Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

именно че е качен в замунда......трябва да се приема с недоверие и 902840937482357908 наум

Аз до този момент не съм видял нито едно нещо ка4ено в замундата да е фейк.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

не вече го карам с езикова лента и без виста, понеже и 7 и виста се скапаха

тия руснаци нямат ли англииски

пффф ето защо не трябва да има друг интерфейс освен en-us

"жмякаем" - 3 минути седя и се хиля като варена глава

айде след малко ще пусна и на разбираем език

start-addministrative tools->task scheduler->меню View: show hidden tasks

в ляво търсим TextServicesFramework->MsCtfMonitor (в средата): с десен бутон выбираем пункт Включить, потом пункт Запустить

рестарт

сташ - ти се оправяш с руския- е тва последното не съм сигурен, пък жена ми я няма да го преведе

(би трябвало да е Run и после End, но да не сбъркам)

сташ ти пробва ли го? или и тебе те е страх

Здрасти колега!!!!Да правилно си разбрал,бъди спокоен!Постнах линка,щото все пак наистина тоя език го плямпам,не съм го пробвал, защото тогава направо се хванах за диска и преинсталирах ,щото не ми се разправяше да търся!!!Опитах се да поставя и опцията за смяна на фона на папките(малко по нагоре е,сигурно су скивал,но нещео пасианса не се получи,или аз не вденах нещо,а адски ми се искаше!!!

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ,КОИТО СИ ИМАТ ВЗИМАНЕ ДАВАНЕ с PCForum89-ако получите писмо с линк за частен отговор-НЕ БАРАЙТЕ.-трийте веднага!!!Преди час получих такъв бисер,отворих .....и до там!Компа просто замръзна!В съобщението само пише да се игнорира e-mail-a,ама се разбира едва после!!!!Да е...а ку.....ските номера!!!Нито КИС-а врекна ни нищо!!!!Така че,се наложи да преинсталирам!!!!

Това е!!!!Поствам тука предупреждението,щото ми е "домашната тема" така да се каже и познавам повечето от нас-ние сме почтенни крадци на софтуер cool.gif понякога грубияни и се дърлим кога можем,ама сме си поне компанията!!!

Направо съм бесен техната..........!! angry.gif

P.S.- A какво стана с тая 25-ка!?Remix,ти дръпна ли я вече?

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Аз до този момент не съм видял нито едно нещо ка4ено в замундата да е фейк.

ее никъде не съм казал че е фейк - погледни само 2-та коментара на супер потребител etso

тва си е 7000 - ето сега ти казвам че е фейк

ее никъде не съм казал че е фейк - погледни само 2-та коментара на супер потребител etso

тва си е 7000 - ето сега ти казвам че е фейк

Така е.Потвърждавам 4е е 7000.По4нах да го инсталирам,но няма смисъл,във инсталационния файл,в опциите му пише 6.1.7000.

Интересувам се, дали може Windows 7 Beta да се зареди като самостоятелна операцонна система. Аз в момента пробвам но нещо не се получава. Също пробвам да запиша Windows 7 Beta да се бутва от DVD диск но и там нищо не стана. Записвах с Ашампото версия 7 и 8. Ако някой знае нещо по въпроса били споделил. :P

Че защо да не може.Нещо не ти е както трябва.От както я пуснаха от Майкрософт си я качих и нямам никъкви проблеми.Записах я на DVD-RW с Copy to DVD и всичко е ток и жица. :)

Също така откъде си го дръпнал!!Това новото на 10% и дава грешка.Липсват файлове!Ей тоя дето го е качил,трябва с камъни да го убият!Това си е губи време!Просто някой се е правил на чичо ни Бил на своя глава!В резултат ... ohmy.gif пиеме една студена вода и това е!Кой знае какво е барано вътре!Бях заинтересуван именно заради fix-вете!Моята щайга не ще да заспи ии това е!!!!

Апропо вижте това,сега ми изникна-дали не е пък тая прословута 25-таТОВА

ей, не бъразйте да теглите каквото и да било. От Майкрософт официално обявиха, че 7000 ще е последната Бета. Оттук нататък ще има само RC, т.е. всички 70xx релийзи са bullshit !!!

