Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

Имам голям проблем с Windows 7 >>>>

Като искам да си инсталирам microsoft office или Adobe Reader при adobе ми стига на 99,92 процента и ми дава windows installer error и при офиса също само че още в началото helppP! мн ми е спешноо ! sad.gifsad.gif ;(

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

спрян ли е UAC?

сложи първо това: http://www.microsoft.com/downloadS/details...;displaylang=en

и после пробвай пак (макар че горното би трябвало да е вградено)

от къде е изтеглен Уиндоус и пипано ли е нещо по него

спрян ли е UAC?

сложи първо това: http://www.microsoft.com/downloadS/details...;displaylang=en

и после пробвай пак (макар че горното би трябвало да е вградено)

от къде е изтеглен Уиндоус и пипано ли е нещо по него

Проблема с Windows Installer е наличен и при мен. Не винаги, но се появява. Това горе се опитах да го инсталирам и аз преди време и ми дава това:

1573463704.JPG

От Microsoft след многобройни изпращания на репорти за Not Responding с Windows Installer, ми пратиха уж решение, но май не решава проблема или поне при мен. Решението съм дал в този пост.

тъй, тъй - win7 не може да отваря фтп-та в експлорер

плюс: win7codecs на shark007 вече са бета версия (а не алфа) и flv плейването е оправено

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Здравейте на всички!

И аз реших да пробвам Wondows 7, защото само с него не съм експериментирал. В момента със 3 OS - Windows Vista, Mac OS и Linux Ubuntu. До вчера бях и с Windows 7, но за втори път нещо се прецаква. На пръв поглед всичко си вървеше добре. Windows 7 ми намери хардуера и го активирах с един ключ, който ми пратиха от Микрософт. Първия бъг, който забелязах, е че като сменя името на някоя икона от декстопа, ми изчезва самата икона biggrin.gif Другото странно нещо е, че не ми открива лан картата лесно. Трябва да рестартирам, да изключа рутера си и при влизането в Windows 7 да го включа. Само така успявам да се вържа към интернет. Освен това от прочетеното тук разбирам, че и не при всички, броят на ъпдейтите е еднакъв. При мен бяха 4.

Но това са най-дребните неща.

Най-големият проблем който възникна е, че нещо ми се прецаква дяла на харда на който ми е Windows 7. Първия път ми се прецака 2-3 дни след като го бях инсталирал, а на останалите дялове от същия хард им изчезнаха буквите. Оправих нещата с Paragon Partition Manager. Форматирах дяла на който беше Windows 7 и го инсталирах отново. Минаха няколко дни и снощи както си бях във Вистата изведнъж ми излиза прозорче с надпис, че дяла на който ми е Windows 7 трябва да бъде форматиран за да функционира правилно. Като отворих Paragon Partition Manager какво да видя, всичките ми 5 дяла са станали 2, като първия в който беше Windows 7 изписва, че е повреден. Не съм се занимавал да възстановявам данните си, защото имам всичко на CD дискове.

Та, все още не съм напълно сигурен дали грешките възникнали в харда ми, се дължат на Windows 7, затова мисля пак да си разделя харда както си беше, да вкарам някои данни и да инсталирам за трети път Windows 7. Искам да попитам, дали на някого му се е случвало подобно нещо и на какво може да се дължи? Аз в момента си форматирам харда и ще го тествам за грешки, за да съм сигурен, че всичко е наред с него.

относно лан: слагаш последните драйвъри за виста (ако няма за 7) и подкарваш със съвместимост за виста, като админ

относно ъпдейтите: 4 са само уинодуските - останалите са персонализирани настройки и някой зависят от хардуера

форматира ли дяла на 7, (преди) по време на инсталацията?

Имам следния проблем при известна работа с "Windows 7" ми излиза един син прозорец чието съдържание не мога да прочета поради бързия рестарт на компютъра ми. Успявам да прочета само че пише "dumping". Прозореца е от сорта на този син прозорец при win xp когато имаш проблем с рам паметта или Cd-to ... Пишете ако някой има същие проблем и какво може да е евентуално .. ?

относно лан: слагаш последните драйвъри за виста (ако няма за 7) и подкарваш със съвместимост за виста, като админ

относно ъпдейтите: 4 са само уинодуските - останалите са персонализирани настройки и някой зависят от хардуера

форматира ли дяла на 7, (преди) по време на инсталацията?

Да, форматирах дяла преди да започна инсталирацията. Първия път форматирах с диска на Windows 7, а втория път с Paragon Partition Manager.

