер само кажете какъв се случая с интелските чипсети...стават ли драйвърите ?

Пробвай като влезнеш в контрол панела ---> Display --->Calibrate color - следвай стъпките: има опция за шрифта.

Неусещам голям ефект да има, някви други методи?

Някой подкарал ли е Adobe reader и ако да - коя версия ? Или кажете някоя алтернативна програма-четец на .пдф файлове

Някой подкарал ли е Adobe reader и ако да - коя версия ? Или кажете някоя алтернативна програма-четец на .пдф файлове

Foxit Reader е много приятна програмка за четене на pdf файлове.

прегледах 2-3 гайда и не повярвах на очите си - 7 сам ли прави dual boot без допълнителни гимнастики ?!

EDIT: ДА, мога официално да потвърдя, след като го инсталирах - 7-цата автоматично намери Вистата без да задавм каквото и да било и без да ме пита каквото и да било !!!

Редактирано от rvp (преглед на промените)

А някой да е копирал голямо количество информация наведнъж.Под голямо имам предвид над 100 гига.Защото при мен нещо заби много здраво.Прехвърлях 220 гиги от единият си хард на външен.Още на 15 минута зацикли.Изобщо никакъв клавиш не работеше,мишката също.

А някой да е копирал голямо количество информация наведнъж.Под голямо имам предвид над 100 гига.Защото при мен нещо заби много здраво.Прехвърлях 220 гиги от единият си хард на външен.Още на 15 минута зацикли.Изобщо никакъв клавиш не работеше,мишката също.

Недей така... при мен не само че засича ами и ми оклепа пермишъните .. къде на файлове .. къде на папки .. как дойде.

Още преди седмица преустанових ползването на 7 след този и още няколко груби инцидента с него. Има още много работа по него.

малко са хората в Бугарско, които имат възможности за подобен тест (макар и случаен) - так че търсете външен източник

Bis - от директен линк няма да стане. всъщност докато пиша пробвах - всичко работи

желаеш ли да ме потърсиш на скупе (понеже са големи и нямам къде да ги кача free)?

NVIDIA drivers for Windows 7 Beta

NVIDIA drivers for the Windows 7 Beta release can be downloaded directly from Microsoft’s Windows Update service.

Instructions:

1. After a fresh installation of the Windows 7 Beta, click on the Start button.

2. Click Windows Update (it will be pinned to the top of the start menu). You can also type ”Windows Update” into the start menu Search to locate Windows Update.

3. Within Windows Update, locate and install the NVIDIA driver update (it will either be an important update or an optional update depending on your system).

(благодаря на Bosscho за просветлението)

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894 - от тук в ляво търсите според модела си (най-лесно се намират като изберете Radeon HD 4870 X2 - на първо място са)

след това по желание може да направите и горното - WDDM 1.1 pre-release

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Значи, задължително я махам, защото няма драйвъри за Creativе, тъй че оставам без аудио, което пък няма как да стане....

иначе след 2-3 часово бърникане мога да кажа какво най-много ми направи впечатление:

1. Сам си направи dual boot с Виста без да ме занимава с нищо.

2. Драйвърите тръгнаха (без тези на Криейтив !!!) включително бетата на АТИ и официалните на Интел

3. Простотията свързана с липсата на графичен интерфейс за спиране на Hybernate файла продължава. За "радост" конзолните команди са същите.

3а. За сметка на това пък има интерфейс за намаляване размера на System Restore и повечко опции около него. Включително и такава какво точно да въстановява.

4. Не "вижда" дяла с Вистата. USB Carеаder-а го намери, но устройствата са Hidden и трябва да изберете опция Show Hidden, System files, folders or drives, за да излязат. Обаче всичко работи.

5. Има вградена традиционна фонетична клавиатура

6. Програми, които тествах и работят - Office 2007, Sony Vegas 8.0c, Adobe Production Premium, FIFA09, Adobre Reader 9, KMPlayer, WinRAR...дотук стигнах преди да се сетя кой драйвър съм пропуснал да инсталирам и да видя, че той не става...

7. Копирах няколко Blu-ray по 30-40 GB настам-натам и нямах проблеми.

8. Харддиска ми е в AHCI Mode, 7-цата му дава рейтинг 2.0 (за сравнение на видеокартата дава 7.9, а на останалите компоненти по 6.9, Виста пък дава 5.9 на харда), не знам дали не е от драйвърите на Интел...

Ами това е от мен...нищожно е, но за по-нататък, когато Криейтив напишат драйвъри ( а като знам как са се засилили да го правят....)

Система:

Asus P5W DH Deluxe 975X

E6600 @ 3,6GHz

Palit HD4870 1GB Sonic Dual

Seagate 320 GB SATA2 16 MB Cache

ЕДИТ: Когато инсталирах драйвърите не ми поиска рестарт...дали ?...не,не, това е преклено хубаво, за да е истина !....

Редактирано от rvp (преглед на промените)

по точка 4:

правил си дяла за 7-цата под Виста нали?

и как искаш 7-цта да види дял който няма драйв летър?

от диск мениджъра му лепни 1 буква по желание и ще се покаже

е пък сега : призраци

аз виста не съм пускал от месец и отгоре, ти за ОС от миналия век ще ми говориш

край на офф-топика

Ай някой да каже дали с Skype 4 beta 3 шрифта му е дребен и размазан.Подобен проблем се получава и с Winrar 3.80 или нещо подобно.

Аз имам въпрос свързан с темите за Уиндоуса. Малко грозноватичък ми е и искам да попитам от къде мога да намеря някакви теми за него и дали вървят темите за Виста?

Как се казва ефекта, като посочиш някоя икона от Taskbar'а да ти дава Preview? Искам да намеря как се спира и пуска, защото на едно по-слабо компче, явно се спира, за да не товари машината, та искам да го пусна.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.