Редактирано от rvp (преглед на промените)

Здрасти,

подадох се на изкушението да инсталирам Windows 7 и успях да прецакам XP SP3. Та значи - на отделен партишън инсталнах Windows 7, като на С: си беше XP SP3. Идеята беше, Windows 7 като по - нова версия да разпознае XP и при стартиране на системата да ме пита коя ОС да зареди. Нещо обаче се прецака, след инсталация директно се зарежда седмицата (без меню за избор). Иначе се е записал където му посочих и предполагам е сменил само стартовия файл на XP. Моля някой да помогне да заредя старата си ОС - в смисъл да каже дали може да се направи нещо. Благодаря предварително!

Най-лесно според мен ше стане така:

1. Boot-ваш хр от инсталационния диск. Избираш repair using recovery console (или нещо от сорта..). След като тръгне терминала ше попита на кой дял е инсталиран. Избираш го и пишеш fixmbr.

2. Boot-ваш 7 от двд. Цъкваш тук и повтаряш действията от картинките. След всичко би трябвало да имаш дуал буут лоудър.

Ако все пак не се получи можеш да погууглиш за boot loader. Бих ти препоръчал grub, но едва ли ше се оправиш с него.

Като резервен вариант ако си много привързан към 7 си изтегли supergrub iso. Изпечи го и чрез него ше си буутваш на воля хр-то.

:baby:

ей, не бъразйте да теглите каквото и да било. От Майкрософт официално обявиха, че 7000 ще е последната Бета. Оттук нататък ще има само RC, т.е. всички 70xx релийзи са bullshit !!!

Але кой ти говори за официално. 6801,6956 и по-старите да не бяха официални.Това са изтекли незаконно.

Най-лесно според мен ше стане така:

1. Boot-ваш хр от инсталационния диск. Избираш repair using recovery console (или нещо от сорта..). След като тръгне терминала ше попита на кой дял е инсталиран. Избираш го и пишеш fixmbr.

2. Boot-ваш 7 от двд. Цъкваш тук и повтаряш действията от картинките. След всичко би трябвало да имаш дуал буут лоудър.

Ако все пак не се получи можеш да погууглиш за boot loader. Бих ти препоръчал grub, но едва ли ше се оправиш с него.

Като резервен вариант ако си много привързан към 7 си изтегли supergrub iso. Изпечи го и чрез него ше си буутваш на воля хр-то.

:offtopic_s:

Благодарности, довечера като се прибера ще пробвам и ще пиша за резултата

Благодарности, довечера като се прибера ще пробвам и ще пиша за резултата

Пробвах по посочения начин, като избера партишънът на XP ме шкарша ш директория wimdows, написвам каквото трябва, след което ми вади съобщение че записът бил нестандартен и т.н. и ме пита дали искам да правя нов, който може да повреди всичко, съгласявам се, прави новия запис и в резултат - пак се зарежда седмицата .. . . .

Или не съм направил нещо като хората - или незнам .. . . .

HELP

Някой дали има друга идея?

http://forums.data.bg/index.php?showtopic=...dual+boot+vista

тук

същото важи за 7 (понеже темата е за виста)

прескачаш процеса на инсталация и четеш нататък

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Колеги,дайто едно рамо!Искам да се свържа с друг комп,в случая с този в службата на майка ми!Знам че я имаше тая опция,но как става номера-някой да ми каже или насочи,че аз досега не съм го правил този номер!Имам отсрещния IP(взех го чрез програмата (Visual Route).Къде да я търся тая опция!Ще съм благодарен за съвет как да стане номера!!!!

Пробвай с Easy BCD използвам го за възстановяване на буутлоадера на виста след втора преинсталация на ХП...Изтегли си го от нета

Мерси Progres,ей мама му стара,с тия нови ОС-та се полудих и за елементарни решения не се сещам!!!!Благодарско! :rolleyes: На вниманието на колегията-сега дърпам нещо за което се твърди,че си е 25-ката,ако е наистина това ,ще се качи някъде да да тегли компанията! cool.gif Само дето съм адски скептичен!

тц, тц, тц, тц

ееех нетърпеливо е днешното младо поколение

Мерси Progres,ей мама му стара,с тия нови ОС-та се полудих и за елементарни решения не се сещам!!!!Благодарско! :rolleyes: На вниманието на колегията-сега дърпам нещо за което се твърди,че си е 25-ката,ако е наистина това ,ще се качи някъде да да тегли компанията! cool.gif Само дето съм адски скептичен!

Ментето или е офицялен теч?