Имам следния проблем при известна работа с "Windows 7" ми излиза един син прозорец чието съдържание не мога да прочета поради бързия рестарт на компютъра ми. Успявам да прочета само че пише "dumping". Прозореца е от сорта на този син прозорец при win xp когато имаш проблем с рам паметта или Cd-to ... Пишете ако някой има същие проблем и какво може да е евентуално .. ?

Синият екран на смъртта се появява най-често при проблем с хардуера. Като ти се появи този екран трябва да обърнеш внимание на грешката с какъв код е и след това да потърсиш повече информация в помощ и поддръжка на MS.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Синият екран на смъртта се появява най-често при проблем с хардуера. Като ти се появи този екран трябва да обърнеш внимание на грешката с какъв код е и след това да потърсиш повече информация в помощ и поддръжка на MS.

Дано не се появи, но ако се появи ще гледам да запиша номера на грешката и ще пиша ... че лошо компа си го зех преди месец от чужбина и нее с международна гаранция sad.gif

ЗДравейте! С Уиндоуса съм от 10 дена и всичко е ОК.Работи перфектно имам обаче един проблем който за мен е съществен.Системата не може да ми познае лазерният принтер Канон LBP-1120 и не иска да го инсталира.Порових се в нета и намерих драйвери за Виса на този принтер,но когато дадох да се ъпгрейтва и посочих мястото не се получи нищо.Поставих диска със софтоера от принтера,въобще не иска да го инсталира.Много моля ако някой може да помага!!Принтера ми трябва спешно!!

за пореден път ще го напиша тва за драйвърите: задавате съвместимост с виста и подкарвате като админ

сега изтрии всички драйвъри за устройството от device manager, след това инсталирай драйвърите от диска (по описания начин) преди да си свързал устройството към компютъра

ако по време на инсталацията ти поиска да го свържеш, го свързваш - в противен случай, изчакваш да завърши процеса и тогава го свързваш

ако цялата процедура ти се струва твърде сложна пусни 1 Windows Update - белким си намери драйвъри....

за хората с ATi: последната бета е 8.56...-> сайта на ати

за пореден път ще го напиша тва за драйвърите: задавате съвместимост с виста и подкарвате като админ

сега изтрии всички драйвъри за устройството от device manager, след това инсталирай драйвърите от диска (по описания начин) преди да си свързал устройството към компютъра

ако по време на инсталацията ти поиска да го свържеш, го свързваш - в противен случай, изчакваш да завърши процеса и тогава го свързваш

ако цялата процедура ти се струва твърде сложна пусни 1 Windows Update - белким си намери драйвъри....

за хората с ATi: последната бета е 8.56...-> сайта на ати

Радвам се" Aquaris" се отзова така бързо и предварително му благодаря,защото принтера ми трябва спешно!!Но нещо малко не ми стана ясно това: задавате съвместимост с виста и подкарвате като админ,как да го направя,че не съм много навътре в нещата!!

2.От device manager ще направя унистал на драйверите-това го разбрах

3.изключвам принтера така че да не е свързан с компа и пускам диска за инсталация,вероятно като му задавам съвместимост с Виста и го подкарам като админ-ето това не ми е ясно.Ако може пояснете как става.Предварително благодаря!!

4.Няма ли начин като съм свалил драйверите за принтера за Виста да съкратя процедурата?

да, разбира се че ще използваш драйвърите за виста който си свалил (едно защото вероятно са по-нови от тези на диска и друго защото на диска май са за Хр (може би?))

усеща се че май не си се сблъсквал с виста

влизаш в properties на setup-а/програмата или каквото там ще стартираш, отиваш на Compatibility, слагаш отметка на "Run this program in compatibility for:" и избираш "Windows Vista" (или предишен Уин, ако се налага); най--долу ще видиш и "Run as administrator" - сложи му отметка и на него

даваш Apply (или ОК) и ОК и излилзаш:

c2b91090c66559242e12c0108059ac77_120x90.jpg

след това с десен бутон на иконката на програмата и избираш второто: Run As Administrator:

663097e499d1bf867c2f2dcbe2a235a4_120x90.jpg

желателно е преди това да си спрял UAC (User Account Control): Control Panel\User Accounts and Family Safety\User Accounts->change User Account settings:

3c8b9788f89ce58f5d70864b9edd1a36_120x90.jpg

да, разбира се че ще използваш драйвърите за виста който си свалил (едно защото вероятно са по-нови от тези на диска и друго защото на диска май са за Хр (може би?))

усеща се че май не си се сблъсквал с виста

влизаш в properties на setup-а/програмата или каквото там ще стартираш, отиваш на Compatibility, слагаш отметка на "Run this program in compatibility for:" и избираш "Windows Vista" (или предишен Уин, ако се налага); най--долу ще видиш и "Run as administrator" - сложи му отметка и на него

даваш Apply (или ОК) и ОК и излилзаш:

c2b91090c66559242e12c0108059ac77_120x90.jpg

след това с десен бутон на иконката на програмата и избираш второто: Run As Administrator:

663097e499d1bf867c2f2dcbe2a235a4_120x90.jpg

желателно е преди това да си спрял UAC (User Account Control): Control Panel\User Accounts and Family Safety\User Accounts->change User Account settings:

3c8b9788f89ce58f5d70864b9edd1a36_120x90.jpg

Драйверите на диска са за ХП,това е без съмнение.Сега ще ти дам снимка на това което съм свалил,за да изясня нещата:

На първият шот това е цялата папка на Канон.На втория е част от отворената папка за виста, на следващият шот е останалата „част от папката за Виста.Кажи сега коя да подкарам като администратор?

като за начало свали това:

http://pdisp01.c-wss.com/gdl/WWUFORedirect...ABS&lang=EN

и после следвай стъпките за съвместимост

онова горното може да си го четеш за лека нощ....

офф-топик: тоя принтер само с Австралия ли го има? ууеееуеее

като за начало свали това:

http://pdisp01.c-wss.com/gdl/WWUFORedirect...ABS&lang=EN

и после следвай стъпките за съвместимост

онова горното може да си го четеш за лека нощ....

офф-топик: тоя принтер само с Австралия ли го има? ууеееуеее

това ката го отворя и го сваля е същото което ти предлагам аз.Няма абсолютно никаква разлика!

Редактирано от boxsi11 (преглед на промените)

ЗДравейте! С Уиндоуса съм от 10 дена и всичко е ОК.Работи перфектно имам обаче един проблем който за мен е съществен.Системата не може да ми познае лазерният принтер Канон LBP-1120 и не иска да го инсталира.Порових се в нета и намерих драйвери за Виса на този принтер,но когато дадох да се ъпгрейтва и посочих мястото не се получи нищо.Поставих диска със софтоера от принтера,въобще не иска да го инсталира.Много моля ако някой може да помага!!Принтера ми трябва спешно!!

Пробва ли без да инсталираш драйвери и софтуер за принтера, да свържеш принтера и да пуснеш Windows Update? При мен принтера работи без да слагам драйвери и софтуера за него. В Devices and Printers ми излиза с различни опции за настройка и се разпознава даже със картинка и точен модел и в случая го ползвам без неговия си софтуер.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Да пробвах това нещо но не се получи нищо.Като инсталирах Уиндоуса принтера бе включен и в девис менъжъра показваше че има принтер,щом обаче го ъбдейтвах като посочвах папката която съм свалил с драйвери на Виста изчезваше от девис менъжъра и всичко пропадаше.Дадох опция компютъра да го зареди от принтерите дадени в него също нищо не се получи!!Не знам просто от това което съм свалил,като драйвери за Виста и съм показал на шота кое е exe.то,за да го инсталирам като админстратор както се коментира по-горе!!Все още не съм пускал Windows Update? Ще го направя чак в понеделникс!!

Редактирано от boxsi11 (преглед на промените)

т.е. сваляш екзето, инсталираш (без да променяш директорията! - т.е. всичко би трябвало да отива в C:\) и се появява това което е на твоята картинка?

значи започваме с readme файла в общата папка, след това пдф-а "Виста инсталл"

направо ако можеш ги прикачи във форума да поразгледаме

Искам да попитам нещо. Тъй като в Windows 7 няма опция Hibernate, безопасно ли е да давам Sleep, след което да спирам захранването на компа?

а защо трябва да изключваш захранването - при слиип харчи твърде малко, за да му обръщаш внимание (под 1 Ват за мобилки и около 3 за десктоп решения)

а и слиип-а е по-добре от хибернацията, така че това си е плюс

реално погледнато не би трябвало да е добре - цялата ти информация се пази в паметта тъй че по пътя на логиката ако и резнеш тока напълно, губиш всичко

но тва е само по определение

при слиип харчи твърде малко, за да му обръщаш внимание (под 1 Ват)

:lol6:

martinov83 най-вероятно опцията за Hibernate е изключена. Просто потърси начин да си я включиш. Немислимо е да я няма въобще. ;)

Може да пробваш това - цък

Редактирано от Insane88 (преглед на промените)

Добре де,ами като при мен компа не ще да заспи-не става и не става.Уж заспива и след няколко минути се включва отново!Какво ли не опитах и не става!!! :rolleyes:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.