Нещо ми мези на поредния балон,тръгна да дърпа бързо с 1 мб,а сега застина на на 37% и това е!Странна работа!Аз затова и не надувам фанфари,щото не знам какво дърпам,а ако е реално както ме увериха от братска Полша(не барано,изтекло),го пускам за всички!Не мога да разбера нещо....Китайците са го пуснали,дори някой братушки твърдят,че си бичат с него,а тук никой вече не знае какво става!Е сега се оказва,че май нямало да има Бизнес за седмицата,а аз съм точно с такава сега!Излиза че съм с баран Ultimate! ТУКА сега ме светнете какви ги твори чичо Бил? :P

чичо бил твори 1 издание (очевидно пълната версия, която после трябва да се кодира като улти)

това че оня ден в прекрасния ни "холандски тракер" дето, видиш ли, нямало фейкове, оня ден срещнах хоум, бейсик и бизнес (естествено с активатори на орбит) трябва да ви е достатъчно да разберете че мирише

дали ще има други версии освен ултимейт (и какви ще бъдат те)ще се разбере най-рано на RC (макар че и тогава би трябвало да пуснат само улти) - ако не, на финала

преди това всички можеме да си гадаеме - аз мога да ви кажа че ще има както някога Win 7 MCE (Media Center Edition) и само той ще има WMC, ама тва нищо няма да значи

чичо бил твори 1 издание (очевидно пълната версия, която после трябва да се кодира като улти)

това че оня ден в прекрасния ни "холандски тракер" дето, видиш ли, нямало фейкове, оня ден срещнах хоум, бейсик и бизнес (естествено с активатори на орбит) трябва да ви е достатъчно да разберете че мирише

дали ще има други версии освен ултимейт (и какви ще бъдат те)ще се разбере най-рано на RC (макар че и тогава би трябвало да пуснат само улти) - ако не, на финала

преди това всички можеме да си гадаеме - аз мога да ви кажа че ще има както някога Win 7 MCE (Media Center Edition) и само той ще има WMC, ама тва нищо няма да значи

Цитирам ти оригиналното съдържание на файл ei.cgf

[EditionID]

Ultimate

[Channel]

OEM

[VL]

0

за да попита преди инсталация какво да се инсталира е достатъчно да се отвори инсталационното ДВД, примерно с UltraISO и:

1.да се изтрие това съдържание

2.да се преименува файла

3.да се изтрие файла

Едно от трите решения.

Предполагам че ако се смени текста Ultimate с друга версия ще се получи директна инсталация на друга версия на Win 7. И тъй като няма ключове за нея - хората ти предлагат активатор.

При мен без да е пипан този файл, при един от първите тестове по неясна за мен причина, може да не е го е прочело, ме попита за версията, но пък забрави да пита за клавиатура и език и ме прати в америка, по точно май в канада. Не бе никакъв проблем да се добавят бг настройки и клавиатура по късно.

Така че я изтествах Home Premium малко предварително, за няколко дни. И после като излязоха ключвете, и като не се регистрира с моя, си инсталирах Utimate.

Мисълта ми е че всеки без да тегли нов файл, може да си отвори GB1CULFRE_EN_DVD и да преименува този файл, да си изпече ново ДВД и да си тества на воля :ph34r:

Едва ли чичо Бил ще се разсърди кой знае колко ако получи информация как се държат другите версии на Windows 7.

edit: файла се намира в папка /sources

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Има ги и другите версии, сам можеш да видиш като отвориш ISO-то. Има едни файлове:

887936287.JPG

да се поясня: от мс ни пускат пълното издание, неорязано с всички екстри (естествено е глупаво да се правят тестове на орязано издание на уин - поне за мен е тъпо)

да знам че има и другите версии - просто явно са "замразени"

затова казах че чичо бил твори 1 издание, което в последствие (вероятно) ще се изпълни като ултимейт (което пак ще съдържа всички версии както и виста сега) и в последствие при излизането ще се оформят ограниченията на другите версии

аз лично се съмнявам в това което пише в neowin поради факта че в момента виста стартер (възможно най тънкия пакет) е толкова орязан че наистина му подхожда името стартер

колкото и да е лека 7-цата за мен е глупаво от сегашното статукво изведнъж стартер изданието на 7-цата да има същите възможности (е приблизително: конкретно за аерото говоря) като ултимейт

Значи, направиха пач за виста на любимия ми сървър и вече мога да играя линейдж и през седмицата. Сложих си хоум премиум като по лека и съответно удобна за игри. Впоследствие ще направя шотове, но на първо време ще съобщя че експи на голо само с един антивирус и тема точи 250 рам, а 7 пак без нищо към 450. На експи играя безпроблемно в 5 прозореца, 7 още не съм пробвал, но едва ли ще бъдат толкова.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.